Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 december 2010

Regeringens arbetslinje = klen intelligens

(Bilden har föga med inlägget att göra men är rolig!)


Ett niosidigt inlägg som söker belysa politisk övertygelse djuppsykologiskt och filosofiskt. Tankarna är inte bråddjupa men det kan ibland räcka med att kombinera några på ett nytt sätt för att verkligheten, som den är, ska skönjas. För astrologen några reflektioner över Solens och Saturnus relation till varandra.

*****

På morgonradion hör jag en kort ordväxling mellan en socialdemokrat som klär av moderaternas Tomas Tobé. Den senare är odelat för regeringens "arbetslinje" som i princip handlar om att undanhålla arbetslösa kompletterande utbildningar och vettiga åtgärder för att istället kasta dem som gratis arbetskraft åt företagarna. Företagaren för dessutom pengar för att ta mot "skräpet" (även DN).

Socialdemokraten avslöjade Storkapitalets vänner moderaterna genom att påminna om att det här faktiskt inte är något samhällets bottenskrap som förpassas till "fas 3", utan 20% akademiker och många ännu med långt kvar till 60. Moderaten hade fått det att låta som att regeringen gjorde en behjärtansvärd insats för människor som var helt slut!

Arbetsmarknadens borgerliga värderingar visar sig tydligt i en fascistoid ålderssegregation och så slarvigt skrivna (tid är pengar!) platsannonser att man bara häpnar.

Samhället, inne på femte året av borgerligt styre, sägs gå bra, men det håller inte längre samma kvalitet. Hörde samma morgon om de nya problem privatiseringen av landets apotek lett till, reumatiker har fått längre väntetider på sina mediciner. 

Minns den gamla antika devisen, "Härska genom att söndra". Vem ligger bakom denna privatiseringsvåg, denna söndring av samhället i små egointressen? Svenskarna måste vara väldigt blåsta som inte förstår att de på sikt förlorar fast de kortsiktigt får lite skattelättnader i plånboken. Ensam är inte stark och den dolda härskaren som skapar dessa små egoister som bara ser till sin egen plånbok skrattar hela vägen till banken.

På Wikipedia läser jag förstås att Tobé är föreningen Företagarnas älskling - allt som går emot en solidarisk arbetsmarknadspolitik applåderas av själviskhetens tillskyndare.

Historisk exkurs: "Ojämlikhet drev de gamla peruvierna till barnoffer"
(Regeringen Reinfeldts föregångare?)

*****

[Här komplicerats inlägget genom ett nytt tema tas upp till granskning.]

Lika intressant finner jag det vara att den här politikern enligt Wikipedia är "årets gay" enligt en tidning för dem som fastnat i denna omedvetna psykologiska fixering på det egna könet.

Jag bestämmer mig för att se om den überflitiga företagarmentaliteten kan vara en täckmantel för en underliggande neuros, förorsakad av det homosexuella särlingskapet. Minns att bloggen stödjer sig på reinkarnationsmodellen och att grundtanken är att alla abnorma tillstånd har sina rötter i tidigare liv.

Själen är en kontinuerlig process och om kroppsbytet också (av ödesmässiga orsaker) innefattar ett skifte av biologisk kroppstyp (från kvinna till man eller omvänt) tycks ibland (men inte alltid) den underliggande själsliga processen vara så trög att själen indikerar positiv respons på motsatsen till det kön den nuvarande kroppens bärare hade i föregående liv.

Den nya "materialisationen" till människokropp går inte in i förståndet - själen är för "tjockskallig"! Här kan man tala om att biologins myt faktiskt stämmer, att det inte förekommer någon feedback från det partikulära livet och dess upplevelser till den svarta låda där genuppsättningen lever sitt eget slumpmässigt muterande liv (en evolutionsbiologisk myt som alla numera vet är rena dumheter).

Själen integrerar sig så att säga inte med den nya kroppen och låtsas som om inget hänt sedan den var på jorden förra gången. Från några homosexuella bekanta (själv straight) vet jag att det här ofta är besvärade och olyckliga människor - de vet att de är en avvikande minoritet och aldrig så mycket pep talk kan helt dölja det faktumet.

Sverige är så efterblivet i psykologiskt hänseende (vi har satsat vår sista krona på biologistiska modeller) att vi inte ens i nämnvärd utsträckning vet till vilken hjälp hypnosterapi är för för psyken som hamnat i de här klämlägena. I Sverige, där inte ens själen är med på kartan, finns därför inget stöd att få. Och kristendomen, knappast längre en röst i någon diskussion, tappade siktet redan då den bannlyste själavandringsläran i början av medeltiden.

Landets homosexuella lämnas att odla skenförklaringar till deras egenart som inget alls förklarar, precis som moderaten Tobé målar upp en falsk bild för sig själv om vilka som är de långtidsarbetslösa. En ideologiskt motiverad bild som inte stämmer med sanningen eller de verkliga förhållandena.

Förutan födelsetid får man emellertid nöja sig med de allmänna dragen på himmelen för dygnet i fråga och vara medveten om att den exakta timman är det som kan välta hela lasset. Det är ganska osannlikt att alla människor som föddes detta dygn utvecklade en låsning till bara folk av sitt eget kön.

*****



I termer av vem som blir moderat är horoskopet fascinerande. Titta på Carl Bildts karta så ser du vad jag menar! Av radioinslaget tyckte jag mig höra samma emotionellt avknäppta röst hos Tobé som är Bildts varumärke, bara gällare och utan den senares humor. 

Båda horoskopen är tydligt ideologiska (dominant Luft) och båda har bara en enda placering i Eld. Eld ger hjärtevärme men i båda fallen är det olyckligtvis kyliga och rationella Saturnus som i hjärtevärmens tecken Lejonet skapar en smutsfläck eller åtminstone hämmande upptagenhet i den rena kognitionens Eld!

Och se hur fixeringen ser ut i fallet Tobé (ej Bildt): Saturnus befinner sig i manlighetens tecken Lejonet och "fryser" på män, om man läser Solen mittöver som den generella signifikatorn för människor av manligt kön. Samtidigt känner han aggression mot kvinnor, vilket framgår av den excessiva ilskan (Mars förstärkt av Jupiter) som riktas mot en vulgariserad eller demoniserad typ av kvinna (Månen + Rahu).

Fysiska kvinnor kan man tillägga: Månen står i kroppsliga Jordelementet. "Nej" till fysiska kvinnokroppar, mentalt (Luft) "ja" till män. Så tycks en själ se ut som fuckat upp i sin mentala världsbild. (Vattumännen är mästare på att bygga sig luftslott men byggena kan haverera, och då har deras inre kompass ingenting med den yttre verkligheten att göra.)

Horoskopet är spännande astrologiskt. I stort beskriver det en rationalist, en som via Luft och Jord sysslar med saker nära markytan. Fyra planeter lyder under den kritiska eller analytiska Merkurius (bl.a. känd som handelsmannens eller företagandets patron).

Denne köpman är själv inhyst som en av tre planeter i ideologiska Vattumannen (föreningen Företagarnas gunstling var det!), och i sin tur disponerad av den kyligt disponerade Saturnus - materialismens signifikator. Ha allt detta i åtanke. Hela horoskopets nyckel (så långt vi kan avgöra utan födelsetid) är Saturnus, olyckligt nog placerad i sin fiende Solens tecken. Det här är som bäddat för symptom på avvikelser.

*****

Oppositionen mellan Saturnus och Solen är tekniskt en "ömsesidig reception", för planeterna gästar varandras hemmatecken. Den sägs i styrka kunna mäta sig med den mäktiga konjunktionen (eller som indisk astrologi mer generöst definierar planeternas kombination, att de delar samma zodiaktecken). Men hur bedöma det faktum att de är varandras naturliga fiender? Är det här verkligen en ömsesidig reception som ytterst sett leder till goda resultat?

Sol och Saturnus tillhörde inte de statistiskt signifikanta astrologiska signaturer som följde på bloggens granskning av 160 hbt-horoskop. Men jag kan peka på ett anekdotiskt exempel som jag minns rakt hur huvudet för att det är bekräftar den här "literaliseringen av Solen som en annan man", fd homoparet Carlsson & Lundstedt.

Det inlägget kompletterar Tobés horoskop ur just hbt-aspekten. Vem vet hur många män med Solen kopplad till Saturnus som har en osund hjälteidentifikation men stannar kort om homosexuell identifikation!? (Jag har intressant nog fått mothugg på bloggens syn på homosexualitet ur reinkarnationsperspektiv av män som just har Solen konfigurerad med Saturnus!)

Alla varelser befinner sig på en glidande skala av "psykopatologi". Alla "obsessar" över något. Den helt nyktra är den varelse som inte alls återföds som människa, som undviker den fysiska dimensionen med dess onödigt brutala kretslopp av födelse och död.

(Den som nyktrar till även om sin nykterhet blir en bodhi sattva, en vis själ som återvänder till jorden utan att vara bunden till det, för att berätta för jordmänniskorna om att livet fortsätter på andra sidan och sen tillbaka hit igen. Representationen för denna process är siffran 8 - evighetsslingan.)

Det man kan säga om den här typen av solär intelligens, där Saturnus tränger den in i ett hörn, är att den är extremt fixerad vid externa former, vid schemaläggning, planering, snål effektivitet - och allt annat som sorterar under Saturnus. Vi måste tyvärr fokusera Saturnus sämre sidor eftersom oppositionen med en naturlig fiende lockar fram planetens skuggsida.

I vissa fall skapar den sammandragande och begränsande Saturnus ren och skär stupiditet eftersom den upplever den fria Solen som en fiende. (Solen för sin del delar den åsikten, och finner Saturnus vara en fiende till livet, vilket den ju är i sin roll som Liemannen!)

*****

I ett annat ofta åberopat fall på bloggen, ateisten och religionshataren Christer Sturmark, ordförande för Humanisterna, är placeringarna reverserade: Solen hemma i sitt härskarläge i Lejonet och Saturnus i sitt organisationsläge i Vattumannen. Men lite Tobé har också han den detaljfixerade Månen i Jungfrun och företer tecken på att inte riktigt förstå vad det är för slags världsbild han propagerar för, eller dess konsekvenser. Det är nu inte Jungfrusinnets uppgift att se helheten, det ligger på Solens bord.

Saturnus kan tydligen snärja Solen så att all den senares kreativitet och klarsyn går förlorad i ett träsk av negativ och hämmande organisation. Nu har Humanisterna t.o.m. imiterat religionen - som de föraktar så - genom att överta dess organisatoriska konfirmationsupplägg i formen av "humanistiska ungdomsläger"!

Vi vet hur det gick i Nazityskland när man satte dyrkan av människan själv (särskilt den "ariska" typen) på piedestal. Sannerligen, med borgerligt styre ser vi fullt ut att demokrati inte fungerar bra.

Människan är inte mogen att styra sig själv, och det var ju det antikens religioner och inte minst filosofer visste. Demokratin leder till atomisering, var individ skriker om mer frihet för sin egen del, vilket vi tydligt ser i det bisarra uppror som anhängare till rättshaveristen Assange sysslar med på nätet för tillfället (hackerattacker).

Redan Platon förutsåg att demokratins omoget egocentriska fäktande efter mer och mer individuell frihet skulle knäcka systemet som då slog över i diktatur. Alla vrålapor med "yttrandefrihet" och "personlig integritet" i sin vokabulär kan känna sig otroligt dumma: de har själva skapat diktaturen genom den odisciplin deras demokratiska värderingar göder! Vilken fuckup västerlandet är! Som om vi i väst aldrig har lärt oss något av historiens misstag.

Bara genom att postulera en högre instans (vare den finns eller inte!) får människan mentalt svängrum nog att se sig själv med självdistans, så att hon kan avstyra sina värsta griller och felsteg. Tanken om Gud blir så att säga en "platshållare" så att det egna psyket utvidgas och för ett större perspektiv.

Men när Saturnus slår klorna i Solen slaknar intresset att postulera en "övervåning", och den nödvändiga distansen går förlorad. Man identifierar sig med den djävulska devisen "människan är måttet på alla ting". 

Sjunker förståndet ytterligare, blir det som i Tobés fall och man börjar som man bokstavligen identifiera sig med kroppsliga män! Nu är ALL intelligens spårlöst borta, för intelligens, säger astrologin, kan ses som en funktion av en fri Sol i födelsehoroskopet.

*****

Samtidigt går det inte att förneka att Solen konfigurerad med Saturnus förekommer bland några av t.ex. Nobelpristagarna i fysik. Jag kollade saken just för att testa påståendet om att Saturnus sänker intelligensen, vilket den uppenbarligen inte nödvändigtvis gör. Saturnus själv representerar ju faktiskt förnuft och metodik, vilka dock är intelligensens fiende enligt astrologin.

Man kan därför fråga sig vad slags intelligens vi har att göra med den forskarvärld där man formligen bygger in sig i noga kontrollerade testmiljöer där precis allting måste stå precis på rätt ställe - där människan från första början söker eliminera den rörlighet och det allseende Solen i dess essens representerar genom en fyrkantig saturnisk schematik som avser att kontrollera allt men lämna medvetandet (Solen) helt utanför teorin!

Är Nobelpriset idioternas hyllande av andra i samma fixerade belägenhet?

Ett viktigt komplementärt begreppspar att minnas i fallet Solens fiendskap med Saturnus är "frihet/nytta". I den meningen är Sverige kanske jordens ofriaste folkslag. Det praktiska nyttotänkandet (Saturnus) och hånet mot konstnärer (Solen, frihet, kreativitet) är själva förklaringen till att vi nu märkbart börjar tappa nivå i olika mätningar på vilka länder som har flyt. Moderaterna, "det nya arbetarpartiet", ger via falskt nyspråk sken av att ha axlat den gamla socialdemokratins mantel, men socialdemokratin sökte åtminstone bilda arbetarna/folket. 

I Reinfeldts och Tobés värld är kvalitet en olycklig parameter eftersom den kostar (minskade vinster). Högern önskar se system som snabbast möjligt slussar unga människor genom högskolan, så snabbt att de inte hinner reflektera över sina livsval. 

Och inga åldringar tack - enligt beräkningarna hinner de ändå inte bli lönsamma nog för att motivera sin utbildningsplats. 

Glöm aldrig vilken politisk färg det var som sökte introducera den helt vidriga tankegången i Sverige för inte så länge sedan! Det är Storkapitalet som vill ha ut de nyttiga idioterna på sina respektive positioner i företagen till så låg investeringskostnad som möjligt. 

Vilket i grunden människohånande system över 30% av svenskarna applåderar och ger sin röst! Nu hånar många sossarnas maskinmässiga byråkratiska samhälle av igår och ser inte att de bara valt en annan maskin, men nu helt utan mänsklighet! (Obs, jag röstar inte i politiska val.)

Sverige är ett land till stora delar helt utan intelligens, men med alldeles för mycket obegåvat nyttotänkande. Svensken kan inte leka, han är livrädd för vad hans eget huvud skulle kunna tänka ut om han gav sig själv den friheten. Han skulle rent av kunna urarta till livskonstnär! Gud hjälpe!

Därför sjunker vi sakta tillbaka ner i statistiken och sällar oss till de medelmåttiga länderna. Den svenska sekularismen är en av förklaringarna till det. Det går bara inte att som Humanisterna tror, göra människan till alltings mått. Vi måste postulera något som är högre än hos själva (en fri, intelligent och gudomlig dimension) som vi kan arbeta mot.

Allt detta finns kodat som mänsklighetens resa i den antika zodiaken, vilken Humanisten Sturmark roade sig med att håna på sin blogg för några år sedan. Det var innan han bestämde sig att astrologer och new agare var under hans värdighet. Nu skulle han jaga storvilt och tog sig först an Svenska kyrkan.

Men kort därpå avslöjade sin hemmahörighet bland pöbeln genom antiislamska sentiment. Den sekulära människan mår uppenbarligen lika illa som den homosexuella och jag undrar om där finns ett samband mellan de här två typerna. Båda har uppenbarligen definierat sin verklighet alltför snävt och söker hålla en större verklighet ute.

*****

Dagens människor kan så lite historia att de tror allt började med Upplysningen. Och till och med de som tittat lite längre bakåt gör det bara för att hitta anledningar att brösta sig själva och legitimera sina egna val. Men "den mörka medeltiden" var allt annat än mörk, vilket studie efter studie visat. Inte biter sanningen på självförljugna människor. 

Jag vill påstå att antikens tänkare hade helt rätt i att dessa är "Satans barn". Den store frestarens bästa trick är nämligen att få människan att tro sig vara unik på det där väldigt banala viset som bara tilltalar egot i människan. Och det är just den nivån Humanisterna ligger på. Egots rationella kapacitet.

Det dolda Storkapitalet är än mer cyniska i sin filosofiska indifferens, de kastar brödsmulor i formen av marginella skattelättnader för den produktiva medelklassen, brödsmulor som skulle ha använts till att höja dem som för ögonblicket beskrivs som underklass. 

Alla klassiska sedelärande Hollywood-filmer om hur miljonären byter plats med uteliggaren, tycks inte ha registrerat i den borgerliga svenska mentaliteten. Omsvängningen från ett solidariskt, socialdemokratiskt samhällstänkande, till en egoistisk och fullständigt intelligensbefriad version av den förvisso urtypiskt svenska nyttomentaliteten har varit en ful syn för gudarna att skåda.

Inte få kommer att få betala för sina val i kommande jordeliv. Välj själva redan nu: stekande ökenvindar i Sudan eller någon annan gudsförgäten håla! Vissa har tjänat ihop till det.

Och på så sätt möts själar och bildar en befolkning i ett land i ett givet århundrade, bara för att vid döden upplösas och gå skilda vägar. Allt berende på vad de trodde eller inte trodde och hur de agerade utifrån sin tro eller vantro.

Nationalitet är inte en bestående egenskap. Kvar blir däremot de attityder man tillägnar sig under ett jordeliv. Det kan bli ett rent helvete för t.ex. framlingsfientliga svenskar eller rovkapitalister att rentvå sina själar. Det finns uppgifter om att man kan vara lamslagen tusen jordeår till följd av riktigt sunkiga värderingar i ett enda liv. Den här historien bör berättas som godnattsaga för barnen. Det gör dem bara gott.


Inga kommentarer: