Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 april 2018

Hydrans son


Hack i häl på föregående inlägg tar jag mig äntligen en titt på den några dagar gamla nyheten att en byggherre lurat politikerna och inte alls hedrar sitt löfte om långsiktigt förvaltande av Albybostäder (här i ETC:s version). Istället har han sålt vidare för att göra sig en fet profit. 

Och vilken perfekt illustration den här byggherren och riskkapitalisten är på tanken om det dåliga Vattenelementet som oförlöst hungrande närighet som aldrig kan få nog. Naturen tvingas döda alla sina barn för att den själv styrs av ett blint driv att fortsätta genom tiden (se föregående inlägg om Hydran). Den här dåren tror alltså fortfarande vid 61 att en ansamling av kapital kan ge honom evigt liv. Han har ett förfärligt reningsbad i Helvetet som väntar honom innan moder Jord ens kan tänka sig att ta emot honom igen!



Horoskopet är av samma smått sorgliga sort som Brunkolskrängaren Damberg och flera andra snikna kapitalister som bloggen stött på. Sol- och måntecknen ser var för sig harmlösa ut men det är något med den jordbrukande Jungfrun i kombination med det passionerade vattenbegärets Kräfta som skapar helt tondöva materialister, alltid på väg efter nästa klipp. Man kan kalla dem entreprenörer, men i nästa tidsålder - Vattenbärarens - kommer de att vara stämplade som kriminella och tvingas kanalisera sin rastlöshet i ny riktning.

Damberg, eller för den delen Fredrik Reinfeldt, vars horoskop också har likheter med den här byggherren, är i jämförelsen milda versioner. Här tillstöter nämligen ett distinkt problem i det sociala utstötningssyndromet - vilket är precis vad den här skithögen kommer att lämna efter sig när han låter riskkapitalister ta över "vårdnaden" om människors bostäder. Poänglösa ombyggnader och chockhöjda hyror, människors liv slås i spillror - kapitalismen driver runt medborgarna i en rotlös jakt på inkomst och tak över huvudet. Kapitalismen inviterar i detta terror och krig - ja, har faktiskt även detta som en av sina många näringsgrenar!

Det är dessutom en ohelig mix av syndaren Skorpionen och kollektivets eller samhällets Vattenbärare som bygger en ömsesidig reception mellan tecknens härskare - mannen lämnar högar av utstötta lik efter sig vartän han går i sin profitmentalitet.

Att receptionen dessutom infaller mellan två av de onda husen, det tredje "gatsmarta" krämarhuset (i bästa fall ett intellektuellt hus) och den rena olyckans och fiendskapens sjätte hus, visar att vi har att göra med just precis en rövare och inget annat! Detta varnade hyresgästerna för men politikerna ligger som bekant i säng med profitörerna, vilket de senast visade genom att ta Kinapakten som ursäkt för att slopa svenskarnas avgiftsfria privata import av billiga småsaker även från andra länder utanför EU. 

Dagens politiker är näriga demoner, och de verkar som om socialdemokraterna är så talanglösa att de röjer sig tydligare i sin gemenhet än t.o.m. de borgerliga, som åtminstone har dubbelspråket och desinformationens gåva. Hörde någon Stefan Löfven i lördagsintervjun i P1? Oj, så taltränad han blivit! Likt papegojan Tobias Billström (från en famös utfrågning ett antal år tillbaka) tjatade "statsministern" envist samma svar om och om igen i frågan om sitt och regeringens smygande med vetskapen om skandalen på Transportstyrelsen.

Så frågan är om ens är någon mening att uppmana regeringen Löven att ingripa och beivra byggherren som ett varnande exempel för andra byggherrar med profiten och inte människors behov av överkomligt boende i sinnet. Sverige ser idag en storskalig kollaps av alla hedersmannens värderingar. Vilket den här bloggen började notera att landets pågående Sol-cykel (skt: surya dasha) faktiskt varslar om. Tiden uttrycker bara vad som ligger inbäddat som ett frö i Regeringsformen 1974.

Inga kommentarer: