Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 april 2010

Versace: kosmos periodiska extremlägen



Efter att jag i föregående inlägg noterat den depraverade fotografen Mapplethorpes födelsedag samma år och bara två veckor före massmördaren Ted Bundy, gjorde jag en sökning i mitt lilla kartotek på andra kändisar från 1946. Skulle något mer underligt framkomma?

Jag snävade in sökningen till Solen i Skorpionen eftersom det verkar vara där problemet satt det här året, med det "sataniska syndromet" via Oxen och Skorpionen väntande på att någon planet ska aktivera den förfallna sinnlighetens signum.

Och märkligt är livet! Precis som jag i inlägget om Izabella Scorupco pekade på hur hennes födelse ett kvartal efter den uppvarvade Petra Mede så väl beskrev hur Världssjälen flyttar fram sina visare och människorna som föds på jorden skiftar i sina grundnaturer, på samma sätt hittar vi nu EXAKT ETT MÅNVARV efter Mapplethorpe en ny homosexuell konstnär, klädskaparen Versace som sköts ihjäl av en svartsjuk f.d. älskare vid 50. (Mapplethorpe lyckades nå 42 innan AIDS tog honom.)

Det intressanta här är alltså att vi ännu en gång stöter på det sociala utstötningssyndromet med full styrka. Versace, säger Wikipedia, var nära vän med Elton John, vars hela himmel också definieras av samma problematik med sociala grupp-, art- eller kategoriindelningar.



Jämfört med en månad tidigare har Solen förstås lämnat Vågen och gjort entré i Skorpionen. På sätt och vis är detta en mycket bättre himmel än Mapplethorpes eftersom hans Luft-Sol (Vågen) vilade på en Venus i Vatten, vilket inte fungerade. Här råder i stället synergi mellan Solen i Skorpionen och dess härskare Mars i hemmaläge i samma tecken. Men havererad är den här himmelen likafullt.

Vad gäller bådas konstnärliga talang tror jag vi ganska säkert kan lokalisera den i kombinationen av framgångsskaparen Jupiter i artistiska Vågen (härskare: konsternas Venus). I båda fallen välsignar Jupiter psyket/sinnet, dvs, Månen i ett annat Lufttecken. Åtminstone på det här planet slapp båda männen förvirringen mellan Luft och Vatten: de kunde på det mentala planet artikulera sig konstnärligt.

Massmördarern Ted Bundy hade inte denna Måne i harmoni med Jupiter. Hans Måne kollapsade in i skiten i Skorpionen som var så koncentrerad detta år och särskild denna senhöst. (Emellertid sökte Bundy det respektabla livet även han - via politik.)

För några ytterligare detaljer om Vercases himmel, se texten om Mapplethopes horoskop - och bokstavligen dussintals andra sociopater eller homosexuella horoskopet med samma störning mellan Vattumannen och Skorpionen. Ett års bloggande har dock indikerat att offer för utstötning med den här signaturen verkar vara betydligt färre än de som stöter ut.

De gay horoskopen skulle möjligen kunna betraktas som offer för den sociala utstötningsmekanismen när sex/repression (Skorpionen) hamnar på kant med samhällsideologin (Vattumannen) så att gay människor måste fabricera ihop en alternativ verklighet att gå in i. Se ett utförligare resonemang i inlägget om Elton John.

*****

Det var inte bara Vercase jag hittade i Skorpionen årgång 1946. Celebriteten, jetsettaren och f.d. discosångerskan Amanda Lear - som följdes av ett rykte på 70-talet att hon var man opererad till kvinna! Skorpionen och sexualiteten och det här årets störningar igen!



Vidare Jane Birkin! Hitlåten "Je t'aime" - behöver mer sägas? En definitiv ikon för "sextiotalssynden" och helt korrekt placerad i den sideriska zodiakens Skorpion.

(Klart mindre meningsfull placering i Skytten enligt västerlandets tropiska zodiak. Man skulle kunna argumentera för att Skytten står mot regelbrott vad än regeln gäller, men jag tror bloggen tillräckligt tydligt visat att de här Skyttarna passar mycket bättre in på Skorpionens spektrum av uttryck. Versaces Skorpionascendent är ytterligare en till de homosexuella skorpionkroppar som stack ut från mängden i det testet.)

Nästa sideriska Skorpion född 1946 uttrycker det här tecknets själva hjärta: giftinjektionen. Terence McKenna, känd alternativkulturnisse ("shaman") och en ohämmad förespråkare för starka psykförändrande preparat - där är både skorpiongiftet och dess vilja (bland de högre utvecklade typerna) att pressa sig bortom mörkret för att se vad som väntar på "andra sidan". McKenna dog i en hjärntumör 2000 och man kan spekulera i om han hade fyllt kroppen med för mycket toxiska plantextrakt under sitt liv.

Den sista Skorpionen 1946 i min horoskopsamling med cirka 3900 sparade kartor, brittiska illustratören David Macaulay, minns jag ingenting om, men något måste ha fångat mitt intresse eftersom jag sparade datumet en gång. Hans webbsajt antyder att han är en hyperintelligent individ med intresse för den biologiska kroppen. Och det kan ju stämma bra med den "sataniska axeln" som drar uppmärksamheten med den fysiologiska processen som helhet, från Oxen och munnens födointag till Skorpionens elimination.

Inga kommentarer: