Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 oktober 2024

Skarp kritik mot riskkapitalism i samband med "grön energi"

Magnus Henrikson, professor i nationalekonomi skriver en utmärkt kritik i DN av blådårelandet Sverige där maktens företrädare öser pengar över superrika bluffmakare och deras sätt att utnyttja trender som "grön energi". 

https://www.dn.se/debatt/nar-grona-loften-spricker-star-sverige-kvar-med-notan/

Ett bättre stickprov är svårt att tänka sig pga. landets koppling till astrologins stora systemstänkare och ingenjörstyp, Vattenbäraren, en dominant i nationalhoroskopet. I inlägget om biltillverkaren Koenigsegg rörde frågan hur en Sveriges extremt slösaktiga och onda Storfinans (Jupiter) och lika odugliga ledare (Solen) ändå producerar gott och tanken är att professorn måste ha ett bra horoskop som påminner att nationen faktiskt har sin ingenjörskompetens och blandat läge: 

För omdömets tecken Vågen i öster är nämna planeter "verksamma illgörare" eftersom balans och omdöme inte är förenliga med storspelare och chanstagare (Solen men framför allt Jupiter). 

Till saken hör dock att hinduerna har den viktiga regeln om 5e huset som elitens och det lyckosamma huset för god "nedärvd" karma (medfödda pluspoäng). Sverigehoroskopet från 1974 är således baserat på att landet gjort något som var verkligt rätt längre tillbaka i tiden. Ingenjörskonsten måste kompletteras med "social" - det är socialdemokratins uppbyggnad av gamla  Fattigsverige som tycks applåderas av himlen och som från Regeringsformen 1974 vänder till en förbannelse som den svenskarna (utom den inbilska och allt mer korkade medelklassen)  nu upplever som en ny tid för rika rövare som tar för sig och plundrar landet, vilket är vad Magnus Henrekson skriver om.

Professorn visar sig ha den mest otacksamma tid att födas för den hoppades på någon lätt och typisk himmel. Utan känd födelsetid är man hänvisad "fattigmannens" månkarta med psykets planet som ställföreträdare för den äkta asceendenten i öster. Men här berövas man t.o.m. sinnelagsascendenten, där Månen vid lunch (tidpunkten en konvention) står och väger mellan osjälviska Fiskarna och den tydligt egocentrerade "förnuftsprincipen" (platonistiskt uttryck) i Väduren.

Långt tillbaka (2010) ligger nu inlägget om John F Kennedys osjälviske rådgivare, han som skrev talet om att ställa sig frågan vad man kan göra för sitt land snarare än egoistiskt suga ur systemet (vilket är allt regeringen Kristersson innerst inne vill - vilket förklarar ett par skakiga år i Sverige med en finanspolitik som rövar från de små och sänker skatter åt de rika).

Denna råkgivare, Ted Sorensen, hade strålkastarljuset (Solen) på egoprincipen Väduren, men med det intressanta fundamentet Mars (Vädurens härskare) i ego-offrande Fiskarna. Den kombintionen sågs häromdagen hos den amerikanska generalen som kallar Trump för en fullblodsfascist. Intressant nog hade också han likt den svenska professorn den intelligenta och skarpa kritikern Solen i Tvillingarna, som likt Luft-kollegan Vattenbäraren är en räknenisse och smågenialisk uppfinnartyp i sina bästa varianter. En bit ner i själarnas hierarki är de fortfarande driftiga och smarta entreprenörer och handelsmän som ett gammalt inlägg om Bert Karlsson noterade.

JFK:s rådgivare Sorensen klickar till (för bloggaren) och därför kan man spekulera om en födelse efter lunch för professor Henrekson. Det ger ett sinnelag i framåt och ibland kritiska Väduren och jag känner ännu en ytterligt smart figur som några år inom it-branschen med Sol-Tvilling och Mån-Väduren, en hejare på alla former av teknik. 

Han tycks påläst i alla och gör mig nästan förlägen i sitt vetande när våra livaktiga diskussioner halkar in på ett nytt ämne som involverar teknik och båda tecknen är nyfikna (ibland på gränsen till dumdristiga), Väduren en passionerad "early adopter" (och i låga exemplar en hopplös konsumist) medan den kunskapstörstande Luft-Tvillingana (Ljusets kvalitet) tycker det mesta är intressant och värt att stanna och läsa om.

Henrekson:


Eftersom Wiki säger att hans doktorsavhandling i yngre år rörde den offentliga sektorn ekonomiska tillväxt kan man också på denna grund har psyket i egocentriska Väduren som sällan är någon stor vän av en kostsam offentlig sektor. Hade Månen stått i Fiskarna skulle sympatin med samhällets svaga och hjälpbehövande vara större, men de som riktar in sig på system som staten eller statliga finanser tenderar mot Väduren som är mer simplistisk (impulsiv) än den komplexa Fiskarna. 

Men allt detta är preliminära tendenser och många horoskop överraskar. Vad t.ex. om att hypotesen om Månen i Väduren samtidigt introducerar "avmätthetens" huvudlösa Draksvans? I allvarliga fall står Ketu för halshuggning eller bestraffning av individen men mer begåvade själar börjar inte som egotrippade samhällsstörare utan som REDAN HALSHUGGNA I ETT TIDIGARE LIV och redan för födelsen förberedda för en högre utveckling. 

Av professorns meriter ser man tydligt den högre kapacitetens Draksvans och därmed, som DN-artikeln antyder, något av en halshuggare eller bödel. Draksvansen grundas alltså i en glödande Mars i Fiskarnas som på djupet sympatiserar med dem samhället förbigått. Fiskarna tänker på olycksbarnen och det borde vara logiskt att Henrekson pekar ut såväl riskapitalisten som den klantiga staten som återlåts av sluga kriminella finansmän.

Sol-Tvillingarnas intellektuella skärpa kombineras alltså med ett psyke som skärskådar och bestraffar det ovärdiga och själviska. Det för åter tankarna till Ted Sorensens "fråga inte vad samhället kan göra för dig utan på vilket sätt du kan BIDRA". Helt kart finns där en blandning av Fiskarna/Väduren.

Den indiska doktrinen om själens signifikator (atma karaka) är lika hopplös och obrukbar som psykets Måne. AK lokaliseras genom den längst fortskridna planeten och här är Månen i planetärt krig med den ambitiösa Demonens huvud (motpolen till Draksvansen), Skillnaden i altitud är bara en tredjedels grad och var väl knappt urskiljbar i antiken men Månen står högre och "vinner" kriget över Demonen i balansens Vågskålar. Men primärt är ju Månen halshuggen visa den hypotetiska kontakten med Draksvansen, så vad gäller? 

De få kommentarerna antyder att den undertryckta Atma Karaka KAN vara en bestraffare av dem som söker skada det offentliga och den svenska välfärdsmodellen. Professorn återkommer här till yngre dagars doktorsavhandling om skötseln av den offentliga sektorn, som jag uppfattar det tidigare intresset. Nu finnas möjligheten att hen själv är en rabiat kapitalist och likt Tidöregeringen hatar den stat som beskattar allmänheten men framför allt den stat som inkompetens slarvar bort sina skattemedel. 

Avgör själv vad detta extremt svårbedömda horoskop söker berätta! Det varken liknade Sverigehoroskopet eller är en uttryckligt god karta (se nyligt inlägg om den sataniska civilisationsprocessen).

Förutan känd födelsetid är det närmast omöjligt eftersom klockslaget rangordnar ominas betydelse. Här saknas både födelseort och tid men gissar man Stockholm (mycket osäkert) kommer Månens ingress i Väduren att ge en tajmad ascendent i Vågskålarnas tecken och då blir plötsligt Drakhuvudet, förloraren i kriget om vem som är Själens Indikator mycket viktig. Men Vågskålarna är än mer hypotetisk eftersom detta bara rörde Månens ingress i Väduren!

 

Tillägg. 

På tal om den allmänmänskliga "sataniska civilisationsprocessen" som bygger på det oskolade månpsykets begärsfullhet och dess alstring av mellanmänskliga konflikter som driver fram syndabocksfenomenet som uttryck för statligt våld (en frukt av artens defekta egenskaper i sitt naturliga tillstånd)...

 I både P1 Morgonnyheterna måndagen den 15 oktober och senare i ett videoklipp i Expressen hörs den dummaste (och jag menar hörbart låg-IQ) militär mad ansvar för soldatträning i Ukraina vända medias typiska syn på ukrainarnas krigströtthet eller samvetsröst till den sataniska överhetens perspektiv:

Christopher Forsbäck säger:

Det handlar inte om pacifister, det här är en fråga om dem som VÄGRAR FULLGÖRA SIN SKYLDIGHET MOT STATEN.

https://www.expressen.se/tv/nyheter/varlden/mannen-slapas-ut-fran-nattklubbar-till-armen/

Att det här är en hjärntvättad och perfekt socialiserad (empatilös) svensk inser man så fort man påmint sig att staten inte existerar som annat än en överenskommelse människor emellan. "All makt utgår från folket" - en mer fundamental position än att den fascistoida fantasier om "skyldighet mot staten". 

Han har fått press för att ha fått en svår splitterskada i strid och kanske är det den som förklarar denna oförsonlighet. Det finns yrken som gör människor dummare och tankarna ska då gå till dem som skapar dessa yrken som del i sina spel.

Det här talet om "vägran" och "skyldighet" kastar ett frågetecken över JFK:s talskrivare och hans bevingade ord. Men missa då inte att han formulerade en samvetsfråga ("fråga dig själv"). Det kan bli svårt eftersom de flesta människor saknar samvete och bara agerar som begärsfyllda flockvarelser. 

Den här militären uttrycker verkligen inget samvete utan enbart en fasciststats sentiment, typiskt en arm människa som fastnad som instruktör i samhällets mörkaste regioner... Det "sataniska samhället" i dess prydno. (Religioner med själavandring som central tes legitimerar förstås även samhällen av mörkaste slag, där kan snedvuxna själar få härja av sig för att senare återintroduceras i en högre kategori.)

Forsbäcks födelsedatum förefaller otillgängligt på nätet. Det astrologiska mörkret i detta fall kan man bara gissa kring. Oförsonlig rigiditet brukar dyka upp med horoskop som Trumps, där alla eller de flesta Mörka tecknen (Oxe, Lejon, Skorpion, Vattenbäraren) kan urarta till paragrafryttare i lika hög grad som en problematisk Saturnus.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Inte är Forsbäcks födelsedatum otillgängligt: 9 juli 1975 (lustigt nog är 9 juli samma datum som för Henrekson). Inte för att jag vill vara sarkastisk, men han har faktiskt bokstavligen haft hål i huvudet - spräckte skallen i Ukraina, framgår det om man googlar.

Men inte finns det mycket Tamas i horoskopet - bara venus i lejonet. Däremot mycket i tvillingarna. Och mars i väduren, som sig bör för en stridis. Månen är även för honom osäker - tvillingarna el kräftan. Om det senare så är den under angrepp från mars.

Seaward sa...

Tack för noggrannare koll av stridisen, det var gårdagens klotter - ofullbordat - som jag bara slängde in som ett PS här sedan intresset tynat.
Men när du serverar ett dygn ska jag titta närmare efter tänkbara missljud. De tre gunas dock mycket generella och det slår mig att den antika föreställningen kan stämma: ju längre i själarnas hackordning man går, desto otydligare blir horoskopet.

En behändig sanning som motvikt till den motsatta tanken att verkligt nobla själar kan gå ner under vilka (astrologiska) omständigheter som helst och ändå genomföra sina uppdrag.

Första inspektionspunkt för militären: vilken är Atma Karaka (men med den vanliga reservationen att klockslaget kan stärka eller slå ut t.o.m. "själens inflytande" på en viss jordekropp.... Den amerikanska anti-Trumpist-generalen häromdagen saknade också tid men spännande var att samvetets 9e figurerade tillsammans med Atma Karaka....