Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 februari 2010

HBT-präst: samma gamla astrosyndrom...

Tillägg den 5 oktober 2010: Gårdfeldt får till en fantastisk satir på dagens Newsmill efter att rasistpartiet SD förnärmat stormat ut ur kyrkan under själva Riksdagens högtidliga öppnande, missbelåtna med innehållet i biskopens predikotext.

Lika fascinerande är att se hur sorgligt lågt i tak det är hos alla indignerade, grötmyndiga, politiskt korrekta svenskar i kommentarspalten. De vet inte längre vad satir är de hjärndöda idioterna utan tillgriper vad av käpphästar de nu äger.

Ingen klarar längre att hantera Sanningen i här i landet, för ingen tror längre det finns någon. Och den som inte har Sanningen i sin kropp kan heller inte hantera frågan om varken invandrare eller ens sina närmaste bekanta. Så sorgligt är den ateistiska människans öde.

*****

Eftersom en del landar på den här bloggen via en enstaka tidningsartikel, missar den röda varnande handen till höger, inte läser programförklaringen på stjärnhimlen här ovan och i största allmänhet lider av svensk inskränkthet och tendensen till pinsam grovkategorisering, måste jag först klarlägga följande:

En nära väns "byte" till lesbinanism förbryllade mig så till den grad att jag började intressera mig för astrologins förmåga att avslöja eller åtminstone indikera psykologiska avvikelser. Mitt i detta upptäckte jag dessutom den västerländska zodiakens metodologiska feltänk och övergick till den ursprungliga babyloniska, som intill denna dag också används i Indien.

Nu började vissa mönster visa sig, t.ex. hur symbolen för död och sexualitet, Skorpionen, ofta visade sig i horoskop för homosexuella. Ett annat mönster var en steril Venus (kärlek), och inte sällan våldsamma problem med Skorpionens härskare Mars (rå sexualdrift).

Med redovisandet av mina fynd på den här bloggen har följt en och annan reaktion från individer som inte varit fullt klara över skillnaden mellan sig själva som levande varelser och ett "tecken". Kartan är dock inte människan själv, och "Skorpionen" som tecken ska symbolisera problem! Det är det här tecknets naturliga funktion i det här språkliga systemet. Astrologi handlar sedan om avvägningen mellan olika tecken. Här ser man hur veckotidningsastrologi som enbart talar om ett tecken har skadat individernas förförståelse.

Bloggens återkommande läsare vet vid det här laget att den indiska astrologin är en sträng bedömare av människan. Vi är ett fallet släkte och detta är således inte bara kristendomens åsikt! Därför finns det fler astrologiska pusselbitar som markerar potentiella problem än det finns pusselbitar som lovar gott. Vi är födda till jorden av en anledning, att lära oss skilja gott från ont och för det finns inget bättre än smärta och lidande - sinnet blir glasklart. Åt dem som inget har givits suddar förstås lidande bara bort den lilla urskillningsförmåga de hade från början. Men livscykler av "enbart återbetalning" är nu ändå inte regeln.

Reinkarnation är en realitet: vi bygger långsiktigt våra egna kroppar och det du gör och tänker nu är ett penseldrag i en kropp som kanske ännu inte kommer att aktiveras på jorden på många hundra år! Det är ytterst viktigt att ta ansvar för sina attityder, tankar och handlingar. Detta lärde Jesus ut i Bergspredikan, fast inte många i dagens kbt-infekterade Svenska kyrka verkar ha förstått Grundarens lära. Här är det kärlek hit och kärlek dit, en vedervärdig förvrängning av Jesus kompletta lära. 

Om grunderna till den läran lär man sig bäst i Dödahavsrullarna (funna under 1940-talet), som påminner om att rörelsens mästare hade uppgiften att älska och hata var individ i enlighet med vad den individen behövde för sin andliga tillväxt. Att detta avkräver något närmast liknande shamanisk klärvoajans (Jesus presenteras också i flera bibelställen som tankeläsare!), diskvalificerar nästan hela den svenska prästkåren. De är helt enkelt inte uppgiften vuxna.

Istället har kyrkan blivit ett tillhåll för slagna och såriga själar som istället för att axla prästkappan skulle ha ägnat den här inkarnationen på jorden åt att reparera sin egen söndriga själ. För att det är trassel i tidigare liv som ligger bakom en reinkarnation som homosexuell finns det evidens för (sök på psykiatern Ian Stevenson på den här bloggen eller min andra blogg, Ockulta ögat). 

Hela frågan om medvetandets (andesjälens) autonomi visavi den fysiska kroppen är för stor för att gå in på här. Ämnet är stort i bland filosofer och psykologer i USA, men lilla Sverige befinner sig fortfarande i det potatisodlande 1800-talet och grupper som VoF och Humanisterna söker styra opinionsbildningen så att det så ska förbli. Vad Svenska kyrkan gör, övergår mitt förstånd. En skandalöst oandlig organisation är det.

Tanken om kyrkan som enbart skyddad verkstad för de marginaliserade slår mig efter att ha läst hbt-aktivisten och prästen Lars Gårdfeldts självömkande artikel i Aftonbladet. Den är inte ens särskilt logisk, för analogin till fallet med den muslimske mannens upprättelse fungerar inte.


Jag beräknar horoskopet för det dygn då prästen föddes och hamnar häpnadsväckande nog i exakt samma grundproblem som gårdagens sista inlägg: ett överskott av medvetslöshetens och dårskapens kvalitet Tamas guna!

En hel del iakttagelser jag igår gjorde om Heather Mills (nytt fönster), f.d. porrmodell och f.d. lyxhustru till Paul McCartney, gäller således också för hbt-aktivisten. Inte minst hittar vi här en maximalt utvecklad "satanisk axel". Minns hur man under medeltiden ansåg anus vara Satans väg in i kroppen?

Den här axeln ser ovanligt krank ut eftersom Jupiter från Oxen (oralitet) "lyckönskar" sinnet (Månen) situerat mittöver i Skorpionen (anala tecknet) och denna axel av försjunkenhet i fysiska förnimmelser dessutom vulgariseras av att den överlappar med med den demoniska Rahu/Ketu-axeln (eklipsskaparna)!

Förmörkelsen i vansinnets guna tål att jämföra med den sexuellt perverterade massmördaren Ted Bundys horoskop och detta för oss förstås till frågan om att det finns grader i helvetet. Alla födda under ett och samma dygn kommer inte att uttrycka sig exakt likadant. Och det är i det här sammanhanget Johannesevangeliets påminnelse stämmer in: "Gud delar inte ut anden efter mått". Men under den atemporala, inte till rummet lokaliserade anden, kan ändå förvånansvärt mycket mätas och avgöras här nere i vår fallna sublunära värld.

Men ännu mer liknar prästens horoskop den s.k. sexualupplysaren Manne Forssbergs födelsehimmel, i båda fallen ett inflammerat psyke till följd av den glupande äregiriga Rahu som har en tendens att förvränga perspektiven på allt den kommer i beröring vid. Härvidlag är förstås psykets planet Månen ytterligt känslig.

Med Forssberg delar hbt-prästen tydliga ego-problem i Väduren, faktum är att en Venus sönderbränd av Solen i egots tecken är just en sådan "steril" Venus jag inledningsvis talade om. En annan vanlig utstörning av fungerande heterokärlek är när frigida Saturnus angriper Venus. Enstaka friktioner i maskineriet tycks inte skada, men den här himmelen går som synes på knäna pga suboptimala förhållanden.

Att Mars och/eller Skorpionen ställer till skada i samtliga tre horoskopet är bara ett givet. Jag ska inrätta en särskild sida på bloggen där homosexuella horoskop kan granskas. Det verkar nämligen så att den korrekta sideriska zodiaken faktiskt lyckas påvisa att Världssjälen (anima mundi) under vissa tider har vissa typiska karaktäristika som befordrar homosexualitet.

Det faktum att det är genitaliernas och analöppningens planet Mars som från Lejonet (dominans) attackerar sitt eget tecken, ger förstås ett praktfullt exempel på den sorgliga dramadrottningens syndrom. Vanligt inom showbiz men nedslående att hitta i samband med människor vars yrkesroll ska vara förknippad med överjordisk helighet! Om inte prästens artikel i AB övertygar, så visar en snabb nätsökning visar att stingsligheten inte är en engångsföreteelse:

Den homosexuelle prästen Lars Gårdfeldt har stämts för förtal och kränkning av en 60-årig studiekollega.
Enligt mannen har Gårdfeldt vid ett seminarium vid Karlstads universitet smutskastat honom genom att kalla honom konvertit.(Ordet betyder att någon bytt religion.)
60-åringen är själv avstängd från sina teologistudier, eftersom han misstänks för att ha trakasserat Lars Gårdfeldt genom att ha skickat hotfulla brev och tidnings-urklipp.

SVT/Värmlandsnytt 2005

I det här läget är det intressanta att titta på horoskopet för påve Benedikt XVI vars liv - naturligtvis - också innefattar den sataniska dimensionen ("världslighet enbart"), men som beskriver en stoiskt kärv syn på sexualitet och inte alls denna förslappat öppna analsexualitet som så tydligt står skrivet på hbt-aktivistens födelsehimmel.

För kristendomen har teodicéproblemet, varför Gud accepterar det onda i världen, alltid varit en stötesten. Men detta är självförvållat eftersom kyrkan bannlyste själavandringsläran på 500-talet. Därför saknar den nu en modell som förklarar lidandet, och att vissa tidpunkter är i förväg satta att fungera som "fönster" genom vilka tuffa jordeliv erbjuds för de själar som önskar ta den utmaning de förr eller senare måste ta, pga illa överlagda handlingar i ett tidigare liv.

Hur mycket det sekulära samhället än friskförklarar homosexualiteten, kvarstår det faktum att Guds skrift på himlarna berättar om att det är tid för problem (och problemlösning). Jag har i andra inlägg etiketterade med "gender" spekulerat över vilken funktion ett kraftfullt marginaliserat liv som t.ex. homosexuell kan ha för den andesjäl som "väljer" ett sådant handikapp alternativt karmiskt tvingas konfrontera ett eget agerande i ett tidigare liv.

Se också gårdagens första inlägg om den Svenska kyrkans första förrättade homovigsel och några informativa länkar i den texten.

*****

Teknisk anmärkning. Månen når Skorpionen klockan två på natten. Givet förkunskaper om Månens beteende i de olika zodiaktecknen är denna placering inte bara den överlägset mest sannolika utan även psykologiskt helt korrekt.

I sina bästa utföranden känner Månen i Skorpionen instinkten att slåss MOT något, att förhindra den död som symbolen ändå till sist står för. Det är en förlorarens heroiska kamp mot ödets vilja och vinner som sådan säkert några pluspoäng i himlen. En annan känd Mån-Skorpion i dessa tider: Tiger Woods, vars attityd till att reformera sig sexuellt på behandlingshemmet tydligen inte var särskilt öppen.

31 kommentarer:

Falconer sa...

Det här är nog bland det mest kvalificerade dravel jag någonsin läst. Är du medveten om att psykiatrin (alltså riktiga vetenskapsmän, inte charlataner) är helt enig om att homosexualitet inte är en sjukdom eller störning? Att homosexualitet är ett fullständigt normalt och vanligt beteende som finns överallt i naturen? Och att långt ifrån alla homosexuella män har analsex medan det finns många heterosexuella människor som har det? Och satanistisk axel, Ted Bundy, att du ens har mage att göra sådana jämförelser! Har du ställt ditt eget horoskop någon gång? Du måtte ha alla möjliga störningar i det med tanke på vilken sorts människa du verkar vara.

Seaward sa...

Som jag skriver i en ovanligt lång ingress till inlägget: informationen blir med stor sannolikhet "information overload" för den tillfälliga sekulära besökare som landar här via länk och varken besitter kunskap om reinkarnationsforskningen, filosofisk diskurs, religiös metaforik eller astrologin.

Mitt horoskop redovisas på bloggen. Inte för att den oförberedda besökare som trots omnämnandet av "röda varningshanden" faller rakt i egen kunskapslucka lär förstå mycket av det, heller.

Falconer sa...

Tack, jag läste både ingressen, programförklaringen och röda varningshanden. Och vad jag besitter kunskaper om vet du ingenting om. Sedan kan man ju fråga sig: om denna blogg är så oerhört svårbegriplig för alla besökare - varför lägger du dig inte vinn om att göra den lite mer lättillgänglig? Och är det inte så att att kalla sin meningsmotståndare för okunnig och att de inte har förstått innehållet bara är ett billigt sätt att slippa undan att bemöta kritiken? Till exempel så använder du ju astrologin för att göra uttalanden om homosexuella som vem som helst som befinner sig på detta medvetandeplanet inser är helt skeva och felaktiga men du verkar inte kunna försvara dina påståenden. Någon objektivitet finns det ju inte att tala om i sammanhanget, uppenbart är att du helt enkelt tolkar in vad du redan har bestämt att du anser om en viss person utefter dina egna ytterst tveksamma moralprinciper. Allt jag undrar är vad du får ut av att skriva såhär om andra människor, vad kommer detta att göra för dig i dina kommande liv?

Seaward sa...

"Kvalificerat dravel" är en emotiv utsaga som genast för tankarna till någon som inte förstått ett dyft, och därför inte har mycket till innehållskritik att komma med.

Däremot är det korrekt att ett års snabbkontroller av offentliga personer gjort bloggen oöverskådlig. I ett försök att ge en kontext till det enskilda inlägget tillade jag de rödfärgade rubrikerna till höger. Bland dessa finns "Temastudier" där jag prövat astrologins teser på ett mer systematiskt sätt. Du får själv avgöra om "försvaret" av mina "påståenden" står att finna under dessa försök att i denna och andra enkla kategorier gruppera de fynd jag gjort.

Till sist: naturligtvis har jag en agenda, men den gäller alla grupper och individer: att påminna om den idealistiska filosofin (Platon och framåt) och att individen _inte_ är sitt kroppsliga substrat, dvs inte sina instinkter och böjelser utan en rationell själ.

Falconer sa...

Förvisso var det en emotiv utsaga. Men mitt inlägg slutade ju inte där.

Du anmärkte i ett annat inlägg på att vissa tolkar dina åsikter som homofoba. Jag tror vad de flesta vänder sig emot är det faktum att du anser dig kunna uttala dig om människors psykologi trots att du (i alla fall enligt vad du skriver om dig själv här) inte har någon sådan utbildning och det du påstår går stick i stäv mot vad den erkända psykiatrin har konstaterat. Du studerar himlakroppar och har en (väldigt uppenbar) agenda. Psykologer studerar människor med vetenskapliga och (så gott det går) fördomsfria metoder. Vem känns mest trovärdig?

För att citera ett av dina andra inlägg:

"Oförmågan att intellektuellt distansera sig från sina egna drifter är för övrigt det typiska för både homosexuella och den enkla människan. Med bristande filosofiska och vetenskapliga förkunskaper följer att det enda ord man har är "homofobi" som förklaring till att man som gay inte automatiskt blir smekt medhårs i bloggens astrologiska analyser."

Jag tror du vet väldigt lite om vad homosexuella kan och inte kan med sina egna drifter. Hur många känner du i verkligheten? Filosofiska kunskaper är ju i detta sammanhanget ganska meningslösa och någon vetenskaplighet hittar jag inte någonstans i den här bloggen.

Seaward sa...

"Den erkända psykiatrin..."
-Jag föredrar att inhämta mina uppgifter så långt bort från den svenska horisonten som möjligt, där den tragiska fysikalismen härskar oemotsagd.

Du misstar dig helt på bloggens uppsåt! Den studerar KLASSISKA ASTROLOGISKA TESER, inte människor. Men den hämtar råmaterialet från det mänskliga substratet (ibland från de "döda tingens" värld och ibland från händelser, dvs direkt från Tiden själv).

Vidare har du har missat att bloggen resonerar utifrån filosofisk idealism som håller psyket för verkligare än våra dagsländeliknande fysiska liv.

Om citatet ("homofobi") från ett annat inlägg:
-Detta var från ett meningsutbyte med en sekulär ateist och med en genompolitiserad världsbild. Han blev hängiven regnbågsflaggeviftare sedan han sett sin rollmodell Mona göra på detta sätt.

Mannens kognitiva karta är så glest utmärkt att det är omöjligt att föra en intelligent diskussion på basis av den vidare palett jag använder här. Jag talar om människor som försöker förenkla saker otillbörligt för att ansträngningen att lära sig ytterligare perspektiv bär dem emot.

"någon vetenskaplighet hittar jag inte"
-Den som söker han finner. Det osynliga loggsystemet ger vid handen att du slog upp 2-3 artiklar under "gender".

Du har inte ens tittat på de "Temastudier" jag föreslog och än mindre orkat dig igenom "Grundantaganden" där det uttryckligen förklaras att astrologi inte hör till de exakta vetenskaperna utan mer är att likna vid konstkritikerns bedömning av ett verk utifrån kriterierna på vad som gör ett perfekt konstverk (stark Saturnus, fallen Måne, etc, etc).

Men återigen: du är inte ensam om att ramla in på en blogg med krav på viss allmänbildning bortom den för svenska förhållanden tillräckliga scientismen (en enkel världsbild för enkla människor som bara har kvantifierbarhet som måttet för sina liv - "jämlikhet" som en fråga om antalet pengar i lönekuvertet, typ).

Falconer sa...

Jag är utbildad vid flera utländska universitet och har bott utomlands i flera omgångar. Jag är bevandrad i de ämnen du refererar till. Jag är allmänbildad långt bortom det som du kallar för svenska förhållanden och jag har inte i mina inlägg försökt hänföra något till svenska förhållanden. Jag är dessutom inte helt igenom etniskt svensk. Så du kan inte på något vis uttala dig om mig eller min påstådda enkelhet, min livsåskådning eller bildning.

Jag förstår också bloggens uppsåt. För att sammanfatta eller förenkla min kritik så kan man säga att majoriteten av råmaterialet som du benämner det råkar vara faktiska människor och visst de lever kanske korta dagsländeliv och är omedvetna om sin själ i ett större perspektiv men de är dock tänkande och kännande människor som du skriver ogrundade, fula saker om.

Eller jag kanske ska sammanfatta det såhär: du har en viss åsikt eller förutfattad mening om att andra människor, t.ex homosexuella är lägre stående, att de är psykiskt störda och sorgliga. Detta framgår klart och tydligt. För att lufta dessa åsikter skapar du ett ramverk av esoteriska termer och lägger skulden på himlakropparna; det är inte du som tycker homosexualitet är sjukt, det står så i stjärnorna. Samma trötta argument som kristna och muslimer och andra religiösa använder med sina heliga böcker som stöd, ofta med förvanskade pseudovetenskapliga teorier för att göra det hela lite mer matnyttigt. Det vore ärligare om du bara stod för att du har dessa åsikter i stället för denna metafysiska svada.

Till sist några observationer:

- Om Sverige och svenskar har en sådan otroligt skev och otillräcklig världsbild, varför driver du en svensk blogg på svenska. Vem är det tänkt ska läsa och ta till sig och uppskatta den?

- Om folk som "förirrar sig" hit från tidningssidor bara missuppfattar allting, varför länkar du till tidningssidor?

Seaward sa...

Väl att du varit utomlands och bildat dig! Men den svenska fysikalismen och sekularismen är det som ger dig dina referensramar.

Ingen av mina bloggar gör någon hemlighet av sitt budskap: filosofisk idealism, i vilken en integral del är synen på människan som en reinkarnerande själ. Homosexualitet är bara en av de mest uppenbara personlighetsstörningarna som bäst kan förstås utifrån själavandringen.

För att vara högutbildad spelar du ovanligt dum: Att jag länkar till omvärlden handlar naturligtvis om att jag vill sprida en populariserad version av Platons anmodan att höja sin själ till excellens. Ett sätt att göra detta är att betrakta på vår skröpliga mänsklighet via konkreta exempel på människor som drivs av ödet. Inget av det du säger får mig att tro att du verkligen läst igenom introduktionstexterna på bloggen!

Det är vårt snuskigt försjunkna tillstånd i den sekulära samtiden som får dig att uppleva det jag här skriver som anstötligt. Det du ser är helt och hållet en produkt av din egen begränsade syn på vad människan och livet är.

Läs Platon och förankra dig i vår sanna, flertusenåriga västerländska historia. Du synes leva i en död verklighet utan tilltro till att det existerar några objektivt förankrade normer.

Falconer sa...

Det jag studerade var antik historia och språk så jag är väl förtrogen med Platon som jag har läst på originalspråk. Jag har också koll på vår västerländska historia eftersom det ju är det jag har studerat.

Och faktum kvarstår: homosexualitet är ingen personlighetsstörning och att du påstår det tyder på att det är du som spelar dum, om du ens spelar.

Jag har referensramar som omfattar all möjligt, inte bara något slags inprogammerad, ej ifrågasatt sekularism som du tycks tro. Jag har dock av egen erfarenhet sett vilka filosofier som leder till en bättre värld, till lyckligare liv och den som du företräder har väl misslyckats ganska grundligt på de punkterna. Du låtsas som om du står för något högre, något bättre men i verkligeheten spyr du bara ut samma hatiska och lögnaktiga galla som alla inskränkta människor har gjort i alla tider. Och som alla sådana människor så försöker du klä in det i något slags acceptabel språkdräkt eller ideologi men jag ser rätt igenom dig.

Om att vara troende innebär att vara som du så är jag glad att jag är så sekulariserad som du påstår.

Seaward sa...

Eftersom fenomenet reinkarnation uppenbarligen inte ingår i din människosyn kan du heller inte förstå att personligheten (egot, dagjaget) överhuvud skulle kunna uppfattas som en "personlighetsstörning". Sök den indiska termen "ahamkara" här på bloggen.

Att du läst Platon har uppenbarligen inte satt några djupare spår (han var som bekant negativ inställd till sin samtids homosexuella praxis bland män). Det krävs dock att man sätter hans gamla tankar i en kontext där t.ex. den klassiska indiska filosofin ingår, samt modern forskning i framkanten (mycket vitalitet ses kring kvantfysiken om vilka växlar vi kan dra av dess rön - det finns fysiker som menar att den nya fysiken visar att själen, som definierad i flera världsreligioner, existerar).

Att befinna sig här, och se en förunderlig ny-gammal värld åter börja ta form efter en förfallen tid av reduktiv materialism och gay-kulturens tacksamma omfamnande av det normlösa 1900-talets värdesubjektivism, är förvisso en "högre" plattform.

Vad gäller ditt bruk av "högt" och "lågt", glöm inte att dessa språkliga koordinater kommer från mänsklighetens första skapare av ett semantiskt kosmos - astrologerna - och utgör den uppsättning av "grundprinciper" eller axiom som gör astrologin till ett värdeobjektivt instrument, förutsatt att man jobbar nära det och minns att "anden inte låter sig mätas" (Johannesevangeliet).

För ett mycket enkelt nypublicerat exempel (du trampade bestämt in här på överkursnivå), se hur förunderligt väl astrologin lyfter fram problemen med arbetsmarknadsminister Littorin, ett problem som nu manifesteras objektivt pga hans födelse under dominant Jordelementet (objektifiering).

Din avsevärda akademiska utbildning till trots har du sedan flera inlägg stadigt suttit parkerad på persongruffandets nivå. Det finns något som inte går ihop i den ekvationen. Bloggen sysselsätter sig med astrologiska tolkningsprinciper och hur de kan ses verka på olika sätt i de levande instantieringarna. Läs gärna personanalyser för andra än homosexuella så kanske du kan ta till dig bloggens budskap bättre.

Falconer sa...

"gay-kulturens tacksamma omfamnande av det normlösa 1900-talets värdesubjektivism"

Det är just kommentarer som dessa som för mig så tydligt visar hur du har missuppfattat allt, hur du bara förlitar dig på dina egna inskränkta fördomar. Det finns många nyandliga rörelser bland homosexuella, det finns även mer traditionella, religiösa rörelser. Dina kommentarer visar att du inte på något sätt har satt dig in i hur den så kallade gaykulturen fungerar, eller rättare sagt att det finns alla typer av homosexuella, att de inte är en enhetlig massa som kan tillskrivas några godtyckliga karaktärsdrag som gäller för alla. Men du tycks ha fått din uppfattning om homosexuella från kvällstidningar utan någon som helst förståelse för de riktiga, faktiska människor som finns där bakom.

Seaward sa...

Så, då är också _du_ genomskådad - för att spegla tillbaka. Här börjar pladdret och sittandet på flera stolar samtidigt. Nu är plötsligt religioner bra igen - förutsatt att de är pro-gay, och inte har de "trötta argument" som kommer från "kristna, muslimer och andra religiösa".

Här börjar också kopieringen av motpartens formuleringar, "missuppfattat allt", vilket tecknar att det här tankeuniversats gräns är nådd.

Tack för tidigare meningsutbyte, dock. Du har fått visa att du överhuvudtaget inte är intresserad av att djupare undersöka astrologins förmåga att avtäcka dolda psykiska strukturer, och att du var här av personliga skäl. Det är okej.

Falconer sa...

Det var inget värdeutlåtande om religioner. Allt jag försökte säga var att homosexuella inte automatiskt är ateister och fullständigt renons på andlighet som du hela tiden antyder.

Vad gäller astrologins förmåga att avtäcka dolda psykiska strukturer så har du redan i de få inlägg jag har läst tydligt bevisat att den inte besitter denna förmåga. När du hela tiden skjuter bredvid målet, när du tillskriver en grupp människor egenskaper som, när man studerar människorna, inte stjärnorna, visar sig inte stämma så är slutsatsen uppenbar.

Seaward sa...

I det här aliasets andra diskussionstråd snubblar han slutligen och avslöjar att han ljuger för att behålla ett "överläge".

Troligen är inte mycket sant i den här tråden heller, även om han har vissa poänger. Lögnare är dem jag har allra minst respekt för. Homosexuella utan sociopatiska tendenser respekterar jag emellertid så pass mycket att jag vill visa vad jag upptäckt som astrolog.

Vad lögnaren inte accepterar är att jag försöker granska ett ämne (astrologi) där nästan ingen forskning gjorts alls, för att det är så bespottat, och i detta använder hans "sort" för valideringen av vissa teser.

Att han kollat in sajten bortom horoskopen för homosexuella är ren lögn, eller också är lyckas han undvika att fastna i loggfilerna!
:-)

Se dagens särstudie av skeptiker för ett exempel på bloggens ambition att nå lite högre än skarvarens rökridåer.

Anonym sa...

"kyrkan bannlyste själavandringsläran på 500-talet"

När jag läser bibeln kan jag inte hitta något som talar för själavandring, hur kan du då påstå att det bannlystes på 500 talet ???

För övrigt går det alldeles utmärkt att tolka och plocka ut gobitar ur bibel som tilltalar en,
men då är det en annan bok man gör sig.

Anonym sa...

Jag var en gång väldigt inbiten i astrologin, mina tankar kretsade runt detta och och påverkade min relation till andra människor, varje ny bekantskap studerades av mig utifrån deras karaktärs horoskop, jag såg det jag ville se det som jag kommit fram till och tolkat när jag räknat ut, de blev dömda efter det jag förväntade mig hitta utmärkande drag hos dem och självklart såg jag det jag ville se.

Jag tom. sådde mina frön efter planeternas positioner.
När jag tog emot Jesus i mitt hjärta kastade jag böckerna i elden och blev en fri människa.

Kan du svara på detta ?
Födelseögonblicket är avgörande för vilken karaktär och framtid en människa får säger astrologin, men hur förhåller det sig då med dem som föds för tidigt?
Astrologin om den var antagen i vår kultur även inom vården så skulle föräldrarna själva och samhället kunna avgöra när det är bäst att födas, det skulle ju innebära att man kunde sätta ett datum för födelsen, kanske tom. i gränsområderna där det går att leva utanför livmodern, skulle man då också ta risker? ja man kanske skulle tänka att det är bättre att barnet dör än att bli född och få ett dåligt horoskop.

Jag har en son som föddes en månad för tidigt, solen stod i vågens tecken då han föddes, hade han fått en annan karaktär varit en annan människa om han hade föds vid normal tid ?
Redan vid befruktningen finns den nya människan till, hon har redan då fått ett unikt DNA som berättar vem hon är, hur man kan tro att just födelseögonblicket är så avgörande för just den speciella människa som börjar sitt liv vid konceptionen, det förstår inte jag ???

Seaward sa...

I det här inlägget har du uppgifter om två kyrkomöten där själavandringen fördömdes. Minns att kristendomen uppstod i en helt helleniserad värld där den tanken hade ett starkt fäste, inte minst genom Platons filosofi (i sin tur påverkad av Pytagoras själavandringslära), och, säkerligen, inflytande från den indiska filosofin.

NT:s referenser till själavandring är alltid föremål för en het debatt. T.ex, vad antyder Jesus egentligen (Matt 17:12) där han säger att Elias redan hade kommit åter och blivit dödad (Johannes Döparen)?

Jag har kommenterat något om den ursprungliga kristna läran i det här inlägget.

Seaward sa...

"En fri människa" kan man vara på många sätt. men systematiskt tänkande står inte i någon nödvändig motsats till upplevelsen av frihet.

Först om du fokuserar dig, begränsar dig, får du en fast plattform utifrån vilken du sedan kan uppleva frihet. Därför kräver alla religioner att man fäster sinne mot det som i steg två kommer att utvidga själen. Har du verkligen studerat astrologi med någon större behållning vet du att jag nu talar om den saturniska och jupiteriska principen, som alltid verkar i tandem.

I övrigt får jag påminna om vad jag sade i inlägget:

Och det är i det här sammanhanget Johannesevangeliets påminnelse stämmer in: "Gud delar inte ut anden efter mått". Men under den atemporala, inte till rummet lokaliserade anden, kan ändå förvånansvärt mycket mätas och avgöras här nere i vår fallna sublunära värld.

Ser du då inte att jag talar från bortom den fallna sublunära världen? Representerar du den sorts kristendom som vinner sin frihet på annan läras bekostnad?

"I min faders hus finns många boningar."

Den första kristendomen (i Palestina) praktiserade astrologi. Det börjar stå helt klart nu via modern forskning (förvisso inte diskuterad bland många troende då esséismen företer många "judiska" drag som en senare kyrka tvättade bort).

Falconer sa...

Såvitt jag kan minnas så har jag aldrig påstått att jag tittat på några andra inlägg än dem om homosexuella, det var dem jag fann intressanta.

Och att kalla mig lögnare är ju ett smidigt sätt att slippa vidare diskussion. Om mina kommentarer bara är påhitt så behöver du ju inte bemöta dem.

Seaward sa...

"För tidigt födda barn"

Detta är inte ett problem. I det tidlösa (eviga) perspektivet är ögonblicket för entré i världen alltid rätt. Du fäster dig här vid jordiska betraktelser över tiden och vad vi uppfattar som en normal grossess. "Världslig visdom."

Ska vi spekulera lite föddes barnet just då vissa förhållanden var optimala för dess andesjäl att göra entré i tiden. Astrologin kanske sedan dunkelt, såsom i en spegel, ser i detta "brådstörtade horoskop" vilka grundteman som själen ville gripa tag i och dra nytta av, teman som inte kunnat erbjudas vid tiden för förväntad nedkomst. Men som sagt, människan kan bara spekulera...

Som alla gamla kulturer ser saken, är barnets födelse en delad angelägenhet mellan "himmel och jord". Till det jordiska hör frågor om DNA och annat, men som det nu ser ut, verkar DNA vara något av det mest volatila (lättföränderliga) man kan tänka sig. Jag talar om den nya grenen epigenetik. Jag _tror_ en framtida vetenskap kommer att visa att det växande fostret kontinuerligt BYGGS AV KOSMOS som helhet. Vi är verkligen Guds barn. DNA svarar på inkommande "epigenetiska" signaler non-stop. Men även detta är förstås ren spekulation i dagsläget.

Privat ser jag andevarelsen i människan som kommen från en tidlös värld ("själens pre-existens"), och en distinkt livsform från den fysiska människa vi upplever oss vara nu. Men dessa är frågor filosofin brottats med i alla tider, så något svar lär väl inte vara överhängande!

Anonym sa...

Ja jag fäster stor vikt vid det jordiska det man kan se och ta på, det som jag uppfattar verklighet, allt annat är tro, inget som kan bevisas.

Men hur kan det ur tidlös perspektiv en födelses tid alltid vara rätt ??
Hur kan det vara rätt att födas för tidigt då tex. modern har misskött sig så detta sker, jag själv bestämmer när kejsarsnittet ska ske eller tex. när fadern sparkar sitt barn så ett missfall eller för tidig födelse inträffar ??
Då måste ju onda gärningar och sjukdomar också anses som rätta ???


Hur kan något av detta ses som rätt
Hoppar alltså en andesjäl in i barnet vid en viss tidpunkt i en människas liv, hur vet man att det är exakt vid födelsen?
så du menar att barnet inte hade en själ före födelsen ?
Så barnet på 39 veckor som befinner sig i sin moders liv har alltså ingen andesjäl emotsats till ett barn född i vecka 23 ??

Du tror att det växande fostret kontinuerligt byggs upp av kosmos som helhet, men jag förstår inte skillnaden jag ser ingen gräns i född som ofödd, det är ju samma människa från konceptionen till döden, och man slutar inte att växa med födelsen.

Du har din tro, jag har min, jag tror inte alla är "Guds barn" som vuxna, till det fodras att man tagit emot Jesus som sin personlige frälsare, fått syndernas förlåtelse, först därefter är vi renade så Guds Ande kan ta sin boning i våra hjärtan.
Du använder bibeln ibland i din blogg, och som sagt är det just detta bibelns sammanfattande budskap handlar om.







Jag får inte ihop det där, hur kan en människas födelseögonblick vara så oerhört avgörande för dennes personlighet karaktär och framtid ??

Seaward sa...

Här öppnar du frågor som ingen har "vetenskapliga" svar på, men som vissa ändå försökt snoka i. ICA-förlaget gav 2009 ut den första av nu pensionerade hypnosterapeuten Michael Newtons tre böcker på svenska. I övriga världen har redan över 20 språk fått ta del av de häpnadsväckande rönen men Sverige är ett så efterblivet land att det tog sju år innan första boken kom på vårt språk.

Under mer än 30 års hypnosarbete upptäckte Newton vissa mönster. Individer i riktigt djup hypnos börjar tala ur sitt "andliga jag" och "vet" nu mer än vakenjaget vet. Enligt dessa rapporter kommer själar till fostret vid olika tidpunkter!

En del själar finns med nästan redan från början, "proffsen" kommer nästan lite nonchalant just när det är dags för förlossning och - tydligen - några t.o.m. när barnet redan är förlossat !!!

Vad du är bestämmer dig för att tro om saken, är hans tre böcker både roliga att läsa och väcker många tankar.

För frågan om tiden/tidlösheten och övergången däremellan: det är en alltför stor fråga för mig att låtsas som om jag skulle kunna förklara. Men vågade kvantfysiker befinner sig mitt uppe i de problemställningarna eftersom subatomiska partiklar tycks antyda att materiens "baksida" har kontakt med en tidlös evighet. Evighet och Tid är så att säga två sidor av samma mynt. (En grov förenkling!)

"Hur kan födelseögonblicket vara avgörande?"

-Den som vill undvika vansinne gör bäst i att slå ner några grundbultar (i naturvetenskap, Kristus eller något annat). Barnet börjar genast stabilisera sina intryck av den nya världen och fixerar i allmänhet modern först för att därefter utveckla sin värld till att omfatta hela rummet.

I varje fråga måste man etablera det FOKUS jag tidigare nämnde. F.o.m. nu tar verklighetens egen lagar över och vi börjar röra oss med livet. Astrologin har väl av rent praktiska skäl valt födelseögonblicket. Först när barnet separeras från modern är det ju ett eget nytt liv med ett egen tilldelad ödesprogram. Ett horoskop på konceptionsögonblicket, kan man argumentera, är bara en karta över samlagets karaktär!

Livet löper egentligen inte ens med tiden, sade en känd flygplansuppfinnare och filosof, utan beskrivs bättre som "en cykel av aktivitet". Här pekade han, Arthur Young, mot zodiaken som beskriver detta varv. Jag vet inte om inlägget i länken här nedan är begripligt, men jag försöker här visa hur t.o.m. stora vetenskapsmän finner zodiakens budskap centralt för att förstå hur livet hänger ihop. Del 1 av två.

Anonym sa...

Tack för ditt svar
en fråga bara, jag hinner inte mer just nu.

Det man fick fram under hypnos, skulle ju lika gärna kunna vara mörka andemakter som talar och vill förleda, jag är inte beredd att tro på någon som befinner sig i ett okontrollerat tillstånd, vad är det man öppnar upp för, hur säker kan man vara att det inte är onda andar, dessa vet också alla hemligheter om människan.

Läste förresten en bok för några år sedan "En gurus död" av av Rabindranath R. Maharaj/Dave Hunt, inga trevliga upplevelser han gjorde då han träffade "demoner" eller onda andemakter, jag tror att dessa finns, jag vill ha kontroll över mina sinnen och medvetande, även om jag inte trott på detta skulle jag vara väldigt försiktig att öppna upp mig, eftersom man inte kan bevisa att de inte finns.

Nej barnet har inte ett eget liv först när han är född, han är redan i moderlivet separerad från modern genom en bariär moderkakan, placentan, barnet lever sitt eget liv därinne med egen blodcirkulation med eget unikt blod, han växer hela tiden och utvecklar funktioner, övar färdigheter att klara sig utanför, barnet upplever, kan bli lugn av musik, skrämt och väckt av ljud, men enligt bibeln kan han även känna glädje.
Luk 1:44-45
"Se, när ljudet av din hälsning nådde mina öron, spratt barnet till i mig av glädje. Och salig är du som trodde, ty det som Herren har sagt till dig skall gå i uppfyllelse." (Folkbibeln)

"Ett horoskop på konceptionsögonblicket, kan man argumentera, är bara en karta över samlagets karaktär!"

Förstår inte alls vad du menar med samlagets karaktär.

Seaward sa...

Visst finns andevärlden. Det är där vi vistas när vi inte är människor. För människan gäller att det är fruktan som attraherar låga ting.

Kristendomen sjunkit till en ovärdig pekpinnelista av "Gör!" och "Gör inte!". Det har blivit värre nu än förr. Paulus rådde människan att lära känna andarna och skilja de goda från de onda. När blev människan så omyndigförklarad som du antyder?

Svaret är enkelt: kristendomen är inte längre levande andlig erfarenhet utan död bokstavstro. Rom drev den s.k. gnosticismen under jorden på 300-talet och där dog kristendomen som den hade lärts ut av Jesus (att själv öppna dörrarna till himmelriket).

Jag har själv regelbundet (men kanske inte varje månad) "andliga upplevelser" i formen av sanndrömmar och även "vakenvarsel". Kalla det en anspråkslös början på vad som i ett senare liv kan framträda som fullt utvecklad klärvoajans ("Jesus såg in i människornas hjärtan").

Vissa riktningar inom kristendomen slåss faktiskt mot dessa gåvor, mot människans tillväxt som ande. Jesus igen: "Vet ni inte att ni är gudar?" Antingen är detta bara tomprat i texterna, eller också är det ett löfte om att människan är på väg någonstans.

"Through hypnosis it is possible to consciously realize that we are spiritual beings occupying human form, not human beings striving to be spiritual." (Michael Newton)

http://www.spiritualregression.org/page.php?slug=about-hypnosis

Anonym sa...

Inte konstigt att uppleva sanndrömmar och andliga upplevelser, det är en naturlig del i det kristna livet, men man kan inte säga att bara för att man upplever övernaturliga saker att det kommer från Gud, tecken och under kan även satan göra, läser man uppenbarelseboken så ställs ju frågan, "På den dagen skall många säga till mig: 'Herre, herre, har vi inte profeterat i ditt namn och drivit ut demoner i ditt namn och gjort många underverk i ditt namn? Då skall jag säga dem som det är: 'Jag känner er inte. Försvinn härifrån, ni ondskans hantlangare!'"

"Summan av Guds Ord är sanningen, så en vers utgör vanligen inte sanningen. Läser vi Bibeln i sin helhet VET vi att människan varken är gudomlig före eller efter pånyttfödelsen. Vi är bara människor och kommer alltid att vara människor. Det är satans lockelse (1 Mos 3:5), kärnan i de flesta villoläror, att vi skulle vara/kunna bli gudomliga på något sätt. Bibeln kallar de troende ibland för Guds barn eller Guds söner, men vi har inte fått Guds natur för det, vi är "bara" som pånyttfödda människor adopterade till att vara Guds barn. Vi blir inte gudomliga i oss själva genom tron, men Guds Ande tar sin boning i oss. Det är stor skillnad på det."
http://bibelfokus.se/question/090510


Länk till bibelstudium:
http://aletheia.se/2008/12/01/det-stora-avfallet/

Jag själv tror på bibeln som Guds ord och när människor påstår saker sväljer jag inte allt jag hör utan provar om det de säger har stöd i bibeln.
En bok där man hämtar godbitar och plockat verser ur sitt sammanhang som man sedan presenterar som sanning blir för mig inte trovärdigt,
man har då gjort sig en egen bok då är det inte längre Guds ord man läser.

Seaward sa...

Okej. Jag ska vara helt ärlig. Jag har redan av dina tidigare kommentarer sett att du är en fundamentalist som överhuvudtaget inte roas av sanningen i någon annan dialekt än den genom vilken du lärt känna den. Du förstår inte ens att Kristus är Platons Nous, gör du?

Den här bloggen intar en mer intellektuell syn på frågan. Inte minst omvittnar de länkar om kristendomens rötter jag givit här ovan att jag är f.d. religionsforskare och därmed inte låst inuti den specifika "frihet" du talar om.

Jesus påminde också om att fåglar och rävar har sina nästen och lyor, men Människosonen vilar inte sitt Huvud NÅGONSTANS. (Jfr det jag sade om andesjälens atemporala, icke-lokala natur.)

Överväg om det inte är dagens kristendom som spelar Djävulen i händerna! Dogmer är exakt vad Djävulen älskar att fylla människors huvuden med så att de blir mer lätthanterliga. Luther bidrog till detta elände, men de historiska anledningarna (bondeupproren) gör också den frågan mer komplex än jag misstänker att du vill ha det.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Ovidkommande "spam" helt utan koppling till blogginlägget raderas.

Anonym sa...

Ha ha hur skulle han Platons Nous kunna vara Kristus då han inte ens var kristen :)

"Se upp så att ingen bedrar er. Många kommer att uppträda under mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall bedra många. Ni kommer att få höra stridslarm och krigsrykten. Se till att ni inte låter skrämma er. Sådant måste hända, men det är ännu inte slutet. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det blir hungersnöd och jordbävning på den ena platsen efter den andra..." (Matt 24:4-7)

Seaward sa...

Du kan inte mycket teologi, tydligen. Kristus är tidlöst _med_ Gud, en aspekt av Gud enligt treenighetsläran.

Därför fanns Kristus redan före världen skapades. Alla kulturer som söker finner något av denna mäktiga varelse.

Problem uppstår bara när en grupp av mänskligheten plötsligt påstår att alla andra än dem själva är vilseledda.

Djävulen leker med dagens kristna!
De är vilsna på sin egen hemplan.

Seaward sa...

Avrundning.

Med sorg tvingas jag konstatera att den här kristna frälsningssoldaten från början till slut far fram i djup okunskap och i värsta fall med rena lögner.

Hon säger sig själv ha sysslat med astrologi "tidigare" (känt retoriskt knep) för att senare ha hittat "friheten" i Jesus Kristus.

När jag prövar hennes astrologiska kunnande i en enkel referens till Saturnus/Jupiter kommer ingen respons. När hon något senare ställer frågan vad som menas med att ställa horoskop för konceptionsögonblicket, då vet hon överhuvudtaget inte längre vad horoskopställande har för syfte! Lögnen ligger i öppen dager.

Den frihet hon förordar visar sig dessutom strax vara en frihet på andra religioners bekostnad, och - naturligtvis - vet hon inte att den store kyrkofadern Augustinus hämtade från Platon för att ge kristendomen en för de filosofiskt bevandrade en begriplig språkdräkt.

Det tragikomiska är att jag själv under diskussionens gång nämner Paulus uppmaning att "pröva andarna". Här har vi således sett en ande som utger sig för att ha varit en praktiserande astrolog men som i själva verket inte vet någonting om vare sig detta ämne, eller den kristna teologin och hur den senare sammanhänger med det kosmiska Kristusväsendets arbete på att över eoner samla in den fallna mänskligheten.

Tvärtom anas en bigott självpräktighet - inte alla är Guds barn. Föga förstår den här fundamentalisten att de 144.000 utvalda i Uppenbarelseboken syftar på zodiakens 12 tecken - 12.000 från vart tecken ska bli hänryckta. Talet 12.000, en multipel på zodiakens 12 tecken, betyder säkerligen att ALLA SKA MED PÅ TÅGET!

Ska man skratta eller gråta åt kristendomen av idag?

Ja, det finns villoandar - men bara klar tanke och ett minimum av den här frälsningssoldatens beklagansvärda exklusivism kommer någonsin att visa hur det Verkligen förhåller sig.

Det samma kan sägas för den tidigare debattören med sitt blodiga alias, "Falconeer", vars enda agenda var att förklara homosexualiteten för att vara fullt frisk, och som heller inte röjde sig för att tumma på Sanningen för sin partiella Saks skull.

Med detta stänger jag kommentarfältet för detta inlägg. Jag har andra viktiga saker att ägna mig åt nu.