Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 juli 2011

Debattör säger beröringsskräck - folksjukdomen svarar!

Man kan inte säga annat än att de ynkliga ateisterna sover en söt törnrosasömn, dag efter dag vandrar de frimodigt på, övertygade om att de står högst i skapelsens ordning. Föga vet de om att de är mer manipulerade än någon annan människotyp!

Ta bara följande exempel från en Newsmill-debatt jag inte ens orkar ta del av eftersom den involverar religionshataren Christer Sturmark, han som inte ens kan använda orden rätt eftersom han tror religionskritik (en dålig översättning av engelskans critique of religion) är detsamma som att linda in negativa sentiment i en rationaliserad dräkt av ord, ord, ord. 

Humanisterna sysslar inte med intellektuell "critique" av religion de hatar den kort och gott och har gjort det sedan deras föregångare under Franska Revolutionen blodtörstigt slaktade drivor av kristna i sitt besinningslösa religionshat. 

Det är den traditionen, av uppblåst och arrogant dyrkan av den egna tankeförmågan i kombination med en övertro till teknikens under vi behöver känna till för att förstå vad dessa Humanister egentligen håller på med. Ingen ska låta sig luras av den smet de breder vitt och brett omkring sig i varje debattforum, med lika delar halvdold invandrarfientlighet och osund vetenskapsdyrkan. De är blivande massmördare, samma dag de blir mer än en utskrattad fringe-rörelse - minns vad som följde i Encyklopedisternas spår!

(Det kommer lyckligtvis aldrig att hända eftersom det krävs rätt svåra mentala rubbningar för att finna någon tjusning i vad Humanisterna har att bjuda på.)

Vad som utspelat sig på Newsmill är tydligen att någon kristdemokrat i regeringen satt armbågen i sidan på Sturmark och gäcksamt menat att han lider av (religiös) beröringsskräck. Att han mår sämre psykiskt än så, har den här bloggen redan pekat ut, med hänvisning till den fallna Mars i Kräftan i svår dissociativ störning med konceptskaparen Saturnus i Luft/Vattumannen.

Han är det klassiska exemplet på människor som bryter ihop av att bara höra vissa tankar tänkta - den skadade revirinstinkten i Kräftan är helt ur spår. Jag har pekat på Kapten Klänning som ett annat exempel på hur märkliga effekterna av en fallen krigare kan bli. Personligen är jag övertygad om att Sturmark har hela garderoben full av kvinnokläder... Via hjälpteorin om de abrahamitiska religionernas negativa syn på sexuella avvikelser skulle mycket av hans hispighet därmed få sin förklaring.

Intressant är att kristdemokraten, säkert utan att veta det, använder ordet beröringsskräck om en man som utöver denna skada i protektionismens och den kräftskalslika slutenhetens tecken också har Kräftans härskare Månen i ett tecken med extrem beröringsskräck: Månen står ju i "orörda" Jungfrun, hon vars värde på äktenskapsmarknaden (i ett patriarkalt samhälle) är helt beroende på att hon inte har blivit "rörd"! Det är allmänt känt att Sturmark är som en prinsessa på ärten, han bevärdigar inte andra människor ett svar om det inte tycks kunna gynna honom själv. 

Vi har noga utrett hur Jungfrun är zodiakens kanske mest beräknat själviska av alla de första sex "jagiska" tecknen. Med det sjunde, Vågen, kommer en försmak av vad det innebär att tänka större än bara till sitt ego, men därpå en våldsam backlash i formen av den slutliga striden mellan gott och ont (ego) i Skorpionen. 

Först efter denna drabbning mot all undertryckt själviskhet som uppstod i Vågen (där man ännu var ett ego men för den goda sakens skull beredde rum för "den andre") föds i och med de återstående fyra zodiaktecken den universalistiska människan - en ogripbart stor varelse jämfört med det parodiska slingrande och manövrerande Sturmark håller på med i medierna. Hans Sol-Lejon blir ofta en solkigt inbilsk och narcissistisk typ när psyket står i Månen och är så där fruktansvärt beröringsrädd. 

I en och samma person har vi en uppklädd och inbilsk härskare och hans sekreterare med uppgift att hålla allt obehag som kan skada självbilden borta. I praktiken leder Ljusens placeringar inte till lika bra resultat som teorin med en härskare och en underlydande tycks utlova. Jag har hittat åtskilliga förbittrade och kvästa livsöden med den här omaka kombinationen av tecknet som vill mest för egen del och det som, med Jungfrun Greta Garbos ord bara önskar att få vara i fred med sitt. Kombinationen av dessa Ljus är psykologiskt haltande, minst sagt.

Vad som nu händer på Newsmill är förstås det vanliga. Sturmark gömmer sig eftersom han inte tycks kunna följa upp debatten med ett genmäle, men in kommer en annan ateist, en person som träffats så hårt av ordet "beröringsskräck" att det är detta han fokuserar på i sin artikel. Det här är en av de verkligt störda, som finner religions så vedervärdigt att han gjort det till sitt livs mission - vid sidan av det i sig själsdödande arbetet som datorprogrammerare - att bekämpa.

Det roliga, som den här fördunklade ateisten tyvärr inte kan se, det är att han inte har full autonomi vad han än tror om sitt exalterade mänskliga "förnuft" - han triggades nämligen på exakt samma grund som kristdemokraten så tydligt synade Sturmark - genom att vara född med psyket i det främlingshatande, materialistiska och allmänt hygienneurotiska Jungfruns tecken! 

Lysande orkestrerat, Världssjälen!

*****

Jag tänker inte läsa hans inlägg heller men kan inte undgå att notera ingressen:

Att ställa en diagnos på sin meningsmotståndare när man inte kan argumentera för sin sak, är ett klassiskt exempel på riktigt dålig debatteknik.

Kritiken kunde tyckas drabba även den här bloggen, om det inte vore för att den är felaktig.

Svenskar är i blöjåldern ännu, från att ha varit ett folk helt utan mål i mun låter det nu för jävligt i de interaktiva forumen på nätet. Kollektivsvensken håller på att falla sönder i många miljoner separata röster (och det är intressant att alla likväl låter likadant eller åtminstone lätt kan delas in i några få kategorier).

Varför ateisten har fel är att ad hominem-argumentet - personangreppet - inte är samma sak som att begrunda den talande och reflektera över inte bara det sagda utan också varför det låter (så illa) som det gör. 

Jag utgår från att kristdemokraten dragit en slutsats utifrån det sätt som Sturmark brukar föra sig i alla frågor rörande religion: Han har en enda programidé - träng tillbaka alla religiösa till sina kammare och håll gator och torg kliniskt fria från religiösa uttryck. Detta är beröringsskräck, men hur skulle ateist nummer 2 kunna förstå det, som själv lider av samma Mån-Jungfru?

*****

Låt oss se hur pass illa det är i detta fall, mannen har alltså en så låst attityd till allt som inte är sekulärt och vetenskapligt att han t.o.m. orkar driva sajter och webbradioutsändningar. Då är man inte frisk!

Jag var själv sjuk som startade bloggen Ockulta ögat när jag såg Humanisterna breda ut sig i medierna, men jag tillfrisknade snart igen. Gruppen for fram med så mycket osanningar och töntiga argument att jag insåg att naturens lagar aldrig låter en sådan grupp rota sig bland svenskar. 

Svensken är helt enkelt inte tillräckligt intresserad av Humanisternas privata krig mot religion och filosofi. (Filosofi måste nämnas eftersom de två hör samman. Religionen är det kultiska uttrycket för de tankar som antikens stora filosofer formulerade.) Och den främlingsfientliga undertonen hos Humanisterna sköter Sverigedemokraterna så mycket bättre. Ingen behöver Humanisterna med andra ord. Låt dem gnälla på om uteblivna föreningsbidrag.


Här saknas i praktiken hälften av elementen. Det leder ofta till tydligt obalanserad naturer. Detta är viktigt att veta innan man lyssnar på vad vederbörande har att komma med! Visserligen lär man höra att det skevar efter ett tag, men det är väl att kunna ha diagnosen klar för att inte spela onödig tid på den här typen av vinklade partsinlagor.

Precis som i horoskopet för högerns megafon på SvD, den politiska chefredaktören Gudmundsson, kan man hos ateisten ovan notera en betydande nivåskillnad mellan vad man söker utföra och det man är. I Gudmundssons fall pekade jag på att han sökte låta som en maktens språkrör: officiell och objektiv via en Måne i Stenbocken, placerad i det universalistiska segmentet av zodiaken. Men när man synade Månens disponent Saturnus var det långt ifrån sanningen. Saturnus fallen i egocentriska Väduren avslöjade en total brist på renhårighet. Gudmundsson är en anställd propagandist, inte en ärlig journalist.

I den här ateistens horoskop är det istället handlingsjaget och dess disponent som diffar. Problemet är inte stort, men det är märkbart. Det är faktiskt samma problem som återfinns i det svenska nationalhoroskopet. Vår och ateistens Vattuman-Sol indikerar visserligen stora och breda lösningar - systemlösningar som ateisten som datatekniker borde vara väl förtrogen med. 

Problemet är att svensken är en så förbaskat grötmyndig besserwisser, han låter forcerat kunnig, avtändande klok och förnumstig. Detta beror på att nationalhoroskopets Sol disponeras från Saturnus som befinner sig i ett långt yngre tecken i zodiaken. Saturnus är "bara barnet" i Tvillingarna, låt vara ett försigkommet och klurigt barn. 

Vi svenskheten och ateisten representerar alltså ett folk som överlag har en tioårings mognad. Vi har lärt oss ta ut satsdelar och kan analysera tillräckligt för att, som framgår av citatet ovan, försöka mästra andra genom att hitta tillämpliga lagparagrafer om hur fel personpåhopp är. 

Tyvärr räcker inte en genomsnittlig tioårings intellekt till att avgöra om hans smartness hamnade på rätt plats eller inte eftersom också reflektorn - sinnet i Jungfrun - hackar ner allt till smådelar vilket är som att säga ramverkets destruktion. Allt som återstår är kritik och idel kritik! Inte konstigt att ateister framstår som mindre intelligenta. De är mindre intelligenta. 

Resultatet av för mycket Merkurius blir en människa som torskar på myten om sin egen intelligens. Superbia, högmodet som går före fall! 

Men som tröst kan sägas att den här nivån räcker för att bygga datorsystem, jag vet, själv med en merkurisk Måne (i Tvillingarna)!

Den som tittar två gånger på ateistens himmel inser strax att han föddes kort efter den stora grundlagsändringen som gav Sverige dess aktuella nationalhoroskop! Mycket av det som bloggen sagt om "ingenjörssvensken" passar således bokstavligen in på det här horoskopet, särskilt då han faktiskt slipper den antiintellektuella och materiellt fixerade Månen med dess bindning till jorden/Oxen i nationalhoroskopet.

Men det har inte gjort honom något gott alls, och nu förstår vi att ateism kan vara en dold folksjukdom! Till vad nytta är filosofins och religions Jupiter - den höga intuitiva kognitionen -  när den disponeras av en Saturnus som bara är barnet? 

Svensken saknar överlag (individer kan alltid avvika) andlig potential. De kan bara expandera (Jupiter) så långt som den komprimerande Saturnus förmår sammanfatta sina intryck när man är tio-fjorton år gammal. Detta är en hemsk insikt om ateismen och den svenska sekularismen. Vi är som den amerikanske ex-diplomaten sade om Carl Bildt, "en rätt liten hund som gläfser som vore vi en stor".

Solen/Jupiter försöker så mycket, men Saturnus är ännu bara i Tvillingarna...


//Skrivet av en från generationen som tog plats i rum och tid längsmed Saturnus-Skyttens tankelinjer (och där disponenten Jupiter gudskelov bara saggar ett tecken).


5 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan inte vara seriös med denna bloggen, väl!? Har läst igenom lite här och sitter mest och skrattar åt vilken dynga du häver ur dig.

Det är väl tänkt som en humoristisk blogg detta? Annars blir jag lite rädd.

Seaward sa...

Säg som det är, du fattar inte ett dyft av introduktionssidan Temastudier - svarar astrologin på kvantivativa tester, eller hur?

Det kan då bero på att den där "dyngan" sitter mellan dina egna öron, eller att du helt enkelt är lite för ung för analytisk tanke.

Astrologi är en hyperkomplex konstform och då ska du ändå veta att den här bloggen presenterar en nerdummad version som innehåller kanske en hundradel av det kompletta systemet.

Anonym sa...

Begreppen osanningar och töntiga argument är hämtat från det här blogginlägget. Tyvärr är det det enda som fastnat för mig eftersom det är klart applicerbart på hela inlägget. Som sagt, detta är väl tänkt som en tomteblogg för knasbollar med lite glimt i ögat antar jag också, som kommentatören ovan. Frågan är bara hur i hela friden du orkar hålla på att skriva så här mycket tok, lägg tiden på något mer produktivt istället. Hamnade här av misstag, jag lovar att det inte ska upprepas.

En sak jag alltid undrat är varför planeternas geometriska placering vid födseln skulle kunna ha någon som helst inverkan på personlighet mm? Det är ju så galet så det finns ju inte ord för det? Varför skulle det ha större bäring (om någon) än olika diskborstars inbördes placering? Lägg ner..

Seaward sa...

Läs klassicismens stora filosofer. Förstå att vår 3D-värld har utvecklat sig från ett osynligt "blueprint", en planritning. Då är du i synk med verkligheten och i position att ta en ny funderare på astrologin. Den delar fundament med den anrika filosofin.

Din "verklighet" - där ohyfsade ord rinner ur munnen - är samma som filmen Matrix berättade om (del 1 var extremt filosofisk).

Astrologin vet att universum bara är en projektion i 4 dimensioner av en annan verklighet, den som i äldre tid religionen visat sin vördnad för. Astrologin väljer att mappa upp sina tankar mot denna yttre verklighet.

Helikopterns uppfinnare Arthur M. Young förbluffade sin samtid med häpnadsväckande exakta prognoser baserade på just tankar kring planeternas geometriska förhållanden. Sök Young på nätet, en naturvetenskaplig gigant i vår tid och lyckligt befriad från jönseri av det svenska "skeptiska" slaget.

Anonym sa...

Detta är alltför bra för att vara sant. Ju mer du skriver desto stolligare framstår du ju. Om astrologin "vet" något så borde det väl gå att visa på något sätt? Vad är annars att "veta"? Jag köper inte ditt svammel om 3D/4D och kommer alltså inte att följa upp det. Lika lite som jag följer upp andra ovidkommande stollerier, typ amegastavar, magnetarmband och liknande knas som tagits fram för att tjäna pengar på sinnessvaga individer.

Vi vet båda att det är i "din" värld som knasigheterna frodas, du kan inte ha undgått 19.20 kr/min spådamer, horoskop mm tjafs.

Aldrig under min livstid kommer någon att lyckas övertyga mig om att planetpositioner har en inverkan på personlighet. Icke heller diskborstar. Inte heller kommer mina barn att gå på sådant tjafs, det kan du vara säker på.

Jag gissar att vi står extremt långt ifrån varandra, jag tror ju tyvärr att hela ditt fundament är ett gungfly och bortkastad tid. Lev lycklig i din tro, jag kommer att göra det i min. :)