Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 april 2018

Regeringens postattack på svenskarna regisserad av högern!


Själviskhetens filosof Ayn Rand - i Postnord-härvan
har hon för en gångs skull rätt. Svenska staten beter
sig som en simpel vrakplundrare mot svenska folket!

Ponera ett folk - det svenska till exempel - i klorna på marknadsliberalismen. De fattiga är redan utslagna därför att arbetstillfällena går till de länder som är villiga att fursteslicka Storkapitalismens röv hårdast och försätta sitt eget folk i slaveri. Landet behåller inledningsvis de lite mer kvalificerade jobben (skrivbordsjobben kallas de) men den väldiga medelklassen tvingas utföra allt fler uppgifter på sina jobb och deras löner blir i praktiken allt lägre. Alla i landet Sverige mår illa utom de översta 10% som parasitiskt lyckats klänga sig fast vid de verkligt stora rovdjuren på toppen.

Hur gör nu den lilla människan för att säkra åtminstone någon liten sötma i livet? Jo, hon hoppar naturligtvis på det globalistiska tåget och låter skeppa hem billigt krafs från Kina för att få ut lite mer för sina surt förvärvade slantar. Det skadar knappast att Kina haft något urgammalt U-landsavtal som innebär att utgående post knappast kostar något alls i porto - den rika och mottagande omvärlden vidareförmedlar breven och småpaketen som en sjyst gest. Med Kinas enorma uppsving var naturligtvis den här gamla spelregeln destinerad att försvinna förr eller senare, men det sätt varpå högern via medier som SvD och DN kuppade mot den episkt korkade regeringen Löfven var nog det fulaste och mest tragiska jag sett i Sverige i modern tid (jag var inte personligen på plats när statsminister Palme mördades).

Drevet gick som bekant igång på den politiska högersidan med en beskäftig moralism som simulerade den präktige sossen Erlander som med maka skötte allt till punkt och pricka. Anstormningen av Kinapaket fick samarbetet mellan posten och tullen att knaka i fogarna och tjänade högern perfekt som hävstång för att vända folket mot regeringen. Man tycks ha skapat ett drev om försummelserna att nogsamt ta ut importavgifter, ett drev helt utan folkligt stöd eftersom svenskarna tvärtom var glada att komma åt billiga produkter, även om det innebar svenska detaljisters död. 

(Många av dem förtjänta att dö givet de horribla påslag småkrafs alltid haft i detaljhandeln eller i valet mellan två ting valt att importera den dyrare versionen för att tvinga upp prisnivåerna och sko sig själva på svenskarnas bekostnad. Själv köpte jag en speciell kontakt från Österlandet som även efter avgiftsattacken mot svenska folket förblev fyra gånger billigare än en motsvarande i den svenska butiken - och kvaliteten är ypperlig.)

Högertidningarnas skapade Postnord-drev hade alltså en ful politisk baktanke - att försätta regeringen Löfven i pinsam dager. Och så man lyckades! Regeringen fick panik och skapade en idiotlösning som nu medierna bevakar och hackar på som fula mobbare. Naturligtvis missar man inte att slå upp folkets passiv-aggressiva reaktion på Lövens idiotdirektiv till Postnord. För visst är det här rent vansinne!



Skandalen i ankdammen Sverige har således tre aspekter: 1/ Drevet startas från högern för att genera Löfven. 2/ Löfven agerar precis så ogenomtänkt som högern förutsett och SvD rapporterar nu om att deras drev resulterat i 3/ en folkstorm - svenska folket nobbar att hämta ut paketen så att Postnord/staten istället för att profitera på ett nytt sätt på svenska folket tvingas skicka tillbaka hundratusentals paket från utlandet. 

Drevet har lyckats driva svenska folket ännu mer åt höger och här kommer nu den djävulska smarta i planen: man räknar med att folket snart kommer att böna och be om frihandel efter att ha sett hur ondskefull Löfven och hans nationalistiska protektionism är, hur hans och Dambergs banala räknenissementalitet söker kompensera sig för maktens urusla deal med danska Posten genom att pungslå svenska folket. När politiker slutar se folket som deras uppdragsgivare och värderar statens Kassakista som det viktiga, då är folket illa ute.

Jag hade olyckligtvis beställt 10 billiga musik-cd från engelska Amazons marknadsplats just när den här terrorattacken mot svenska utlandsshoppare slog till. När nu meddelanden från Postnord strömmar in att de små paketen tagits gisslan av Postnord granskar jag säljarna på den brittiska marknadsplatsen närmare. Jag upptäcker att det var amerikanska handlare som uppträdde i England med företagsnamnet prefixat av "UK-". Jag hade i god tro köpt musiken men svaret i Postnords chat var förutsägbart: avsändarlandet bestämmer hanteringen. Ogenerös och obegåvad byråkratmentalitet... 

Paketen får ligga i fjorton dagar och om postens returprocess är lika illa organiserad som deras övriga hantering och jag förlorar 1500 kr på det här "storköpet" därför att varorna återvänder för sent till sina ursprungsländer för en återbetalning av köpeskillingen, må så vara! Aldrig att jag accepterar en regering som sköter det här så illa och låter sig duperas så lätt av ränksmidare!

postens informationssida ser man för övrigt hur man låtsas som om det aldrig funnits någon annan regeln än den nuvarande. Med nazistövlarna på sparkar man in beskedet till svenska folket i tjock stil och redan i första meningen:

Enligt svensk lagstiftning ska moms tas ut från första kronan när man handlar från länder utanför EU. 

Som alla vet som shoppat över nätet (och det väl i princip alla svenskar år 2018), fanns tidigare en annan och sjystare regel. Varor köpta från t.ex. Schweiz eller USA släpptes igenom om deras värde var "ringa" (300 kr). Sverige ägnade sig tidigare åt att beskatta de stora fiskarna och låta småfolket göra sina (för statskassan) obetydliga inköp. Att sedan den svenska hanteringen vid Arlanda av småsaker från utlandet var rena lotteriet är en annan sak. Ibland räknades portot på paketet ihop med det angivna värdet, ibland inte.

Nu har vi i vilket fall början på ett fascistland med protektionism och EU-lojalitet som ledstjärnor och det ska bli spännande att se om högern lyckas med sin dubbelsmarta strategi genom att lyfta problemet Postnord och genom folkets ilskna reaktion vända dem till ett högeralternativ vid valet (ett val som säljer ut folket ännu värre). Som alla ser har svenskarna ett val mellan pest och kolera framför sig och det är svårt att förstå hur ett folk och ett land kunnat sjunka ner i sådan här hjälplöshet, vanmakt och vanstyre.

Vi måste ha varit ett annat folk lite tidigare i historien och syndat något förfärligt. Nu är vi kollektivt återfödda i det här landet som under evärdlig tid ägts av en liten grupp rika landägare och där socialdemokratin omgående föll på knä inför den gamla ordningen och kompromissade fram något som på sikt skulle bli en mentalt inavlad befolkning, krossade i själen och nöjda med att jobba för att få konsumera!

*****

Att lägga regeringens direktiv till Postnord ovanpå nationalhoroskopet är ofattbart talande och bekräftar ännu en gång att den här bloggens nationalhoroskop "fungerar" (nationella kartor är en problematisk gren eftersom man kan argumentera i oändlighet om vilken "startpunkten" för ett land är...)


Nationalkartan i inre kretsen och transiterna för den 1 mars i den yttre. Den transiterande Solen står alltjämt "på" svenska folkets identitet - Solen i samfällighetens princip Vattenbäraren. Här måste man innefatta alla svenskar i symbolen, även om jag tidigare argumenterat för att Vattenbäraren främst representerar det privilegierade utsnittet av befolkningen och att det är Månen som bäst representerar den ansiktslösa massan som inte känner någon större släktskap med "stockholmarna", vilket man faktiskt kan reducera "solarna i det 5e privilegierade ledarskapshuset" till.

Att midnatt den 1 mars i Stockholm ser exakt samma Vågascendent som i nationalhoroskopet är bara en naturlig funktion av nationalhoroskopets födelse och datumet för det nya direktivets gällande så det går inte att anföra detta som en bekräftelse på att Vågascendenten är den rätta för landet.

Men det är möjligt att Solen i Vattenbäraren trots allt bara berör eliten och de privilegierade ledarna snarare än helt folket, för se nu hur Olyckan (Mars) står i 2a ekonomihuset och drabbar de rika och välmående men ack så uppblåste och hycklande i 5e ledarskapshuset. Detta ser absolut ut som ledarna som fått verkliga problem till följd av Postnords förluster till följd av danskarnas själviskhet. Visserligen förklarade Brunkol Damberg belåtet att man förhandlat om avtalet med danskarna men samtidigt dyker den enorma mängden Kinapaket upp som en ny ekonomisk belastning som högermedierna i skenhelig rättrådighet avslöjar.

Den transiterande Mars attack är alltså högerdrevet mot den sittande Ledaren (Solen perfekt placerad i sitt naturliga hemmahus, det 5e ledarhuset). Eftersom både välgångens och förmögenhetens Jupiter och Solen är "verksamma illgörare" i Sverigehoroskopet reagerar Ledaren Löfven korttänkt och med framstressade åtgärder som vänder folket mot honom, åtminstone alla som uppskattat Kinaprodukterna för att man äntligen får tillbaka lite mer köpkraft i det isolerade protektorat som är Sverige.

Men titta noga på bestraffningen av folket för att de inte håller sig inom EU i sina köpvanor: 1 mars-kartan visar på den folkliga månsidan exakt samma historia som för överheten i elitens hus. I det här fallet är både eliten och folket förlorare eftersom Olyckan (Mars) i 2a ekonomihuset är den folkliga Månens disponent. Folket är redan från början födda med känslan att man "djävlas med dem" - den onda Satansstjärnan Algol knyter ju an till psyk- och folkdisponenten Månen. Men med den här texten hoppas jag visa att det faktiskt bara delvis är regeringen Löfvens osmarta nervighet (som faktiskt påminner om Stefan Löfvens egen förmåga att navigera under beskjutning) som man ska vara förbannad på. 

Den verkliga boven är de förrädiska journalister som skapat drevet mot Postnord, nominellt för att journalistiken har som uppgift att syna makthavarna, men här så uppenbart bara ett led i högerns skitiga försök att detronisera sittande regering för att sedan förslava svenska folket ännu värre. Som sagt, välj själv mellan pest eller kolera i valet i höst. Och SD är inte längre ett alternativ för osmart uppbragdhet, de manövrerar som skållade råttor mellan (s) och Alliansen för att försäkra sig om en maktposition efter valet. Det är nog det mest oärliga parti vi har i riksdagen, helt substanslösa. Deras ledare har Satanstjärnan precis invid identitetsmarkören Solen och här är det ingen tvekan om att Djävulen fått honom att sälja sin själ för 30 silverpenningar och lite maktberusning.

Inga kommentarer: