Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2011

Astrologin om män med miner

Här är ett utmärkt "look-alike"-exempel som kan hjälpa till att bestämma Månens position då det råder osäkerhet om födelsen! "Triangulering" via enskilda instantieringar (individer) av Världssjälens ständiga omvandling och exponering av det Platon kallade "formerna" (övernaturliga, formgivande principer).



Ulf Brunnberg ska sommarprata om behovet av en "manskanal" där man slipper det eviga feministtjafset (Expr, Expr2)! Med en uppsyn lika barsk som Robert Aschberg låter hans sig porträtteras i kvällstidningen, bara så att alla ska veta att det här är allvarliga saker!

Både Brunnberg och Aschberg är egentligen väldigt mjuka och blödiga män, födda i det empatiska och feminina tecknet Fiskarna. Klart att de här männen måste få en egen skyddad verkstad där de kan vårda sin hotade maskulinitet.

Men vem är den snarlike och smart klädde mannen till höger? Rockpoeten Elliott Murphy som jag dryftade i föregående inlägg, bara några timmar innan den här utmärkta "look-alike"-svensken dök upp. Murphy är händelsevis också född i Fiskarnas tecken enligt den sideriska zodiaken! Jobbar alla dessa män med att se bestämda ut?

I föregående inlägg diskuterade jag hur Elliott Murphys Måne irriterande nog lämnar Jungfrun och går in i Vågen strax efter lunch, men att det finns detaljer i hans livsöde som talar för den senare placeringen för psykets planet.

Och Ulf Brunnberg har en ansiktslikhet som stödjer det antagandet, för när han föddes låg Månen i Vågen hela dygnet!



Vad vi här ovan tycks se är alltså en kombination av Solen i Jungfrun och Månen i Vågen. Det är inte första gången jag upptäckt att den här kombinationen kan skapa vackra människor, på ett lite vekt sätt. Detsamma gäller när Ljusen är omkastade, Solen i Vågen och Månen i Fiskarna.

Vågen är venusiansk och Venus står "upphöjd" under passagen genom Fiskarna. Kan det vara den dubbla betoningen på Venus som gör det?

Det roliga är att också att rockpoeten Elliott Murphy har en lättare macho-släng över sig i sina distanserade men sensitiva porträtt från årtionden av kvinnoaffärer - de verkar omöjliga att leva med och omöjliga att leva utan!

Det som sades i förra inlägget om Murphys Mars-i-Vatten som attackerar Luftelementet och den esteticerande Vågen gäller troligen också skådespelaren Brunnberg.

*****

Tillägg.

Jag började fundera var jag tidigare sett den där hatten och scarfen som rockpoeten Murphy hängt på sig. Och så slog det mig - det är ju rockaren Steven Tylers gamla varumärke!

Och nu börjar det bli riktigt kusligt, för han är också en drömmande Fisk (Aerosmiths första radiohit: "Dream On") med Vågens esticerande sinnelag! Här är den gamla horoskopbetraktelsen.

Kan det vara här som med Vattentecknen i största allmänhet - att de lever i någon slags psykiskt smittotillstånd, flyter med i en dröm där gränserna mellan vem som gjort vad är helt utsuddade så att de varken märker eller bryr sig när de direkt plankar andra?

Från Elliott Murphys lysande debutalbum (Aqua Show, 1973) var jag både glad och samtidigt irriterad öger att en god bit av versmelodin till Graveyard Scrapbook var direkt stulen från Peter, Paul & Mary's undersköna 60-talshit Leaving On A Jet Plane (ursprungligen skriven av countryartisten John Denver).

Och när nu tankarna är inne på episka låtstölder, ta en titt på George Harrisons horoskop, han som omedvetet skrev Chiffons He's So Fine en gång till men döpte den till My Sweet Lord. Månen i Vågen igen, och nu härbärgerar Fiskarna Vågens härskare, Venus!

Detta är astrologi! Detta är varför inte materialisterna kommer att ha någon ro i kroppen till de dör. Det finns nämligen en verklighet till som de inte kan undersöka eftersom de definierat bort den. Men den lever kvar och hemsöker dem i deras ateistiska mardrömmar!


Inga kommentarer: