Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 november 2010

Piratpartiet: kriminella begär (Stickprov 2)

Piratpartisten och EU-parlamentarikern Christian Engström är naturligtvis inte nöjd med domslutet mot Pirate Bay som öppet signalerat att det är okej att stjäla. Från sitt perspektiv av egenartad och totalt verklighetsfrämmande idealism kallar han rättens utslag för en "vansinnesdom" (AB). Men det enda vansinne jag ser är det som hans egen födelsehimmel uttrycker. 

Här anas en hög grad av intelligens som slagit knut på sig själv. Faktum är att han är den klart smartare av partiets två ledare eftersom vi här inte, som i Rick Falkvinges fall, i första hand ser en simpel vilja att tillvälla sig makten över underhållning som andra slitit för att framställa, utan en allmän vilja att upplösa rådande verklighetsbeskrivningar. Vi ser ett storkors i Sattva guna, upplösaren av status quo.



Viljan till politisk makt, eller att få in en fot i dörrspringan och ha något att säga till om, tycks uttalad i Stenbockens tecken. Både Falkvinge och vice ordföranden för Piratpartiet har samma soltecken.

Engström är dock datatekniker och matematiker och inte bara, som Falkvinge en simpel porrsurfare, och det märkt på kvaliteten på hans psyke. Månen står i den exakta logikens tecken, merkuriala Tvillingarna, och Merkurius eller Buddhi (som indierna kallar den, befinner sig också i ett Lufttecken - det systematiskt lagda Vattumannen.

Man kan notera att Engström är född ett Jupitervarv före Falkvinge så att båda möts under Jupiter i Skytten - tanken på okontrollerad (ohämmad) expansion. Det är förstås "det fria och oreglerade internet" som i vår tid klistrar sig fast vid människor med den här extrema läggningen. 

Som vi såg hos Falkvinge fungerar hans motvikt Saturnus (kontroll, ägarskap) inte alls - bevekelsegrunden var simpel i jämförelse med det högtflygande pratet om kulturella revolutioner inom media etc, även om predikandet naturligtvis är en typisk och genuin del av Skytten och särskilt dess härskare Guru/Jupiter.

Hos Engström är det ännu värre ställt, för fastän den restriktiva Saturnus och den fritt expanderande Jupiter har ett neutralt förhållande till varandra (båda så att säga erkänner den andres existensberättigande för att en värld skall kunna ta form ur det kaotiska "flödet"), återkommer den kritiska kombination av Saturnus, Mars, Venus som jag händelsevis beskrev i inlägget om Falkvinge utifrån en extremt självisk och habegärig individ. 

Här lyfts den här ultrakritiska trippeln nu upp på universalistisk nivå, så att Engström sällar sig, ser det ut, till den skara som tjatat den slitna harangen "information longs to be free" en längre tid nu. Vi har alltså ett klassiskt anarki-horoskop här som känner kallelsen att likt dödsguden Shiva dansa drucken över den döende gamla världen och dess bopålar. Ur den gamla världen - och nuvarande lagstiftning - är Engström bara en rättshaverist och tjuv. Själv ser han sig säkert som en visionär. Vem vet om han får rätt? 

Horoskopet antyder att han har fel. Grupperingen av planeter i Skytten måste finstuderas, så viktig är detta frihetsdyrkande block. Inte minst för att häri ingår Saturnus som är disponent över hans solära handlingssida, den maktsträvande aktivisten Stenbocken. Och inte minst: sinnelaget/Månen i Tvillingarna är via kreativ opposition fylld av de flera motsägelsefulla budskapen som ses verksamma i gränstöjandets tecken Skytten.

Eftersom exakt tidpunkt saknas är alla sådana här studier ganska skakiga. Naturligtvis kan man studera planeternas inbördes mognad (avashta) - men då måste man minnas att den parametern är "millimeterskalan" jämfört med de för oss okända husplaceringarna. Med solära horoskop (utan födelsetid) får man nöja sig med de måttstockar som står till buds...

Vad kan avashta-parametern säga oss? 

Atma karaka - själens signifikator är en lös observationspunkt i vedisk astrologi (i ett av deras flera olika system). Själens signifikator är den planet i horoskopet som hunnit längst i sitt tecken jämfört med de andra. Men också här påminns vi om betydelsen av exakt klockslag, för vid midnatt är det Mars som med två ynka bågminuter leder loppet vid 23:56 Skytten jämfört med Solen i Stenbocken. 

I senantiken fanns inte ens precisionen att avgöra ledaren och jag förmodar att Mars och Sol hade varit delade atma karakas. Med dagens precision ser man emellertid att Solen gått förbi redan klockan fyra på morgonen, vilket skulle göra att andesjälens egen signifikator Solen också "driver" horoskopet. Det solära livsuppdraget stämmer således med vad andesjälen föresatt sig att göra i detta jordeliv. 

Minns horoskop med känd födelsetid och deras dharma-hus ("det du måste göra för att vara din natur trogen i detta liv") - här kan man tala om att matematikerns atma karaka i Stenbocken motsvarar ett dharma-omen. Han har hittat rätt i sitt liv med böjelse mot organisation och rationell struktur som Stenbocken indikerar och som går igen i matematik och datalogi. 

Även logikens Merkurius agerar utifrån den saturniska valören, och det faktum att Saturnus själv befinner sig i framåtblickande Skytten indikerar nu inte tygellöshet men väl en vilja att flytta om gränsdragningar, vidga eller förnya systematiken bakom vår gemensamma värld. 

Hade inte fakta om horoskopinnehavaren varit kända hade man lätt kunnat tro att det här var en begärsfylld arbetare av samma snitt som SAP-horoskopet med dess Jupiter-i-Skytten ("rikedomens universalisering"). Att det även i detta fall (fast inte lika tydligt som i Falkvinges fall, eller som i SAP-horoskopet) är en egoistisk bevekelsegrund, framgår av att matematikerns sinnelag "bara" befinner sig i Tvillingarna, i zodiakens första personalistiska tredjedel.

Universalismen är således även här en påklistrad fasad och via Mån-Tvillingarna och dess disponent Merkurius i Vattumannen hittar vi på tredje nivån en Saturnus i en fruktansvärt ful kollaboration med brottslingen Mars. Mellan sig klämmer de åt Venus, pengarnas och nöjeslivets gud(inna). 

Det här ser i mina ögon bara ut som en simpel utpressare med en mer än lovligt svart lucka i sitt samvete (Skytten är samvetets röst - om inte den eller dess härskare Jupiter - är förorenad). Jag har själv Månen i amoraliska Tvillingarna och föddes, tydligen, med en lätt kriminell själ - greps för snatteri som barn och lärde mig, lyckligtvis, livslärdomen tidigt. 

I det här fallet ser vi Merkurius fullständigt underminerad av den egoistiska och kontrollystna attacken de två illgärningsmännen tillsammans utför mot Venus. Merkurius disponent sysslar således med saker som gör att vi kan misstänka handelsmannen Merkurius själv för att vara en tjuv - eller kanske rättare - en fienden till den mänskliga civilisationens grundbult: ärligt varuutbyte mellan produktiva människor. Matematikern, klipskheten i Sattva guna till trots, är ännu bara en simpel tjyv.

Men märk att detta är ett uttalande i avsaknad av exakt klockslag. Jag har själv samma Saturnus i Skytten, i samma vilja att via dess 270-gradersaspekt kontrollera den hungriga demonen Rahu (drakhuvudet) i profitlystna Jungfruns tecken. Och jag är ingen vän av Rovkapitalismen. Dessutom delar jag matematikerns Mån-Tvilling i direkt opposition med gränsdragningens Saturnus! Varför är då inte jag en vän av illegal fildelning? 

Förmodligen för att min Saturnus ligger i 7e huset där den utövar sitt världsligt starkaste läge (t.o.m. starkare än i 10e status- och makthuset). I någon mån kanske man kan likna Saturnus i sjunde vid Saturnus i Vågen (husets naturligt motsvarande tecken), och den placeringen har bloggen redan utrett. Det är indikationen om objektiv Rättvisa - Justitia. 

Rättvisan är blind, heter talesättet som vittnar om att få tänkt igenom vad de säger. Gudinnan har förbundna ögon helt enkelt för att hon inte går på de yttre sinnenas ofta vilseledande vittnesbörd utan vänder sinnet inåt, mot den rena Intelligensens värld där ärendets styrande principer (Platons Former) kan undersökas i deras sanna natur.

Saturnus klassas som upphöjd i Vågen eftersom den där disponeras av Venus, som alltid ser till båda partnerna i ett argument. Denna Stenbock, som Engström och Falkvinge utgör delmängder eller instantieringar av, har tyvärr ingen rättvisa i sin kroppsliga Form. Tecknet representerar tvärtom autokrati eller diktatur i dess strävan mot toppen. Den kan vara den extrema arketyp som Darwin såg för mycket av pga egna blindfläckar. 

Därför sade jag i inlägget om Falkvinge att det luktar av subhuman kommunism - proletariatets diktatur - om honom. En sjaskig vilja att tillskanska sig underhållning men ingen vilja att betala för den. 

När man läser att den typiska nerladdartjuven är en låginkomsttagare och ser uppgiften att programsviten med Photoshop kostar 14.000, måste man fråga sig om piraterna inte är riktigt låga människor. Den fattiga arbetarklassen på 1800-talet ville uppror och förändring av egendomsförhållandena, ja. Men det var för att inte svälta ihjäl! Photoshop är ett yrkesverktyg och jag tror knappast att vi hittar de illegalt nerladdande "låginkomsttagarna" inom den grafiska industrin. 

Vad det handlar om är enbart att folk i gemen är primitiva och begärsfyllda offer för sina sinnen. Allt de ser vill de lägga fingrarna på. (Jesus: "Om ditt öga förleder dig, slit då ut det.") Deras status som låginkomsttagare är inte i sig ett tecken på andlig korruption, men den visar sig definitivt i att de är fyllda av för mycket "vill ha" i förhållande till "vad kan jag tillföra". 

Jag har dessvärre sett exempel även på höginkomsttagare som samlar på upphovsskyddade saker av olika slag bara för den gamla vanliga kicken som personligt ägande ger. "Mycket vill ha mer". Dessa själar blir ännu strängare straffade efter döden eftersom den virtuella girigheten är så enkel att den, hade den varit översatt till fysisk girighet, representerat hela bindgalna tjuvar som kastar sig över människor och tillhörigheter i varje gathörn. 

Sådana kräk är alltså nerladdarsvenskarna på insidan! Tänk efter döden - när dessa giriga missbildningar i själen förvandlas till deras "fantomkroppar". De kommer att skämmas något så in i helvete över sin fulhet att det är just till helvetet de självmant förflyttar sig. 

Se föregående inlägg, Harvey Keitel på permission från helvetet?, för tankar om Skärseld och Helvetet som själens egna konstruktioner, vilka tar över den dag den fysiska kroppen gjort sitt.

Inga kommentarer: