Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 november 2009

Tysklands väg till Förintelsen




Jag noterar en sajt som begagnar den västerländska tropiska zodiaken och hur tyska astrologer inte vill kännas vid 1871 års horoskop för tidpunkten då preussiske kungen Vilhelm I proklamerade det tyska riket i Versailles, Frankrike. Istället är konsensus att ett tidigare skeende den 1 januari samma år ger en med verkligheten mer överensstämmande bild.


Vad tyskarna inte gillar med Versailles-horoskopet vet jag inte, men i den tropiska versionen innehåller det en Tvilling-ascendent, en Måne i Skytten och slutligen en Sol i Vattumannen. Och detta utpräglade Eld- och Luft-horoskop liknar förstås föga den mer murriga, teutoniska tyska själen!

Varför föredrar då tyska astrologer det några veckor tidigare horoskopet? Jo, här dyker plötsligt det jordbruna upp, som senare skulle bli till den tyska brunskjortan! Nu är både Solen och Månen i ett Jordtecken, Stenbocken respektive Oxen!

Men hade västerlandet inte tappat bort kunskapen om vårdagjämningens precession och zodiaktecknens långsamma glidning över tid, hade de tyska astrologernas missnöje med det officiella ögonblicket (Vilhelms förkunnande) aldrig behövt uppstå. Horoskopet, om det upprättas med den sideriska zodiaken, innehåller nämligen allt det som gradvis byggdes upp i Tyskland och som exploderade i nazismen med dess hämningslöst materialistisk-biologiska synsätt på över- och undermänniskor, inhemska, "bra" individer, och "besmittande" andra folkslag. Se här:


Jag är alltför okunnig i historia för att ens övergripande jämföra de dispositioner horoskopet uppvisar med Tysklands väg mot sin egen totala undergång i och med Tredje rikets fall. Därför vill jag bara peka ut de olyckliga signaler som syns här, när de tyska små kungadömena sent omsider enades till en nationalstat.

Det mest uppenbara ligger i öster: "den uppstigande" eller pånyttfödda nationen är en Oxe. Kreaturet som är fixerat vid den egna jorden, marken den ockuperar och kallar sin egen eftersom Jordelementet leder till en identifikation med det fysiska, det kroppsliga. Redan i den allra första parametern ges den teutoniska andan!

Men därtill stiger Jupiter i öster, expansionens planet, och med den följer... du gissade det: viljan att expandera och lägga mer mark under sig! Det var Hitler som lite senare i landets historia skulle komma att ta upp den tråden.

Från Jupiter utgår en distinkt idé om just detta, i det att utvidgningens planet kastar ett välsignande öga mot Solen, en ledare eller Führer som tar sin kvalitet från Stenbocken, det mest hackordningsmedvetna och äregiriga av alla tecknen. Det är sannerligen ingen slump att jag råkade välja ordet "imperialist" till inlägget om Stenbocken Ingvar Kamprad bygge av IKEA. Det är heller inte konstigt att han i ungdomen föll för nazismen. En jämförelse mellan hans horoskop och det tyska ger intressanta paralleller.

Men innan vi har kommit så långt som att notera Tysklands vilja att lägga mer mark under sig och utvidgas, hände det något intressant på halva vägen. Det är återigen den indiska astrologins avklarnade aspektschema som genom att vara så återhållsamt faktiskt berättar mer.

Om Oxen är den enkla materian, jorden, blir nästa Jordtecken Jungfrun de handgrepp med vilka människan kultiverar sin mark. Det är kultivationen av jorden som det tredje och avslutande Jordtecknet Stenbocken basar över såsom jordägare eller feodalherre. I modern tid har symbolerna vagt bytt ut nyckelorden så att Jungfrun inte längre primärt är stataren och Stenbocken jordägaren. Istället används de mer neutrala "arbetstagare" (eller "service") och "arbetsgivare" (eller "status" eller "makt").

Mars i de flinka händernas tecken (Jungfrun) är faktiskt ett snäpp över det moderna svenska horoskopets primitiva Mars i Oxen, men båda ländernas energi är primärt riktad nedåt, mot det fysiska. Och i det tyska horoskopet sker nu en klyvning. Mars bistår med sin aggressiva och tunnelseende energi Jupiter och "spetsar" den allmänna viljan att utöka sina jordägor och pekar i sin tur vidare mot en Sol i 9e huset för filosofi. Det krävs ingen Einstein för att se att här målas en bild av en filosofi som handlar om "mig och min territoriella maktutvidgning via aggression". Nionde huset faller väldigt kort om vad man förväntar sig av en nobel filosofi! (Den tyska romantiken och idealismen tillhör nu det förgångna.)

Men Mars är inte bara en länk i den här rent materialistiska kedjan, den initierar själv en ytterligare giv i formen av den röda disharmoniska aspekten. Här kan noteras att krigaren Mars disponeras av Merkurius, här "bränd" pga sin närhet till Solen. 

Vi måste alltså betrakta Solen som den direkta ordergivaren som inte ens bryr sig om att kommunicera (Merkurius) sina intentioner. Tysklands "livsuppdrag" (soltecknet) är inte fullt friskt, och dess direkta aktioner på basis av sin nationella filosofi är inte vacker, trots Venus närvaro i soltecknet: 9e huset med Solen i Stenbocken för tankarna till en allsmäktighetens och världsherraväldets filosofi. 

Merkurius sönderbrända tillstånd rimmar förunderligt väl med att krigets uppblossande eldar ligger den merkuriala Jungfrun - här skapas ett subtilt egenmäktighetssyndrom eftersom ting av eldnatur inte fungerar med ting av jordisk natur. Jord är alltid trögare än Eld och därmed övergår Eld i aggressiv erövringslystnad.

Men jag vill påstå att det är Mars framåtriktade onda öga mot Skyttens tecken som illustrerar fröet till all jävelskap denna plats på jorden snart skulle komma att göra sig skyldig till. Antisemitism hade visserligen alltid funnits i Europa eftersom judarna beskyllts för att vara "gudamördare". (Jesus korsfästelse på palestinsk mark, och judendomens förnekande - säkerligen trängda av den romerska ockupationsmakten - att Jesus skulle ha varit den judiske kung de väntat på.) 

Men i det tyska horoskopet får ogillande av utlänningar och det "långväga och främmande" ett tydligt ansikte, för vad är mottagaren av Mars illvilja om inte zodiaktecknet för det som kommer långväga från? Skytten är inte bara våra egna charterresor till utlandet, utan givetvis också allt som har sin hemmahörighet långt från "vår egen Oxe", vår eget lokala hemmaplan!

Om man sedan besinnar att Månen som drabbas av denna illvilja också symboliserar folkdjupet eller folksjälen och därifrån folk eller folket som en distinkt biologisk grupp, och sedan väger in att de befinner sig i bortdöendets åttonde hus (Skorpionens hus), då kanske någon börjar se den akut stegrade främlingsfientlighet som föddes i Tyskland vid denna tid och som slutade i Förintelsen av alla främmande (och "underlägsna") raser. Det här vidriga åttondehus-ominat går hand i hand med horoskopets vilja att bringa tillväxt till det egna, det lokala (Jupiter i öster i Oxen)!

Som synes av horoskopet är berättelsen om det första försöket att skapa en tysk mentalitet långt ifrån slut här. Månen i åttonde står kombinerad med den onda liemannen Saturnus - här är symboliken så tydlig att vi lika gärna kan dumpa finliret om Saturnus som gränsdragare och kalla honom vid hans värsta namn: en bödel, en slaktare! (Måne + Saturnus = i värsta fall sjuk okänslighet och kallsinne.) Och det är alltså det exotiska elementet (Skytten) som utgör den folkgrupp (Månen) som måste gallras bort.

Vad säger detta om den här stillbilden av den tyska nationalsjälen? Jo att den inte så mycket identifierar sig positivt med något, utan enbart lever på sin iskyla och sitt hat mot främmande element i det egna folkdjupet! Det är som om nationen inte har något eget alls att berömma sig av och bygga vidare på, ingen utom en fruktansvärt iskall vilja att iscensätta vissa principer (Saturnus = princip). 

Notera här att Solen - viljan och dagsverket disponeras från denna själsliga saturnism i åttonde dödszonen! "Känslan" (eller vad vi ska kalla en så här störd Måne) ligger till grund för HANDLING (Solen)!

Saturnus i sin tur kastar sitt långa onda öga tre fjärdedelar fram genom zodiaken och ger därmed krigaren Mars order - notera den sinnessjuka rundgången här! Som ett ont kretslopp som utgår ur dödshuset och återvänder dit och därför till sist kommer att förgöra sig själv - attack/strypning, ny attack/ny strypning. Här är "blueprintet" till nazisternas slutgiltiga lösning i flera etapper.

Jag noterade det här slutna kretsloppet först hos astronomen och datateknikern Jacques Vallée, och visste inte vad att göra av en så vidrig dubbelförbannelse. Mannen var ju en hyperintelligent och högt ansedd forskare. Men jag noterade att den i hans fall tycktes ha tagit sig uttryck i en trettio år lång besatthet av UFO-fenomenet och där han i sin forskning särskilt lyfte fram dess vidriga effekter på människor som varit med om en "kontakt". Den franske vetenskapsmannen hade alltså "sublimerat" sin böjelse mot det onda, och det ska också noteras att det rörde sig om andra tecken och husplaceringar.

I det första tyska nationalhoroskopet finns inga förmildrande omständigheter. Ett monster hade fötts och tids nog skulle det locka till sig fler andevarelser av synnerligen låg kaliber.

*****


Bara dygnet efter detta inlägg publicerar DN en artikel om bl.a. skälet till att det nya Tyskland inte ger sig i jakten på naziförbrytare. Det Tyskland, med sitt horoskop, är förstås en helt annan historia!

Se också detta inlägg (nytt fönster) där Adolf Hitlers horoskop kan beskådas, dock utan tolkning. Horoskopet för dödsängeln dr Mengele granskades dock flyktigt i början av bloggens historia, och sedan dess har slumpen velat det så att fler demoraliserade horoskop med just hans typ av fullmåne tittat fram i medierna. T.ex. den ene av de två dödsdömda (rasistiska) norrmännen. 

Fall som sångerskorna Susan Boyle och Fergie visar dock att en enstaka indikation visserligen kan antas verka som ett komplex, men att det är den astrologiska helhetsbilden som avgör "var dammen brister". I fallet Boyle "förklaras" den krisande himlen av hennes förskräckligt olyckliga och mobbade barndom.

1 kommentar: