Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 juni 2013

Den fuskande stjärnkocken... och Reinfeldt


Stjärnkocken som hyrdes till en bal för extra glans köpte in bakelser på rea och döpte om dem. Det intressanta är inte småfolkets eviga myglande i sig utan att hans horoskop påminner om den slirige moderaten Sten Tolgfors som inte KU fick något att fästa vid i samband med Saudiaffären. Detta efter som KU:s ordförande påpekad, regeringen Reinfeldts jobbat stenhårt med att tappa bort dokument som KU krävt in... Både Tolgfors och statsministern lider av samma problem med "dissociation" som den här stjärnkocken.

Jag ska villigt erkänna när jag började den här bloggen att jag trodde mentala störningar var ett mer dominant inslag när Luft och Vatten samexisterar i ett horoskop men ändå verkar ha vattentäta skott mellan sig så att dubbel bokföring eller partiell blindhet uppstår. Men den typiska effekten verkar inte fullt så dramatisk. Det är mer en fråga om en tendens att avsiktligt stuva om fakta eller vränga "bilden". Detta förhatliga kommuniktörsdravel om att "den bilden har inte jag". Luft och Vatten tycks involvera människor i ovanligt mycket byggande av (mentala) "bilder". Lögnaktiga och tillrättalagda uttalanden i syfte att främja en sak eller dölja ett missförhållande.

Stjärnkocken bedyrar att det inte alls var fusk utan en vanlig lösning att först utlova en märkvärdig rätt, sedan inte kunna tillaga den utan istället köpa in den i närmsta butik !!! Här tycker man sig höra en riktig ärthjärtas luftslottsbyggande...

Eld/Jord-friktion mellan Lejonet och Jungfrun,
mellan Storherren och Trälen

Kockens himmel är särdeles rolig eftersom den i viktiga delar påminner om matmomssänkaren och födoämnesfixerade Fredrik Reinfeldt! Ni vet, mannen som märkligt nog fixade in sonen för sommarjobb hos McDonalds ungefär samtidigt som regeringen skissade på matmomssänkningen och som Filippa Reinfeldts ansikte dök upp på brickunderlägg på Stockholms McDonaldsrestauranger i ett kuppartat försök att påverka ett lokalt val. Lyckligtvis hölls inte valet i McDonalds lokaler men att det pågår korruption här under en effektiv yta av "dissociation" kan man förmoda.

Tommy Myllymäki är född i trygghetssökande och välfyllda magens tecken Kräftan, precis som statsministern och intelligensens Solen disponeras även här av instinktens Måne i rationaliserande Luftelementet (Reinfeldt: Månen i Vågen, Myllymäki: Månen i Tvillingarna). 

Som bäddat alltså för en människa som solärt arbetar utifrån maggropskänslor men via sinnelaget hela tiden söker "luftifiera" eller rationalisera vad som egentligen är handlar utförda i primitiv instinkt. 

Den primitiva skyddsinstinkten gör gott på sjukhus och i vården, men det är inte svårt att tänka ut områden där man inte vill ha känslostyrd ledning... Kräftan också kockyrket passar naturligtvis perfekt, men Månen i Luft hotar alltid med löst svammel eftersom Kräftan har så kort sträcka till larmsignaler om hot mot den egna säkerheten. Då stänger den sig medan Solens disponent Månen-i-Luft, som inte längre kan bolla fram och åter mellan den avknäppta Solen får producera tomprat på egen hand. Det låter sällan övertygande och ibland är logiken så skral att lögnen stinker.

Det finns annars lite stjärnglans över det här horoskopet. Sinnelaget i Luft är kvickt och perceptivt ("Aha! Rea på bakelserna") och bottnar i Merkurius placering i kreativa och flärdfulla Lejonet. Springpojken Tvillingarna i härskaren Lejonets tjänst. Merkurius i Lejonet disponeras i sin tur av just härskaren Solen i gastronomiska Kräftan och simsalabim har vi samma "trippelversion" av en ömsesidig reception som hos t.ex. den korrupta stockholmsmoderaten Filippa Reinfeldt!


Den här "trippeln" mellan Oxen, Kräftan och Lejonet har diskuterats flera gånger i samband med kommunalpolitikern.

Stjärnkockens karta liknar mer den småljugande och verklighetsförvrängande ex-maken Fredrik Reinfeldt eftersom både Myllymäki och statsministern också har Mars i Jungfrun, en småsnål placering om sanningen ska fram. 

Det är därför man kan avföra Aftonbladets artikel om inköpet av rea-bakelser som ett exempel på trälen Jungfrun i en något underpresterande version, en småfifflare som söker förbättra vinsten på baltillställningen med några ynkliga kronor. Var det värt det, för att få så negativ press om AB-artikeln ger?


Inga kommentarer: