Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 oktober 2024

Splitterskador i huvudet och en typisk stridiskarta

Föregående inlägg avslutades med en kort kommentar om en i strid splitterskadad militär, en anhängare av den gamla sataniska civilisationsordning som i bästa fall är överstökad med Vattenbärarens eon. 

Mänskligheten har genomlevt den många gånger i sin vandring från människoapa men optimister tror det blir något i särklass den här gången, att döma av artens rapidsnabba intellektuella utveckling och UFO-intelligensernas påtagliga intresse för den här världen efter att USA började använda atombomber.

Med en läsarkommentar som innehöll militärens födelsedag väcktes nyfikenhet om  passande illustration för den den efterblivna hårdheten, men den tycktes inte bero på Mörkrets kvalitet i det hinduiska systemet, och kanske inte heller splitterskador. 

Däremot syns på den medfödda himmelen en klassisk stridisposition i formen av krigaren Mars i sitt positiva härskarläge i Väduren. Jag känner en sådan här och när vi var unga och debattlystna fick jag alltid svår migrän av den här människans hårda (och ologiska) debatteknik.

Många år senare berättade han om sin svåra dyslexi och svårigheten i skolan. Det blev alltså i vuxen ålder en som diskuterade hårt, krigiskt och ganska högljutt för att mörka att han inte hängde med eller förstod diskussionen. Jag insåg att dyxlexi kan vara mer än läsproblem, den kan innefatta en kognitiv störning. 

Samtidigt är vi goda vänner sedan årtionden (hans Vågascendent fungerar väl med min Sol i Vågen) och han har lärt mig att tala på bönders vis, dvs. hålla samtalen enkla och dämpa mitt intresse för astrologi eftersom det är högt över hans lönegrad.

Men eftersom krigaren Forsbäck fått en svår skallskada föddes också idén att granska månnodsaxeln, här ett med den sataniska axeln (Oxe/Skorpion) och extra intressant eftersom Mars är huvudlösa Draksvansens disponent Drakhuvudets disponent (negativ Mars äger Skorpionen).

Felskrivet, som påpekat av läsare -. Ska man vara noggrann är båda nodändarna skadliga det är vid den AKTIVA norra axeln Drakhuvudet det skaldliga begägret startar - vid Svansen är måttet fult, men redan vid Drakhuvudet skördas besvikelse enligt indiska astrologer. (Se inlägg om Rahua/Ketu hos https://psychologicallyastrology.com/index/)

Världslig ambition eller hybris sitter i Demonens huvud och därifrån kommer viljan att spela hjälte. Egentligen är det bara en Demon och två faser av samma process men det var splitterskadan som associerade till Drakvansen. Den bästa tolkningen att se viljan att kriga (oavsett svepskäl) som den verkliga demonen (blodtörst tillhör Jorden) och att Draksvansen kan ses som huvudskada är inte huvudsaken. Se även föregående inlägg där viljan till krig eller våld ses som kanske kanske tydligaste komponenten i den "sataniska processen".

 


Ställde en preliminär google-fråga ledde till forat Quora där det finns många skickliga utövare av hinduisk astrologi (Jyotish):

https://www.quora.com/Since-Ketu-is-a-headless-planet-do-people-lose-their-intelligence-in-Ketu-mahadasha -  alltjämnt förledd av den ytliga likheten mellan spiltter i huvudet och Drakens huvudöshet.

Frågan om en storcykel i halshuggningens tecken sänker begåvningen är intressent givet Sverigehoroskopet vars befolkning anses "lite dum". I 1974-kartan halshugger södra månnoden landets kanske viktigaste planet: Saturnus som är fundamentet till Solen/landets ledare och hans/hennes stöttepelare Storfinansens eller rikemannens Jupiter. 

Båda är tyvärr "verksamma illgörare" enligt en läropunkt och dessutom skadad av Saturnus, ägaren till ledarskap och stora pengar. Är det konstigt att kvinnorna i alla århundraden varit undertryckta av den onda manligheten som i Sverige gärna uttrycker sig genom militarism eller ren satanism?

Ett svar på Quora säger som den här bloggen alltid säger: månnoderna särskilt "halshuggningen" kan visa både förfärliga men också bra sidor beroende på dess omständigheter i horoskopet. Tolkaren hänvisas tillbaka till sina tidigare erfarenheter (vilket i mitt fall varit senkomna och långsamma eftersom Tvillingarnas tecken i kartan skapar intresse för så många sidovägar...)

Den splitterskadede militären är numera lärare i Ukraina i konsten att döda staten. Han lät alls inte från vettet i en kort intervju i Morgonradion P1, bara hård och demonisk i tonläget, faktiskt inte olika polaren vars röstläge vid minsta affekt blir iskall och något man får vänja sig vid. 

Övriga kartan med en möjlig nymåne med hårda och entoniga Saturnus i kommunikationstecknet Tvillingarna och dessutom komunnikatören Merkurius i hemmaläge. Här kan man tänka sig lärare/pedagoger för småbarn (Tvillingarna = "grabbar och flickor") eftersom Saturnus är just en  definitiv auktoritetstyp som jag först misstänkte om denna inflexibla stridsinstruktör. 

Med Mars i Väduren klarnar hans fascistoida pliktfanatism bättre. Eftersom klockslaget saknas kan inte sägas varför Venus i Lejonet inte gör någon vidare nytta här. Tiden skulle rangordna ingredienserna och förklara mer. Man får nöja sig med att anti-Venus - Krigaren och omoralens Mars - eller nodaxeln förmodligen har ett avgörande inflytande via sin världsliga position på denna himmel.

Den i affekt skräniga polaren har sin Mars-Väduren exakt i 7e hörnhusläget och eländes elände, dessutom den inflexiba Stenbocks-Saturnus i hård 270-gradersvinkel med ascendenten - jag har länge misstänkt en diktatorstyp i ett tidigare liv och där kvardröjande rester finns kvar.. 

Och tänka sig, bloggen har en tagg för "diktatorskomplexet" en synomyn till "egenmäktigheten som beskriver en krock mellan Väduren och Stenbocken, Den splitterskadade militären mixar på visst sätt också Mars och Saturnus medan polaren som sagt har en ren inre (allt mer nedtonad med åren) diktator genom att de naturliga illgörarana båda aspekterar ascendenttecknet.

Vem är då bloggaren som har sånt folk som bästa vänner? Inte heller ett av Guds bästa barn - den här bloggaren synar Syndarna för att förstå egna gamla klavertamp.

Det mest spännande med reinkarnationsfenomenet är att helgonlika och rent ynkliga liv verkar växla om. Själen lever i det tidlösa och enbart jordrelaterade läror som evolution (tidsbaserad) kommer aldrig att förstå den högre sammanhangen.

Siaren Edgar Cayce hade efter sextio inifrån sig själv fått en provkarta på tidigare liv och i livet före det här goda livet hade han varit en ren bedragare, en lycksökande invandrare från England i ett yngre USA. 

Så berömd blev Cayce i USA att kan man gott föreställa sig att han verkligen varit Lucius Septimus vilket han påstod mot slutet av sitt liv. På frågan (ställd av hustrun och hypnosledaren) varför han inte sagt detta tidigare under sina många årtionden av självhypnos, svarade Cayces undermedvetna: "han hade blivit för stroppig och uppblåst om man vetat". 

Denne Lucius "sjunde barnet" skulle efter den förlösande tidigare liv-läsningen ha varit en av tidig romersk konvertit till kristendomen och en tid ledare för en församling i Laodicea. Detta, hävdade transkällan, var mannen som skrev originalet till vad världen idag känner som Lukasevangeliet (senare omskrivet och utvidgat). Cayce fyllde i trans ut historien med att han i detta liv rykt i hop med aposteln Paulus om celibat var nödvändigt för kyrkoledaren och Cayce i det livet sparkades ur församlingen pga. en relation! 

Cayce var även i detta liv otrogen - med sin sekreterare. Hustrun Gertrude kända till allt eftersom hon ledde hypnossessionerna från samma rum där sekreteraren stenograferade. Den här snaskiga detaljen brukar utlämnas från böcker om Edgar Cayces märkliga förmåga (och mänskliga tillkortakommanden).



PS. Missa inte längre ner på Quora denna förträffliga text (tyvärr har jag glömt google-frågan):

Rajiv Prasad
Works at Amrita School of BusinessAuthor has 401 answers and 3.1M answer views
Updated 4y
Related: Why does Ketu have no head?

4 kommentarer:

Susanne sa...

Kul att min info om födelsedatumet renderade ett inlägg. Men jag såg en sak: Det står att Mars i Forsbäcks karta är den huvudlösa Draksvansens disponent, men det är ju "Drakhuvudet" Rahu som disponeras av Mars. (Och dessutom är under attack från Mars.)

Seaward sa...

Så sant, men noderna är krångliga och jag har sökt slingra mig ur felskrivningen med ett viktigt tillägg till texten. Rahu eller Ketu - det är samma begärsfyllda demon. Ambitionen kan kortas enligt under Rahu-fasen indisk klokskap och här kan man tänka på vilket snyggt sällskap Kriget och Rahu är!

Anonym sa...

Krigets Vädursmars (som styr över huvudet) hugget huvudet av (eller i varje fall sätter en spricka i) övermodiga drakhuvudet, kan man säga.

Seaward sa...

Sant, detta är en intressant och rik symbolhärva och kanske skulle tjugo ytterligare exempel ge någon huvudlinje. Och här är inte ens Månen garanterad som sinnelagsascendent (fast trolig, givet den militant-rigida stilen) och exakt tid kan bjuda på fler ledtrådar. Jag har ett horoskop med Mars i 10 - hugger ner mot ascendenten och tunga Saturnus på botten i 4e - familjefadern terroriserade barnen genom att HOTA skjuta sig själv för att de inte skötte sig som han ville.

Denna svårmodiga karta illustrerar att barnet var destinerat att uppleva tryck i 4e/hemmet och även som 1a/personlig otrygghet. Personen jobbar numera med värstingar och liknande gränsfall. Illgörarna Ma/Sa har blivit föremål för yrkesinriktningen – inte så olikt den splitterskadade militärläraren som ser sin plikt att banka vett i soldaterna likt den störde fadern.