Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2011

Låskrivarsynergi: Björn & Benny

Det är rätt instruktivt att lägga Björn och Bennys födelsedygn ovanpå varandra och notera hur väl de kompletterar varandra men samtidigt tillför egna perspektiv på helheten:




  • Båda har sinnelaget i Jordelementet, i matematisk-kritiska Jungfrun. Benny minns jag har sagt att han inte kan läsa noter men man kan ha metronomen och andra schematiska synsätt inbyggda redan från födelsen. Månen i Jungfrun ger naturligtvis inte bara egoistiska moderatpolitiker och främlingsfientliga, de fynden var intressanta men representerar bara det sämsta i det här tecknet.

    Merparten av alla födslar till ett sinne i Jungfrun är prudentliga och ordningsamma - för medge, det osar inte mycket sluskig rock'n'roll om någon av de här herrarna, varken nu eller i deras ungdom! "Rock Me" hmm... Jungfrun står för att hålla sin egen mark fri från blemmor och konstigheter och så blir de också rätt petnoga, ungefär som man kunnat följa i reportage hur Ulvaeus diktera för britterna hur musiken till musikalen Mamma Mia skulle göras.

  • Båda har handlingsmänniskan Solen i Eldelementet, Björn i något mer attitydstinna Väduren men Benny mer fjärran blickande mot större horisonter - utforskaren Skytten. Eldtecken fattar varandra.

  • Båda har just det starka stöd från framgångens och rikedomens Jupiter som bara måste finnas på plats (för att astrologin ska upplevs som trovärdig) när det handlar om så här framgångsrika musiker och sedan också affärsmän.

    Björn är återigen den mer typiga med ett rätt uppblåst ego om sanningen ska fram: Jupiter i dominanta Lejonet aspekterar på ett välsignande sätt Sol-Väduren. Benny visar åter prov på en mer mångbottnad natur och är en genuin artist. Här är den oslagbara konjunktionen mellan konstens Venus och stora framgångens Jupiter i konstnärliga Vågen. Det innebär att båda välgörarna smält samman till en perfekt disponent för Solen i Skytten.

  • Båda har också Merkurius intellekt i Vatten. En viktig planet under alla omständigheter och särskilt här, då den är disponenten till bådas sinnelag i Jungfrun. Jord med underliggande Vatten fuktar Jord och får den att blomstra. Jord och Vatten-individer är fenomenala på musikaliska texturer och det kan brittiska popfenomenet Saint Etienne bekräfta. Utan att någonsin ha blivit världsstora tillverkade de den bästa popen efter ABBA och det med horoskop som plockar upp flera kvaliteter från Björn och Bennys. Richard Hawley är min favorit bland dystra men melodiska brittiska poppare och där hittar vi återigen Jord och djupa Vatten men utan Eld (mörkare och dystrare)...

    Men dessa namn är som sagt småfigurer jämfört med Björn och Bennys poparv och för att förstå storheten räcker inte kartan för hela dygnet. Jord och Vatten i all ära men den briljant inspirerande Elden fanns till exempel också i Etienne-medlemmen Bob Stanleys Jupiter-Vädur vilken välsignade hans Sol-Skytt. Att ABBA sköt i höjden som de gjorde får mig att misstänka Bennys perfekta kombination av Vågen och Skytten.

    Benny tillhör som en och annan anat de stora klassiska mästarna. Men han valde att göra det enkelt för sig i detta liv. Popmusik var mediet för västerlandet och massupplagor.

    Nu, med protesten mot de h e l t  g a l n a  moderaterna i Stockholms län och deras planer för Slussen märker man att han har många bottnar. En hederns man med intelligens, till skillnad från de historielösa samtidsfixerade nollor de i Stockholm boende fähundarna har röstat in i Stadshuset.

Det är hastigt påkomna inlägget kan ses som en kommentar till det om (s)-styrelse och bristen på synergi där. Tänk om alla team var så perfekt matchade som Björn och Bennys kartor visar - vilka stordåd som skulle komma ur lagandan!

Inga kommentarer: