Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 7 januari 2017

Sent ska syndaren vaknaSå har en av landets ytligaste kulturredaktörer upptäckt vad alla som kan USA:s blodiga historia alltid har vetat: att denna ständigt krigande kolonialmakt är en certifierad galning. Man får gratulera Björn Wiman till att han sent omsider börjar förstå vilket land han alltid hejat på i sin pinsamt förenklade världsbild där det varit det goda USA mot onda rysshotet. Borgarpressen VILL INTE prata för mycket om den högsta globala kasten, för så i kris medierna är, tror de ändå att de ska få följa med på de verkligt rikas räddningsbåt när Väst sjunker.

För bövelen vad usel svensk media är! Är det ingen som kan se sammanhangen? Norge ska forcera bort valutan inom några år, berättas i medierna. Nå, men det är ju detta som amerikanska intressen (särskilt de som tjänar på digitala betalningar) just håller på med i samråd med indiska finansdepartementet. Det indiska folket har utsatts för en skrämselchock för att acceptera de extra pålagor som det innebär för enkelt folk att överge kontanterna och använda betalkort.  Rovkapitalisterna söker profitera på varje steg du tar och det ser ut som om de kommer att lyckas lägga världen under sig.

ABBA-Björn och hans förbannade museum som vägrar cash ingår också i denna amerikanska och förhatliga imperialism som våldför sig på hela världen med en allt ökande intensitet. I den upproriska filmen "V för vendetta" som utspelar sig i ett England som blivit fascistiskt i en inte alltför avlägsen framtid, sägs i förbigående att det var USA som startade det stora kriget som resulterade i den vidriga situationen för britterna. 


Filmen har nu 11-12 år på nacken och då kommenterade den väl löst samtiden, Tony Blair och britternas inblandning i folkmordet på irakier och en fejkad jakt på massförstörelsevapen så att amerikanske oljeprospekteraren Haliburton skulle komma åt Iraks naturresurser. (Detta vågar den fege Fredrik Reinfeldt inte med ett enda ord beröra i sitt program i public service där han inställsamt intervjuar krigsförbrytarna!)

Men som framtidsprofetia blir "V för vendetta" blir bara mer övertygande för varje år som går! Den Store Satan är USA och landet är helt vanvettigt i sitt kontrollbegär. USA kommer att starta att Tredje världskrig eftersom krig är lönsamt och landet inte utan strid kommer att låta Kina och Ryssland knyta Tredje världen till sig. 

USA:s fulspel är exakt samma krig på bred front som man beskyller ryssen för. Men det skriver inte DN om eftersom de vill ha in NATO och kärnvapen på svensk mark så fort det någonsin är möjligt. 

Ledsen svenskar, tiden för detta folk att vakna upp och förstå vilken ohygglig figur storebror i väst är, den tiden har redan passerat. Snart kommer notan för medelklassens lyxrenoveringar av kök och badrum, bekostade av samhällets fattigaste. Det var den eviga fattigsvenskens senaste och kanske sista folknöje - att få känna att också vi hade lite guldkant i våra miserabla liv utan kontroll över jobb och chefer, att vi kanske ändå hade lite häng på det privilegierade fåtalet. Dröm på! Nu är snart här och överheten lurade er igen, precis som ni blivit lurade i många tidigare liv och ändå aldrig lär er lyssna inåt för att förstå vad som är falskt och vad som är sant.


Bonusspaning. 


"Evil and I like it"


Krigsprofitören Haliburton nämndes. VD:n David Lesar tillhör världens absolut mest högavlönade chefer och hans horoskop stinker av ondska. Det intressanta är att han och Anders Borg skulle bli ett perfekt par, om nu inte svensken redan trillat dit för en kopplerska...Jag väljer här en solascendent - den gåpåiga handlingsmänniskan. I handling har Lasar visar att han saknar kontakt med såväl sitt sinne/psyke som samvete.

Vad vi ser här är passande nog tecknet på en folkmördare! Hans stora materiella framgångar (Jupiter i Jord i 1a huset) binder hans välgång vid andras död och i det här folkmord eftersom Månen i 8e dödshuset ÄGS av hans förstahusplacerade Jupiter samtidigt som det är mördaren Mars som likt Fredrik Reinfeldts horoskop, det senare baserat på känd födelsetid, befinner sig i första huset. 

Det är därför den samvetslöste Reinfeldt inte ens fattar att han har personer skyldiga till folkmord i sitt mysiga trivselprogram - han är skadad i huvudet! "Dubbelt ond" Mars i 1a huset kan mycket väl antyda kongenital hjärnskada hos vår f.d. statsminister och numera penningtvättare åt Bank of America.

Man ser faktiskt något liknande hos David Lesar, också med dubbelt ond Mars i 1a huset: mannen är knappast en fullträff estetiskt, och ibland verkar det som om den inre ondskan läcker ut på ytan. Hos vissa ger det en motreaktion så att de odlar godhet för att kompensera att de inget fått gratis via utseendet, men i andra fall handlar det om rena djävlar i människokropp - som t.ex. denne man som i valet att gå med USA in i det erövrade Irak är på nivå med Lundin Petroleum, också ett oljebolag skyldigt till folkmord. (Vill minnas att president Bushs vicepresident Dick Cheney hade stora intressen i Haliburton. Så ser korruption och sanslös ondska ut.)

Haliburtons vd har som synes den dubbelt onda Mars (krig) som sin atma karaka - den planet som hunnit längst i sitt tecken. Visserligen befinner sig även Saturnus i den 28 graden, så att vi har att göra med ett "planetärt krig". Det kriget vinner den himlakropp som har högsta latituden, vilket är Saturnus. Men Mars är nästan viktigare i handlingsmänniskans horoskop och integrerad med så mycket ondska: Jupiter är OND RIKEDOM för Oxen i 1a huset och Saturnus är om än en "verksam välgörare" alltjämt naturligt den Stora Illgöraren och passar ärligt talat inte bra i Solens 5e hus. 

Solens korrespondens med detta hus antyder visserligen ledarskap, men ledarskap enligt antikt synsätt: en gudomligt inspirerad konung. Dit når inte Saturnus i Jungfrun, inte när dess disponent Merkurius är sönderkrigad av den onda Mars i Lesars 1a hus! 

Haliburtons vd har det kanske mest olustiga horoskop bloggen presenterat på år och dag! Och missa inte elementens fördelning. NOLL Vatten, dvs noll empati. NOLL Luft, dvs noll disposition att tänka intellektuellt kring vad man håller på med. Kvar har vi bara materialistisk Jord och Eld som stängts inne i de "onda" husen 8 och 12. Särskilt psyket i 8e baserad på en egocentrisk hunger efter stor men onda rikedom och hur krig och hårda Saturnus är verktygen för detta mål , är rent skrämmande. 

Detta är en äkta massmördare men i kostym och verksam inom det amerikanska näringslivet! Obs. Av detta följer inte att andra med Lesars karta också är ondskan personifierad, men astrologin är gåtfull. Hur ofta har det hänt att bloggen granskat en ren skitstövel och förbryllats av hur bra kartan såg ut? Möjligen någon enstaka gång.

Jämför med Anders Borgs karta, där Sol och Måne bytt tecken jämfört med Lesar. Även Borg hade psykopatiska idéer om att medveten om smärtan det skulle orsaka ta ifrån svenska folket deras skattefinansierande socialt trygga samhällsstruktur. Sen öppnades helvetet och krigen och flyktingarna kom och krigsälskaren Reinfeldt tyckte alla skulle öppna sina hjärtan efter att hans och borgarnas politik slaktat landet!

Som sagt, det är för sent att vakna upp nu. Världens stora herrar vill krig och då ruskas småländer som Sverige om rejält.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar