Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 december 2010

Dataspel trubbar verklighetsförankringen

Inledning.

I anslutning till följande diskussion av astrologiska signaturer för en dataspelsförespråkare och en dataspelskritiker förnekar den förre att det är hans korrekta födelsedatum som använts vid horoskopupprättandet. Han uppmanar också till avlägsnandet av ett foto reproducerat från universitetsinstitutionen offentliga informationssida.

Jag respekterar båda invändningarna fast de förvisso överensstämmer med den här studiens slutsats om vilket arketypiskt motiv som utgör akilleshälen i det horoskop som spelförespråkaren dissocierar sig från. (Det är krigaren Väduren som är minsta gemensamma nämnare för de tre horoskop som diskuteras nedan.) Men eftersom fotot inte är nödvändigt för diskussionen eller ens förhöjer artikelns estetiska inramning, eliminerar jag det.

Låt oss också anta existensen av en dataspelsliknande fiktiv verklighet i vilken en spelförespråkare lever under just det namn och med det födelsedatum som förekommer i texten här nedan. Det är således denna fiktiva spelförespråkare som jämförs med dataspelskritikern, som, än så länge, förblir en en verklig varelse av kött och blod.

Men, vän av ordning föredrar naturligtvis horoskopet för den 3 april 1970, ett datum som visade sig efter lite grundligare sökning. Att nu krigets och våldets tecken Väduren svämmar över alla bräddar bara bekräftar och förtydligar det ursprungliga inlägget. Text som inte motsvarar den faktiska symboliken är överstruken. Notera dock hur det korrekta horoskopet för spelförespråkaren nu klart faller i astrologisk gynnsamhet och mer erinrar om det för AB:s spelredaktör, nämnd i texten.

Till krigarens tecken sällar sig nu även Saturnus, "den långsamma" på sanskrit, som "fallen" från objektiv rättrådighet blir blott en partsinlaga i subjektivismens tecken. Se texten för mer om den saken.

Saturnus i egoperspektivets Vädur är intressant eftersom en av spelförespråkarens teser går ut på att tillräckligt mycket tid (Saturnus / Kronos) i ett dataspel motsvarar faktisk inlärning!

Dvs, ju längre du deltar på spelets villkor, desto mer börjar du lära dig vilket beteende som gäller. Jag tror vi kan droppa attributet "illusion" - det finns inget sådant som inbillat lärande, antingen har man tillägnat sig en kunskap eller teknik, eller också har man det inte. (källa)

***
***
***

Försåvitt jag kan utröna måste dataspelsförespråkaren docent Linderoth vid Göteborgs universitets pedagogiska fakultet vara den ende med samma namn i Göteborgsområdet som åldersmatchar institutionens foto.

Det ger oss möjligheten att kalkylera ett horoskop för en födelse i Vågens tecken modell 1964 med stor säkerhet om att det rör rätt person.

Horoskopet har vissa är fyllt av goda kvaliteter - som jag inte ska dröja vid! Det som fångade mitt intresse i DN-debatten om datavåld var nämligen hur Linderoths och kompani protester skevar och, faktiskt, låter aningen paranoida. Stockholmsforskares replik på repliken är förödande i sin logik och fokus på den initiala frågan.

Jag var därför redan från början rätt säker på att den säkerligen själv hängivna spelaren Linderoth skulle uppvisa ett rätt tydligt grundmönster av spelartyp. Exempelvis ett Elddominerat horoskop eller, ännu bättre, ett rent sensationalistiskt, där Eld och Vatten bekrigar varandra och driver upp törsten efter sinnesfägnande stimuli i det extrema. 

Lika säker var jag på att Martin Ingvar, som jag av någon anledning fått för mig är den ledande motargumentatören skulle ha ett kyligare horoskop, kanske ren luftblå intellektualitet eller någon jordputtrande pragmatisk syn via en rationalistisk mix av Jord och Luft. 

Båda dessa antaganden stämde efter att ha räknat ut horoskopen. Se här.

Korrigerat datum:

Ursprungligt datum:













Forskaren vid Karolinska:


Två universitetsmänniskor och två varav en i huvudsak luftblå individer - tänkare och teoretiker! Att inte göteborgaren fått all sin luft kolorerad på kartan beror på att jag - pedagogiskt! - velat understryka Martin Ingvars utmärkt placerade Jupiter. Den kastar båda sina välsignelser till de nästföljande Lufttecknen, som båda är aktiva med planeter. (Återkommer till Jupiters i och för sig skadade status i tecknet som begränsar sig till logik.)

Notera också Ingvars upphöjda Saturnus i jämviktens Vågen för en absolut korrekt uppfattningsförmåga i dessa frågor. Därav den grönfärgade oppositionen mot hetsporren och omdömeslösa krigshetsaren Mars i Väduren, som Saturnus här har mental koll på om än bara i teorin.

Det är förstås åter krigaren i barnets och egoformationens tecken Väduren som står på spel, precis som i horoskopet för AB:s spelredaktör som förgrymmades över att någon ens kunde ifrågasätta den goda behållningen av våldsamma spel. 

Spelredaktörens horoskop förefaller väl illustrera en generisk spelare, vilket bekräftas av en jämförelse med de två forskarna. Faktiskt har alla tre en eldplanet i krigets och den mentala störningens tecken Väduren.

Exkurs. Egoperspektivet kan betraktas som en mental störning ur den idealistiska filosofins perspektiv och den människosyn som betraktar andesjälens kognition som den friska och öppna. Ur det perspektivet talar båda forskarna båda bara om en del av människan som i vilket fall som helst tillhör det bibliska syndafallet, en supoptimal varelse som varken är djur eller gud, utan just bara en ömklig människa.

Vissa är speltorskar, vissa är torra rationalister och ingendera når upp till insikt om de verkliga faktorerna som styr en människa. Att astrologin så perfekt ringar in både Linderoth och Ingvar i det som skiljer dem åt, vittnar om att den sekulära människan och hennes forskningsgrenar fjärmat sig från en större bild som antikens människor var på spåren...

Ingvars omdömesgilla Saturnus förfogar därtill över två planeter i pragmatiska Stenbocken - torr och saklig i de flesta väder, och däri ligger jämviktens Venus, Vågens härskare, vilket ger en ömsesidig reception med Saturnus. Jord och Luft för en extremt torr rationalism. En typisk vetenskapsman! Månen upphöjd i Oxen vilar också maximalt stadigt i sakfrågor genom att disponeras av nyssnämnda Venus med dess ultrastabila bas i en omdömesgill Saturnus.

Det är uppenbart att den rödblossande Väduren - helt i linje med den antika astrologin - representerar barnet, våldet, traumat! Detta är en så avvikande del i horoskopet att man förstår att Ingvar finner ämnet angeläget. Men glöm inte Vädurens fysionomiska koppling - till huvudsvålen och hjärnan! Bingo.

Vad om den upproriske Linderoth då, som skyndar till våldsspelens försvar och blir lite väl översvallande, syndar eller missar målet i sakfrågan?

Solen i Fiskarna - Vatten - symboliserar zodiakens Drömmare, alltid uppslukad i en eller annan föreställning! Men Månen/sinnet står i Luft. Den här faktiska placeringen ersätter med råge den tidigare texten som noterade Vatten/Luft-mixens potentiella problem - bara att nu har Ljusen växlat element!

Jo, här har vi Sol och Måne i just de två element som kan samarbeta illa för dissociativa eller partiellt förblindande mentala tillstånd. Solen är fallen, dvs. svag i Vågen och även dess disponent Venus står fallen i petiga Jungfrun. Under affekt kan en sådan Våg fara iväg och missa sakfrågor!
Men det är Månen i naturligt härskarläge i Kräftan som är orosmomentet här. Känslolivet är väldigt lättstimulerat och Kräftan som revirinstinkt och försvarsposition ligger alltid nära i den sådan här människas psykologiska makeup. De kan bli våldsamt upprörda och defensivt låsta om någon bara anför den minsta lilla kritik över något de själva investerat själ i! Och så tappar göteborgarna helt perspektiv på av vad stockholmsforskarna egentligen sade. 
Notera också att den här överkänsliga placeringen för sinnelaget (så hjälpsam i "kvinnliga" eller vårdande yrken) inte blir mer omdömesgill av att det också finns en stor dos krigiskhet i Linderoths horoskop: den expansionslystna Jupiter i krigiska Väduren sporrar en krigande Mars som i Lejonets tecken har en ibland stirrig och oregerlig sida där den i impulser söker demonstrera sin makt och sätta andra på plats. Ett mer förråad Lejon än Solen i Lejonet kan man säga. 
Den här kombinationen av en psykisk nyckel i Vatten och väldigt aktivt Vatten ger exakt den "sensationalism" eller "torsk på action" som jag hoppades få se i pedagogens horoskop! Men bemärk samtidigt att han också är en kunskapsmänniska, och här är en nästan lika fint placerad Saturnus som hos Ingvar: det konceptuella greppets Saturnus hemma i härskarläge i Vattumannen och med en stadig hand om den väduriska krigsutlevelsen!

Svagheten ligger alls inte där, jag förstår att göteborgaren kan hantera Spelets Regler för egen del. Men ett sinne i Luft med en disponent (Jupiter) så intensivt attackerad från den primitiva krigaren Väduren, måste någonstans inverka på den dagmedvetna uppfattningsförmågan (Solen).

Och Fiskarna, mer likt Kräftan än det tredje Vattentecknet Skorpionen, är ett orostecken. Man anar att Linderoth är huvudförfattare till texten som far ut och spiller Vatten-relaterade termer som i patologisk ångest. Se här ur vilket perspektiv Linderoths med flera artikel är skriven:

Det är just i Kräft-Månens benägenhet till irrationell affekt och försvarsinstinkt man anar att Linderoth är huvudförfattare till texten som far ut och spiller Kräft-relaterade termer som i patologisk ångest. Se här ur vilket perspektiv Linderoths med flera artikel är skriven:
 
  • ...forskarna understryker sin egen oro...
  • Ferguson är orolig för att...
  • I debattartikeln används ett naturvetenskapligt maktspråk...
  • ...män i vita rockar som med säkerhet vet hur världen är beskaffad.
  • ...argumentationen närmast ren skrämselpropaganda
  • Debattartikeln ger en bild av datorspelandet som en växande samhällsfara
  • ...en kulturkritik som skiljer ut spelmediet .... högst subjektiv och ovetenskaplig ... direkt kränkande mot de miljontals människor som konsumerar tv- och datorspel

Pröva att placera ditt psyke vid Månen i Kräftan - positionen för Linderoths sentiment. Planeten Tecknet signifierar den maktlösa massans tecken - särskilt tydlig i den viktiga hierarkiska axeln som sträcker sig upp till Stenbocken och maktfullkomligheten. I Stenbocken Där pågår som vi sitt många ting hos Ingvar, Venus är t.ex. disponent för hans psyke eller sentiment och nära kopplat med en människa som måhända kan låta som maktfullkomlig för en som tappat coolet (Saturnus är cool!) och nu patologiserar som en gråtande eller blödande Kräfta!

"Subjektivism och ovetenskaplighet" är också just sådana projektioner man kan räkna med från Månen/Kräftan, som själv är raka antitesen till rationalitet och vetenskaplig distans. Den lunära människan/Kräftan hittar du på fotbollsläktaren, i stark affekt, jublande över sitt lag i medgång och bittert gråtande i motgång. Månen och Kräftan symboliserar som sagt den irrationella själens fixering vid allt det som är obeständigt och ovärdigt att öppna sit helt för.

Huvudansvarig för motelden är själv en av "miljoner" gamers och konsumister som här har råkat i svår affekt. Han framställer sin sak bara aningen mer begåvat än AB:s spelredaktör som tydligen inte har någon över sig som granskar om tidningsmaterialet ens uppfyller kravet på logisk stringens. Likväl är motelden bara en distorderat konspiratorisk litania. 1-0 till Karolinska över Göteborgs Universitets "pedagogiska" institution.

Och astrologin är naturligtvis utom tävlan, för vad vet Martin Ingvar med den skadad filosofiplanet och detta övertryck i Jordelementet om de världar som styr människans medvetande och vilka neurologin inte ens börjat överväga på dess nuvarande nivå? Platon visste, och hans slutsats var att hjärnan är ett mikrokosmos som resonerar med Världssjälens planetära rörelser. Det här inlägget har visat att det ligger mycket i den uråldriga idén.

*****

Tillägg. 

Det behövdes bara några försiktiga friseringar av texten för att uppdatera den till rätt horoskop för krigsspelsförespråkaren. Förklaringen är att astrologin kan betraktas som ett synonymrikt miniatyrspråk. Där den felaktiga Kräftan utgått, fann vi istället att Månen i det korrekta horoskopet befinner sig i ett "krigstillstånd", uppförstorad av "megafonen" Rahu och förfogad över av en Jupiter i den mest attackerade belägenhet jag sett.

Diagnosen ändras bara med avseende på vad/vem som driver fram den diffusa responsen på stockholmsforskarnas preciseringar: boven i dramat är det veritabla totalangrepp som kommer från den våldsamma och psykologiskt infantila Väduren - våldsspelets arketyp! - och som blir till hetluft (Eld hettar Luft) i det här ovanligt rymliga psyket (Månen med förstärkaren Rahu).

Man måste tacka ödet för att docenten, trogen sin avsevärda kraft i Väduren motsvarade tecknets om-sig-och-kring-sig-mentalitet, så snabbt noterade det felaktiga datat. För i korrigeringen trädde ännu ett klockrent exempel på hur krigsspelstorskens medfödda anlag ser ut. Se vidare inlägget om den brinnande och lidelsefulla spelredaktören i AB.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, du Jonas Linderoth här, säkert ett klockrent horoskop. Synd för dig att det inte är på mig eftersom det inte är mina födelsedata. Ovetenskaplighet var det ja. Jag kan ju inte hindra dig från ditt förtal men du använder en upphovsrättsskyddad bild utan lov som jag förutsätter att du plockar ned omedelbart.

Anonym sa...

Jag är inte heller särskilt förtjust i horoskop och håller med dig i din/er debattartikel. Men av den juridik jag har läst att döma så bryter han inte mot någon upphovsrätt, även om det är luddigt. Då han endast länkar till bilden från en annan (din?) blogg.

Sedan kan jag tycka att det är lite onödigt att gå på så hårt på grabben. Låt honom skriva det som gör honom glad och ignorera honom sedan (så länge det inte går för långt)

Sedan kan jag tycka att det är onödigt att hänga ut dig med bild och jag kan erkänna att jag inte orkade läsa hela inlägget då det var för mycket att smälta.

Jag brukar inte vara den som kommenterar inlägg, men av någon anledning störde jag mig på att en man i din position kunde vara så pass spydig. Även om det var mot en pseudovetenskaplig religiös outsider.

Ta det lugnt
Björn

Seaward sa...

Tack Linderoth för rättelsen som gagnade ämnet eller åtminstone den centrala frågan, den om en astrologins "spelsignatur".

Eftersom himlarna enligt astrologisk metod har många sätt att säga ungefär samma sak står vissa stycken oförändrade, andra har utgått och något enstaka har tillkommit.

@ Björn, i början av sina juridiska studier, kanske kan roas av att höra att det var astrologin som till att börja med ingav människan tankarna om en objektiv rätt, en moralisk naturlag.

Se hur det korrigerade horoskopet för Göteborgsforskaren gentemot det för Stockholmsforskaren bildar ett träffsäkert arketypiskt krig, där Saturnus - Rättskiparen - intar diametralt motsatta ståndpunkter. Antikens vishetskulturer höll varje viskning i naturen för att vara en potentiell källa till insikt - det var annat det än dagens förkrympta positivism!

Antikens vetenskapsmän tog säkerligen många hundra år på sig (observationer som förmedlades vidare) före de formulerade tesen att Saturnus, upphöjd i Vågen, indikerade opartisk rättrådighet i Världssjälen medan Saturnus, fallen i motsatta Väduren, indikerade partisanskap.

Det går att härleda västerlandets rättsmedvetenhet och axiom tillbaka till astrologins planetära härskarlägen, upphöjelser och fall. Vågen är t.ex. större än Väduren då den beaktar båda parterna i ett mål där "principen" Väduren enbart representerar sig själv. Och så vidare.

/Siwert Aldenryd, 51, f.d. systemutvecklare, numera student av antika kosmologiska system.

Anonym sa...

Ja Björn, du kan ha rätt i dina kommentarer att jag var "spydig", men det känns inte särskilt roligt att framställas som en krigsspelsförespråkare (av någon, astrolog som hjärnforskare) när man är vapenvägrare och avskyr spel med militära teman. Det är just min avsky för verkligt våld som driver mig att påvisa att medievåldsdebatten gömmer betydligt större orsakssammanhang. Det är också ganska obehagligt att någon analyserar ens personlighet i syfte att lägga ut sin tolkning för en religiös grupp. Tonen var därav onödigt hård. /Jonas Linderoth

Anonym sa...

Hahah tänk att medeltiden finnes kvar än...JISSES inte konstigt att människan har problem. Nya planeter dyker upp men gamla idéer får man inte ändra och där står de och trampar på i en intellektuell härdsmälta :) Må himlen förmörkas för gott så uttydarna kan en chans att se solen hehe

God Fortsättning

Seaward sa...

Samtliga: Ingen har, pga. attitydmässig blockering, förstått signifikansen i texten, ursprunglig eller reviderad.

"Ingenjörssvensken" eller "rationalisten" har sedan länge slutat svara med intelligensen påkopplad - scannar bara en text för att hitta rätt rubricering (inför sig själv). Med säkrad etikett ("vetenskap", "saga", etc) produceras en prefabricerad åsikt.

Förfaringssättet betraktade antikens tänkare som kännetecknet på intelligensbrist - det är ren habituering, ren autopilot. Wittgenstein nådde sent i livet insikten om de sk "språkspelen" och att de måste studeras från insidan.

Att stanna på rubriceringsstadiet är dock mänskligt då medvetandeinnehållet för många tidigt blir en livsinvestering. Det kostar att ständigt riva ner kulissväggarna! Många klarar inte ens att konfrontera idéer förutsättningslöst (se Wittgenstein).

Därför ser vi t.ex. Humanisterna producera attityder till vetenskapliga gränstrakter som baserar sig på 1800-talsmaterialism, och där all kunskap saknas om vitala forskningsresultat från de senaste årtiondena. Livsinvesteringen har utvecklat skygglappar. Upplysarna är i själva verket Mörkermän!

Göteborgsdocenten scannar på etikettsnivå och tror tydligen att inlägget adresserar en religion! Det tyder på visst tomrum mellan begreppskategorierna på den kognitiva kartan.

Mer intressanta är en annan av docentens kommentarer. I så måtto han är uttalad motståndare till krigsspel drog DN:s debatt i tre delar verkligen snett! Jag noterar dock att pacifism i verkliga livet inte står i logiskt motsatsförhållande till undertryckta våldstendenser, eventuellt sublimerade. Jfr buddhistiska munkar som engagerat målar brinnande helvetesmotiv!

Se en gång till på slutorden i den reviderade texten: "Månen i det korrekta horoskopet befinner sig i ett "krigstillstånd", uppförstorad av "megafonen" Rahu och förfogad över av en Jupiter i den mest attackerade belägenhet jag sett."

Om något resulterade det korrigerade födelsedatat i en bekräftelse av att astrologiska principer kan uttrycka sig på olika verklighetsplan, och att detta "krigstillstånd" kunde motsvara "pacifism" i den externa världen, det gick inte att lätt förutse!

Bloggen har tidigare diskuterat varför åklagare och brottslingar så ofta har så snarlika störningar i sina horoskop. Den astrologiska modellen visar möjligen bara ATT det hettar till, men inte på vilken sida individen väljer att placera sig. (Känd födelsetimma brukar dock kunna leda till en bättre precisering.)

Jag finner det, som redan sagt, extremt intressant att docentens horoskop ligger så nära det för AB:s spelredaktör och så "arketypiskt" - med fokus på principen Saturnus - representerar motsatta lägret i relation till neurologens horoskop.

Men dagens västerländska rationalister har helt ramlat av stolen. De förstår knappt några språk alls längre! De är av typen som skulle hävda att en oljemålning av någon stor impressionist gav vilseledande kunskap om verkligheten eftersom den inte tillräckligt tydligt redovisade faktiskt existerande förhållanden.

Victor Fors sa...

Jag håller med. En människa som verkligen inte "triggar" på just aggressionen och det triviala våldet i kriggspel skulle helt enkelt sakna (känslomässig) åsikt i frågan. Sen om man anser att det är förnuftigt att helt enkelt vända ryggen till sej själv på det sättet är väl nånting man måste välja själv. Personligen så känns det som att man måste integrera "ondska och mörker" i sig själv för att den inte ska gå bakom ryggen på en en vacker dag när man druckit lite för mycket, t.ex. Docenten kan ju naturligtvis ha gjort detta, och sedan ändå från denna höga punkt konstaterat att våldsamma dataspel är skadliga i gemen. Det kan jag naturligtvis inte säga nånting om.

Victor Fors sa...

Jag skulle dessutom vilja påpeka en intressant sak - som dataprogrammerare så kan man vara immun mot dylika effekter, för sätt andra ögat till och allting är bara pixlar, vertexar och shaders. Ung., enligt den paradigm jag förstår att den här bloggen följer, man "ser vattnet" i stället för "det som reflekteras i vattnet". Jag skulle vilja påstå att jag drabbas av mer trauma av att bara öppna DN än jag får av att spela t.ex. Operation: Flashpoint eller Rainbow Six, även om dom två är de mest nervkittlande spelen jag spelat på grund av anspänningen och uppmärksamheten som krävs.

Dessutom så tror jag inte vid närmare anmärkning att docenten menar så grova saker som att det verkligen skulle vara våldsavtrubbande för en individ. Jag har inte läst docentens papper eller egentligen ens vad docenten sagt ordentligt, så tänk på att jag pratar i nattskjortan (bokstavligt talat, jag har min randiga pyjamas på mig fortfarande.)

Seaward sa...

Jo det tekniska lösandet av en uppgift skiljer sig mycket från att "ta in" signifikansen av en upplevelse som presenterar sig. Människans medvetande jobbar, som du säger, på många nivåer.

Krigsspel handlar väl i mycket om att spränga sönder hinder på den egna vägen, och i så måtto är det ego- och krigsguden Mars som dominerar psyket - för att använda den terminologi som tillhör bloggens ämne, ett ämne förvånansvärt många läsare helt missar fast nästan varje stycke uppehåller sig vid den antika objektiva morallag stjärnorna menas synliggöra i astrologin.

När brutalitetens Mars tagit över förslavas t.ex. också den i sig amoraliska logikens Merkurius till att enbart räkna på rådata - minns de numeriska uppgifterna i Terminators synfält, så symboliskt för en mördarmaskin som bara "räknar" på de parametrar som behövs för en framgångsrik "elimination"!

Den stora skadan är inte spelen i sig, utan den repressiva "demokratiska" civilisation som nu är så på deken att vulgärdarwinism saluförs genom alla till buds stående kanaler. Dataspelen är bara ännu en utväxt av Rovkapitalismen som skapar degenererade psyken med sjuka värderingar och enorma hål i själen varigenom Rovkapitalismens hjärta ropar: "Konsumera sinnesintryck och Fyll Mig!"

Naturligtvis går det inte att fylla Nihil, det svarta hålet. Det är busslaster av satanistiska själar som föds på jorden just nu, men skälen till detta är större än astrologin som mätinstrument kan greppa. Vagt kan den tala om störningarna i övergången mellan tidsåldrar (platonska månader).

Det här är således värre än att bara "integrera" det goda med det onda, det är en fråga om att mänskligheten i det pågående tidsåldersskiftet har tappat orienteringen. Den har fallit för den dokumenterat falska "värderelativism" vilken just förringar den ontologiska Ondskan och gör den till något harmlöst. Sann Godhet står förutan Skuggan. Skuggan däremot säger "integrera mig med det goda" och infekterar därmed också morgondagen.

Sannerligen, att börja nysta från dataspelen öppnar frågan om västcivilisationens döende sista årtionden och akuta tendenser till masspsykos.

(Kommentaren representerar bloggens/mitt nuvarande intresse. Spel har aldrig roat mig annat än för vilka underliggande krafter och motiv det synliggör.)