Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 april 2010

Mapplethorpe - en oerhört sjuk man




Ännu en "smoking gun" där den ålderdomliga sideriska zodiaken exakt bekräftar vad som är känt om individen. I det här fallet celebritetsfotografen Robert Mapplethorpe som dyrkade de rika och framgångsrika och lyckades bli en löjligt överbetald porträttfotograf innan han dog i AIDS till följd av den allra mest degenererade formen av homosexuellt leverne. Jag fick lust att granska honom efter ett omnämnande i Aftonbladets lovordande av rocksångerskan Patti Smiths prosadebut (även DN positiv).

Vad kan bloggens tränade läsare förvänta sig? Sextecknet Skorpionen? Skriv upp det! Det "sociala utstötningssyndromet" för en uppfuckad mental kategorisering (typ genderflum)? Absolut!

Här finns alla ingredienser som jag blir mer och mer säker på är receptet på de riktigt olyckliga själarna som har ont att betala tillbaka från tidigare liv, men ofta inte utan att slira ännu mer snett i ytterligare ett eller två liv förrän vändpunkten nås.



Det mesta känns igen från andra perverterade horoskop: likt genderspecialisten Bitterfittan Sveland hittar vi Solen störd genom att dess disponent Venus står i ett oförenligt tecken.

Mapplethorpes Sol i Lufttecknet Vågen undermineras av en härskare som ligger i Skorpionens "irrationella" eller undermedvetna Vattenelement. Hos Sveland är det istället en Sol i Skorpionen som reagerar med stingslighet och gift (bitter fitta) eftersom Mars i Luft inte får bra kontakt med den Sol den ska jobba i team med.

Som vore Mapplethorpe en tidigare variation på Svelands gendertema finns en libidinös kombination av Venus och Mars även här - men pga "översättningsproblemet" mellan irrationellt Vatten och rationell Luft kan det mest bli ilska av den kärleken (eller kring frågor om tvåsamhet)! Mapplethorpe uttryckte sig genom sadistisk våldskonst. Sveland, ja...

Detta är förklaringen till att jag rödfärgade Solen och Jupiter i kombination i Vågen. Stigande i öster borde den garantera hög intelligens och i Vågen ett fantastiskt estetiskt öga (vilket han förstås hade). Men ögat var mentalt sjukt: för den här soli-jupiteriska kombinationen undermineras av de gräsligheter Venus är med om i Skorpionens mörka vatten!

Den koncisa men äckelframkallande biografin på AstroDatabank röjer liksom apropå ingenting att Mapplethorpe städade upp sin konst sedan han fått fotfäste i den societet han avgudade (de rika och berömdas Jupiter stigande i öster) och han börjat tjäna grova pengar på narcissistiska kändisar (Solen i soluppgången) som ville ha sitt foto taget. I sitt privata leverne behöll han emellertid homosjukdomens allra värsta avarter - Lois Roddens noga researchade datasamling berättar att han var känd som "koprofilen", bajsätaren.

Och hur detta stämmer med horoskopet! Det här året har vi ostyrigt hungrande Rahu (norra månnoden) i orala Oxens tecken, i avföringens åttonde hus, det hus Skorpionen "naturligen" svarar till. För att ingen ska missa det, har han också, som vi redan sett, kärlekens Venus i Skorpionen, könets och anus tecken, och skadad av attacken från Mars, stark hemma i sitt eget negativa tecken.

I Skorpionen ligger också den avhuggna (bestraffade) draksvansen, och eftersom andra och åttonde husen båda har dödskonnotationer skrivs man nästan på näsan av budet om en eventuell död i en sexuellt överförd sjukdom!

*****

Aningen ologiskt efter att ha "rödfärgat" Solen och Jupiter, fast de är planetära vänner, fick den ömsesidiga receptionen mellan Månen och Saturnus klartecken med "harmoniskt grön". Sanningen är att också detta är en kombination som söker smälta samman Luft och Vatten, vilket inte är det lättaste.

Grönfärgen är ett slarvfel. Givet den monstruösa degeneration som tecknas av just den här "sataniska axeln" mellan Oxens födointag och Skorpionens elimination, dras horoskopet mot rejält störd mentalitet. Några citat på AstroDatabank vittnar om att han var derangerad.

Beträffande den ömsesidiga receptionen som sägs verka till båda planeternas fördel är den kontrollerande och måttfulla Saturnus sannerligen inte en optimal placering i subjektivistiska och "patologiserande" Kräftan. Trycket från Saturnus kan driva den känsliga Kräftan mot kroniskt mörker och depressivitet.

Och fastän Månen antyder ett sinne som söker rationella strukturer i Vattumannen, måste Kräftans "lunatiska" herre i ett så främmande element tyda på en helvetisk slitning mellan "naturliga instinkter" eller den lilla privata klubbens förehavanden (Kräftan) och förnuftig smartness i den större sociala gruppen (Vattumannen). Mapplethorpe var inte dummare än att han tonade ner sin egen äckelkonst när man märkte att han kunde tjäna pengar på de rikas vilja att förevigas på bild.

TITTA PÅ HANS ANDRA HUS FÖR PENGAR! Vilken falsk människa! Det andra huset skadar det nionde för högre medvetenhet och samvete totalt eftersom den tillfälliga härskaren till nionde i Tvillingarna är Merkurius (den förslagna köpmannen) och Merkurius står med Venus och Mars i huset för pengar och i ett psykologiskt rätt primitivt tecken.

(Skorpionens fruktan för döden kan driva den till enorma åtgärder för att säkra sin trygghet - läs: girighet. Och ändå blir den aldrig tryggare, för den fortsätter fixera undergången i fantasin... Detta sågs (tror jag) när Nicole Kidman, Mån-Skorpion, krävde en så löjligt stor summa pengar för foto på barnet att världspressen samfällt tackade nej.)

Den här mannen var homo långt innan han var ihop med blivande rocksångerskan Patti Smith några år. Jämför med Elton Johns snarlika störningar för en man som fejkade straight i ett flerårigt falskt äktenskap med ett smart öga på karriärstrategin.

Till sist. Medan jag tittade på horoskopet började jag undra var jag sett det förut. Svaret kom direkt. Bloggens standardreferens till Skorpionen när den spårat ut helt! Massmördaren Ted Bundy föddes samma år, bara två veckor efter Mapplethorpe.

Inlägget om Bundy var faktiskt det första där jag tog upp Vattenelement som tecken för det filosofen Platon kallade "den irrationella själen" - vår längre instinktssida som vi delar med djurlivet på jorden.

Att nu hitta också Mapplethorpe under en skriande störning mellan Luft och Vatten - dubblerad! - bekräftar verkligen vad bloggen sökt påvisa sedan start. Även sinnessjukdom som homosexualitet, vare sig i mild eller grov form, kommer från stjärnorna, och det är således något Ödet säger säga dessa människor med de liv de serverats. Men många kulturer har kastat bort bruksanvisningen till sina liv!

Dvs, ett fantastiskt läge att missa den här lektionen i livets skola är att födas i ett gaykramande land som lär ut att allt är naturligt. Eller, som Mapplethorpe, genom att söka sig till små revir (Kräftan) där han kunde leva ut sina abnorma fixeringar.

Men naturligtvis vet vi dödliga inget säkert - den själ som var Mapplethorpe kanske var nöjd med att bearbeta den besatthet eller perversion genom sin "äkta" konst (och privatliv) och återföds som en helt straight varelse nästa gång.

Min privata misstanke är att så här grova störningar inte längre bygger på att själen byter kroppskön mellan två jordeliv (och där de otränade resenärerna får problem), utan att det finns ett rent helvete att upptäcka i ett tidigare liv, troligen det närmast föregående. Som jag sagt tidigare i samma sak: de som nu återföds från Andra världskriget och Förintelsens gaskamrar tycks genomgående lida av svåra psykiska störningar. (Sök rabbi Yonassan Gershom på nätet.)

Vad man med stor säkerhet kan veta, är att när det sociala utstötningssyndromet dyker upp på himmelen, även i milda varianter, då bör man kolla upp sin dejt en gång extra. Allt är inte vad det synes vara.

Utstötningen eller dissociationen verkar ofta på ett djupt psykologiskt plan och ovanpå alltihopa finns också ett lager av "rationalisering" som söker lägga saker till rätta och snygga till det.

Men om något visar ödet Mapplethorpe vad jag sagt förr, att konstnärsvärlden verkar vara ett tillhåll dit folk på kant med sociala värderingar hamnar. Kanske vi ska lägga till "skyddad verkstad" som en typeffekt när Vattumannen och Skorpionen går igång samtidigt på himlen.

*****

Tillägg. I en ingivelse sökte jag genom hela databasen efter fler sena höstmänniskor 1946 med horoskopiska ingredienser jag pekat på hos Mapplethorpe. Och resultat blev det! Här är en fristående fortsättning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Eller, som Mapplethorpe, genom att söka sig till små revir (Kräftan) där han kunde leva ut sina abnorma fixeringar."

Frågan är om inte denna blogg är ditt lilla revir där du kan leva ut din abnorma fixering kring homsexualitet.

Seaward sa...

Om du inte sett _en enda_ av de texter där bloggens programförklaring ges, kan i korthet sägas att ALLT faller under dess lupp i försöken att validera eller falsifiera antika utsagor om hur planeter och tecken "beter sig".

Bl.a. har brottsdömda studerats, genier och Nobelpristagare (i litteratur och fysik). Tack vare sina lobbyister och synlighet i det normlösa sekulära samhället är homosexuella en annan tacksam gruppering för astrologiska studier.

Detta är, som sagt, fel plats för en lång presentation men i ett antal inlägg har redan reinkarnationsmodellen föreslagits som en förklaring till det homosexuella fenomenet och att det _är_ en kognitiv störning (psykisk sjukdom). Jag differentierar därför mellan "mild" och "svår" i texten.

Simplister, helt utan filosofi och djup livssyn, kan _naturligtvis_ vare sig ta till sig redovisade astrologiska rön eller sagda teori.

För den grunda människan är materia det enda som existerar, och de bär nihilism och värderelativism som något att vara stolt över snarare än skämmas för. Studera mer, studera djupare.

Och, som oraklet i Delfi sade, "Känn ditt Själv."

Anonym sa...

Det är just självkännedomen jag syftar till.

Falconer sa...

Stackars Siwert, det är visst ditt enda svar till dina meningsmotståndare; de är obildade och materialistiska och du är lärd och upphöjd. Du måste ha en väldigt simplistisk världsåskådning.