Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 maj 2011

Bosse Schön om Zarahs naziststämpel




Historikern Bosse Schön, som av något skäl (personligt?) fastnat för den tyska nazismen, rentvådde i hög grad sångerskan Zarah Leander i en biografi. Jag fick syn på den genom Schöns tvetungade lovprisning av Drottning Silvia i hennes föresats att själv göra som Schön, bli historiker. 

I samma Newsmill-artikel deklarerar nazihistorikern ampert sitt förakt för Konungen för hans påstådda ointresse av att göra ett bokslut av tjugo år gammalt svirande och inte särskilt subtila insinuationer att Konungen själv skulle ingå i gruppen som sökt mörka historien. 

Wikipedia-artikeln om Schön hade en länk till en tidningsintervju om hans Zarah Leander-forskning. Väl värd att läsa för att få in en känsla av hur bittert Lander erfor det faktum att hon stämplats och gjorts till syndabock av mäktiga män med mer nazityska förbindelser än hon själv (hon bröt sitt kontrakt med tyska film- och musikindustrin redan 1942).

Hennes horoskop ger en mäktig - och märklig - bekräftelse på de missförstånd, den desinformation, den mobbning som bloggen sökt kartlägga i den oheliga alliansen mellan Vattnets irrationella omedvetna och Luftens medvetna konceptioner.



Leander uppvisar inte mindre än tre förekomster av "dissociation" - där fakta kommer på glid från varandra, och där irrationella eller mytiska fantasier träder i dess ställe - eller där rena mobbningsfasoner uppträder. 

Det fascinerande här är att hon inte, som flera Vatten/Luft-störda propagandister i mobbarföreningen Vetenskap och Folkbildning själv tycks ha uttryckt syndromets fula tendenser, utan tvärtom är ett exempel på offret eller syndabocken för påståenden baserade på lömska och smutsiga vatten. Hon föddes ju i martyrens tecken Fiskarna!

  1. Osynk mellan Vatten/Luft: Det sociala utstötningssyndromet: Mars i härskarläge i skarp vinkel mot Saturnus i härskar i Vattumannen - skorpionisk illvilja riktat mot viss ideologi eller det faktum att individen tillhör en viss social grupp (med mera).
  2. Osynk mellan Vatten/Luft: Mars angriper med sitt "långa onda öga" även Tvillingarnas tecken, och här kombineras explicit "giftstinget" med "kommunikationen", dvs. av attityder nerlusad och av obefintlig research missvisande och förtalande skriverier. Se Schön-intervjun där Zarah citeras och var fullt medveten om exakt det här problemet.
  3. Osynk mellan Vatten/Luft: Ömsesidig reception mellan Tvillingarnas och Fiskarnas härskare Merkurius och Jupiter. Här får man inte missa det goda Jupiter (fastän i "detriment"/skadad i Tvillingarna) utför och Vatten/Luft-dikotomin i allmänhet utför hos artistiska människor.)
  4. Osynk mellan Vatten/Luft: Konjunktionen mellan Solen och Saturnus - planetära fiender! - utspelar sig över gränsen mellan Vatten och Luft.

Ett extremt horoskop och extrema resultat. Nyckelplaneter är förtalaren Mars i Skorpionen i angrepp mot Jupiter. Jupiter är disponent över både Sol och Måne! Zarah Leander måste upplevt hela den mentala luftbubbla av skitjournalistik som bäddade in henne som hjärtskärande!


*****

Nazihistorikern Bosse Schön har inte ett tillnärmelsevis lika fascinerande horoskop, men jag vill peka på vad jag tror om hans svaghet för vissa historiemedvetna kvinnor och hans avsky för kungar och mäktiga män i största allmänhet.

Vi är i allmänhet korkade och radiostyrda dockor. Om inte förr upptäcker man det när man ser sitt eget horoskop i ett nytt sken. Att vi i våra liv blint agerar ut samma "konflikter" som finns skrivna som symboler på födelsehimmelen.




Schöns sinnelag/Måne förflyttar sig från Väduren till Oxen strax före klockan två på eftermiddagen. För ett aggressivt sinne som den avslöjande skribenten i allmänhet har, stämmer Månen i Väduren bättre, även om en tölpaktighet ofta är märkbar med sinnet i Oxen då det blir retligt (jfr tjurfäktning och oxdjuret som rusar mot målet med enbart råstyrka och all intelligens bortkopplad).

En Måne i Väduren ger i Chandra lagna-horoskopet en remarkabel aktivitet riktad mot åttonde huset - soptippen och mörkläggningszonen! Fast sannolikheten bara är en på tolv att Chandra lagna-ascendenten är den faktiskt, betyder inte sannolikhetslära bekymra här. Det är det faktum att månascendenten faktiskt pekar ut åttonde som en "het zon" som ger ett i sammanhanget meningsfullt budskap. Här är någon som gräver i komposthögen och gärna ger sig i kast med sådant som stinker illa.

Det här rimmar naturligtvis otroligt illa med Solen i Jungfruns 30 och sista grad. Jungfrun, som är zodiakens purist och gärna ser rasrent blod, vältvättade plagg eller tar sin plats i desinficerade sammanhang som sjukvården, laboratorievärlden, med mera. Här är emellertid Solen bara nyfödd (enligt avashta-metoden där planeter i negativa zodiaktecknen mognar baklänges). Vi kan alltså minimera idéerna om hur en livsgärning i Jungfrun kan tänkas se ut.

*****

Solen är inte bara svag ur avashta-perspektivet, den är i det närmaste aborterad! Med maximal avashta-styrka befinner sig Saturnus i Jungfruns absoluta mitt, femton grader, och blockerar symboliskt vägen. Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender. 
Här börjar nu en berättelse om en kväst identitet till följd av hämmande faktorer framtona. Mången gång tecknar Solen med Saturnus olyckliga band med fadern, ibland är han en hård slavdrivare, ibland en världsligt misslyckad man. I det fall där Saturnus istället markerar en streber och en med möda tillkämpad världslig prestation, brukar Saturnus istället slå sig på faderns karaktär. Han är en snål och gemen människa, ytlig och formalistisk. 

Och som här, i Jungfruns tecken, troligen en ensidig föresats att kultivera sitt fält för en rik skörd, lär materialismen stå som spön i backen. Solens sjättehusplacering kan t.o.m. antyda att Solen (i alla dess manifestationsformer) upplevs som en ren fiende! Nej, jag tror inte Bosse Schön tyckte om sin far. Och det får nu Konungen ta skit för.

Schön försöker skjuta in en kil mellan Konungen och Drottningen genom att håna den förra och hylla den senare. Även detta syns i födelsehoroskopet och man kan nu misstänka att Schön själv genomlidit smärtsamma separationer i sitt liv som han nu "terapibearbetar" på det här osmakliga sättet. 

Se Lejonets tecken, Konungens tecken och hur Schöns förhöjda libido är svårt störd av att Bestraffningens avhuggna Draksvans förmörkar båda Mars och Venus, Det ser ut som om Ketu söker sära eller splittra symbolerna för man och kvinna från varandra. Håna Konungen och berömma Drottningen - hela detta avrättningsdrama i Lejonets hus - monarkins hus. 

(Man kan förstås också läsa in viljan att straffa dem som har alltför skoj med sitt förhöjda libido! Lejonet är ett nöjets fält men Schöns kapade Draksvans ser ut som närmast en tecken på impotens för hans egen del, eller svåra emotionella störningar och problem med de vanliga könsrollerna. Jag vill inte säga mer eftersom dessa bara är snabba observationer på basis av ett osäkert Chandra lagna-horoskop. Men något lurt och osunt pågår definitivt i det varma hjärtats kärleksfulla tecken.)

*****

En förmildrande omständighet i Schöns horoskop är förstås att Jupiter i nåderika Fiskarna kastar sin aspekt mot denna klena Sol, men då ska man minnas att å andra Sidan Saturnus försöker strypa densamma Jupiter från motsatta sidan! Inte helt enkla budskap att få ut någon vettig information ur. 

I detta Chandra lagna-horoskop också tydligt kopplade till frågan om hälsa/oduglighet, etc, eftersom axeln 6e/12e har så mycket med nazismens Slutgiltiga lösning och fysisk fitness att göra. Utan att ha grävt i Schöns historia för redan hans tyska efternamn tankarna till en möljligt judetysk bakgrund och då är det förstås nazisternas "rashygieniska" massavrättningar och "undervärdiga" människor man ser i den här axeln. 

Prova att se Jupiter (befriaren) i Fiskarna i tolfte som ett renodlat budskap om "moksha" genom avlivning på grund av Jungfruns snåla och kritiska bedöming av en ovärdig livsform. Mars-Skorpionen hjälper Jupiter, t.ex. genom giftgas.

Vem administrerar detta? Liemannen och gränsdragaren Saturnus, som här ser en hatad livsform (judar, zigenare och annat pack) i formen av Solen, som den schematiska Saturnus hatar för dess frihet och kapacitet, men dessutom här en vek livsform enligt avashta-systemets syn på Solen som "klen" i sitt första stadium i den perfekta kroppens tecken, Jungfrun)!

Om vi backar ut från det här momentana drömmandet om en Förintelseproblematik i Schöns egen släkt, brukar mer allmänt Jupiter och Saturnus i opposition indikera en ständig frustration från Jupiters sida. Den feminina eller sårbara Fiskarna känner sig ständigt övertrampad av den hårt rationella (och enligt Jupiter-Fiskarna ohörsamma) Saturnus. 

Det är troligen därför Schön tar parti för de svaga, och vilken än relationen mellan hans far och mor var. Han har könsstympat sig själv genom att bli vad han själv uppfattar är kvinnornas riddersman, ivriga i uppmuntran av se dem rentvå sig. Men fråga Drottningen om hon behöver den här djupa manshatarens stöd mot sin make Konungen. Jag tror hon skulle betacka sig.

Vilket är problemet i Schöns horoskop? Att han går till personangrepp på Drottningen och Konungen. Han är inte ens intresserad av Silvias historiska utredning - han vet ju redan hela resultatet. Schön tycks vara ännu en av de många själar som aldrig i ett enda liv fått smaka makt och position och nu ser sin chans att ventilera en mångtusenårig förgrämelse över att tillhöra nollorna i skapelsen.

Horoskopet representerar en som ännu inte kan hantera zodiakens avslutande tredjedel, den univeralistiska sfären. (Jupiter i Fiskarna är effektivt degraderad pga Saturnus i Jungfrun, tecknet som ännu inte ens lärt sig genuin tvåsamhet.)

Som en simpel svensk går han med sin Mån-Vädur på person (nationalhoroskopets problem tillika) medan han låtsas syssla med ämnet historia, och gör det genom en fruktansvärt vanställd aggression i och mot den mognare individualisten i Lejonet. Den här själen måste ha haft en och annan horribel erfarenhet gentemot överheten i ett tidigare liv så att så mycket ondska sipprar ur Lejonet, normalt den uppsluppna Älskarens tecken.

Det är inte en fråga om att inte nazismen var en hemsk böld i Europas historia (en av många), men Schön sysslar inte med historieanalys, det är ett totalangrepp på Silvia i Newsmill-artikeln. Han söker mörda henne genom en ond version av det typiska Jungfru-beteendet: att glänsa med detaljkunskap! Energin kommer kommer det utstörda Lejonet och går till Månen/psyket i Väduren. (Notera att även om Månen är i Oxen är det samma elände i Lejonet som motiverar sinnelaget!)

Det finns anledning att misstänka extrema könsstörningar i ovanstående horoskop, och jag vill åter peka på hur Lejonet faktiskt kan vara involverad i homosexualitet. Se t.ex. horoskopet för illusionisten James Randi. Det är något som inte är riktigt friskt med denna Bosse Schöns attack mot Drottningen.

Inga kommentarer: