Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juni 2013

Radiotjänst bryter mot EU:s direktiv


Shiva i färd med att halshugga girighetens demon


I en läsarkommentar på DN såg jag en länk till EU-direktiv för internet och användarnas rättigheter.

Redan i textsamlingens inledning visar sig Radiotjänst bryta mot EU:s minimikrav till den enskildes skydd på nätet!

Kapitel 2: Tillträde till de tjänster och tillämpningar som man själv väljer
 

(1) Alla i EU ska kunna nå och distribuera information och använda de tillämpningar och tjänster som de själv väljer via elektroniska kommunikationsnät.

De grundläggande friheterna och rättigheterna för fysiska personer, som garanteras i Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna, Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna och de allmänna principerna i EU-lagstiftningen, ska respekteras i detta sammanhang.


https://ec.europa.eu/digital-agenda/sites/digital-agenda/files/Code%20EU%20online%20rights%20SV%20final.pdf

SVT/Radiotjänst förgriper sig redan mot sammanställningens första axiom - genom att utöver den avgift den enskilde redan accepterat från leverantören av tjänsten internet (som sådan) likt en kriminell SKIMMER söka tilltvinga sig en ytterligare avgift för "tjänster och tillämpningar" som personen inte ens självmant valt! Inga ord är överdrivna. Eva Hamilton och Radiotjänst ÄR FÖRBRYTARE! 

Det som en gång var ett företag som försörjde sig på att jaga licensskolkare har nu själva gått över gränsen och börjat ägna sig åt kriminell verksamhet. Och det är regeringen Reinfeldt - värsta nedmonterarna av det goda samhället - som samtidigt agerar som ett närigt privat bolag när de accepterar den fortsatta modellen för licensindrivning. Så klart finansminister Anders Borg applåderar Förvaltningsrättens politiskt styrda beslut. 

Det här ger Borg mer pengar i statskassan - och dem i styrelsen för Radiotjänst AB mer utdelning! Sveriges nyrika låtsasadel beter sig värre än den verkliga adel vars värsta stunder de här övre medelklassäcklen imiterar!


*****

Det förtjänar att påminnas om vilket stort intresse SVT/Radiotjänsts tokspel har för den här bloggen och dess stickprov på det indiska prognossystemet med planetära cykler. Enligt denna metod ("Vimshottari dasha") förefaller Sveriges hela mediehus vara mentalsjukt under en hel generation, störd av "en ond demon (2002-2020)". 

Sommaren 2011 snävade jag in frågan sedan "hatdebatten" fått de svenska nätmedierna att börja tokcensurera:

Ond demon 2011. Agent: journalistkåren

I februari i år, samtidigt som Radiotjänst rullade igång sin kriminella telefonuppringarverksamhet (det hade jag missat), noterade jag hur TeliaSonera-skandalen kunde sortera under bloggens resonemang om den kollektiva störningen hos alla involverade i medierna (gamla som nya):

Sveriges onda demon kryper trådlöst

Den rubriken är smått profetisk givet att den falska kvinnan Eva Hamilton sade en sak 2012 ("inte jaga datorägare") och sedan det bolag hon själv är styrelseordförande för från början av 2013 agerar precis tvärtom. 

T.o.m. smartphones (trådlöst) har Radiotjänst i sitt godtyckliga vansinne inkluderat, dvs. i grund och botten en telefon, fast med en komplett dator inbyggd som extra blingbling.

En idioternas konstruktion om någon frågar mig - att acceptera att vara en lösdrivande rom är precis vad it-fascisterna med det onda näringslivet i bakgrunden söker dressera mänskligheten till. Seden, med en smartphone som din enda personliga ägodel du lottlösa loser, kan du flänga runt i hela världen och försöka hitta ett låglönejobb! 

Du är egentligen ensam och rotlös, men de falska pr-typerna lurar dig att kalla detta för "valfrihet". Och ändå har du en sån jävla ångest. Lita på dina känslor, någon håller på att lura av dig din framtid, hela ditt liv, och det Big Time!

Ingen tvekan om att hela den västerländska civilisationen självförstör inför våra oförstående ögon. Fredrik Reinfeldt & Anders Borg, Eva Hamilton med flera, är Ondskans hantlangare. Men detta är långt över medelsvenssons förmåga att se och lägga pusslet. Så jag får säga det rakt ut:

Högern är lika civilisationshatisk som någonsin de perversa tyska nazisterna var. Hitler drömde faktiskt om att bara förstöra världen mot slutet, i hoppet om att hans vansinniga drömmar skulle börja gry i den brända jorden. Är det Hitlers män - Reinfeldt, Borg och Hamilton som verkar i landet Sverige nu? Marknadens spelregler är ren och skär kapitalförstöring för att inte tala om förstörelsen av människorna. 

Hela pyramidspelet handlar om att några få kammar hem groteska vinster på alla de sammanbrott som det sjuka konkurrensspelet förutsätter. Det ligger i pyramidspelens natur att de flesta förlorar, och ändå är folk så dumma att de tror på en fri marknadsekonomi. 

Det är en galen hjärnas världsbild vi talar om, så vi lever praktiskt taget i sinnessjukdom, vi färdas på sinnessjuka gator till sinnessjuka arbetsplatser, pratar sinnessjukt om vad vi konsumerar och sover sinnessjukt, med mardrömmar om att på något sätt sitta fast i ett ekorrhjul. 

Men denna dårskap döljer horor som Aftonbladet och de andra tidningarna - styrda av närighetslivet allihopa - genom att ständigt predika vansinnets åtråvärda troféer: feta jättevinsten och snyggare fälgar på bilen. För underklassen via spel och dobbel och för medelklassen och uppåt via tips om sluga karriärval. 

Världen fylls alltmer upp av själviska galningar och samhällets fogar vittrar sönder medan Reinfeldt bryter ner skyddsnäten. Se undergången närma sig, och det snabbt!

Det råder helt klart demoni i landet, och därtill inom just nationalhoroskopets tredje hussektor: kommunikation, kommunikationshjälpmedel, etc.


*****


Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-13  -  2005-06-23
  Jup:  2005-06-23  -  2007-11-19
  Sat:  2007-11-19  -  2010-09-25
  Mer:  2010-09-25  -  2013-04-10
  Ket:  2013-04-10  -  2014-04-28
  Ven:  2014-04-28  -  2017-04-28
  Sun:  2017-04-28  -  2018-03-23
  Moo:  2018-03-23  -  2019-09-25
  Mar:  2019-09-25  -  2020-10-13


Minns att Sverigehoroskopet med dess utomordentligt viktiga ascendent (i sideriska Vågens tecken) bara är ett förslag till nationell karta. Beroende på tycke eller smak finns det minst tre olika tidpunkter man skulle kunna välja. 

Antingen f.d. astrologen Stefan Stenudds noggranna efterforskning som gav ett klubbslag i riksdagen sent på eftermiddagen dygnet före det datum som anges i den officiella dokumentationen. (Denna blogg väljer det officiella datumet och midnattstimman som det nuvarande Sveriges födelse.) Den tredje möjligheten skulle vara när Regeringsformen började gälla, f.o.m. den 1 januari 1975.

Det är således den giriga demonen Rahu som är en övergripande cykel under hela 18 år, en hel förlorad generation människor fostrade via Nationalhoroskopets tredje intellekts- och kommunikationshus till överdrivet bruk av enbart intelligensens lägre (merkuriska) sida! Snacka om att perioden rimmar väl med det kidnappade, kommersiella internets (förmodade) storhetsperiod. Något stort kommer troligen att hända i världen framåt 2020, och det kommer att återspeglas även i Sverige, där äntligen den här sjuka mediekonsumtionen får sig en knäck och dårskapen bryts.

Men som framgår av tabellen ljög Eva Hamilton och Radiotjänst inledde sin utpressningscirkus under samma planetära sub-cykel "Merkurius" som rått i flera år av "hela havet stormar" på nätet. Som jag sade: medierna är verkligen i upplösningstillstånd nu för deras djävulsanfäktade ägare (sådana som Eva Hamilton) är sååå GIRIGA (demonen Rahu är problemet under hela den stora cykeln) att de inte vet vad de ska hitta på härnäst för att fylla sina konton med mer pengar. 

ALLA i övre medelklassen rusar uppåt mot toppen som galna, för de vet att ALLT FLER kommer att rasa neråt och förlora på marknadsekonomins pyramidspel. Precis som i den där filmen om jordens undergång (vilken av dem?) finns det bara så många stora båtar att ta de rikaste över syndaflodens vatten...

Men enligt sub-cyklerna (de nio stora cyklerna proportionerligt krympta för att rymmas inom var och en av sub-cyklerna), hände något med Sveriges mentalitet i april i år! (Jag tror det är rätt ofruktbart att ta de exakta datumen på blodigt allvar, detta är dock bara ett "system" som söker synliggöra vad man i antiken tyckte sig ha sett av en ödets lagbundenhet i tillvaron.)

På ett plan är det uppenbart: de politiska vindarna har vänt och Oppositionen dominerar nu klart vid denna ingång i en ny "tidsanda". Alltjämt spelar förstås girighetens Rahu som i bakgrunden, men demonens ambition att nå gudastatus (enligt den indiska legenden) har nu fått en ny "spets": Det är Ketu eller Draksvansen som karaktäriserar landet.

Om Rahu var den kriminella girigheten - viljan att "bli som gudarna" (jfr medelklassens och Eva Hamiltons desperata försök att under Reinfeldt berika sig medan de tror de ännu har chansen), då kommer den här sub-cykeln som en kanna isvatten hälld innanför byxlinningen! 

Det är i Draksvansens tid huvuden rullar och övermod straffar sig! (Sverigedemokraterna har tappat påtagligt i opinionsundersökningarna på sistone.) Den rättmätiga belöningen för hybrisen och dess vanartiga perspektiv är också SVT/Radiotjänsts öde. Folket inser tydligt hur det här spektaklet med tv-licens om en apparat man kanske inte ens använder för tv-tittande strider mot allt vett - det är sånt som bara en demonangripen hjärna skulle kunna tänka ut.

Som jag efter fyra-fem år fortfarande en novis på indisk astrologi, sagt tidigare, övergår indierna till att studera hur planeterna i transit kickar igång horoskopets öde, med särskilt fokus på den planet som äger sub-cykeln.

Men i princip kan man gå ner till en tredje nivå och studera storcykelns sub-cykels sub-cykel. Möjligen skulle man kunna urskilja piruetter med den här metoden. 

Showen i stort ges av storcykeln. Exempelvis: Sverige drabbad av galen intellektualitet under åren då Svenskt Näringsliv försökte få alla att tänka som simpla handelsmän eller krämare (ett annat uttryck för tredje huset).

Sub-cyklerna visar istället enskilda aktörer som träder fram och visar sina karaktärer inom ramen för den stora showen. Vi har fram till i våras kunnat studera i synnerhet Merkurius eller krämarnas och tidningsmännens tokiga beteende under en tid då girighetsdemonen satt dagordningen.

Men f.o.m. april 2013 kanske man på en tredje nivå skulle kunna se extra noga hur Ketu - den halshuggna virrar runt när straffet för girigheten är synligt för var och en? 

Att Radiotjänst för evig tid har generat sig är en tolkning, men genom övergången till Ketus sub-cykel kan vi också säga, "Se hur den här av sin egen girighet förblindade och nu också halshuggna hönan beter sig - helt huvudlöst!" (SvD på nätet införde ett tandlöst försök att tvinga fram prenumerationer av gratisläsare mot slutet av april. Också det en kalkon eftersom varenda webbläsare redan har ett sätt att runda spärren vid 25 artiklar: det är ju bara att knäppa på  "anonym surfning". Här således det "huvudlösa" för båda partnerna: värdelös buffelfason - likt Radiotjänst - men lätt parerad av en "halshuggen" webbläsare med anonym-funktionen påknäppt.)

Nå, vad då om den tredje nivån och dess möjlighet att se även de enskilda karaktärerna piruetter på scenen?
Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13
  Ket AD:  2013-04-10  -  2014-04-28

   Pratyantardasas in this AD:

   Ket:  2013-04-10  -  2013-05-02
   Ven:  2013-05-02  -  2013-07-07
   Sun:  2013-07-07  -  2013-07-27
   Moo:  2013-07-27  -  2013-08-29
   Mar:  2013-08-29  -  2013-09-20
   Rah:  2013-09-20  -  2013-11-16
   Jup:  2013-11-16  -  2014-01-05
   Sat:  2014-01-05  -  2014-03-05
   Mer:  2014-03-05  -  2014-04-28

SvD:s tandlösa utpressningsförsök att konvertera gratis läsare till betalande prenumeranter inföll under första sub-sub-cykeln: RAH/KET/KET. Den huvudlösa demonen raglade runt, oförmögen att styra sina steg.

När upproret nu gått igång mot Radiotjänst jakt på mer klirr i kassan (välsignat av Anders Borg) - en nationell angelägenhet - är det pengarnas Venus som visar "piruetten". Jupiter står för stora förmögenheter men Venus är de mindre summor som vanliga människor är bekanta med. En del av rapporteringen har handlat om hur orättvist det här upptåget är för landets många småföretagare, för studenter (en del inte ens svensktalande och därför inte ens i stånd att ta del av SVT:s utsändningar). Ensamstående med en ekonomi som helt förstörts av Reinfeldts politik är väl den grupp som ännu inte kommit till tals. 

Och det är just underklassens ekonomi som tecknas av Sverigehoroskopets Venus i Stenbocken i fjärde huset för hemmets insida och privat lycka. Hela resonemanget bygger alltså på antagandet om "jämlika" Vågen som Sveriges rollspel utåt (det vi visar för oss själva och omvärlden), men vad vi tydligen döljer och håller hemligt i det privata är att vår Venus i Stenbocken vittnar om att Fattig-Sverige och armodet ännu styr vår djupaste upplevelse. Venus i Stenbocken ger den svenska jämlikhetssträvan en lite sorglig skruv, och det är sant, handlar inte feminismen nästan väl mycket om pengarnas fördelning? Ekonomisk rättvisa är viktigt men den svenska diskursen känns på något sätt andefattig.

Kanske är landet Sverige en rätt ointressant person, en som just bara klarar att diskutera kärleken till sina materiella ägodelar (IKEA, ABBA) eller var på rangskalan (Stenbocken = hackordning i samhället) landet aspirerar mot eller söker signalera att det hör hemma? Venus i Stenbocken är ingen "dålig" placering i nationalhoroskopet. Men är bara... lite färglös, rätt PK och fegt diplomatisk i alla lägen.

Men Stenbocken står också för förmynderi, patriarkat och pampfasoner och det passar utmärkt att förmynderi i frågan om pengar genom Radiotjänsts dårskap kommer upp på dagordningen just nu. Venus, ska inte förglömmas, är inte enbart pengar, utan också en förbindande kraft och i förbindelsen finns välmående. Men när den legalistiska Saturnus ÄGER Venus uppstår lätt en känsla av diktatorisk styrning. Intressant nog ligger just nu övermaktens Saturnus med giriga Rahu på himmelen, så om vi (äntligen) kastar en blick uppåt, mot transiterna, ser vi hur Sverige just nu är predisponerat att RAH/KET/KET - att halshugga-halshugga de som indikerar girighet. Och enligt transiterna är det auktoritära Saturnus som dragit på sig en släng av demonen Rahus hybris och vilja vara gud.

Det finns säkert ett antal andra viktiga frågor i samtiden där samma resonemang kunde appliceras. Vi har t.ex. haft KU-förhören av Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf med flera, och en syrlig ordförande noterade apropå Saudiaffären att moderaterna tycks ha farit fram som besatta med sina pappersstrimlare på Regeringskansliet. Så mycket dokument saknades plötsligt! Här kan vi också tala om halshuggningens princip utnyttjad på samma sätt som en SvD-läsare som vill behålla kontakten med de ytliga nyheterna (som för övrigt står att finna överallt) utan att bli prenumerant 
och för den sakens skull känner på "huvudhuggar-funktionen" i webbläsaren och surfar utan synligt ansikte.


Det går som synes att vända på den här bestraffningen och se samma symbolik ur två håll, som något man genomlider pga. av gamla synder eller som en metod att klara sig ett varv till på den lägre väg som Månens bana antyder, denna planet för den tanklösa sinneskonsumenten, den planet som förklarar de abnorma behoven, girigheten, hos så många som enbart lever "sub-lunärt", sekulärt, utan en tanke på att människan också har en högre potential som väntar på att upptäckas och kultiveras. 

Den delen av människan söker näringslivets lobbyister förneka, och politikerna med. Att börja växa som människa skulle i värsta fall kunna bli västcivilisationens undergång, om "farsoten" drabbade många samtidigt. I vårt samhälle handlar allt om att förblinda och strömlinjeforma människors smak och tycke (massproduktion ger bättre lönsamhet). Samtidigt måste man lura kunderna att tro att de gör "skräddarsydda" val. Det är bara att studera några godtyckliga branscher och snart upptäcka att det inte finns någon valfrihet. 

Det sitter samma delar i alla bilar och det den parodiska medelsvensson väljer mellan är bara färg och fartränder på utsidan! Det ligger något tragiskt över västerlänningens hela livsstil, och att han så enkelt torskar, som en tvååring, så fort någon viftar med något färgglatt framför ögonen på honom. En eurovisionsschlagerfestival på SVT, till exempel. Public Service är idag en fördumningsverksamhet i härskarnas tjänst, och därför kallar jag Eva Hamilton ond och falsk på den här bloggen. Hon tillhör den mörka sidan (högern).

Hur människor kan välja yrken som går ut på att hålla medmänniskor i okunskap och dårskap övergår mitt förstånd, men det är naturligtvis antingen en fråga om att de är födda utan någon godhet i sig eller bara inte har upptäckt den än.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Rahudiotjänst borde de heta...:-)
Jag tror att vederbörande har bitit sig i tummen med det här beslutet, tvärsäkert kommer de att bli anmälda till Europadomstolen, och eftersom deras beslut tydligen strider mot EU:s direktiv kommer de att bli tvungna att ändra sig. Där har vi girighetens bestraffning... men så långsamt som EU:s byråkratikvarnar mal så är det väl iofs knappast troligt att det kommmer att ske före den 28/4 nästa år...
S

Anonym sa...

Dags för en dikt, låter det som! Skulle kanske icke bli förstådd av de som ej känner till Rahu! Men du har en fenomenal känsla med pennan, så vem vet?

Mvh,

Seaward sa...

"Rahudiotjänst! Kul! Där såg du något jag inte såg! (Såg mitt bättre jag kopplingen? Nej. För fyndigheten ledde inte till ett igenkännande utan till ett fräscht överraskningsmoment!)

Anonym sa...

Belphegor är i farten i singulariteten med månen i etern.

Seaward sa...

Avsiktlig obskurantism? Säger mig inte ett dugg och troligen ingen annan heller som följer den här bloggen. Förklara gärna om det inte bara är trolleri.

Anonym sa...

Tack för vänligheterna båda två:-)
Jag älskar ordvitsar och ordlekar... och har dessutom Merkurius med Rahu!
Och så är det ju mycket tvillingarna i luften nu, som sagt...:-)

Anonym sa...

Det är en prepubertal kverulant som indikerar att du skulle vara en demon (ack så fel)! http://en.wikipedia.org/wiki/Belphegor

Mvh,