Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 juni 2013

Högerjuristens sjukliga girighet

Den unga högerjuristen Hugo Sellout uttalar sig i DN (se även SvD) mot de anställda busschaufförerna som strejkar för ett återställande av drägliga arbetsvillkor i denna Rovkapitalismens hejdundrande final innan de Rikas värld går under till följd av sin bristande vilja att göra gott.

Horoskopet för en man som bor på det Östermalm i Stockholm som för inte så länge sedan kryllade av nazister och övermänniskodyrkare måste skämmas något oerhört över att vara född den första maj - arbetarrörelsens och folkets egen dag! 

Men horoskopet visar att det just är det han är själv, en pöbelsvensk av lägsta sort men född till en familj som givit honom privilegier. De smarta bland de onda har åtminstone vett att hålla tyst och gömma sig med sina rikedomar, men den här mannen skyltar dessutom med sin omoral.



Utan klockslag har vi bara sinnelagets Måne i Lejonet att gå på. I fantasin tillhör unge Hugo således de utvalda härskarna, cheferna - lejonen.

Men sakta i backarna! Solen tecknar inte ett sådant uppdrag. Väduren är i jämförelse med Lejonet bara ett egocentriskt barn, låt vara i harmoni med tanken på storhet - båda är Eldtecken och "ser" så att säga samma scenario. Sådan far, sådan son.

Men sedan kollapsar horoskopet totalt och vi får en stingslig och gapig pöbelmentalitet. För Solen i Väduren är skadad genom dess disponent Mars "fall" ner i skärrade, protektionistiska och privatistiska Kräftan.

Stackars rika människor! Folkets rättmätiga krav på en gräns för de rikas girighet föder bara galet raseri i högerhjärnan - den sjuka hjärnan. Unge Hugo kan se fram mot en saftig hjärnblödning senare i livet om han inte sjystar till det här katastrofhoroskopets tendenser och börjar lära sig mänsklighetens svåra konst. Hans karta påminner om en misslyckad version av Madonnas brinnande krig mellan Eld och Vatten. Noll balans och omdöme.

Notera hur Saturnus i Vattumannen inte hjälper unge Hugo alls! Det är definitionen av den intelligenta och tänkande folkmassan han hatar allra mest! I normala fall är en opposition mellan Eld och Luft kreativ och driver fram en ny insikt, men gissa hur bra en Sol-Vädur vars Mars fallit i negativt Vatten förmår förstå dessa sublima turer...

Axeln mellan Jungfrun och Fiskarna stämmer också in i samma allmänna bild: medan Jupiter i Jungfrun är en rabiat välståndsskapare, men bara för sig själv, är Venus i Fiskarna egentligen en ljuvligt vacker bild för en osjälvisk tjänare. Men andra faktorer i horoskopet tycks blockera den "upphöjda" Venus i Fiskarna från att offra sig för andra än sin egen intressegrupp: de fula rika. Det tål att noteras att denna Venus också inte är fullt så upphöjd och nobel som placeringen låter antyda. Dess disponent är ju Jupiter som är på avvägar i profitjagandets och självtjänandets Jungfru.

Med astrologins stränga mått är det mycket få människor som kan kalla sig goda, som bäst är vi medelmåttor som gömmer våra skamliga sidor bakom det faktum att den tid vi lever i är så ond att inte förstår hur illa det står till med det egoistiska västerlandet.

Framtida kulturer kommer bättre att kunna se vilket avskum som styrde världen vid denna tid. Dvs. vi själva i en senare återfödelse, då vi chockerat kommer att överreagera som folk som just slutat röka, och bestämmer oss för att aldrig mer släppa in girigheten i mänskliga samhällsbyggen. 

Det kommer att bli en förhållandevis stram global civilisation i Vattumannens tidsålder (om, säg, 200 år), när väst rasat ihop helt och är ett minne blott och sedan Kina bränt ut sig pga. den pågående stormexpansionen. Kanske kommer Naturen att ha raderat ut en stor del av mänskligheten för att lätta på trycket... Dagens Rovkapitalister och tillväxtförespråkare kommer att lida i sina kommande jordeliv som "korrektion" för den inställning de har just nu till saker och ting. Och ju mer makt, dess värre karmisk återverkan. 

Stefan Löfvens "omöjligt" - i frågan om återställande av en icke-vinstdrivande svensk skola har redan "satt sig" i ödet och blir en viktig faktor emot honom när han sedan ska återfödas till jorden. Han kommer att få betala tillbaka för den näringslivsanpassade inställningen genom t.ex. en total brist på skolgång i någon ficka av lågt utvecklad civilisation. Dvs. om han hade dött direkt efter det uttalandet. 

Nu går livet vidare och alla har chansen att börja tänka rätt. Ungdomssynder kan därför i princip utplånas av en tillräckligt tydlig omorientering. Åtminstone vill jag tänka mig det. De som sårades av ungdomssynden kommer naturligtvis att komma som en fordringsägare i ett framtida jordeliv, men här talar jag mer om att reparera sjuka själar. 

Den som lärt sig av sina misstag har därför ackumulerat så mycket gott att man kan återbetala sin skuld till fordringsägaren därför att själen nu överflödar av godhet och vilja att bidrar till kollektivet. Tankar som dessa tycks knappt ens ingå på Hugo Sellouts födelsehimmel. Han är inte där än. Månhoroskopet indikerar att ego är hans religion (9e huset) och han är helt omedveten om att det är den onda demonen (12e huset) som driver hans världsbild.

Faktum är att Solen, Mars och Månen bildar en evig rundgång om man ser ur dispositörskapets perspektiv. Hugo Sellout är fast i helvetets lågor och har inte tillräckligt vatten för att släcka eller dämpa rovdjurets lustar.

Av 7500 sparade horoskop, vilka andra har samma triangeldrama och vad har de blivit kända för? (Samtliga har en garanterad Måne i Lejonet.)

  • Clarence von Rosen;12.5.1867 - Oj, Östermalm direkt. När man talar om trollen... Nazistisk hovstallmästare
  • Camilo Jose Cela;11.5.1916 - författare och Nobelpristagare
  • Graham Gouldman;10.5.1946 - begåvad och intellektuell låtskrivare (popbandet 10cc)
  • Dave Mason;10.5.1946 - inte lika begåvad låtskrivare i rockbandet Traffic. Efter att acceptabelt 70-tal ett borttappat 80-tal i kokainmissbruk.
  • Donovan Leitch;10.5.1946 - begåvad låtskrivare, hippie, några års mentala problem och bitterhet över att karriären gick i stå efter 60-talet
  • Anonym;xx.4.1961 - föreskolechef, enligt egen utsago extremt svartsjuk (äganderättsbeteendet hos Lejonet) och med närmast obefintliga kunskaper om vad högerpolitiken ställt till med för dem som inte lever i medelklassfantasin
  • Thomas Eriksson;2.5.1963 - fitnesshysterisk bankmänniska
  • Rasmus Fleischer;19.4.1978 - medgrundare, avsomnade Piratbyrån


En vild spridning var att vänta eftersom klockslag saknas på de flesta. Det anonyma fallet från folkmassan är kanske mest illustrativt. Svartsjukan kommer förstås av att Lejonets sinne blåser upp allt så stort (jag har sett det på nära håll, även i relationer): men den här Solen i Väduren håller inte sträckan ut och än mindre eftersom Mars är fallen. Resultatet blir en kollaps in i Kräftans irrationella panikbeteende - just som Hugo "högerns jurist" Sellout panikreagerar och försöker försvara de rikas oanständiga beteende där de i dessa tider söker suga skiten ur hela samhället utan att ta något som helst ansvar.

Se också om Bussarbetstivarnas vd: Sveriges mest ogina man?


Inga kommentarer: