Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 november 2011

Den onda sjukvårdschefen - version 2

[Tillägg. föremålet för denna astrologiska granskning avgick den 12 mars 2012 från vd-posten efter mindre än ett år. DN]

Jag har avsiktligt struntat i att leda upp namnet på Carema-direktören eftersom det så uppenbart bara är en liten fisk i ett system av ruttna individer. Rovfiskarna hittas i det bakomliggande bolag som bara dammsuger svenskarnas pengar till skumma etableringar i utlandet och lämnar våra gamla nerpissade på underbemannade ålderdomshem.

Men nu fick jag syn på hans namn i en Expressen-artikel om en protesterande Gustav Fridolin. Varför bor dessa svin alltid i samma moderata, exklusiva bostadsområden just utanför Stockholm? Det verkar vara en naturlag att privatismen växer parallellt med att individen degraderar sig själv som människa.

Men det absolut märkligaste - och en kraftfull indikation om att astrologin faktiskt "ser" hela "sub-generationer" av inkommande själar - är att Carema-direktören har nästan samma horoskop som en annan sjukhus-vd, nämligen Capios (St Görans sjukhus Stockholm) Anna Britta Wallgren. Även där jobbas det övertid på att fiffla undan skattepengar från staten!



Allt som sades om det horoskopet (läs inlägget om Wallgren!) - om att hitta sätt att åderlåta det svenska samhället och lägga skattepengar rakt i egen ficka, det kan också sägas om Carema-dirren Carl Gyllfors. 

I båda fallen är det föraktet mot sjuka och svaga som i dessa fall tecknas via den fallna Mars i Kräftans (sårbarhetens) tecken som går till attack för att som Kräftor också gör, gynna sig själva på samhällets bekostnad. Detta syns på båda himlarna genom att Mars angriper folkets (Vattumannens) rikedom Jupiter !!! Sorry, men Sverige ÄR ett Vattumanland så nu vaknade folket upp rejält!

Betyder dessa långtgående paralleller mellan två sjukhusdirektörer och deras horoskop att vi har en hel drös människor på jorden, födda ungefär samma tid som dessa, som i sina liv odlat enbart en privatistisk girighet? Vad är det här för "undermänniskor"? Från vilket land kom de? Vilka var de i sitt tidigare liv? Vad är det för låg moral som bodde i deras själar redan vid födelsen?

VÅRA HOROSKOP AVSLÖJAR VÅR KARMA !!! Inte minst sådant vi tappat greppet om i tidigare liv och nu är på herrelös drift. Begärsnaturen, till exempel.

*****

PS. Jag kolorerade alla de tre Vattenhusen för att påminna om kylan i detta element och den girighet som det föder hos tydliga vattenindivider. De känner ständig tomhet och hunger och behovet att fylla eller berika sig på något sätt. I slaskpressen hittar men idel alkoholiserade och sexmissbrukande artister med problemfyllt Vatten, men här har vi bestämt öppnat en helt annan garderob. Det "fina" folket på fina adresser men likväl bara simpla missbrukartyper.


Se även:

AB: Döende man lämnades framför tv:n på Carema-hem i Falun

DN: Falun kan bryta Carema-kontraktet.

SvD: Ekonomijournalisten Cervenka om rötterna till det obegripligt ruttna samtidsklimatet i vd-världen.


Inga kommentarer: