Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 juli 2011

Arabmördaren - alla kan begå misstag


Alla kan missta sig på vari problemet ligger...

Så hårt överreagerade den av naturen hyperkritiske Mark Ströman att 11 september-dramat fick honom att se araber överallt. (AB, Expr, DN, SvD)

Han började skjuta ihjäl folk bara de påminde om en semit. På något sätt påminner det här om moderate Fredrik Reinfeldts ogillande av "det sovande folket" som gjorde att han på rekordtid plockade isär välfärds-Sverige, till en början möjligt eftersom folket under några år av ouppmärksamhet slutat tänka medvetet på sig själva som ett lag. 

Och det, i sin tur, berodde på att den dåvarande socialdemokratiska regeringen ägnat sig åt helhjärtat åt marknadsliberallism, en falsk filosofi som genast skapar de avskrädeshögar till människor vi har runtomkring oss i samhället idag, inhumana egoister, barn som hugger kniv i varandra för en pryl extra eller över en flickvän de inte kan få. 

Svensk, säg inte att du inte förstår varifrån dagens våld på alla samhällsnivåer och i alla former kommer från! Och säg inte att det kommer från invandrare om du vill behålla någon intellektuell respekt. Skiten föds ur själva det ekonomiska system du kanske röstar på, ett system Reinfeldt ansvarar för och som systematiskt söker bygga in ojämlikhet i samhällskroppen, med de resultat detta får för grannsämjan mellan kvarteren och statsdelarna.


*****

Nyligen avrättade Mark Ströman (han stavade själv med ö, tyskättat som han tycks ha varit) och Fredrik Reinfeldt är ett okej men inte klockrent "look-alike"-par. Men deras väna uppsyner påminner om att självbedrägerier och livslögner ofta övertygar den som praktiserar dem. 

Ströman trodde verkligen han tjänade Amerika genom att fimpa araber, fast det var folk av andra nationaliteter som strök med. (Här vacklar tidningarnas rapporter sinsemellan - var det muslimer eller araber han ville åt? Skit samma.)

Reinfeldt trodde för sin del verkligen (han kan ha börjat begrunda sina synder nu) att sjuka egentligen var friska men lata, och att långtidsarbetslösa hade sig själva att skylla när det i själva verket är arbetsmarknadens selektionsmekanismer som är helt ur lag. Självbedrägerier har ofta den astrologiska Månen som huvudorsak. För avsiktliga bedrägerier, granska noga Merkurius.




Jag har några gånger återkommit till mitt eget soltecken Vågen och menat att det döljer en hel del mentalstörningar. Ofta handlar det om den idealism som slagit käpprätt fel och driver helt orimliga projekt utifrån en falsk luftslottskonstruktion. Strömans och Reinfeldts harmlösa uppsyn bottnar i att båda har sinnelagets Måne i Vågen, en indikation på en instinktiv svarsbenägenhet på just harmoniprincipen.

Helt nyligen upphävde artisten Nanne Grönvall sin stämma till idealistiskt försvar för de fattiga barnen i Sverige - spillror av Reinfeldts arbete på att skapa klyftor i Sverige så att de själviska ska känna att det lönar sig att skapa distans från "det sovande folket" (i sig en ren fantasifigur).

Nanne omvittnar en fungerande idealism hos Månen i Vågen, Ströman och Reinfeldt gör det inte!

Accepterar vi en Chandra Lagna hos den amerikanske trippelmördaren, dvs. Månen som ascendent istället för den okända verkliga ascendenten, hamnar förstahusets disponent Venus olycksbådande i 12e huset för "saker man gör till sitt förfång" - tolfte är ett förlustens hus ur världsligt perspektiv. Reinfeldts födelsetid är känd och den ger en Jungfruascendent.

Jungfruns härskare Merkurius hamnar tyvärr också den i 12e huset, där den kan famla mer i blindo än ha saklig grund. Reinfeldts (och Borgs) skattepolitik som de drivit i flera år nu, tycks bara vara en enda stor fantasi! Med arbetslinjen, Fas 3 och allt vad det hetat har bara folk kommit i kläm. Reinfeldt lider av en sällsynt brist på verklighetskontakt, han är en av Mån-Vågarna som fastnat i ideologins typ av vanvett, inte olikt arabhataren Mark Ströman.

För amerikanens del pågår några väldigt märkliga saker i det hypotetiska tolfte huset, bland annat är det väldigt osäkert vad som resulterar ur en fallen Venus i Jungfrun - teoretiskt benägen att haka upp sig på detaljer och missa det större perspektivet - när "bestraffade" (avhuggna) Draksvansen bildar en "ohelig" konjunktion över en så svår gräns som den mellan ett Eld- och ett Jordtecken ("egenmäktighetssyndromet"). 

Helt klart saknade mannen fullständigt omdöme som inte ens klarade att förvissa sig om att det verkligen var rätt etnicitet på sina mordoffer. Rimligen har Reinfeldt åtminstone 30-35 IQ-poäng mer. Enligt Expressen har amerikanen fått perspektiv på sitt liv: "Jag var en outbildad idiot då." (Mark Strömans "testamente", ord inifrån fängelset.)

*****

Betraktar man Ströman ur Chandra Lagna-perspektiv så sätts också hans intelligens i fråga ur ett annat perspektiv. Jupiter i nära kontakt brukar förhöja intelligensen, men Jupiter i Jungfrun passerar genom ett tecken vars herre Merkurius ser Jupiter som sin fiende (det skulle jag också göra, Jupiter står för en ojämförligt mycket högre intelligens är blott "gatsmarta" eller logiska Merkurius). 

Därtill innebär en Vågascendent (om nu fortsätter resonera utifrån denna provisoriska månacendenten) att Jupiter förvandlas till en tillfällig illgärningsman! Alla dessa bud om båda sinne (Måne) och intelligens (Sol) vittnar om en rent ut sagt korkad människa. Ja, sådana föds också!

Om man refererar till de minst sagt komplexa indiska reglerna om verksamma väl- och illgörare, spegelvänds emellertid Jupiters natur ännu en gång, tillbaka till välgörare, eftersom den befinner sig i ett från början ont hus (12e)! Emellertid är planeten fortfarande klent placerad i Jungfrun där den inte tillåts någon högre expansion än Merkurius själv är kapabel till. 

Och Merkurius i härskar- och upphöjt läge i Jungfrun får verkligen "renhållningsarbete" på hjärnan. Vi vet redan att Jungfrun som måntecken har mycket med räddhågsna (dvs. överdrivet självmedvetna) människors främlingsskräck att göra, och i Ströman ser man hur det naturligtvis inte bara är den oupplysta Månen som skapar detta, utan att roten till problemet ligger i zodiaktecknet Jungfrun, den som VILL avgränsa och hitta på mer eller mindre legitima gränser för att värna sin kanske djupaste sida: privatismen. 

Den antike grekiske Hermes (Merkurius) har en liten lustig hatt på huvudet. När han sätter på sig den blir han osynlig - symbolen för våra privatism för våra individuella medvetanden. Skillnaden på Tvillingarna - som nog kan tänka både ett och annat de aldrig sätter ord på (mössan på!) - så verkar det som om den merkuriska principen när den nuddar Jordelementet (Jungfrun) blir en aktivist. 

Oförtrutet fortsätter de ledande språkrören i Humanisterna - Sturmark, Ulvaeus, och Demirbag-Sten - att argumentera mot religionen i samhället, i skolorna och så vidare. Alla tre har Månen i Jungfrun och hör typologiskt därför ihop med den utbredda Månen i Jungfrun bland Andra världskrigets nazister. Dessa Humanister är egentligen skadedjursutrotare för att använda ord som kan höras hos Sverigedemokraterna, vars politiker påfallande ofta har med Jungfruns separatism att göra, enligt horoskopen.


*****

Varför jag släpade fram slitne gamle Reinfeldt även i det här sammanhanget, berodde inte bara på Mån-Vågens ibland helt misstagna idealism. Mark Ströman föddes i Jungfruns 27e grad. Detta är exakt på graden placeringen för Reinfeldts irritabla Mars (26°42'). Moderatens Jungfruascendent ligger några grader tidigare. Är det därför det ändå finns en viss "look-alike"-faktor i båda ansiktena? Har vi en viktig pusselbit till ett genomsnittligt Jungfruansikte här?

Zodiaktecknen kommer i många varianter. Jag vet faktiskt inte vad det är man ser eller tycker sig se. Än kan det vara en viss planet som stiger i öster eller aspekterar ascendenten som modifierar utseendet, än kan det vara den enormt viktiga Solen och dess tecken. 

Titta här på den fenomenala komiker Bill Murray, där tyvärr ålder äter honom snabbt nu, för det vänstra fotot antecknade jag 2008 och det högra är tydligen från i år. Är inte detta den trevliga Jungfrun, tecknet som vi vill känna det, innan dess förargligt diskriminerande baksida dök upp pga. den här bloggens faktiska undersökningar i verkligheten snarare än myten som valsar runt i böckerna? 

Båda bilderna tillsammans påminner starkt om både Strömans och Reinfeldts sätt le och utstråla just orörd (skuldfri) ungmö! (Om Reinfeldts sätt att aldrig kunna bli befläckad utan varje gång låta en minister ta stöten, behöver knappt påminnas om. Det blir ett av de bestånde minnena, Jungfrun som hatar fläckar på skjortan. Jungfrur ljuger bättre än något annat tecken eftersom de är så observanta på konkreta detaljer. Först när hemliga papper läckte ut, stod det klart att Reinfeldt ljugit svenskarna mitt i ansiktet - han visste att utsatta grupper skulle drabbas av "sjukvårdsreformen". Intill den pinsamheten hade han vårdat sina ord, så noga, noga!)

2008/2011 - på bara tre år satte ålderdomen in.

Bill Murray är ett bra exempel på Jungfruns tecken då flera viktiga planeter understryker det "jordiga" (Solen, formgivaren Saturnus och Ketu). Månen i Stenbocken "plockar" upp historien en gång till genom att ha Saturnus-Jungfrun som sin disponent. Det är möjligt att Murray skulle funka bra som referens för någon subtyp av Stenbocken med... 

Som sagt, ögat och det inre sinnet uppfattar något, men vad som uppfattas beror på vad och hur mycket du redan lagrat upp. Vad vi egentligen talar om här är bara matematiska noder, en trådmodell som din fantasi frigör ur det konkrets kötthuvudena! 

Platons "former" eller "idéer" har ju ibland föreställts vara just ren matematik, synliggörandet av en ofattbar intelligens "eviga tankar". Jag tror det är så, vår inre själ har naturligtvis ingenting med människoarten att göra. Den tanken känns inte så kul när man är mitt uppe i livet, men den kommer att blir mer uthärdlig bara några år senare...




(Intern not. Länk i DN ännu kvar 16.34, några minuter efter publicering. - granskning av censurbenägenhet i vissa borgerliga organ!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte konstigt att någon som tror på astrologi vill ha välfärd. Skaffa ett jobb och tjäna dina pengar själv istället för att kritisera Reinfeldt för att han gynnar dem som arbetar hårt.

Seaward sa...

Hade du inte presenterat dig som den idiot - att döma av din obefintliga respons på inläggets verkliga djup och bredd - hade jag kunnat berätta mycket för dig om Reinfeldts arbetsmarknad och dess problem, ur en akademikers perspektiv. Men du låter som den träl du uppenbart är, och pärlor för svinen är ett nöje som snart förlorar sin tjusning.