Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 december 2009

Astrologiskt kroppsslitage

Häpnadsväckande nog hinner jag bara avsluta inlägget om hur kombinationen av Kräftan och Vågen är känsliga för kroppsslitage förrän jag får se en AB-artikel om strävsamme Steven Tyler. Han tycks i praktiken ha nött ut sitt fysiska redskap under ett hårt liv som rock'n'roller.

Ögonbrynslyftaren ligger i att han perfekt illustrerar den försiktiga slutsats jag drog i det här inlägget om Brittany Murphy och Heath Ledger, och misstanken att aktrisen (likt Ledger) förfallit till pillermissbruk. Tyler för egen del har skämtsamt hänvisat till 70-talet som åren han inte minns, pga alla droger....

Så här ser hans födelsehimmel ut:



Det finns mycket här för bloggläsaren att känna igen! Venus i Väduren antyder en gränslös självkärlek av just det slag som gör att man kan lämna groupies efter sig i långa rader och inte ens veta förrän många år senare att man haft en förtjusande dotter som Liv!

Se hur grotesk hans Venus är, nära kopplad med giriga drakhuvudet Rahu!
Jag har här valt att flytta fram horoskopet till några timmar efter midnatt för att Månen ska lämna Jungfrun och komma in i Vågen för en perfekt spänning mellan sinnelaget (Månen) och denna Venus.

Det är i mina ögon ingen som helst tvekan om att denna ytterst narcissistiska och klädmedvetne herre har Månen i den esteticerande Vågen!

Men han balanserar sin sötma (Måne och Venus bildar en effeminerad axel) med en dos hårdhet: se hur båda de två "onda" och "manliga" planeterna Mars och Saturnus gått samman, och via Mars 90-gradare attackerar estetiska Vågen. Runt 1974 utnämndes Aerosmith till "the sleaziest" i rockbranschen och den unge Tyler var verkligen en dräggversion av jämförelsevis helt städade Mick Jagger! 

Att det här macho draget bara är pajeseri inser man när man betänker att hårdingarna faktiskt står i den fantiserande och feminina Kräftans tecken (och därmed disponerade av estetiska Mån-Vågen!) Ingen tycker väl egentligen att Tyler är mer än ett spralligt och vilt barn!

Det är naturligtvis den här extremt nedbrytande kombinationen i sårbara Kräftan, i attack mot balansen i Vågen (inte minst den psykiska balansen), jag noterar här. Attacker från Vatten mot Luft - risk för droger, alkohol, etc, för att "gjuta olja på vågorna".

Rockmyten (och livet på turné) ska nog i viss mån placeras under den frihetsälskande Jupiter i härskarläge i Skytten (Eld!) som ingjuter mer energi i Venus i Eld än vad den senare behöver. Den är ju redan helt ur spår pga hungerdemonen Rahu!

Detta massiva Eld-budskap blir alltså basen för Tylers sinnelag. 

Om den hypotetiska födelsen åtminstone några timmar in på dygnet stämmer (och verkligheten formligen skriker att det är så!), blir denna övertaggade Venus disponenten för hans psyke/Måne. Men inte utan att också den underliga Mars/Saturnus-kombinationen bidrar med sin touch.

Färgstark figur är bara förnamnet! "Sensationalism"-syndromet kommer knappt mer laddat än så här, och Vågen mot Vädur ger också hetluft eller en starkt kreativ ådra. Intelligensen ska vi kanske tala tyst om och skådespelartalangen likaså.

Solen i Jupiter-behärskade Fiskarna bara understryker vilken drifter han varit, "lost at sea".


Inga kommentarer: