Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 oktober 2011

Historierevisionisten Mattsson (Expressen)

Den som studerat den exakta turordningen för elementen i mediedrevet mot Juholt och sedan läser Expressens chefredaktörs långa, alltför långa, inlägg i ämnet kan bara skratta åt eländet. Han framtonar mest som magister Caligula med långa pekpinnen.

"Jag tror på både Silberstein och Olsson och min samlade bedömning är att medierna gjorde ett bra jobb."

Kan en enskild människa göra en "samlad bedömning"? Rimligen bara om man är fylld av en Legion onda andar. Fast han menar väl att gör sina analyser då han inte är redlöst drucken eller dödligt utarbetad, vilket läsaren naturligtvis är hemskt tacksam för! Pladder roar ingen.

Men allvarligt talat, inlägget är skrivet rakt igenom i ond tro, utan intresse av att psykologisera och förstå varför den tillitsfulle Juholt faktiskt trodde AB hade en regel han inte själv känt till fastän den var fabricerad. Det är en stilstudie i Mattsons härskarkomplex, Han, garanten för det omdömesgilla perspektivet.

För sig själv och sina läsare söker nu Mattsson få sista ordet, precis som man kunde vänta sig av hans egenartade horoskop där sinnelagets Måne med den förvridande demonen Rahu och illviljans Mars får Fredrik Reinfeldt att framstå som en folkets välgörare. Hans hjärna går på högvarv för att förbise och proaktivt täppa till alla vinklar och argument som skulle kunna anföras mot hans tes: att medierna haft rätt. Det är nästan rörande och texten får en helt annan effekt än den avsedda - för den som är klarsynt.




Jag har börjat märka att Satans huvud (Rosh Ha-Satan) ofta skadar filosofins planet Jupiter där de möts på himmelen, men jag ska återkomma till saken efter ett kvantitativt test. Det kan vara en inbillning. Men även om så är indikerar Mattssons fabulösa försök att projicera sina egna förehavanden på andra genom att beskylla DEM för "historierevisionism" att vi här har att göra med en människa totalt utan kontakt med samvetets röst (Jupiter).

El Diablo - diaballein - den onde som slungar saker ifrån sig, smetar ner andra med sin egen vrånghetr. Många horoskop klarar inte alls att hantera den här gåtfulla astrologiska faktorn.

*****

Till skillnad från Aftonbladet visar Expressens publiceringssystem minuten när en text går live, och det är träffsäkert att se hur 7.01 korresponderar med chefredaktörens fallna Venus och hur mördaren Saturnus vid hjälten Solen återigen är ämnet på tapeten! Se hur exakt transiterande Mars stimulerar igång hans egen bisarra Mars-Rahu-Måne - troligtvis gradexakt då han plitar ner det här överflödiga och djupt inbilska manifestet till mediernas försvar.

Mattsson har i ett oläsbart och långrandigt aktstycke sökt dölja att det är han och hans borgerliga branschkollegor som är mördaren i det här fallet. Eller hade varit, om inte kuppen misslyckats något så gruvligt.

Men det var snuddande nära och det gör ont i själen att höra hur enkelt det svenska folket är - till stora delar har de fortfarande inte förstått vad som egentligen utspelade sig under den gångna veckan. 

Nersmutsningen av Juholt kvarstår i folkmedvetandet just för att folk inte är moget allmän rösträtt, för att folk inte orkar eller ens kan ta reda på fakta bortom mediernas vinklingar. Och det vet onda män som tidningsmurveln Mattsson och utnyttjar det cyniskt genom att, som här (i frånvaro av ett enda ursäktens ord från Helin för den skit AB producerat) söka fastslå Juholts skuld ännu en gång.

MEN DET FANNS INGET ATT VARA SKYLDIG TILL!

Mattsons petnoga analys är ett verk gjort i ont tro. Rent jävelskap kommer genom den mannen. Tänk att det var så här borgarna såg ut i själen. Har aldrig så noga tänkte på den förrän nu. Men de är verkligen kåta på sina privilegier och Juholt är farlig för dem! Han hotar återskapa ett något äldre, mer rättvist Sverige. 

Att marknadsliberalismen nu är helt sank, bryr sig onda män som Mattson heller inte om, för de agerar i ond tro. Inget de säger är med sanningen överensstämmande och det fascinerande med den här mannen är hans överskott av smutsbrun Jord. Det är denna astrologiska nyckel som avslöjar att det är han som vill ha monopol på "den verkliga historien" och därvidlag skyller andra för den historierevisionism som det bara är han och den Juholt-fientliga pressen som är skyldiga till.

******

Se även hans ideologiska frände Jan Helins horoskop dubbelexponerat på AB:s praktkalkon, artikeln som, framhåller den här observanta professorn, innehöll en påhittad regel om hyresersättningen.

Se återigen det första inlägget i den här "trilogin" med man + transiter, det om Juholts svarta fredag.

Det är nu uppenbart att hans konferens med illvilliga Mars i bakhållets tecken Kräftan rakt mot hans Venus-i-Vågen och det "dissociationssyndrom" som där uppstod BETYDER LÖGNAKTIGA ANKLAGELSER. Men Juholt kunde inte genomskåda Lögnen och tog det säkra och erkände att han gjort fel.

Mattsson med flera dömer sig till tiodubbla helvetsplågor för den Lögn de fortsätter sprida genom att inte ens bemöda sig att förstå vad som hänt.

Inga kommentarer: