Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 1 maj 2012

Finansminister Borgs skolbetyg

Sent omsider upptäcker jag Martin Ezpeletas artikel om moderate finansminister Borg i AB och därigenom den långa men avslöjande artikel om ämnessmitaren och illusionisten Borg i Dagens Arena redan i mars i år. Rubriken, "Den talangfulle herr Borg", syftar sannolikt på Matt Damons obehagliga roll som psykopatisk bedragare i "Den talangfulle mr Ripley"...

En läsarkommentar i Dagens Arena påpekar dessutom att den intelligensbefriade svenska pressen bara bemödade sig om att redovisa halva historien om när Borg korades till Europas finansguru. I verkligheten var bedömningen delad på två områden och det var i fråga om politisk slipprighet Borg var bäst. I den andra delen, som rörde ekonomisk kompetens, hamnade Borg i den lägsta tredjedelen!

Vilket fantastiskt land vi lever i, där självgodheten övergår i ren självlögn!

Borg hade alltså lästa betyg i matematik i skolan, och en snabb blick på horoskopet visar lustigt nog exakt detsamma.



I det här tycks flera faktorer samverka till att göra Djävulen, den korrumperade, som viskar tvärtom-ord, fullt aktiv i finansministerns psyke. Jag tror vi har en mycket tidig födelse på dygnet, så att stjärnan Algol ligger mycket nära sinnelagets Måne i pengarnas tecken Oxen. Jag har sett några horoskop där individerna inte verkat ha lidit så mycket av den här placeringen, men i Borgs fall anfalls sinnet dessutom av illgärningsmannen Mars som verkar från det ideologiska Vattumannens tecken.

Ideologin är synes informerad av Jupiter, som i dess sämsta manifestationer inte längre står för filosofi och religion (karl kallar sig faktiskt numera kristen!) utan för en simpel nyliberalism eller "snabba cash"-mentalitet. Och ingen kan längre blunda för att den här mannens galna politik gynnar dem som redan har och tar från de fattiga.

Det är möjligt att den här bloggen låtit den ofärdige Reinfeldt bära för mycket av hundhuvudet, för i realiteten har Borg ett kanske ännu svartare horoskop. Reinfeldt ljuger och slirar, men där vet vi att storkorset i Mörkrets kvalitet bara verkar indirekt på honom, från det som i västerländsk astrologi kallas "slumrande" hus, dvs områden på himlen som inte har en uppenbar inverkan på omvärlden.

Men att frånta en utpräglad nionde- eller tolftehusmänniska allt världsligt inflytande är återigen en bokstavstro som skadar mer än den hjälper. Sant är förvisso att det är placeringar i öster eller i tionde huset som förknippas med "världslig position".

*****

Borgs storkors i Mörkret är påfallande eftersom Chandra lagna-horoskopet låter Oxen stiga i öster och just detta tecken vid ascendenten förvandlar pengarnas planet Venus till en kanal för det onda. Indisk astrologi håller visserligen Venus placering mittemot sitt härskarläge i Oxen för att vara neutral - Venus och Mars "tolererar" varandra eftersom de likt Saturnus och Jupiter är komplementära principer.

Men här, trots att den sideriska zodiaken tveklöst är den korrekta, har jag aldrig kunnat släppa västerländsk astrologi. Enligt den är Venus i sitt "detriment" i Skorpionen. Och det finns skäl till det: vad gör kärlekens planet på hatets och splitens planhalva? Venus må spela försonlig och som Borg använda klassiska svenska ord i sin politiska retorik, men under ytan är det spliten och samhällsklyvningens Mars som driver honom! Och denna Mars befinner sig, som vi just noterade, i det ideologiska Lufttecknet Vattumannen och i krig med Venus hemmatecken (i termer av pengar och materiellt välstånd).

Jag kan bara instämma med journalisten i Dagens Arena, Borg är en genomdestruktiv själ, och ju förr Sverige får bort Moderaterna från makten, dess bättre. De är rena pajasar.

Och Borgs bottenbetyg i matte? Jo, det är naturligtvis Venus som penningen i skadat läge i Skorpionen i direkt opposition med den korrumperande Satan (stjärnan Algol).

Men man måste också stämma av med Merkurius, som har med inte bara kommunikation att göra utan också exakt logik, vilket innefattar sifferförmågan.

Merkurius i Stenbocken befinner sig på neutral mark, ramifikationens Saturnus "tolererar" den, men då ska man notera att den strama Saturnus, som anger ramarna, själv befinner sig på lösan mark. Eller rättare sagt i Fiskarnas Vatten som här befinner sig i rörelse. Dagens Arena listar ett antal av Anders Borgs förklädnadstrick eller kovändningar under livet. Saturnus är intressant i Fiskarna, för det verkar som om Själens själva form här håller på att upplösas! Det är potentiellt svåra liv för de subgenerationer med den här placeringen, då käpphästar slutar fungera.

*****

Att Solen, Merkurius och Saturnus alla är verksamma välgörare då Oxen stiger i öster tyder på framgångar när man spinner på dessa. Solen är förstås en ledarskapsplanet, Merkurius en kommunikatör och Saturnus en diktatorisk och enväldig auktoritet. Alla dessa tre komponenter är exakt de man kunde räkna med hos en erkänt skicklig retoriker.

Månen och Venus vetter åt det ekonomiska sinnelaget och är båda verksamma illgärningsmän och det är här vi ser fiaskot Borg. Han har ingen kontroll över finanserna alls, han bara spelar sociopatens spel att så är! Vad värre är, Månen och Venus är också de planeter som gör oss humana och empatiska. Men Borg bryr sig inte om att hans bakvända Robin Hood-politik sedan flera år skapat våldsamt lidande för hundratusentals svenskar. Han ÄR ett monster, som jag sade i ett tidigare inlägg.

Besinnar man därtill att även Jupiter, välgöraren, har funktionen av verksam illgärningsman, då börjar det bli riktigt surt. För de lätta pengar han ideologiskt dyrkar, förklaras här vara frukten av den moderata mentaliteten, som är den goda Jupiters fula och onda kusin från landet. Klipparen.

Och allt detta för att moderaterna hatar begreppet "stat" !!! Vilka sjuka människor de är, den här tredjedelen av folket som faktiskt röstar på partiet.

*****


Anmärkning. Att använda metoden med "planeternas verksamma natur" för horoskop utan födelsetid (men med Månen som substitut för ascendenten), är en smula riskabelt. Den verkliga födelsetiden kan t.ex. avslöja att en god planet som Jupiter, som tilldelats en "skurkroll" i horoskopet likväl bara har en negligerbar betydelse eftersom andra faktorer rankar mycket högre.

Undertecknad har t.ex. filosofins Jupiter som "verksam illgärningsman". Jupiter blir sådan för Tvillingarna i öster eftersom den stora välgöraren då kommer att äga det tionde makthuset samt det sjunde partnerhuset. Båda är hörnhus och regeln säger att de goda blir kanaler för de onda när de står i de "världsliga" hörnhusen! (Logik: filosofi i världslighetens tjänst är en korrupt Jupiter-filosofi?)

Lyckligtvis ställer sig hos undertecknad Jupiter i det onda sjätte huset, vilket leder till en hygglig neutralisering ("ont ska med ont fördrivas"). Jupiter återfår något av sin naturliga välvilja, men som lyckoplanet eller symbol för "lätta pengar" är den bottenlöst svagt placerad.

Samtidigt kan ingen missa att det är en rätt "svart" filosofi som presenteras på denna blogg. Astrologin har inget att göra med den självförljugna egoastrologi som västerlandet sysslar med, utan tar istället parti för själens högre nivå, den del som ännu medan vi lever på jorden är kvar i "himmelen". Man kan också säga att en viss "ondska" ändå emanerar från en "verksamt ond" Jupiter i det att den vänder sig mot andra jupiteriska yttringar, som t.ex. klipparmentalitet, spel- och dobbel, värdepappersspekulation, med mer.


1 kommentar:

Anonym sa...

Extra lustigt blir det också när Anders Borg faktiskt läste upp sitt dåliga matte-betyg på komvux, där regeringen också gjort nedskärningar.