Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 oktober 2011

Susan Sarandons eget lilla drev



En olycklig helg för Susan Sarandon som råkat kalla påven nazist under en filmfestival (DN, SvD), trots att Ratzingers biografi "Salt of the Earth" klargjort allt (han och hans familj var antinazister och hans enda samröre med nazismen var tvångsvärvningen - som han deserterade från). Vad är det med filmfolket, gjorde hon en Lars Trier här?

Astrologiskt verkar det som om drabbades av samma vanvett som utmärkt en del borgerliga chefredaktörer på sistone, Aftonbladets populist Helin och Expressens egen historierevisionist Mattsson sitter båda i ett kosmiskt skruvstäd för närvarande. Deras respektive förhållande till den tid som just nu ritas i skyarna bekräftar att även Susan Sarandon tillfälligt är från vettet. Det är bl.a. Jungfruns tecken som kärvar hos alla tre.

Attacken från den klena Mars i Kraften drabbar som synes Sarandons medfödda Mars-placering och när Vatten söker dränka Luft vet vi att det bara handlar om patologisk populism, ett hjärnsläpp! Mars i opposition mot hennes eget psyke/Månen, säger också en del, och symptomatiskt nog kom "urladdningen" just ett dygn när den vandrande Månen aktiverade Satans huvud på himlen, en ond stjärna som hon har i medfödd aspekt med sin Venus. (Ah! Så det är därför hon bevarat utseendet så länge! En liten deal med Djävulen, själen mot inflytande i världen...)

För några år sedan berättade jag hur jag under mitt livs enda nymåne exakt på min födelsedag - femtioårsdagen - dessutom hade en just sådan här attack från den usla Mars-Kräftan riktad mot min medfödda Mars i Vågen. 

Och från klar himmel kom plötsligt en attack via nätet från en holländsk besserwisser som hävdade att jag feldesignat en kalkylator för den kalendermetod från Kinas Mingdynasti som jag studerat under många år.

Precis som med de grundlösa och skandalösa angreppen mot Juholt (hur kan man bryta mot regler som inte ens finns angivna?),  kunde jag ganska lätt underminera det här blixtanfallet genom att visa hur kritikerns egen förklaring av kalenderns funktion ledde till fullständigt bisarra resultat.

Skillnaden mellan det fallet och Sarandons är förstås att det är Mars-attacken  som får HENNE att gå till obefogat angrepp. Himlen för Juholts svarta fredag, visar ånyo en som oskyldig attackerats utifrån (AB:s illa researchade "avslöjande"). 

Det är notabelt att Juholts pengaplanet Venus var aktiverad därför att Venus i transit passerade samma tecken som vid hans födelse. Det gjorde att usla Mars i Kräftan kunde attackera transiterande Venus i Vågen på ett sätt som blev kännbart för Juholts medfödda Venus. Den skändliga skandalpressen fick honom, en välvillig människa, att tömma sitt bankkonto vilket han egentligen inte behövt! Han var alltför mån om att vilja ställa saker till rätta eftersom han var en GOD man som litade på Aftonbladet! 

Detta är typiskt Venus i härskarläge i den idealistiska kärlekens tecken Vågen - placeringen bemödar sig ibland väl mycket att behaga sin motpart. Men det är å andra sidan exakt vad som menas med kristna överloppsgärningar. Där skitstövlar bara tänker på sin vinst, där gör den goda människan en extra ansträngning!
  
Hur tidningsredaktörerna reagerade på ungefär samma himmel som på Sarandons olyckliga lördagshimmel kan läsas om vid deras länkade namn här ovan.

Själv Våg med Mars i Vågen är jag förstås också drabbad av samma onda Mars-attack som för två år sedan då jag kände av hjärtproblem vid tiden för "krigsförklaringen". Just nu någon remarkabel muskelinflammation i vänster axel som följd av transiten och som gör att vänster arm värker och är kraftlös. Jag är ibland nästan oförmögen att styra fingrarna över tangentbordet och felstavningarna hopar sig.

Merkurius (armar och händer) har plockat upp Ondskan i den svenska folksjälen, den som utgått från de borgerliga tidningarna under detta drev och främst då Aftonbladet som slutligen visade vad den representerade!

Aftonhoran, som mina borgerliga vänner brukar kalla den utan att riktigt förstå att det är deras nivå de såg där, fast under förklädnad.

Inga kommentarer: