Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 maj 2011

Adolf von Trier & Sverige - inte helt olika

Regissören Lars von Trier har stekt sig rejält i filmvärlden (AB). Utöver gårdagens inlägg, som visade hur hans identifikation med Adolf Hitler faktiskt bekräftas av astrologin, kan även följande punkter noteras.


En enda placering i Sattva guna - psyket/Månen -
men inte helt lätthanterlig pga disponenten Jupiter
i 8e slutna rummet där synd betalas av


I avsaknad av födelsetimma ersätter Månen (sinnelaget) ascendenten/första huset, vilket leder till en del förfärliga resultat.

Mars är visserligen stridbar i Stenbocken (dess "upphöjda" läge), den kämpar här om herravälde över världsberget - vem som har sista ordet, den yttersta auktoriteten. Jfr Humanistbiologen Patrik Lindenfors envetna kamp mot religionen som han enligt egen utsago haft ett horn i sidan till sedan barndomens "traumatiska" upplevelse av ett repressivt kyrkoliv. Här såg vi Mars och stryparen Saturnus i Stenbocken utövande press på hans psyke/Måne.

Som jag tidigare sagt passar ett mått av egenmäktighet bra för regissörsrollen - ju fler kockar desto sämre soppa - men hos Trier har vi ett fullt utvecklat egenmäktighetssyndrom då Solen befinner sig i det jagiska barnet, ett psykologiskt "ungt" zodiaktecken. 

Därtill angriper Solens egen disponent Mars sitt eget tecken från Stenbocken! Ett "överjag" kontrollerar totalt barnet Triers provokativa upptåg. Hans Vädursaggressiva (provocerande) uttalanden "radiostyrs" alltså från Mars vilja att störa sig mot en fond av etablissemang (konservativa Stenbocken).

Men det här går djupare än så. Mars-Stenbocken i sig förklarar inte Triers långtgående identifikation med nazismen under gårdagens skandalösa monolog i Cannes. Men den rimmar väl med t.ex. hans beundran för naziarkitekten Albert Speer. Stenbocken har med monumentalkonst att göra, helt klart.

Dessutom låter månascendenten oss (provisoriskt) placera Mars i 2a huset som är ett materiellt hus - husets naturliga korrelat Oxen är känt som en byggarbetare (oxen är ett dragardjur). Kombinationen av Stenbocken - världsbergets mästerarkitekt i detta hus lånar sig helt klart till allmaktsdrömmar över ett fysiskt territorium (statiska Oxen/landbacken). Med andra ord: gammal hederlig imperialism, vare sig i nazistisk eller annan skepnad.

Men går vi ännu ett steg ner i djupen (vilket sällan sker på bloggen) så har förstås den aggressiva viljan att sätta dagordningen (Mars-Stenbock) i sin tur ett underliggande motiv. Och med Stenbockshärskaren Saturnus hittar vi horoskopets onda, riktigt onda, sida! Detta nämnde jag i förra inlägget så vi går vidare.

Bara på ytan kan man således förledas att tro den friska Solen i Eld och Månen i Eld skulle representera illumination, andlig klarsyn. Och detta fast Chandra lagna-horoskopet (med logisk nödvändighet) gör Mån/psyktecknet till förstahustecknet, ett dharma-hus för det människan måste "göra för att realisera den hon är". Första, femte och nionde är dharma-hus och båda är allvarligt smutsade av den världsliga härsklystnadens (imperialistens) Mars-Stenbock!

Titta särskilt på nionde huset för moral och högre medvetande (även kallad klärvoajans, synskhet med mera). Mars-Stenbockens angrepp mot nionde, religionens och filosofins hus kan knappast vara annat än ett dharma att förverkliga en korrupt, smutsig materialistisk filosofi. Nazism och fascism brukar associeras med brun respektive svart färg.

Sinnelaget/Månen i Skytten är inte frimodig som kan tyckas av en utåtriktad placering i Eld. Dess disponent Jupiter står i detta horoskop i åttonde huset för omedvetna attitydfixeringar fastän Jupiter är upphöjd (extra sensitiv) i Kräftan. Jag gissar att vi har Triers flygskräck och ev. andra symptom på djupt liggande dödsångest här. Att Vatten/Eld ger sensationalism (som tydligt avslöjar vartåt individen tenderar) är väl rätt tydligt i fallet Trier.

Det är också uppenbart att störningen från 2a huset mot 9e representerar en degenererad materialistisk livsfilosofi, helt i linje med Triers hemland Danmark, vars nationalhoroskop från 1800-talet sannerligen innehåller alla de usla egenskaper (som en potential) vilka plötsligt kreverat under de senaste åren. 

Möjligen har Lars von Trier - en "känslig konstnärssjäl" - blivit lika förgiftad som alla andra i det sekulära och alltmer uppstudsiga landet Danmark så att detta är hans sätt att spotta på utlänningar och invandrare. Dessa representerades av nazismens offer judarna - vilka han inte riktigt kunde ta parti för - i sin sjuka monolog i Cannes.

Ekvationen är inte svår: Trier är dansk och identifierar sig med nazismens vilja att rensa bort alla undermänniskor, Danmark stänger i dessa tider sina gränser och främlingsfientligheten frodas på andra sidan sundet. 

Trier lekte lyckligt med nazitermen "slutgiltig lösning" och lät som ett mellanting mellan den massmördarregim han uppskattar för dess monumentalkonst och styrka och sin egen tids danska vansinne, nu senast uttryckt genom anspråken på Arktis. 

Händelsevis en region även den ockult intresserade och ytlige Adolf Hitler var intresserad av. Han trodde att det där fanns överlägset "ariskt liv" väntande under under Arktis.

Ser ni vad jag sett länge nu, Sverige och Danmark är nerlusat av återfödda tyska nazister? Reinfeldts stab, med propagandaminister Schlingmann och allt, visar hur oerhört nära en katastrof landet är. Skynda mot vänster för att styra upp det vansinne som är på väg tillbaka i landet. Dessa själar har ännu inte hunnit bli omprogrammerade, det är troligen första returen till Jorden sedan Andra Världskriget. 

Gamla storhetsvansinniga vanföreställningar från livet som nationalsocialistiska partimedlemmar spelar i själens undermedvetna och blir synliga i Regeringen Reinfeldts tankemönster och politik. Jag har längre påtalat att arbetsläger Fas III är våra dagars judegetton - ingen väg ur dem. Cancersjuka ut och sök jobb - en variant på samma melodi. Undermänniskan bevisar bara sitt lägre värde genom att gå och bli sjuk i Regeringen Reinfeldts världsbild. Låt henne slava under Marknaden tills hon faller död till marken. Till all lycka börjar svenskarna äntligen se vad som pågår, se den stora bilden!

Vad gäller den utbredda svenska främlingsfientligheten på låg folklig nivå, är inte mycket att göra åt den. Pöbel är per definition illa informerad, har inte en susning om vad moral är. De går dit ledaren pekar. Så skaffa snabbt Reinfeldt ur världen! Han har inte andlig resning nog att göra landet något gott.

Horoskopet hans, formligen skriker ut varningar med sinnet fixerat i andra huset för egna pengar och Solen (livsmålet) i 11e huset för mer pengar (via 10e husets karriär). En skrämmande enfaldig räknenisse vann svenskarnas förtroende därför att socialdemokratin innan dess inte ägnat sig åt att bilda folket och ge det en smak för det högre livet. 

Alla parter i det alltför snäva politiska snittet på verkligheten är medskyldiga i den soppa det blivit av Sverige. Men får borgarna fortsätta sälja ut statens egendom, då går landet under. Åt vänster så att inte skutan kantrar ohjälpligt! 

Inför obligatorisk klassisk filosofi i skolan redan i unga år. Jämför med Platons texter om hur (visserligen en smal elit av) ungdomen debatterade livets högre frågor i antiken och betrakta sedan den miserabla svenska ungdomen av idag: blekfet bakom datorerna spelade krigsspel, knappt kapabla att formulera en komplex tanke längre. 

Och allt detta för de senaste regeringarnas ointresse för annat än lärosatsen att medborgare är konsumenter, till för att smörja Marknadens maskineri. Så ser början på förfallet ner i barbari ut. Nej förresten det är ett barbari som redan är fullt utvecklat.

*****


Lars von Triers pudel i medierna: DN, SvD,


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha du är rolig du även om det är ofrivillig komik!

Anonym sa...

fin människosyn förresten.. "pöbeln är pöbeln" "pöbeln går dit makten vill".

Har du någonsin lagt ditt eget horoskop? ..Men det "visar" väl att du är världens trevligaste och inte alls ser dig för mer..

Anonym sa...

Vad är detta för skitsnack? Det verkar vara en satir - fantastisk astrologi? Litet för lång, men visst det kan vara kul med absurda ideer och belysa hur idiotiskt astrologi verkligen är! .... Eller tror författaren på textflödet?????????????

Seaward sa...

@ "Eller tror författaren på textflödet?????????????"

Vad gäller "textflöde", vad är då en harang av frågetecken för flöde? Betecknar knappast någon högre intellektuell ambition.

Begåvningsreserven behöver inte besvära sig. Saknas fascination för kryptering, chiffer och liknande, är heller inte det astrologiska teckensystemets inre logik lämplig basmat. Tillbaka till dataspelens pang-pang. Det är enkelt, det är rakt på.