Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 30 juli 2011

Terror, tystnad, exil (Reinfeldts)

Tillägg 110731: Det var naturligtvis här ni kunde läsa det först - den astrologiska vinken om att Reinfeldt är predisponerad för "landsflykt" varje gång det hettar till.

Någon journalist fick säkert en aha-upplevelse och ett dygn senare fylls tidningarna av förklaringen till varför vår "landsfader" inte är hemma och gör sitt jobb i en kristid. Hans bedömning var att det kunde passa att åka på utlandssemester... (DN, SvD)

En bieffekt av hemskheterna i Norge är att Reinfeldts oförståelse av vad han gjort Sverige och dess befolkning pga. sin ideologiska fixering vid "det sovande folket" är att många skribenter nu börjat använda ordet empatistörning

Reinfeldt har nu tjänat ihop till detta lamentabla facit genom en serie politiska åtgärder som alla kastar frågor om hur mannen själv mår.

Detta har redan denna blogg för länge länge sedan rett ut. Problemen ligger i hans horoskops tolfte hus, ett hus för potentiell självinsikt men många gånger bara ett helt nedsläckt område som tycks driva individen som en helt autonom kraft, som en ond ande! 

Astrologen Charles Carter benämnde 12e den onda daimonens hus, men jag har inte lyckats hitta källan (troligen senantik). Helt klart är i vilket fall att även indisk astrologi klassificerar den första sektorn i öster av det synliga himlavalvet som ett ont hus, ett "dussthana"-hus - notera "thana" som i Freuds dödsdrift Thanatos. Detta anses som ett allmänt förlustbringande hus. Det är också landsflyktens hus (exil).

Och just sistnämnda aspekt synes ligga till grund för varför Reinfeldt flyr fältet just när också Sveriges folk som bäst behövde en fadersgestalt som säger att allt ordnar sig. 

Reinfeldts oförmåga att tala och tala sanning - när han väl talar - ligger i hans påfallande tolftehusproblem. In hit har själva hans rollspels härskare, kommunikatören Merkurius krupit in och gömt sig (en naturlig introvert). 


Men allt detta behöver inte repeteras, materialet finns i äldre inlägg etiketterade under de Nya Moderaternas ledares namn. 

Sägas kan bara att närhelst det luktar förlust eller motgång, det är också då denna ynkliga ledare springer och gömmer sig. Mönstret är väl omvittnat, via de många ministrar som alltid tycks få ta smällen och då Reinfeldt alltid visar upp sin allra mest överraskat ovetande min... 

Nu kanske han gömt sig en gång för mycket. Han uppvisar alltför tydligt den egoistiska människans vilja att bara vara med när han själv har något att vinna på saken. Detta beteende tillhör mer eller mindre graverande, hans rollspelstecken Jungfrun, hon som odlar sitt fält för att tjäna på sitt arbete (dvs. Jungfrun är inte en idealist).

Vad som fascinerar är hur många samtidiga knuffar himlavalvet ger honom under just denna period av hans ledarskap:Vid terrorattentatet i Norge hade kommunikationsplaneten Merkurius just anlöpt Reinfeldts "exilhus" - huset för dem som gör sig oanträffbara (pga. fängelseinternering, landsflykt, stark introvertism eller möjligen för ett klosterarbete för att frigöra själen från världens besmittelse).

Den här transiter i tiden, som kan tala om anomalier i kommunikationshänseende, är inte i sig viktig. Men den förstärks onekligen av att även Reinfeldts medfödda och introverta Sol i Kräftan just nu passerar sitt eget startläge via transit.

Som tidigare påpekat var detta tyvärr inte Reinfeldts liv att sätta historiska spår som en god politiker. Till att börja med står han för en subtil men nedslående själviskhet, och för det andra håller Ödet noga koll på honom. 

Lagom till sin andra mandatperiod fick han påhälsning i sitt första ego- och rollspelshus (Jungfrun) av den hårda Liemannen Saturnus som, då han inte skördar jordeliv, inspekterar och synar människan och frågar henne, "Nå, är detta vad du gjort av ditt liv? Är det detta du höll för att vara det viktigaste?"

*****

När Döden knackar på veknar de falska, förljugna och inser vad de kastat sina liv på för slags falsk filosofi. Det är inte förvånande att så mycket av vinnarglorian försvunnit från Reinfeldt sedan Saturnus - som avslöjar vårt sanna värde - nådde hans ascendenttecken i september 2009. 

Inte långt därefter började Sverige ana oråd över de "sjukvårdsreformer" han önskade sätta i verket - givetvis baserade på hans mentala anfäktelser och hat mot vad han tror är ett slött och sovande folk representerat av icke-stockholmare, av socialdemokratiska soffliggare ute i den svenska glesbygden. 

De här hackkycklingarna i Reinfeldts värld skulle nu tvingas ut på landsvägarna och söka söka jobb på orimliga avstånd - de var ju "sovande" och behövde väckas. 

Lyckades de ändå inte skaffa sig sysselsättning ar det naturligtvis inte Reinfeldts marknadsliberala drömsystem som var problemet utan dessa sovande människor själva. Och så blev det mänskligt förnedrande arbetsläger - så kallad Fas 3.

I backspegeln visar Saturnus verkligen Reinfeldts sanna värde! Det här är en rutten människa, inte med en människorsyn som din och min. Det här var något lägre, något mer anfäktat.

Och Saturnus är inte klar med honom än! 

*****

Kartan ovan visar hur Saturnus har en bra bit att vandra genom Jungfrun, och det ska bli spännande att se vad som händer när den drabbar Reinfeldts medfödda olycksplanet Mars, i slutet av Jungfrun.

Det kommer att ske i oktober i år, men jag vill inte föreslå något datum eftersom detta är en tid när också Solen ("stora händelser") har nått nuvarande statsministers första egohus. Därmed sprider Skarprättaren Saturnus och Solen ut sin problematik över hela Jungfrun. 

Men vad gäller enbart Saturnus, så når den Reinfeldts medfödda olycksplanet den 10 oktober, dvs. detta dygn ligger den 1° före exakt konjunktion, vilket astrologen Charles Carter ofta noterat som en triggerposition. 

Jag vill inte fixera mig vid detta datum eftersom Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender och har rört sig genom Reinfeldts första hus ända sedan september. Och kort före midnatt till torsdagen den 13 oktober hinner Solen fram till sin position en grad före exakt sammangående med Saturnus.

Den tredje ömma punkten som utlöstes i Reinfeldts öde av attentatet mot Norges socialdemokrati och hela folket berör specifikt moderatens filosofi (i den mån han har någon). 

Det nionde huset i Oxens tecken gör Venus till filosofins signifikator. Tyvärr står Venus i det onda 12e huset vilket gör "en kärleksfullhetens filosofi" till en problematisk läsning. Jämför med Norges eget horoskop där faktiskt Venus (och välgöraren Jupiter) befinner sig i nionde huset för högre mänskliga kvaliteter. 

Ja, Reinfeldt har Jupiter i nionde, men i det monetära Oxens tecken har åtminstone jag inte lyckats höra något från den mannen som handlar om något annat än arbete och pengar. Han verkar vara demonen Mammons eget sändebud!

*****

Det är ingen slump att Håkan Juholt i sitt installationstal profilerade sig just mot moderaterna genom att tala om kultur. Svenskt Näringsliv avslöjade sedan samma år hur vaken Juholt är genom sin generande litania mot de humanistiska högskoleämnena - "inte lönsamma nog"! Svenskt Näringslivs vd är det viktiga namnet här, och nog visar sig en Sol i Oxen - det monetära tecknet. Reinfeldts högsta filosofiska tankar kretsar kring pengar, massor av pengar (Jupiter = stor rikedom)!

Med ett så klent filosofihus (även religion och genuin moral) förvånar det inte att han får problem när den extrema olyckskombinationen av Mars och kapade (bestraffade) Draksvansen exakt träffar hans märkliga syn på "godhet" (Jupiter) i nionde huset.

Vi kan faktiskt ta den här komplexa transiter som ett avslöjande av vilken filosofi Reinfeldt lever efter. Ett är säkert: den har av ideologiska skäl exkluderat socialdemokrater. Den här statsministern gör skillnad på folk och folk. Vissas död spelar mindre roll.

Och ja, rasism i olika former är ett av de stora problemen för Jungfruns tecken, Reinfeldts ego- och självmedvetandetecken. Han ser faktiskt ner på stora delar av svenska folket, och frågan är om han föraktar även den medelklass han så lätt, för en tid, lyckades muta med skattesänkningar. 

Men den korttänkta och vinstlystne svensken börjar kanske ana vart Reinfeldts totalt privatiserade värld barkar hän nu... Apotek utan mediciner (slimmat sortiment ger bättre V-I-N-S-T-E-R), sjukstugor bara i de attraktiva cityområdena i Stockholm och ingen service alls i förorten, el-priser som är besinningslösa, total åldersdiskriminering mot alla som passerat 35 på den arbetsmarknad som enligt Reinfeldt ska få driva runt i sitt eget godtycke!

Och allt detta bara för att Reinfeldt så in i själen ogillar socialdemokrater och en fast hand om samhällsutvecklingen så att ingen ska bli felfördelad! 

Norge och Sverige klarar sig bra utan Reinfeldt, han signalerar ju faktiskt att han vill abdikera. Här ovan mitt förslag till när det kommer att ske, i samband med någon större personlig motgång i höst. Saturnus är en så tung planet att den i ensam transit kan förändra den politiska situationen fullständigt

*****

I medierna om sorgen och den frånvarande Reinfeldt:

Expressen 1, Aftonbladet, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen 2.


1 kommentar:

  1. Humor, men inte kan du mena allvar?

    Reinfeldt är toppen och nuvarande politik är bra och absolut nödvändig.

    De senaste 40 åren har vi ca 90% av åren med budgerunderskott.

    Det håller inte i längden varken för stateller privata företag.

    SvaraRadera