Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 juni 2013

Jungfrun som olyckans arketyp

Mer har kanske skrivits om principen eller zodiaktecknet Jungfrun än något annat tecken. Det beror på att bloggarens horoskop är dharmiskt länkat till landets öde och, visar det sig, att "Landsfadern" sedan sju år har en mycket olustig version av Jungfruns tecken stigande i öster, en Jungfru som den egna kroppens första hus och som bär på hatiskhetens och olyckans planet Mars. 

Detta kan bara ge en söndrande och destruktiva politik som uttryckligen söker tillfoga svaga människor skada eftersom politikern själv måste anses lida av en mental sjukdom, ett självhat mot dem som inte är "dugliga nog" och kanske går hela vägen tillbaka till den där förfadern till Reinfeldt, negerkungen som utvisades från Sverige för sitt sol-och-vårande. AB körde aningslöst den nyheten innan värsta rasistsverige började föra väsen av sig och skulle troligen ha tänkte både en och två gånger innan de släppte en så avslöjande pusselbit till "Landsfaderns" kynne.

I det försynta Sverige är det emellertid inte en enda människa som ens vågar stå upp och säga att kejsaren saknar kläder och att därför hans själs inre patologi är synlig. Medierna ligger så i säng med makten att liv i det här landet i sig är ett folklustspel - eller kanske ett olustspel - med oss själva på scenen.

Maja Ivarsson har också demoner som äter henne, och med den typiska Jungfruns nativa korttänkthet deklarerar hon att Sommar P1 är första och enda gången hon kommer att "komma ut" om att hon blivit våldtagen av en släkting (AB). Det är synd om människorna som använder sitt kändisskap att pladdra vitt och brett om saker de bara kommer att ångra att de sade några år senare. Hela den här bloggen är t.ex. registrerad av det svenska näringslivet  - Djävulen - och något jobb bortom Fas 3-slaveriet kommer den här f.d. dataprogrammeraren och översättaren aldrig att få. Inte i landet Sverige.


Eftersom Maja Ivarsson själv talar ut på temat våldtäkt kan det dock passa att påminna om att hennes soltecken Jungfrun just är våldtäktens arketyp. "Stämmer" astrologin kan hon omöjligt ha ett "fläckfritt" förhållande till Jungfrun.

Det är åkerbrukets unga dotter Persefone som korttänkt dansar runt på fältet och drar på sig Hades våldsamma lustar. Jungfrun som en "teaser" tills hon lärt sig att ta sexualiteten på större allvar. Astrologin har som av en händelse placerat den erotiska kärlekens Venus i sitt "fallna läge" just i Jungfrun, steget före Venus "mogna" härskarskap över parbildningen i Vågens tecken. 

Den fallna Venus i Jungfrun representerar en emotionell skada eller en defekt i grundorienteringen som bara kommer att kunna repareras fullt ut ett halvt varv senare, när Venus når sin "upphöjelse" och går från cupiditas eller fåfäng självkärlek till osjälviskt tjänande kärlek (agape) i Fiskarnas tecken, platsen för Venus upphöjelse. 

Bloggaren har till sin belåtenhet och unik grundforskning verifierat flera antika antaganden eller traditionen och i detta fall lyckats särskilja Horan från Madonnans arketyp. Det är Jungfrun som är den arketypiska Horan enligt det stora Playboy-testet. Detta förvånade bloggaren (men bekräftade en del misstankar) - den här symbolen tycks i västerlandet ha maskerat sig genom att bygga upp en fullständigt motsatt bild av sig själv. 

Jungfrun presenterar sig som oklanderlig på alla sätt och vis, en städad mönstermänniska som inte så sällan tenderar mot det självgoda och i Reinfeldts fall till ren och skär hat mot de som inte är lika "hårt jobbande" som han själv utan "lever på bidrag" (Vad säga om en Reinfeldt som nu har över 150.000 i månadslön för gör ABSOLUT INGENTING i regeringsställning?)

I grunden ligger således kombinationen av Merkurius (snillrikhet), Jordelementet och därtill Jord i dess sattviska (världsligt medvetna) tillstånd. Merkurius på Jordelementets nivå blir helt enkelt mänsklighetens uppvaknande till sin sämsta period i världshistorien och bloggen har påpekat att jordbruket tycks ha uppstått för cirka 10.000 år sedan, just då världen gick in i Jungfruns tidsålder. Nu började alla bli en egen liten Fredrik Reinfeldt, och sätta egenintresset först. Nu började mänskligheten bekriga varandra om äganderätten till jorden och det är inte konstigt att indisk astrologi - som tycks ha djupa historiska rötter - beskriver Jungfruns sjätte hus som ett fiendskapens hus.

Persefone som i blotta tanken att tjäna pengar på sin unga kropp (genom t.ex. nakenutvik eller genom att instrumentalisera Jordmodern och få jordens naturliga avkastning att mångfaldigas) inviterar tillvarons mörkare krafter. Det är typiskt att våldtäktsmannen Hades själv är kopplat till jordens lägre regioner och att han i ett annat namn kallas Plauton, rikedomens gud. Oxen (identifikation med det jordiska, pengar, etc) och Jungfrun (kultivation av det jordiska) bildar således ett förfärande materialistiskt och girigt par om det ser ut som på Reinfeldts himmel (med en "ond" Mars i Jungfrun och en lika ond "förmögenhetsplanet" Jupiter i Oxen).

Så, hur förhåller sig Maja Ivarssons födelsedag till denna reskonstruktion av själens förhållande till denna världen, som bloggen under flera år lyckats frilägga ur gröten av gamla och halvt korrupta traditioner?




Problem dyker genast upp eftersom detta, precis som med sångerskan Loreen skulle kunna vara ett månhoroskop i Vattumannens tecken snarare än Stenbocken. Redan klockan 15.00 har Månen nått Vattumannen och med tanke på hennes nyvunna folkkärlek och att Sverigehoroskopets Sol står i Vattumannen är det en stark möjlighet. Men något säger mig att den torftigare Månen i Stenbocken stämmer bättre in med Ivarssons psyke, i synnerhet som Stenbocken är känd för sin outtröttlighet. Hennes kuskande med The Sounds år in och ur ut, liknar galärslavens ändlösa roende. 

Och Stenbocken är komplext nog både den skoningslösa Herren och den underdåniga slav (som många gånger helt identifierat sig med sin herre eller husbondes intressen). Astrologin är nu så komplext hopsatt att tecknets härskare Saturnus i den sociala dimensionen representerar underklassen. På en annan nivå, den naturliga existensen är Saturnus i stället tidens herre Kronos och gör oss bara svagare och långsammare för varje år. 

På sin mest sublima nivå tecknar Saturnus istället själens form och står på djupet för Guds eget Intellekt, en intelligens som människan genom kontemplation kan närma sig. Meditation är Saturnus - avstannande fart - i dess renaste form. Bara genom att stoppa världens hets frigörs äkta Intelligens och människan börjar märka att hon inte sitter ihop sömlöst med den naturliga världen, att hon är en helt annan sort än djuren och grönskan. Människan är en observatör, en besökare i den naturliga världen.

Till astrologins komplexitet hör också att symbolerna tar färg av vilka hus de befinner sig i. En Saturnus i tionde makthuset kunde alltså betyda en "man av folket" (folket är per definition underklass) som kommit upp sig i den världsliga hierarkin. Tittar man t.ex. på horoskopet för Svenskt Näringsliv - Arbetsgivarföreningen som gömde sig bakom nytt namn - ser man i tionde huset både den besuttna överklassens Jupiter och armodets signatur Saturnus. Herre och Dräng och drängen uppflugen högt över sin normala status och själaglad över att kunna få så här många smulor från den rike mannens bord. Här ser vid högersossarnas totala svek mot den underklass de var tänkta att representera!

Vad har allt detta ordande om närighet och lystnaden efter det materiellt goda att göra med våldtäkten på Maja Ivarsson? En hel del om man besinnar att hon är en av de vackraste skapelser Naturen frambringat! Hennes strama och skarpskurna ansiktsdrag anstår en drottning över människor och jag har inte sett något liknande sedan en grannfru för årtionden sedan, en fransk judinna med ett helt förstummande ansikte och ögon som glödande kol. 

Just bekantad med västerländsk astrologi minns jag att hon kallade sig Stenbock, men detta borde ha inneburit att hon flyttar tillbaka till Skytten enligt den ursprungliga babyloniska zodiaken som håller zodiaken fast på en punkt (för att verkligen kunna fungera som en objektiv referensram för alla tidsåldrar). Men det är mycket möjligt att det i själva verket var ett kraftfullt inflytande från Stenbocken, som tenderar att ofta nog bidra med en lång pendulös näsa.

Har Ivarsson sinnelaget i den kärva och uthålliga Stenbockens tecken hamnar dess disponent Saturnus i det onda åttonde huset och dessutom i den fria och generösa Solens tecken, egenskaper som den bindande och fordrande Saturnus är raka motsatsen till. Det är åttonde husets koppling till sexualiteten som en rå och onyanserad naturkraft som är det intressanta här. Månen i Stenbocken har en disponent (Saturnus) som i sin placering antyder sexuella olustigheter. Därmed har vi i princip redan hittat fram till en sidohandling som påminner om Hades som våldför sig på Persefone.

Den primära frågan är emellertid om Jungfrun är väl konfigurerad på denna himmel eller signalerar mer än bara svaghet.

Preliminärt ser det illa ut eftersom Maja har just Venus i sitt fall i Jungfrun, men en månascendent i Stenbocken gör likväl Venus till en "verksam välgörare" för den här typen av liveget eller slaviskt sinnelag. Den här kvinnan sliter verkligen på vägarna för de pengar bandet drar in! Hon skulle kunna vara en av Fredrik Reinfeldts favoriteter att peka på och tala om lyckade etniska svenskar (som dessutom gör PR för Sverige utomlands)! 

Nu vet jag ingenting om Ivarssons politiska orientering eller världsbild. Rockare brukar ibland inte ha det så bra ställt med den kognitiva kartan, men en fallen och likväl verksamt välgörande Venus i det bästa av alla hus, Guds nionde hus, är något helt annat än Reinfeldts onda rikedoms-Jupiter i samma hus! Han är utvald av Ödet att visa hur fula Stora Pengar ser ut i fel människas händer, medan Maja Ivarsson ger alla små arbetare en bild av att arbetaren är värd sin lön (Venus i Jungfrun, pengarnas planet i tjänarens tecken).

Om månascendenten i Stenbocken är korrekt blir även Saturnus en verksam välgörare men eftersom åttonde huset är så ondskefullt måste rimligen problem med "sex och synd" förekomma, i samband med Ivarssons egna känslor eller sinnelag. Måndisponentens placering knyter ihop huset ifråga med individens eget sinnelag. Och det är bara att se Ivarssons skrevande och utlämnande sexshow för att se hur hon på Stenbockens torra och objektiva sätt GESTALTAR en våldtäkt i retur på sin publik. 

Hon tycks ha jobbat ur sig den hemska upplevelsen via sin show och att hon tvingats hålla på så länge innan hon ens kommer ut i sommarpratet säger kanske något om hur långsamt saker mognar när Saturnus kontrollerar dem! (I gengäld blir Saturnus verk hållbara, de är inga lunatiska dagsländor. Saturnus är "själens form" och det som jobbas in i den formen förblir en permanent del av själen.)

Den verkliga boven på den här himmelen är emellertid den tredubbelt onda sexdriftens Mars. (Notera hur Mars är brutalt blind instinkt - en galen hund som står och pumpar mot ett byxben - medan Venus är erotik som också inkluderar medvetenhet och estetik.)

Den första ondskan ligger i Mars fall i sårbarhetens Kräfta - här är kvinnoskändaren Kapten Klänning i sitt nästa liv. Hans fejkade feminism dolde en önskan om att vara hård mot kvinnor och hans fallna Mars i Kräftan kan tolkas som att han visade upp aggressionen först när han kommit in i Kräftans fredade hem, hemmet naturligtvis en traditionell symbol för zonen för kvinnofrid. Då, när han är säker, börjar oroshärden Mars bete sig! 

I sitt nästa liv kommer Kapten Klänning kanske att vara född i kvinnlig kropp och - om hon föds under den fallna Mars i Kräftan - utstå vad Maja Ivarsson utstått. Så får själar smaka på sin egen medicin. Jag säger inte att Maja Ivarsson är en återfödd horbock som livet nu valt att tillrättavisa! Det kan finnas andra skäl till att födas med en skadad Mars. Eftersom placeringen var överrepresenterad bland homosexuella, spekulerade jag i något inlägg om att vissa kanske väljer att födas bögar för att lära sig stå upp för sin rätt, just eftersom Mars i Kräftan indikerar en så vansinnigt feg grundådra som bara söker hävdar sig i "skyddad verkstad". 

Det kan vara ett lämpligt uppdrag för själar med klena muskler att så bindas vid ett problem att de inte kan fly från det utan helt enkelt måste börja försvara sig. Så betraktat är sjukdomen gay bara ett medel i själens arbete på att kröka ut sig och återvinna en större dynamik. Eftersom AB:s artikel om sommarpratet avslöjar (åtminstone för mig) att Ivarsson är homosexuell, skulle man kunna säga att bloggens allmänna resonemang här stämmer bra på alla nivåer. Tydligen födde våldtäkten ett enormt hat (Mars) och vilja att revanschera sig. Det är notabelt att Ivarsson just kallar förövaren "spinkigt jävla äckel", helt i linje med hennes egen förvekligade Mars.

Ivarssons andra ondska i Mars ligger i att den, liksom Fredrik Reinfeldts Mars, också är "verksam" som illgörare. "Landsfaderns" Mars ligger dock i hans fysiska första hus så att det är ur hans egen personliga utblick det onda har sin rot. Sångerskans månascendent har inte samma dignitet som en fysisk ascendent, men bara för att illgärningsmannen tydligt markerar skada som kommer från en allierad (7e partner- och allianshuset) - någon med vilken man trodde "Venus" rådde - betyder inte detta att Ivarsson helt saknar personlig kontakt med denna illgörare. 

Mars tredje ondska ligger ju i att den via opposition bestrålar sångerskans sinne och så att säga fyller den med sitt fallna och onda. Givet att Månen i Stenbocken står för ett nästan kroniskt fastfruset och stiliserat psyke (raka motsatsen till Mån-Kräftans rika men skiftande känslostämningar) inser man återigen att denna Mars är en djupt sittande skada.

För att summera: Jungfruns tecken ser bra ut i det här horoskopet, Venus är visserligen fallen vilket skapar frågetecken för just den erotiska sidan - och Jungfrun är ju känd för att sky relationer till att börja med, mest mån om att få odla sin individualistiska frihet. ("Leva för tvåsamheten" kommer i nästa fas, i Vågen.) 

Solen i Jungfrun disponeras av Merkurius hemma i härskarläge i Jungfrun och tillika en "verksam välgörare" (inga dödliga bilolyckor under alla dessa års turnerande i USA - notera månhoroskopets betoning av 9e huset som markör för "utlandet" och hur Ivarssons solära hjältestatus byggdes upp utanför hemlandet tills något svenskt tv-program tydligen gjorde henne till folklig svensk egendom).

Räcker det med den fallna Venus i Jungfrun för att deklarera att arketypen Jungfruns koppling till ungdomens "teaser"-mentalitet, där man testar sin negativa dragningskrafts gränser innan någon sätter en gräns åt en, stämmer i detta fall?

Nej, utan sekundära problemhärdar: fallen Mars i attack mot "den skyddade Månen" och Månens ägare i det syndfulla åttonde huset, skulle man inte kunna ana något. Inte från Jungfruns symbol. Det är den allmänt degraderade och depraverade ("debased") miljön på den här himmelen som möjligen ringer en varningsklocka.

Ivarsson har övervunnit alkoholismen i rockbranschen men röker fortfarande som en borstbindare. Den fallna Mars är kopplat till allsköns excesser som söker ge emotionell lindring åt en vegetativ själ och de människor som står i överdriven kontakt med känslolivet och samtidigt brister i intellektuell bearbetningsförmåga. 

Skolexemplet på bloggen för ostyrigt Vatten (eller irrationell eller vegetativ själ som tagit kontroll) är alltjämt Whitney Houston och som god tvåa också avlidna sångerskan Amy Winehouse. Faktum är att båda kvinnorna fått ett eget dödshoroskop uppritat, något jag sällan spiller möda på. Mästarens dictum var ju: "Låt de döda begrava sina döda och följ mig."



Inga kommentarer: