Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 december 2011

Henry Kravis - kapitalistmonstret



Jag hade missat att Aftonbladet identifierat den dolde intressent som åderlåtit de svenska åldringar som haft oturen att välja privat äldreboende i Caremas regi. Lyckligtvis repeteras den uppgiften på deras blogg:

Henry R. Kravis är förebild till skräckkapitalisten Gordon Gekko i filmen Wall street. Gissa vem som äger Carema? Som Aftonbladet kan visa är en av huvudägarna i Carema just Henry R. Kravis. Känns tryggt att en karaktär ur en ekonomisk skräckfilm nu äger en stor viktig del av svensk äldrevård. (källa)

Väl inget annat att göra än att följa den här ledtråden och se om ännu ett horoskop från helvetet resulterar... 


Ja, faktiskt! Men det går inte att missa att han har samma enastående förmåga att skapa stor förmögenhet som Björn och Benny, det är mer sättet på vilket han gör det... 

Det rör sig alltså om stora pengars Jupiter som välsignar Solen (det trägna arbetet i stekande sol). Denna oslagbart lyckosamma indikation för handlingsmänniskan inom oss befinner sig som med de stormrika svenskarna i det mest friktionsfria av alla element: Elden. Man kan säga att de här tre herrarna nu låter pengarna tjäna in mera pengar. Vi är eoner från den knotande bonden eller fattiga arbetaren, maximalt långt från Jordelementet och Saturnus! 

Och inte bara välsignar Jupiter Solen utan de två planeterna befinner sig också i ömsesidig reception, gästande varandras tecken. Varför jag färgade dubbelpilen grön på Jupiters sida men röd på Solens sida beror på husen planeterna ockuperar.  

Så långt geniet - hans andesjäls uppenbart medfödda kompetenser. Men sedan var det sättet varpå han tjänar pengar...  

Vid första påseendet är sinnelaget perfekt i Oxens tecken, Månen anses ju upphöjd här, stabil och i harmoni med den materiella världen. Men efter att ha konstaterat det, spricker bilden direkt. Skulle han vara född direkt vid midnatt har vi den onda stjärnan Algol tydligt involverad i sinnelaget.  

Under alla omständigheter är sinnet identifierat med pengar och ett materialistiskt tänkande som innebär problem för honom. (Jfr Mona Sahlin, Mars+Algol och Månen i Oxen) - hon t.o.m. sparade sitt sönderklippta kreditkort - regeringens kreditkort - det som blev till hennes fall. Då är man girig och vill klänga fast vid saker och ting eller t.o.m. minnena av negativa ting. Det är något segt och obildbart med denna Oxe när "onda" krafter genomströmmar symbolen. 

Och ondska råder faktiskt i Henry Kravis fall då detta märkligt seg-aggressiva psyke opponerar sig mot sin egen disponent Venus, som ligger skadad i missnöjets tecken Skorpionen. Hela denna Oxe drivs alltså av motsatsen till detta kreaturs vanligen så förnöjsamma och lätt tillfredsställda natur. Kravis äts av Skorpionens kalla hunger, den får aldrig nog av Pengar (Venus)! 

Och nu är således Oxen helt distorterad, och vanartig. Mars blir definitivt en oetisk eller omoralisk impuls att förvärva billigt och slå mynt av att sälja dyrt. En skadad Oxe är en pervest snål Oxe i jakten på att lägga än mer tillgångar under sig. Men boven i dramat är här alltså i hög grad horan Venus, vilket är det enda man kan kalla en Venus i detriment som dessutom skadas så av båda illgärningsmännen Mars och Saturnus. 

Och märkligt nog stämmer filmen Wall Streets horoskop ganska väl med Kravis! På båda kartorna har vi Saturnus i Skorpionen för en riktigt kall och hungrig vilja att kontrollera andras tillgångar (som Oxen här i sin primitivism upplever att den bör lägga beslag på). 

Leker man med Chandra lagna-metoden som i filmhoroskopet, är det fascinerande nog det korrupta åttonde huset för "död" och "andras pengar" ett av de viktigaste husen här också - Kravis har Solen och handelsmannens Merkurius i det här hungrande och otillfredsställda huset. Den ömsesidiga receptionen är alltså "röd-grön", dvs är på både gott och ont.

 (Jag har i princip lagt ner försöken att färga aspekterna olika från fall till fall eftersom det är omöjligt att förenkla budskapen till enbart gott eller ont. Den goda Jupiters gröna aspekt hänger med av gammal vana.)

***** 

Anmärkning. För länge sedan noterade jag hur påve Benedikt XVI hade Henry Kravis "sataniska axel" mellan Oxen och Skorpionen, men drog där slutsatsen att hans starkt sensuella Venus hemma i härskarläge i Oxen i dess opposition till samma kylslagna Saturnus i Skorpionen som rovkapitalisten Kravis betecknade celibat, eller förnuftets (Saturnus) kontroll av den liderliga Venus. 

Saturnus kunde där också sägas verka direkt på sitt värdtecken - sexdriftens Skorpion - och pålägga begränsningar. Symboliken var således dubblerad. 

Kravis horoskop är svårare att förstå sig på (det saknar dock födelsetid). Men jag lutar åt att den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Venus (som jag inte brydde mig om att rita ut) degraderar individen rejält. Jag tycker mig minnas riktiga girigbukar som haft sitt "förhöjda libido" längsmed Oxe/Skorpion tidigare... 

Men när Venus (pengar) hamnat i det kanske mest otillfredsställda tecknet och därtill disponerar över Oxen, och BÅDA illgärningsmännen ligger i det monetära tecknet, då fattar vem som helst att detta inte kan vara ett återhållsamt horoskop av påvens typ.  

Hur man ska tolka kontrollplaneten Saturnus som ligger i Oxens slut och enligt avashta-metoden därmed är nyfödd, låter jag bero. Men är det inte rätt intressant att filmaren Oliver Stone baserade den onde Gordon Gekko på denne Henry Kravis och både filmpremiären och Kravis har Saturnus nästan exakt på samma ställe! Den långsamma Saturnus är en obönhörlig ödesmarkör och man kan säga att filmen kom just som Kravis genomlevt sitt första Saturnusvarv och därmed via filmen fick svart på vitt vad hans liv varit värt så långt! 

Jag röstar för en mycket tidig födelse så vi dessutom har en konjunktion mellan psyket och Satans stjärna Algol. För minns horoskopet för Charlie Sheen, som spelade den unge börsklipparen som sålde sin själ till Djävulen i filmen! En Oxascendent stigande med giriga Rahu och en Algol, fast den senare är på starkt avtagande (rätt många grader från ascendenten). 

Jag har inte tittat efter men det finns säkert beröringspunkter med Michael Douglas horoskop också, filmens onde Kravis.

Inga kommentarer: