Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 juli 2011

Mer om SD & rasistiska psykblockeringar

Medan gårdagens tragedi i Norge rullades upp skämde två Sverigedemokrater ut sig på Twitter (Expr), denna i och för sig parodi på den mänskliga kommunikationsförmågans urartning under teknokratins de facto-styrning av västvärlden mot undergångens rand. (140 tecken, tänker du större tankar är du inte välkommen i pladderklubben!) 

Politikerna som sällar sig till den här idiotin kommer att stå personligt ansvariga inför Sankte Per om varför de legitimerade de system som syftade till folkets fördumning (och enklare kontroll). De unga ljushuvuden som uppfinner sånt som Twitter och Facebook vet inte själva hur ÄGDA de är av TIDSÅLDERNS INNEBOENDE ONDSKA.

Har jag täckning för att säga detta?

Ja, och låt oss sammanföra de Sverigedemokratiska rasisterna i ett dubbelhoroskop och studera en numera tröttande tydlig trend på den här bloggen. 


Kent Ekeroth har tidigare noterats för just det sinnelag (Månen) i Jungfruns tecken som visat sig överrepresenterat i horoskop för främlingsfientliga människor. 

Jag kallar dem numera alla rasister eftersom det i praktiken antingen handlar om a/ irrationell fruktan som söker rationalisera sig genom slutenhet mot alla som skiljer sig åt - t.ex. genom biologiskt svammel och skillnader mellan olika folkslag. 

En tidig antydan gavs genom flera månplaceringar i slutna och räddhågsna Kräftan bland de svenska politiker och läkare som genomdrev den rasbiologiska linjen tidigt 1900-tal. Samma Månen i Kräftan har fortsatt visa sig i studiet av moderna främlingshatare.

Alternativt handlar det om b/ en grundläggande negativ och diskriminerande mentalitet, dvs. Jungfruns tecken. Att det är ett smart och klartänkt tecken får inte dölja baksidan, när saker inte klickar. Då blir Jungfrun uppenbarligen en rasist. Studiet av 40 nazityska horoskop talade också sitt tydliga språk. 

Här, bland dem som ser ner på andra och hittar tusen och ett fel för att se dem sparkade ur landet, hittar vi de egentliga undermänniskorna! De lider troligen av ett extremt mindervärdeskomplex allihop, men gör som ynkliga människor alltid gör, sparkar nedåt mot första bästa nivå i samhället som objektivt ser ur att ha det lite sämre (jfr Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldts "åtgärder" mot sjuka och långtidsarbetslösa.)

Jungfrun går bara på yttre kriterier, klarar inte av att slappna av och bara känna in scenen. Den tänker istället för att känna, försöker rekonstruera verkligheten utifrån sin förrådslåda av redan kända fakta. Därav tecknets kapacitet till totalt kallsinne när lådan innehåller allt för lite fakta (se avrättade arabmördarens horoskop och hans senkomna insikt om att han var en obildad idiot - ännu en Jungfru som slavade under vad den trodde sig veta).

Jag har sett exemplar så uppvarvade och "mentala" att de nästan måste betraktas som kroniskt paranoida. ALLT tänks igenom och kritiseras och då bara på materiella grunder. Tvillingarna är lika kritiska men där är det idéer som kritiseras, Jungfruns jordbundenhet har en tendens att få den att framstå som korkad och blind för det "stora perspektivet" eftersom den applicerar all sin mentala kraft kontextuellt, bundet till just den jordlott där den själv befinner sig. Tvillingarna kan i sin kritik åtminstone flyga fritt och överblicka landskapet ur olika perspektiv.

*****

Linus Bylund, SD:s pressekreterare, är ny för bloggen. Men som synes kvarstår samma två tecken. Och en intressant detalj med SD-politikerna är att de båda har Solen i Eld. Det här påminner om att Solen inte äger någon moral i vår mening. Detta är andesjälens symbol under dess liv på jorden (jiva-atman, den levande atman), och Solen indikerar bara "livsuppdraget" eller målsättningen.

För Bylund säger Sol-Skytten i sig inte mer än att han är här för att utvidga sina vyer, och för Ekeroth säger Sol-Lejonet inte mer än att hans liv syftar till att konsolidera sin egen individualitet

Nej, Lejonet har i allmänhet inte ädlare motiv än så! Hur många Lejon på tusen har nått den nivå att de redan givit upp individualiteten (Lejonets forte) och nu enbart ser sig som språkrör för en högre intelligens? 

Lejonet ligger alltid nära att snubbla på makttrippar och självförhärligande och då är de fortfarande bara egon, fast i megaformat. Det är vad alla dessa kända Lejon i filmbranschen egentligen håller på med: njuter av sin egen offentlighet. Samtidigt är naturligtvis Solen i Lejonet en arbetsmotor utan motstycke, produktiva som få. 

Ett tecken saknar exakt betydelse förrän vi studerat i vilket sammanhang det står, och det gäller astrologin i lika hög grad som skriftspråket.
Eld är en megafonprincip, den förstärker saker. För de här båda undermänniskorna driver den eldiga Solen således på de mindre angenäma ingredienserna i horoskopen, och främst då den fallna krigaren Mars i Kräftan, en verkligen pennalist som söker någon annan att mobba för att den själv är så ohyggligt svag.

Det är passande att de här två undermänniskorna, Bylund och Ekeroth generar sig inför öppen ridå på Twitter. Det är Mars som är astrologins initiativtagare, symbolen visar en pil som bryter den slutna cirkeln och initierar en ny riktning. Men att ta ett initiativ inuti Modershägnets skydd (Kräftan), eller spelar Allan inför de nära och kära, hur tuff är man då?

Mars i Kräftan är en av byggbitarna i rötäggets psykologi, även om astrologin kan se att rötägg har blivit sådana här pga. olyckliga omständigheter bakom hemmets slutna dörrar (Kräftan = det privata). Där har trauma (Mars) drabbat dem. I ett anonymt fall var individen rejält störd sedan ungdomen av en far som sprang runt och viftade med ett vapen och anklagade barnen att det var deras fel om de drev honom till självmord. 

Sådana "förnämliga" insatser från föräldrarna sätter sina spår i psyket! Jag har inga detaljer, men förmodligen tyckte den här fadern att barnen stojade för mycket. Eftersom jag själv hade en far som använde samma utpressningsmetod mot mig och syskonen - "Det är ert fel om pappa dör i förtid", "Varje gång ni gör pappa arg blir hans liv ett år kortare" - kan det intressera att båda dessa fäder hade Solen i Oxen, zodiakens värsta buffel om sekundära problem tillstöter. 

Det fanns problem i barndomsmiljöerna hos båda dessa män och så här går det till när mänskligheten fortplantar sin galenskap. Man kan kalla det släktförbannelser vilka inte bryts förrän någon generation plötsligt stannar upp och ser den degenererade kultur som sprids från föräldrar till avkomma. De här två rasisterna kommer säkerligen från miljöer som är rent tragiska, ur intellektuell ståndpunkt. Därför slösar de själva bort sina liv som skitstövlar, beter sig som Hitlers "undermänniskor".

Bara med vissa astrologiska ingredienser kan en människa vakna ur dessa "släktförbannelser" och uppenbarligen är inte en Sol i kognitivt stark Eld lösningen. Det är Månen (sinnelaget) och Merkurius (intellektet) som måste fungera.
Ekeroth är härvidlag helt utslagen: Merkurius fastlåst i en strid som står mellan snålhet och sammandragning (Saturnus) eller generositet och expansion (Jupiter). Ja, så mycket till strid är det inte eftersom Jupiter beter sig bakvänt i ett negativt tecken som Jungfrun. Det som expanderas på, är negativismen och diskrimineringen som Jungfrun är så bra på. 

Saturnus drar nu ner Jupiters effektivitet och trubbar Merkurius tankeskärpa genom att den är så långsam och bär med sig så mycket ingrodda attityder. Saturnus är "själens form" och det här är en inpiskad skitstövel som måste ha levt många dåliga liv för att vara så hård bunden i detta motiv: att diskriminera på enbart fysiska kännetecken. En ren och skär rasist!

Sinnelaget i Stenbocken, en "skadad" position för Månen, blir därmed inte någon munter historia, givet att Stenbocken alltid söker universalisera, upphöja till allmän lag, vad dess sinne ruvar på. 

Men här styrs alltså viljan till universalisering av petimätertecknet Jungfrun och dess fixering i låg negativism. (Kombinera med den skadade Mars i klaniska Kräftan - det här är ett odugligt horoskop. Den Främling som bor i Ekeroths kropp kommer att dra en lättnandens suck när den kroppen till sist dör och Främlingen kan rita upp nya planer för ett kommande och förhoppningsvis bättre liv.

*****

Den nya bekantskapen Bylund har ett psyke/sinne lika ur spår. Månens naturliga tendens i Jungfrun till kritik, analys, särskiljande, hårklyvande och diskriminering, är grundmurad pga. disponenten Merkurius placering i ett annat negativt tecken: Skorpionen (Och denna intellektuella verksamhet i sin tur baserar sig på den ytterligt klena Mars i Kräftan!)

Hela denna labila underbyggnad röjs nu genom att det giriga Drakhuvudet agerar som den megafon också den är och förstorar upp sinnelaget (Månen) och dess dispositioner. Här är en illustration av det som politiska skribenter intill leda kallar "brösttoner", sinnet (manas) kopplar till Månen som koppar till Kräftan och Kräftan regerar kroppens bröstparti (att skilja från Solen/Lejonet som gärna förknippas med hjärtat).

Vi har således i SD:s pressekreterare Linus Bylund den fulast tänkbara jordbruna smörja till sinnelag och intellekt. Och på det ett Sol-Lejon som är med i politiken bara för en megalomanisk egokick.
Inte konstigt att t.o.m. den obehagliga moderaten Tomas Tobé fick nog på Twitter och bad dessa två, så typiska för den sekulära svenskens degeneration att "sluta vara så ofräscha"! Lyssna på hans ordval, så talar en homosexuell: "ofräsch". Ordvalet kommer ut den ytliga människans världsbild. Jag har tidigare beskrivit homosexualitet som en psykisk störning där individen påfallande ofta fastnar vid problem på själva ytnivån av sitt fulla väsen.

Men ordet stämmer ändå, eftersom båda rasisterna har traumaindikationen Mars-Kräftan som precis som med ateist-Humanisternas ordförande indikerar en solkig och ofräsch själ. Mars är omoral och sunk i största allmänhet, här är själens källa (Kräftan) nersmutsad.

Men hur mycket lyckades egentligen Mars-Kräftan - barndomstraumat - förklara? Ingenting! Varför föds vissa in i galna familjer och blir tilltryckta och skeva i förståndet? 

Karma svarar många kulturer, fast inte alltid med just det ordet. Reinkarnation är en av mänsklighetens mest utbredda föreställningar, fast den ibland tar sig väldigt outvecklade drag. De libanesiska druserna har t.ex. lyckats få med sig en idé om att själen omedelbart reinkarnerar när dess gamla värdkropp dör. 

Men det stämmer inte alls med barnläkaren Ian Stevensons 30 år långa pionjärarbete med att intervjua mycket små barn som hade tydliga minnen av sitt föregående liv. En del berättelser lyckades han verifiera tack vare detaljrikedom, barnens minnen av sitt och sina anhörigas namn i föregående liv, med mera. I åtminstone dessa fall, som ofta var en "snabb återfödelse" eftersom barnen hade dött unga och på våldsamt sätt i sitt föregående liv (överkörd av buss t.ex.), var det ett genomsnittsintervall på mindre än 20 år mellan de båda liven. 

De libanesiska drusernas religiösa dogm att själen omedelbart måste ges en ny kropp tycks vara en urartning av den simple naturalisten Aristoteles lära om att själen (formen) inte kan existera utan ett fysiskt substrat, att "form och innehåll" är delar av samma sak. Vissa riktningar inom islam förnekar att Koranen innehåller referenser till själavandring, men druserna har uppenbarligen läst de här textställena för vad de säger. Det notabelt att det var araberna som tog över bildningen när Europa föll in i mörker under medeltiden och Aristoteles var central för bl.a. den arabiska astrologin. [1]

*****

Sanningen är att Ekeroth och Bylund fötts till barnmiljöer som skulle skada deras själar enbart för att de redan var skadade! Mars i Kräftan i horoskopet berättar inte bara att det nyfödda barnet kan se fram mot mycket aggression inom hemmets fyra väggar och mycket möjligt själv bli en latent eller aktiv mobbare (t.ex. rasist), horoskopet säger också föräldrarna: se kvaliteten på ert äktenskap! Nu har ni dragit ner en skitstövel till jorden!

Själen skaffar sig helt enkelt en objektiv "miljö" genom val av tid, plats och föräldrar, vilken objektivt gestaltar själens eget bagage. Tanken är förstås att själen ska vakna upp inför dessa själens projektioner och inse att de kommer inifrån det egna psyket. Att det är man själv som fantiserar, t.ex. om invandrare som ett problem.

I fallet Mars-Kräftan är i stället den sanna förklaringen att det är individen själv som är feg och snål, och inte öppnar sinnesdörrarna för det nya, det främmande, det avvikande. I den stundom bisarra lek som är jordelivet spelar därmed de uslaste invandrarna med de uslaste bland infödingarna. Sverigedemokrater är packet bland svenskarna och hamnar naturligtvis i strid med de med lika dåligt karma bland invandrarna. Det är en ond spiral men båda parterna kan ha bestämt sig för detta före de föddes och båda har något att lära sig.

Obs, hela resonemanget är tillspetsat! Jag har anonyma fall med Mars i Kräftan som är rätt milda för att inte säga urvattnade. T.ex. den kände arkitekten som uppgraderade till yngre och snyggare fruar vilket syns horoskopet för en av sönerna som en Mars-Kräfta. 

Här kan man läsa Mars som "passion för husbyggande" (Kräftan = hemmet) men också som uppdämda begär för omväxling. Kräftan är Månens tecken och ett av de mest inkonstanta. Arkitektsonens velande i kärleken och byte av kärleksobjekt indikeras här väl av Mars i Kräftan, där det finns något traumatiskt i relationen till kvinnor (Kräftan) så att Mars ömsom hatar dem och vill utrensning, och ömsom brinner för dem. Som man kan se av ordföranden för Humanisterna (med både Mars och Venus i Kräftan) en extremt obalanserad placering, men i allmänhet väl dold under ytan. "I de finaste hem..."


_____

1. Saxat från nätet om drusernas tro:

All Druses, intitiated or not, subscribe to the same basic principles of faith, community, and truth. The five-pointed, five-colored Druse star represents the aspects of the divine: the mind (green), the soul (red), the word (yellow), the will (blue), and the realization of the will (blue). Druses read both the Bible and the Quran but believe that each holds multiple levels of esoteric meaning. They believe in human reincarnation and forbid polygamy, smoking, drinking, and the consumption of pork. (källa)


Inga kommentarer: