Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 februari 2010

Gubbsjukans ansikte som homo!

(Lång, sjusidig horoskopanalys av en musiker vars tidiga skivor - de enda artistiskt intressanta - jag inte längre tar ut från skivhyllan... Texten är svår för den utan astrologiska förkunskaper.)


Det var tragiskt att 2009 se Elton John, 62, så fullständigt utan sjukdomsinsikt att han går och "kärar" ner sig i en baltisk föräldralös pojke och därefter söker adoptera honom. Hade de ukrainska myndigheterna gått med på detta hade vi varit framme vid Ragnarök/Domedagen, då alla naturens morallagar går i spinn förrän världen återföds.

Och bortsett från denna de homosexuellas form av gubbsjuka - betänk bara egocentreringen hos en 62-åring för att komma på tanken att vilja adoptera ett barn! Hur länge inbillar sig Elton John att han kommer att leva? Historien smakade bara illa.

Nu påstår denna alltigenom ointelligenta njutningsmänniska att Jesus ska ha varit gay (Aftonbladet), en fullständigt orimlig tanke för alla som bedrivit någon som helst bibelforskning (se det här inlägget).

Horoskopet, med känd födelsetid, är mycket riktigt ett av de mest komplexa bloggen hittills har visat upp, och innehåller ett flertal märkligheter som kommenterats på andra ställen.






För Elton Johns omvittnat dåliga ilskehantering genom livet (vrålskälla på folk han finner misshagliga), se bara Månen/psyket i Väduren. Här är barnets egocentriska utblick på livet, och kanske också skälet till att han alltid haft något ovuxet över sig. Pajasen på scen med alla sina clownerier är den typiska linslusen, det lilla barnet som inte kan få nog av att stå i centrum av all uppmärksamhet. Jämför för all del vårt lands rikshomo, Jonas Gardell, med exakt denna Måne i Väduren.

Ett psyke i Väduren är kritiskt på flera sätt eftersom dess härskare, Mars, är en av de "naturligt onda". Det är av yttersta vikt att Mars beter sig väl på himmelen eftersom så mycket av själen och personligheten vilar på Månen i dess kontext.

Hos Gardell hade vi en bedrövelse eftersom Mars stod i sitt negativa härskarläge Skorpionen och såldes bildar en emotionell överspänning relativt Månen i Väduren (Eld/Vatten = sensationalism). Detta indikerar varför också Gardell genom åren kunnat upplevas som ett förvuxet barn. Han hade också den sk horbocks-kombinationen av Mars med Venus vilket särskilt i Skorpionen leder till ett förgrovat om inte t.o.m. urspårat libido.

Något liknande gäller även för Elton John! För i fråga om hans sinnelag (Månen) drar Mars i trådarna på detta uppenbart dysfunktionella sätt: Placerad i Vattumannen tenderar John mot tydliga ideologier och distinkta grupperingar - han har t.ex. varit ägare av ett fotbollslag, vilket väl beskrivs av den idrottsliga och fysiska Mars. I Vattumannen blir det alltså "lagidrott".

Så långt är allt väl. Men Elton John är också hårdnackad religionsmotståndare (vilket är begripligt, eftersom homosexualitet i allmänhet inte ses med blida ögon av religionen). Det gör hans senaste utspel så fullständigt patetiskt - har mannen ingen konsekvens i sina uttalanden från ett år till nästa?

Och det är här, i frågor om högre medvetenhet, filosofi och religion som vi hittar en problemhärd i horoskopet: nionde huset för dessa människans alla noblaste egenskaper är körd i botten pga arbetarklassens och materialismens planet Saturnus. Ett väldigt "sub-optimalt" ställe för den planeten! Om något betyder den "begränsad" förmåga att besinna högre ting.


Men vad värre är att denna Saturnus, långt ifrån välplacerad i känslomässiga Kräftan, också är disponenten till Månens/psykets disponent Mars! Elton Johns psyke baserar sig alltså på en grupporientering (Vattumannen) som kan vara av grovt fysisk natur (Mars) och som ytterst bottnar i en känslokyla (Saturnus) riktad mot sin mor (Kräftan) eller kvinnor i största allmänhet. "One of the boys!"

Notera också att Mars i Vattumannen, aggression som här tenderar att ta sig intellektuella uttryck (Lufttecken) baseras på en disponent som själv befinner sig i Vatten. Här har vi alltså frågor om hur irrationalitet och rationalitet fungerar.

Vad är det mannen egentligen säger? Söker han rättfärdiga eller rationalisera dunkla drifter? Jag minns hur han lurade en hustru på flera års förfalskat äktenskap eftersom han inte var karl nog att "komma ut". Naturligtvis resonerade han som skådisar i Hollywood: för att inte riskera populariteten var det bäst att spela med den hetero majoriteten.

Eltons jag-känsla eller rollperson är könsorganets tecken Skorpionen, tecknet som var det tydligt mest förekommande bland homosexuella i en ministudie jag gjorde för en tid sen. Skorpionen är också behärskad av Mars, så nu har vi lokaliserat denna forcerade och aggressiva energi som en formidabel spindel i nätet!

Både hans feedback till sin kropp och hans sinnelag går via Mars i Luft - en mental föreställning om sig själv som kropp och även en ständigt inflöde av mentaliseringar som utgör basen för hans "väduriska" känsloreaktioner.


Men glöm inte: kedjan är Saturnus-Vatten > Mars-Luft > Mån-Eld: innan Elton John når sitt eldigt fräna sinnelag har det skett flera försök att översätta en iskall klump i själens tecken Kräftan till en slags mentalt, fabricerad ideologi eller åskådning.

Med facit i hand tror jag vi här kan se hur Elton John har ett extremt kvinnohat (gränsande till att vilja mörda dem!) vilket sedan tempereras och omkonstrueras via Mars energiska byggande av mentala föreställningar som sedan kommer till uttryck via det egocentriska barnet Vädurens eldsprakande och direkta sida.


Att Elton John har ett extremt utstötningssyndrom (Skorpionen/Vattumannen) på himlen, kan (med fakta kända) här knytas direkt till homosexualiteten, särskilt som Skorpionen handhar hans jag-upplevelse och fysiska kropp (1a huset). Här har det mentala skurit sig rejält och han förmår inte uppskatta sig för den kropp han är.

Min lösliga teori är som jag sagt flera gånger tidigare: ett könsbyte mellan två liv kan ställa till problem, särskilt om själen "flyr det gamla fältet" med fuffens i bagaget. Elton John var uppenbarligen kvinna i sitt förra liv, och nu hatar han det han gjorde då, så mycket så att han projicerar sina gamla missdåd på halva mänskligheten. (Se också den här länken.)


Att Elton John var destinerad till framgång syns i lyckostjärnan Jupiter som stiger i öster och den skänker extra energi på två ställen: Solen i Fiskarna i det femte solära huset för lek och kreativitet, och vidare bort till Saturnus strypande och sammandragande relativt Kräftan och själsdjupen. Jupiter förstärker (och hejar på) Saturnus i dess försök att fullständigt krama ur själen dess sista droppe Vatten.

Som sångare är Elton John ytterligt berömd för att gå in i tonernas värld och med ett ansikte förvridet av smärta tvinga fram nerven i melodin. (Jag tänker nu på en 80-talshit efter hans storhetsperiod, "I'm still standing", och hur det fanns något rivsjärnsfränt i hans leverans av de orden, ett trots som aldrig ger sig. Här är då klippfästet i hans själ: omutliga Saturnus i Kräftans djup. "Jag vägrar kompromissa på min essens."


Plågsam och störd som de här dubbla kedjorna Saturnus>Mars>Månen och Jupiter>Solen>Saturnus uppenbarligen är (båda bottnar i Saturnus kyla och ensamhet), har den uppenbarligen också mycket med hans febrila kreativitet att göra.

"Shit for brains"
Apropå Skorpionpersonan (ascendenttecknet) stämmer Elton Johns horoskop överens med ett mönster jag tidigare fäst uppmärksamheten på: risken att "stjärtknullare" får ut tarmbakterier (Skorpionen = kön, tarmslut/anus) i blodomloppet (Mars = blod) vilka sedan transporteras upp till hjärnan (Väduren = hjässa och hjärna) så att hjärnan de facto löper risk att förgiftas av analsex!

Är Elton Johns horoskop och omdömeslöshet i fråga om adoptionslängtan tecknet på att astrologin har en poäng då den varnat för att förbinda huvud med kön, genom att låta Mars - olyckans och sinnessjukdomens planet - härska över dem båda?


Se logiken: I den "naturliga zodiaken" börjar zodiaken med Väduren/hjässan och hjärnan. Dessa är det första som visar sig då barnet lämnar modern via hennes kön. Här kan man välja antingen Fiskarna/vaginan som gränsar till Väduren/huvudet, eller - och mer olycksbådande - den förbjudna relationen mellan Väduren och Skorpionen - Mars till Mars (homo?)

Att det är något lurt med den här kombinationen syns också numerologiskt då tecknen står i en 6/8 relation. Åtta steg från Väduren når man Skorpionen (indisk astrologi räknar startpunkten som steg 1). Åtta är dödens tal (åttonde huset är dödshuset och Skorpionen dödens tecken).


Står man i Skorpionen och går sex steg framåt når man Väduren. Den indiska astrologin betraktar det sjätte huset som ett fiendens hus! Förklaringen i fallet Skorpion/Vädur kan vara att den utgående, föredettingen ser en fiende i den som just ankommer på scenen!

Minns att Skorpionen lite slarvigt kallas dödens tecken, men närmare bestämt regerar den över alla former av gradvis borttynande, degeneration, förruttnelse, fermentation. I antikens astrologi var detta tydligare: åttonde horoskophuset ligger i väst-syd-väst och först i sjunde huset, i väster, inträder döden (solnedgång).


Amorös kärlek är ett särskilt problem i Elton Johns horoskop eftersom Venus exakta placering är 29°57' Stenbocken i den sideriska zodiaken (Lahiri ayanamsa). Vi påminns därför akut om att zodiaken är ett mentalt konstrukt vi människor projicerar mot himmelen och att Venus blir en tämligen husvill faktor där den vacklar mellan två helt olika symboler.

Man kunde tycka det var en förmildrande omständighet att båda tecknen har Saturnus som sin härskare, tills man påminner sig hur illa Saturnus är placerad! Den frigida och begränsande planeten täppte effektivt till kvinnlighetens tecken, och nu steriliseras på samma sätt den ytterligt feminina och sensuella Venus genom att ockupera endera av de två saturniska tecknen. Som jag sade tidigare: Elton John verkligen hatar kvinnor!

Och den här ytterligt formalistiska Venus (skenäktenskapet med en kvinna för att inte riskera den egna karriären!) med sin trånad efter karriär och status i världen (jag väljer att se Venus mot bakgrund av Stenbocken där den faktiskt ännu befinner sig enligt den valda metoden), går så tydligt igen i den unge och vitale Elton Johns "tacky" scenshower. Fast jag inte fattade det som liten popdiggande grabb 1973 var detta bög-estetik till 200%.



Stenbocken producerar, har jag märkt, både extremt smakfulla människor och så de med pinsamt usel stilkänsla - "tingel-tangel-människorna". Jag talar inte "bling-bling" som medveten tackiness, utan de som helt enkelt inte har något förhållande till esteticism och bara lamt imiterar och tror de kommer undan med billiga imitationer. I detta ser vi den sorgligare sidan hos Stenbocken/Saturnus. Tecknet är "underklassens" i indisk astrologi.

Och underklassen har alltid imiterat överklassens mer drivna stil, fast förenklat och i sämre material. Det är ingen slump att solkungen Ludvig den fjortonde var född Lejon medan kejsar Augustus som älskade och förordade den romerska sparsamhetsdygden präglade mynt med Stenbockens (Saturnus) tecken för sin regim. Augustus var ilsk på att romarna tog efter de lyxsökande grekernas beteende och fyllde sina hem med överflöd.


Med Månen (kvinnlig) i Väduren och Venus (kvinnlig) i Stenbocken, har vi dessutom en släng av egenmäktighetssyndromet på himlen, och mina tankar går än en gång till den kvinna han var gift med i fem år tror jag bara för att självtjänande, för sin karriärs skull, hålla ett straight sken uppe.

Här ska man emellertid fundera lite över Ketu - avmätthetens demon - på Skorpionascendenten. Elton John är något av en mästare på att dölja det han inte vill visa! Ja, Jupiter och Ketu - en mästerligt hemlighetsfull Skorpion!

Faktum är att jag har ytterligare fall med Ketu i öster (andra tecken än Skorpionen) som också uppvisat påtagligt hemlighetsfulla personligheter, mycket svåra att avläsa.


*****

Elton Johns horoskop är makalöst komplicerat, och jag ska avsluta med att visa hur spöklikt enkelt den kinesiska HO LO LI SHU-metoden gör det genom att bara skjuta av en enkel bild för denna födelsetimma. Den här kinesiska metoden summerar året, månaden, dagen och timmans "energier" i en enda färdigtuggad tolkning. 


De ger Elton John en smått hånande rubricering: "Han som pyntar sig", vilket de lika kunde ha skrivit som "ytlig kärring"! Det är mycket roande att notera att gay-ikonen Kylie Minogue, som också gjorde en sak av att förytliga sig själv till en docka, föddes under samma motiv. Men det var innan hon väcktes till liv av bröstcancern och troligen fördjupades en hel del.

Under det här simplistiska temat för den som väljer att reducera sig till ett kuttersmycke eller en klippdockefigur, preciserar sedan den kinesiska metoden med följande ord, och jag väljer att översätta fritt, som en varning riktad direkt till Elton John:

Du är utsmyckad och indränkt i parfymer.
"Evigt trogen" säger du, och om du menar det vinner du god lycka.
Undermeningen är: För den som spacklar sig och förskönar sig med så här mycket kosmetiskt utanpåverk kommer också förpliktelsen att ta ansvar för dessa extremt övertydliga försök att attrahera, förpliktelsen att löpa linan fullt ut genom att t.ex. i ord yppa de djupa känslor som man hittills bara formellt åskådliggjort med yttre medel. (Ho Lo Li Shu-kalkylator här.)

Den kinesiska ödesläran läxar alltså milt upp sådana som Elton John för att vara kostympajasar som måste lära sig att förstå att yta och innehåll måste bringas i samklang och att livet är mer än att svassa runt i fjädrar som om allt bara var lekstuga.

Betyder detta att homosexualitet var förutsagd för denna timma? Jag vet inte, men man ser av ordalydelsen är kineserna anar en osynk mellan det inre och det yttre som de vill se den nyfödde få bukt med i sitt liv. I detta pekar den 3.000 år gamla kinesiska filosofin på exakt det delar av fjollfolket har svårt att förstå: att de fastnat psykologiskt på en tvåårings nivå alltmedan intellektet vuxit sig till det stadium där det börjar fabricera livslögner och efterrationaliseringar.

Elton Johns blockering i det nionde huset för högre medvetande är, tror jag, en typisk indikation på hur homosexualitet uppstå, och det gaykramande Sverige har intressant nog samma låga kapacitet för högre tänkande i sitt nationalhoroskop. Särskilt om ett kapsejsat nionde kombineras med störningar mot 1a jag- och kroppshuset kan man räkna med problematiska livsöden - som i fallet Elton John.

Jag har också tidigare påpekat att vår blockering i nionde huset givit Sverige en extrem censur gentemot utlandet. Vi har trott att vi var världsetta - egentligen är vi sorgliga clowner i gärdsgårdsserien tack vare vår hårda filtrering av de tankar vi importerar. Men detta feglir går att åtgärda med bildning och åter bildning. Själens och intellektets bildning.


9 kommentarer:

Falconer sa...

"Shit for brains" Apropå Skorpionpersonan (ascendenttecknet) stämmer Elton Johns horoskop överens med ett mönster jag tidigare fäst uppmärksamheten på: risken att "stjärtknullare" får ut tarmbakterier (Skorpionen = kön, tarmslut/anus) i blodomloppet (Mars = blod) vilka sedan transporteras upp till hjärnan (Väduren = hjässa och hjärna) så att hjärnan de facto löper risk att förgiftas av analsex!"

Ytterligare en skarpsinnig och träffsäker iakttagelse. Varför är inte detta allmänt känt?! Det är ju så logiskt och uppenbart! Uppenbart är det i alla fall vem som har shit for brains.

Anonym sa...

Snacka intelligens och samtidigt promota nonsens som astrologi.. heh

Seaward sa...

Falconer, du är uppenbarligen inte intresserad av en seriös diskussion. Hade du sökt med väl valda sökord eller noterat etiketten "hälsa" hade du hittat ett material som besparat dig kommentaren, bygger som den gör på att du saknar pusselbitar.

Jag syftade på forskningsfynd som härleder kognitiva störningar (autistisk typ) till tarmbakterier som forslas upp till hjärnan via blodvägarna. Jag pekade i samband därmed på astrologins antika koppling mellan anus och hjärna (Skorpionen och Väduren), en koppling som förekommer i en häpnadsväckande mängd fall homosexuella horoskop.

Astrologin utgör ett set axiom (eller arketyper) verksamma på den psykiska nivån (har du satt dig in i den filosofiska idealismens grundsatser än?), teser vilka vi inte vidare kan ifrågasätta, de nödvändiga grundbultar vi behöver för att höja oss ur kaos och skapa en begriplig bild av världen. Det är därför inte att undra på att olika discipliner, var och en på sitt sätt, når fram till slutsatser som harmonierar med det astrologiska principschemat.

Vi talar något liknande Platons värld av Former här, och deras uttryck i den dåraktiga människan - detta säsongsblomster som i många liv föds med djurets instinkt att försvara sitt bortom sans och vett men som i de avslutande liven i mänsklig form börjar se igenom sina egna föreställningar. Det kallar indisk filosofi "moksha", befrielse. Homosexualitet, ja, även vanlig sexualitet, är ur det perspektivet slaggprodukter som binder människans tankeutveckling och kväver hennes sanna intelligens.

Utlandsstudierna du anför i din andra kommentarsvit tycks åtminstone inte ha gagnat dig i den här diskussionen. De rörde sannolikt varken medicin, psykologi, idéhistoria eller filosofi.

Falconer sa...

Jag betvivlar att en seriös diskussion är möjlig med dig. Jag är dock tydligen inte den enda som har invändningar vilket andra besökares kommentarer visar.

Vilka forskningsfynd är det du talar om, vilken källa har du? Är stjärtknullare en vetenskaplig term som användes i studien? Eller är ett filosofiskt begrepp?

Jag har redan sagt det innan men jag säger det igen, jag ser igenom dig och ser vad för typ av människa. Det är ironiskt att det framhåller dig själv som så upphöjd och vis när det i själva verket förhåller sig tvärtom.

Seaward sa...

Du hittar lätt källan (en artikel på ScienceToday) om du, som sagt, söker på etiketten "hälsa" (och för ditt stora intresses skull läser lite mer i ämnet astrologi medan du identifierar rätt inlägg).

De kommentarer du åsyftar stammar med största sannolikhet från en störd individ som har spammat hela bloggen med otidigheter typ "hoppas du skär halsen av dig" efter att han trots tre tålmodiga svar från min sida inte fattade sina egna grundläggande logiska tankefel. Det går helt enkelt inte att föra en meningsfull diskussion på vilka villkor som helst.

På samma satt avrundar jag nu den här lilla debatten med dig. Gläd dig åt att du så väl tycker dig ha förstått mina bevekelsegrunder! Det har jag i mig (och på min födelsehimmel) att bjuda omgivningen på.

Falconer sa...

Jo, jag gick ut och letade upp info om det du nämnde, inte din egen länk utan några mer opartiska källor. Du glömde visst att nämna att teorin förkastats av de flesta som från början stödde den och att forskaren som först lade fram den anklagades för att ha fifflat med bevis och använt ovetenskapliga metoder.

Så du kanske ska hålla dig till astrologin och lämna vetenskapen därhän. Det sägs ju trots allt att de som tror aldrig behöver erkänna att de har fel. Så bekvämt för dig.

Seaward sa...

Min slutkommentar under det andra inlägget.

Seaward sa...

En extra slutkommentar är befogad. Den här mannen drar sig inte för att ljuga för att framstå som den med "mer rätt".

"Mer opartiska källor…" Hur ska han kunna veta det om han - och dessa är hans egna ord - inte följde min länk! Han har överhuvudtaget inte tagit del av den seriösa vetenskapsnyheten. Det _finns inga_ "mer opartiska källor" att tillgå!

Jag fattade tidigt misstankar om att han fyllde sina kommentarer med påhitt. Han var "duktig och beläst" på exakt de punkter där det krävdes, men producerade aldrig en antydan av närmare förtrogenhet med ämnena i fråga. Den som läser Platon på grekiska skulle inte ha försuttit att visa den kunskapen då jag lockade med Platon-referenser i flera av mina kommentarer.

En något över snittet intelligent människa som blev putt över en astrologisk granskning av homosexualitet ur ett oväntat - och ovälkommet - perspektiv.

Falconer sa...

πολέμου καὶ μάχης φασὶ χρῆναι, ὦ Σώκρατες, οὕτω μεταλαγχάνειν.

Hur många slutkommentarer ska du skriva?

Hur vet du att jag är en man?

Några påhitt har jag inte fyllt mina kommentarer med. Dock behöver jag inte bevisa något för dig så om du vill tro på att jag har läst grekiska eller inte gör mig detsamma.

Perspektivet var inte alls oväntat, det var snarare fullständigt förutsägbart; så resonerar Westboro Baptist Church, så resonerar Vatikanen, så resonerar Åke Green. Alltid samma argument och alltid samma ovilja att sätta sig in den verkliga situationen och i stället falla tillbaka på ett spektrum av fördomar som alla andra vettiga människor för länge sedan insett är falska.

Du vänder dig i ditt senaste inlägg till dina läsare (jag får utgå ifrån att du har några, det är ju inte som om en kör av röster skyndat till ditt försvar här i kommentarsfältet) och det är nog det jag har velat göra också i mina inlägg. Att argumentera med dig är ju lönlöst som det alltid är när det handlar om tro. Men jag ville att de som tittar in på denna sida (de där oinsatta människorna som inte fattar någonting av vad du skriver) ska kunna få den andra sidan av myntet också, alltså inte de fula fördomar som du företräder utan en ickedogmatisk, sann bild av vad homosexualitet och homosexuella är, fri från felaktiga antaganden, generaliseringar och illvilliga agendor.