Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 januari 2012

Den omoraliske chefredaktören för DI

Som chefredaktör för Dagens Industri bör Peter Settman personligen ha okejat en så viktig nyhet som deras inhopp i den borgerliga pressens nu närmast kontinuerligt pågående försök att tvinga bort Håkan Juholt ur socialdemokratin (artikeln). Det är löjligt genomskinligt hur övrig borgerlig press basunerar ut orden JUHOLT / LÖGN och med bara ett kolon noterar att detta är ett påstående en annan tidning gör - se SvD:s rubriksättning. DN sköter sig aningen bättre nu i Juholt-drevets tredje akt!

Sverige är nu ett så andligt förenat land att ingen som röstat höger förtjänat bättre än en återfödelse i nerbajsade blöjor om ens det, i något framtida U-land där man bittert kommer att önska någon slags samhällelig trygghet med de utsatta. 

Sveriges höger har sjunkit långt under minimigränsen t.o.m. för gamla högcivilisationers förväntningar på sina ledare. Svenskens enda ursäkt är att inge en bråkdel av dem kan ett skit om mänsklighetens historia. Hur många har ens läst 20 poäng historia på högskola - handen upp! Nej, tänkte väl det. 

Och i okunskap förenad med krampaktigt tag om egna plånboken föds jordens låga befolkning, det har alltid varit så. Människor som borde vänta med att använda sin rösträtt tills de ser den Himmelska Planen för Det Goda Samhället. Den Plan som alltid legat väntande på människan och vars namn i astrologin är Vattumannen. 

Sveriges nuvarande horoskop är faktiskt Vattumannens, men det släpar på problem: ett själviskt folk. Och Regeringen Reinfeldt vet om det och utnyttjar det, inte för att ge folket mer än några hundringar i månaden utan för att på sikt Förslava Hela Folket i påtvingat EU-medlemskap och en arbetsmarknad som är en som en dålig tv-show - säg Gladiatorerna - där folk ska slåss om arbetstillfällen och bjuda under varandra i lönekrav. Annars väntar tvångsförvaring i Fas 3-läger. 

Den obildade Svensken har inte riktigt förstått vad Regeringen Reinfeldt hade för plan, men det finns ändå visst hopp inför valet 2014. För trots den borgerliga pressens öronbedövande dån av smutskastning och mörkläggning, läcker ändå en hel del information ut i stugorna.

*****

Låt oss i viss detalj titta på den här chefredaktören, skyldig som synden i sitt val av sida och redan i okejandet av den här artikeln dömd inför kommande liv. Var människa med makt över andra döms så mycket hårdare än en vilseledd enskild.



En karta räcker inte för alla färgindikationer man skulle vilja göra, men för att samtidigt understryka vikten av ett storkors i informationsintensiva Sattva guna OCH ett sinne i lika informationsintensiva-men-enbart-på-det-publicistisk/kommunikativa-planet, får måntecknet Tvillingarna dela på två färgkoder. Klyvningen har alltså inget med Månen respektive Rahu att göra.

Här ser vi avsevärd "sattvisk" intelligens, och eftersom bara i teorin spektrat Tamas - Rajas - Sattva beskriver en progression från helvetet via lidande och in "i Ljuset" eller in i godheten, måste vi titta närmare på varför det här storkorset inte står på Det Godas sida. 

Jag var kanske lite naiv angående den indiska filosofin i början, men anade förstås av den dramatiska deklarationen att Tamas står för mentalsjukdom att de gamla texterna bredde på lite extra, som för att driva hem åtminstone en känsla åt vilket håll det lutade.

Därför är inte Sattva goda, fastän en medvetenhetens kvalitet, med nödvändighet intelligens i det godas tjänst. Kriminella mästerhjärnor bör påminna om det, eller kanske det första missljudet på bloggen, den rasistiska politikern Geerd Wilders med ett storkors i Sattva guna - holländaren är faktiskt född ganska exakt en månad tidigare, men det är inte samma storkors eftersom delvis andra planeter formar det. 

Vad som är oroväckande är dock att himlarna förenas på en punkt som jag nu mer och mer tror är en rot till en formidabel oförmåga att ta parti för det goda, vare sig i invandrarfrågor eller att se Rovkapitalismen för det gissel den är. (Jag förmodar dock att en driven tidningsman som Fellman inte har råd att tänka filosofiskt över sitt liv och sina vägval och absolut inte över "dagens industri" - även i chefsbefattningar kan man vara en ynklig slav, en nyttig idiot.)

Den gemensamma punkten för både rasisten och den här tillskyndaren av DrevMentalitet är den frankt talat rätt förskräckliga signatur där den naturligt onda Mars kastar skit mot en maktperson (Saturnus) och denna auktoritet (ibland maktlösa arbetare, för minns Saturnus även som arbetarklassens signifikator), medan denna Saturnus å sin sida uttrycker sin onda sida och söker strypa eller begränsa Mars. 

Vi har den i indisk astrologi rätt unika dubbelsidiga aspekten där de två onda råkar in i en evighetsspiral av "kontroll" och "utbrytningsförsök" (eller "attack"). De båda går runt, runt och för varje varv blir situationen alltmer ohållbar. På ett plan är det här förstås en civilisations sönderfall och undergång - precis som Karl Marx förutspådde redan när han såg tendenserna i industrisamhällets första årtionden. Den oädla metaller bly (Saturnus) samt järn (Mars) skapar en klar fingervisning mot just industri. 

Juholt är en farlig man eftersom hans syfte är att stå emot arbetsgivarnas plan att på sikt införa slaveriliknande förhållanden i Europa, precis som de redan lagt den fattiga världen under sig i slaveri. Våra högteknologiska leksaker och våra billiga kläder tillverkas nu under former som fått mig att helt sluta konsumera annat än det nödvändigaste. Jag vägrar att bli delskyldig till det Peter Fellman håller om ryggen.

Så att hans Sattva goda, medvetenhetens och godhetens kvalitet här helt uppfuckad råder ingen tvekan om. Frågan är bara om ett simpelt horoskop för hela dygnet kan bekräfta detta. Ibland ger Chandra lagna-tolkningar bra utdelning men ibland verkar man inte komma hela vägen med Månen som ascendent.

I fallet Filippa Reinfeldt vet vi nu via vänsterpartiets graverande avslöjande om turerna kring Serafens sjukhus -typiskt nog mitt över gaten från Stadshuset och dess muller av Stockholmsmoderater - att hon är en korrumperad Stockholmspolitiker som egenmäktigt bjuder läkarna bland sina vänner på ett helt sjukhus som de ett par år senare kan skicka vidare till Rovkapitalister och göra sig en nätt vinst på 19 miljoner. Vem behöver jobba när man fått smak på den kriminella banan? 

Filippas psyke (Månen) kantrade på det faktum att pengarnas Venus var en verksam illgärningsman i hennes månhoroskop, men som jag antydde kändes det inte "tillräckligt" korrupt. Den verkliga ascendenten hade kunnat säga mer.

Hur blir resultatet för chefredaktören på Dagens Industri? Där vissa indiska metoder inte verkar så utslagsgivande (astrologen James Braha har skrivit en bok där han rakt av dömer ut flera tolkningsmetoder som helt värdelösa), där tror jag starkt på planeters verksamma natur, förutsatt att man har rätt klockslag. Den här metoden är lika viktig som att avstämma planeten med dess bakomliggande disponent.

Sinnelaget (Månen) för en Tvillingascendent klassas som neutralt av den enkla anledningen att Månen här äger andrahuset (Kräftan) och detta "resursernas hus" varken är gott eller ont. Pengar kan användas både för att hjälpa andra människor eller för att bara hålla i egen ficka.

Vi får gå vidare i företagsjournalistens horoskop. Ja, notera förresten att det här en typisk tidningsmurvel: kommunikationens Merkurius disponerar både Månen och Solen, detta är en Jungfru-Sol. Den här duon har bloggen noterat flera gånger i samband med "elaka journalister" och nog är drevmentalitet det ultimata lågvattenmärket för en skribent. Att ta en rättfärdig människa och söka skada den. 

(Den här bloggen har varit hårdare mot Reinfeldt än någon annan offentlig person, men det är för att han ljuger så mycket, hans officiella uttalanden är 180 grader omvända mot den hjärtlösa politik han bedriver mot de svenskar som behövt extra stöd mest. Han är enbart ett svin som springer de större pojkarnas ärenden, en föraktfull människa och inte ens en bra talare. Hur den mannen vunnit svenskarnas hjärtan - om han nu gjort det - måste beror på att svensken identifierar sin tafflighet i honom. Det borde de sluta med, för de här är en kriminell människa.)

Solen i Jungfrun, ja. Tecknet som har en oroväckande underström av själviska eller självtjänande uttryck som inte behöver repeteras här. Solen är normalt sett en mild illgärningsman (indisk astrologi har fler naturliga illgörare än den har välgörare, en bra avbildning av hur verkliga livet ser ut).

Utifrån en Tvillingascendent verkar Solen som en verksam illgärningsman, och förstärker därför dess naturliga läggning i denna värld. Solen steker och gör arbetsdagen till en plåga. Varför Solen klassas som verksamt ond i Tvillinghoroskop beror på att Lejonet (Solen) ligger i det onda tredje huset. Hos tidningsmannen står också Solen i kombination med publicistiska Merkurius så att han inte alls värjer sig för att kasta illvilja i sina rubriker. 

Faktum är att inte ens Tvilingascendentens egen härskare, Merkurius, är mer än en neutral spelare (vilket också är dess naturliga läggning). Detta för att den äger första och fjärde, ett triangulärt och ett hörnhus. Och det är knepiga indiska tankar: som förstahusägare ges den normalt neutrala Merkurius en skjuts åt det godas sida, men den godheten tas strax ifrån den eftersom goda planeter i hörnhus förvandlas till verksamma illgärningsmän!

Jag skulle vilja påstå att en beskrivning jag länkat till av en indisk astrolog är en smula förenklad. I journalistens horoskop menar jag att Merkurius måste bli ond, eftersom den ju umgås med och tar intryck av Solen som här är uttryckligt ond.

Vi har alltså även utan klockslag lyckats fastslå att det här inte är en trevlig Merkurius, ingen trevlig kommunikatör. Han ägnar sig åt samma drevmentalitet som både Aftonbladet och Expressen. Notera hur Svenskt Näringsliv nu trappat upp kriget - de har gått från skitpressen som landets enklaste läser och prövar nu effekten av att låta även tunga branschtidningar stå för den nya svenska rötan.

Hur sann ter sig inte min tidiga prognos om att den onda demonen i svenska nationalhoroskopet nu gått in i en oerhört smutsig fas som särskilt drabbar den svenska it-, medie- och kommunikationsbranschen. Det är kanske ett globalt fenomen, men det är sannerligen tydligt i Sverige. 

Journalistkåren har urartat på några år och de kommer att ta död på hela sin bransch, tvingade till lönsamhet och politisk propaganda och billiga "snabba" nyheter. Och ytterst sett var det ju Internet - den nya dummifieringens redskap - som vållade allt detta. Och Sverige är i topp när det gäller IT - det är därför svenskar idag låter så obegåvade. Ingen läser böcker längre utan de klarar bara one-liners, såna de har sett figurerna i tv-serierna riva av. 

Det är med andra ord det döende västerlandets intellektuella självmord vi ser i vårt liv. Och när chefredaktörer är som de är i Sverige, då förstår man hur illa det är ställt.

Den grej gick förlorad: chefredaktörens onda Merkurius är ju sinnelagets disponent! Och med detta inser vi plötsligt att den onda Solen påverkat budbäraren Merkurius så att också det mer personliga sinnelaget blivit ondskefullt. Vem är då Solen i Jungfrun: jo det egoistiska näringslivet så klart! Alla symboler är på plats. Jordelementet, den självtjänande Jungfrun som drömmer om att Stenbocken (övermakten) inte fanns så hon slapp betala tionde till staten! Som tidningsman (Merkurius) ser vi alltså ännu en av dessa sorgliga megafoner som direkt går Chefens (Solens) ärenden, och i detta söker (och lyckas) förgifta mottagaren, folket, tidningsläsaren, Månen i läskunniga Tvillingarna!

Ett ondskans horoskop i det lilla. En liten nyttig Eichmann på en tidningsredaktion, en man som aldrig lärt sig tänka Stort och Rätt.

Bekräftelse på att han är utvald för det Ondas sida ges i Ödesplaneten Saturnus. För Tvillingascendenten (som här alltså bara är "psykets utsiktspunkt") klassas den neutral. Den är essentiellt ond (hinder, begränsningar, åldrande, död, etc) men godheten som härskare över nionde huset nollställs av att den också äger det genomruttna åttonde huset. Möjligen (men detta är inte vedertagen indisk lära) kan Saturnus egen placering få en vågmästarroll. Men att som Fellman hitta den i korrupta åttonde är knappast ett besked någon vill ha... 

Jag bedömer att den här form- och strukturorienterade Saturnus i sitt eget Jordtecken indikerar den onda materialismen, dvs. den som kallt sätter sina egna intressen i första rummet. En materialism som är människans fiende just för att människan är mer än bara materia, hon är en levande varelse inte en död säck mynt.

Med utredningen av Saturnus klar behöver inte mycket sägas om Mars som den fastnat i en negativ spiral med. Ur Tvillingarnas horisont äger den naturligt onda och konkurrenskåta krigaren (ingen man vill bjuda in i salongen), det onda sjätte huset för fiender och arbetare/tjänare samt det onda elfte huset för "förmögenhetsansamling" ur karriär.

Med tanke på att Saturnus är en av de viktiga ödesindikatorerna kan man nöja sig här. Sattva guna - LJUSET - är ondskans tjänare. Fellman är Rovkapitalisternas springpojke och vill dessa näringsidkare och deras tillskyndare se en hink smuts över Håkan Juholt, då hjälper den här obehagliga medlöparen med. Det vore fel att skuldbelägga Jungfrun ännu mer, för sanningen är ju att vi här noterat hur allting i horoskopet som är viktigt, är åt helvete perverterat. 

Är man naiv och bläddrar i ett numer av DI är det svårt att tro att så "normal" text drivs av en så djup själviskhet. Vårt kapitalistiska samhälle visar helt enkelt att vi knappast har nått civilisation än. Homo sapiens, den visa människan, är bara ett fåfängt uttryck. Vi visar ingen som helst klokskap när vi bygger våra samhällen!



Inga kommentarer: