Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 januari 2012

Genidraget från Norrland

Någon i Norrland sade precis rätt sak (AB). Jan Eliasson är ju en perfekt partiledare för socialdemokraterna. De snobbiga stockholmssossarna får den representativa man som med marginal toppar deras egna sjaskiga värv som pr-folk eller drevkarlar i slaskpressen! Och alla landets arbetare (det innefattar alla som är löntagare) har här en perfekt, vänlig och human person med oklanderligt förtroendekapital !!! Ingen som likt Reinfeldt häver ur sig fyra fula felaktigeter på en enda partiledardebatt!

Faktum är att Eliasson upprepar flera punkter ur Reinfeldts horoskop men nu på ett vettigt sätt!

Så, ska man ta det svenska folkkynnet med i beräkningen är ju detta en helt perfekt ny landsfader. 

Feministerna får vänta några år till på en ny kvinnlig partiledare för (s). Om de nu inte kan se in i djupet på den här hedersmannen och se hans feminina kynne i Fiskarna - exakt den empati vi så gruvligt saknar i Fredrik Reinfeldt.



Månen i empatiska Fiskarna är en säker placering, så en försiktig säkring av planeterna via månascendenten låter sig göras:

Viktigt här är att Månen (sinnelaget) blir en verksam välgörare: Månen äger horoskopets nästbästa hus, det femte huset för kreativitet och politik. Notera hur astrologin, tvärtemot Reinsvälts feghet likställer politik med visioner!

Och slutgiltigt klartecken ges när Månens disponent, välviljans och filosofins Jupiter, visar sig vara verksamt neutral!

Att den sedan hålls kort pga gränsdragaren Saturnus, fattar vi som den utmärkta återhållsamhet Eliasson uppvisat i arbetet som diplomat! Saturnus är förvisso både fallen och en verksam illgörare i det här horoskopet, men besinna en sekund vad folk en diplomat har att hantera. Jag skulle vilja påstå att Eliasson perfekt neutraliserat detta onda omen genom sitt karriärval!

Att sedan den andra illgärningsmannen, Mars, här starkt placerad i ledartecknet Lejonet, byter karaktär och blir en aktiv välgörare för alla med Fiskascendent skadar heller inte! Att Mars hettar upp Månen - Eliassons ansikte mot folket (ja en del av folket) är ju helt perfekt. För denna "sensationalism" eller förhöjda grad av engagemang å folkets sida är just vad socialdemokratin nu behöver.

En perfekt snilleblixt från en tänkare i Norrland, detta förslag!

Det finns förstås några andra problem i horoskopet, men mer om det en annan gång.

*****


Om den parallella diskussionen om Margot Wallström: SvD, DN


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde precis om förslaget ang Jan Eliasson. Min intuition ledde mig direkt till din blogg och med glädje läser jag ditt inlägg. Det känns toppen med Eliasson som partiledare!

Cecilia

Seaward sa...

Visst är det precis en sådan politiker som behövs! Det är nu så pass mycket okunnig ungdom på högersidan att det vilar ett löjets skimmer över politiken.

Moderaterna har inte någon respekt alls för sanningen. De tror livet handlar om att förpacka allt i pr- och reklambudskap - gärna argument och ord stulna från motståndarlaget men som inte alls passar deras egen politik. Sverige har verkligen dekat ner sig under Reinfeldt och hans lömska propagandaminister...