Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 november 2011

Moderaternas maffiamentalitet (köpta politiker)

Miljöprofessorn Per Kågeson kopplar ett alltför snällt grepp som kallar sittande, moderatledda regeringens syn på privatisering av alla samhällssektorer naiv (DN).

Snarare har AB-krönikören Anders Lindberg slagit huvudet på spiken, skiten hamnat rakt i fläkten, etc. 

Från valet 2010 började jag väldigt sent i mitt nu 52-åriga liv fundera på politik - jag tog en timeout, det var inte lätt att vara statsman på 1400-talet! Som före detta dataprogrammerare tog det dock  bara några månader att mentalt mappa upp det politiska Sverige och ställa olika partifärger och politikernas faktiska gärningar mot det underliggande etiska system av spelregler som mänskligheten redan för många tusen år sedan vunnit insikt i. Det var inte vackert, det svenska folket gått och röstat fram till regeringsposition!

Från antiken fick vi med oss enkla sanningar som att man inte ska berika sig på en annan människas bekostnad. Hur rimmade det med särskilt Moderaternas besatta privatiserings- och vinstmentalitet. De verkade på något sätt mentalt obalanserade i sin ensidighet... Antikens bildade människor lämnade spelreglerna efter sig i formen av lagar som ännu gäller i västerlandet och, för de med högre förståndsgåvor, en kodad version av lagen projicerad mot himlavalvet och kallad ZODIAKEN.

Tyvärr var astronomerna i Alexandria - västvärldens bildningscentrum för 2.000 år sedan - inte så begåvade. Det astronomiska fenomenet med vårdagjämningens precession var redan känd, men på något sätt misslyckades man att samla alla kunskapsbitar på samma ställe. 

Istället skedde en teoretisk tankevurpa, som i våra dagar väl knappast någon bryr sig om då människorna inte längre blickar upp mot kosmos för att hämta inspiration för sitt nästa steg eller bara i förundran över sin plats i en större helhet. Pga. tankefelet ligger zodiaken idag nästan ett helt tecken snett och det blir värre för vart århundrade som går.

Indierna undvek att lyssna på de lärde i Alexandria och vet därför VILKEN ANDE som driver människan. Det är bara den ursprungliga zodiaken som röjer att det är moderaterna själva som är samhällets verkliga "tärande sektor". De har alltid hånat verksamheter som inte syftar till privat berikande och man ska inte glömma dessa ord från ett gånget årtionde om "de tärande" och "de närande". 

Nu står det ju allt tydligare att Regeringen Reinfeldt - eller åtminstone den moderata delmängden - är den värsta parasit som någonsin fått fäste i landet Sverige. Det är hans och hans likar som suger kraften ur landet och den österländska astrologin visar genialt hur "lika barn leker bäst".

Här nedan visas sex moderater: Övermoderaten Fredrik Reinfeldt och samtliga fyra som nämns i Anders Lindbergs väckarklockeartikel. När jag läser att privata vårdaktören Attendos vd heter Henrik Borelius, bosatt på flådiga Djursholm, och minns att storasystern Maria Borelius fick lämna Reinfeldts första regering för att hon var så fattig att hon trots bostad både på Djursholm och i England inte "hade råd" att betala barnflickor med skattepliktiga pengar - då var jag tvungen att inkludera henne med. 

Jag hade redan från början en aning men var ännu inte helt säker på den märkliga symmetri alla dessa sex bildar:




Med en färgschema t.o.m. förskoleelven kan förstå tecknas på alla dessa himlar det ovedersägliga astrologiska mönster bloggen döpt till DESINFORMATÖRERNAS SYNDROM eller DISSOCIATIONEN. Himmelsblå luft och havets grönskimrande vatten - två världar som lever strikt åtskilda liv.

Så här har du Anders Lindberg - du har korrekt nosat upp ett scoop. Den minst 4.000 år gamla babyloniska zodiaken ger dig rätt. Allihop i den här gröten deltar i den fula sörjan av egoistiskt och begärande kallt VATTEN och på det häftiga doser av LUFT för efterrationaliseringar och ideologiska luftslott som söker maskera den pinsamt gemena själviskhet som driver så många människor. 

Ja det måste erkännas: astrologin företer vissa likheter med nazisternas metod att märka ut judar med stjärnor på kläderna. Men till skillnad från den ariska raspropagandan skär astrologins klarsyn genom alla folk och samhällsklasser. Lögnare och självtjänare finns överallt, och även om den dissociativa störningen mellan Vatten och Luft inte alltid ger mytomaner är de bärare av detta "astrologiska komplex" som blir nyheter ofta förskräckligt ryggradslösa varelser.

*****

På något sätt fick de visa kineserna ändå rätt. I somras deklarerade jag utifrån kinesisk astro-psykologi: "Regeringen Reinfeldt faller i höst". Och det har de faktiskt gjort, moraliskt, med först sitt patetiska försök till historieförfalskning och nu vårdskandalen. Sedan är det upp till folket att låta den sorgliga sanningen om det f.n största partiet sjunka in. Vad säger det om svenskarnas mentala hälsotillstånd? Vi har bildningsluckor som måste tätas.


Tekniska anmärkningar

Måne och Sol (i nämnd ordning) är astrologins viktigaste placeringar där exakt födelsetid saknas. Det är dessa prominenta himlaljus placering i de fyra elementen jag tagit notis om ovan.
Enda undantaget är Birgitta Holm som spydde ur sig så mycket dynga på sin blogg att höga moderater tvingade henne att höra upp. (Bloggaren Röda Berget har letat upp lite kopior av vad hon sade från nätets arkiv.) 

Holms karta i mitten av undre raden förklarar varifrån smutsen kommer: hon drar sina hatobjekt socialdemokraterna i det ovårdade språkets gyttja medan hon patologiserar som bara en klaniska Kräftan kan göra: Vatten-Solens disponent Månen står i Jordelementet (för en fullmåneeffekt). Och titta på distorsionen i kommunikativa Tvillingarna! Mars/Venus för förhöjd libido plus den "förvrängande" girighetsdemonen Rahu!

Men missa inte att bakom Månen hittar vi psykplanetens disponent Saturnus i Luft, så att vi även här har en udda version av DESINFORMATÖREN eller LÖGNENS ANDE.

För att förtydliga den här skenbart snyggt blå-gröna samlingen "avsiktsdeklarationer" valde jag att i ett ytterligare fall påminna om den planetära disponent som ligger bakom en annan. Attendo-vd:n Henrik Borelius delar med nästan total säkerhet det "fallna" psyket (Månen i Skorpionen) med sin syster.

Och när det är nymåne i Skorpionens svarta och privatistiska Vatten och Mars, disponenten till båda Ljusen, står i gruppsociala Vattumannen (Sverige är ett Vattuman-land), då inser vi - för vilken gång i ordningen? - att här är ännu en sociopat av typen som hatar att blanda sig med folket, hatar att lyda samhällets lagar, hatar att betala skatt för det allmänna goda!

Se för ytterligare häpnadsväckande bevis två till i den här girigbukarnas sammankomst i Stockholmstrakten, de Vatten/Luft-störda horoskopen för Caremas och St Görans sjukhus chefer, båda hatiskt aversiva mot att dela sina privata vinster med folket (Vattumannen) i stort.

Den onda sjukvårdschefen (Capio/St Göran)
Den onda sjukvårdschefen - version 2 (Carema)

Behövs fler exempel? Svenska Dagbladet skriver idag att, "halvsanningar och ofullständig information präglar Christian Clausens kommunikation". Jag granskade Nordea-chefen här, och naturligtvis har vi återigen Ljusen splittrade mellan Vatten och Luft...

För den som minns Carl Bildts minutlånga ordbajsande hos Skavlan för att döda tid så att showen måste gå vidare och lämna Lundin-affären därhän, gäller samma sak: Vatten/Luft i krångliga förbindelser även på Bildts himmel. Jag tror exemplen räcker för alla utom den helt förståndsförlamade.

Den grekiska filosofen Platon hade rätt. Det går knappt att låta folk välja sina politiker. Det blir ofta hur illa som helst eftersom folk i gemen är själviska. Som nu i Sverige när de sakta lär sig något om sig själva via sina valda politiker. Platon förespråkade istället ett elitskikt av filosofer (vars tekniska verktyg i antiken var astrologin) och med deras hjälp finna de mest idealistiska och dugliga politikerna. Människor som arbetar för folket och inte som Moderaterna, för sin egen och sina kompisars vinning.

Jag kan ha varit först i Sverige att använda ordet maffia för den Moderata Mentaliteten, men nu är tanken ute i det fria. Snart kommer svenskarna att förstå vad sjukdomen cancer är när den verkar enbart i den psykologiska sfären:

Fredrik Reinfeldt med Solen i Cancer och Psyket i Luft, har uppenbarligen levt hela sitt liv med en "canceroid" vanföreställning om att det svenska folket "sover", är "mentalt handikappat" och tillvant "bidrag".

Men allt detta är ju sanningen om honom själv och hans köpta parti! De är tydligen helt beroende av bidrag från hemliga finansiärer, vilka Reinfeldt och anhang sedan på maffiavis tackar genom att sänka krogmomsen med 5 miljarder, eller i formen av sjukvårdschefer ger vitt kort för att mjölka hela hälsosystemet tills det havererar!

Psykologi - baskurs: självförljugna människor (Vatten/Luft i osynk) PROJICERAR sin problem på andra.

*****

Inga kommentarer: