Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 juni 2011

En arrogant, moderat skit till och Tamas guna styr dem nästan alla

Säger moderaten Hanif Bali på Newsmill:

Först och främst vill jag säga att det var dumt av mig att kalla Roland Poirier Martinsson för idiot. Det är givetvis inte upp till mig som lagstiftare att avgöra. 

Det var inte mycket till pudel, tvärtom det löjligaste uttryck för självrättfärdig skitstövelmentalitet jag sett - just en sådan som hans partiledarens sätt att vara lockar fram - fast alla inte håller sig i lika strama tyglar som Reinfeldt för att dölja sina sanna sentiment. 

Bali har storhetsvansinne - sitter med i Arbetsmarknadsutskottet men är redan så maktberusad att han kallar sig "lagstiftare"! Tankarna går till fornstora män som Hammurabi eller Solon, men här har vi bara en strunt som älskar den ordningsstörande homoparaden, den som varje år får stockholmare att längta bort från stan.

Det finns bara ett zodiaktecken som ligger så nära den helt urspårade självbilden som den vi här ser, och det är Lejonet, zodiakens konung.

Här är det inte ens fråga om en Sol i Lejonet utan bara den skugglika avbilden - Månen i tecknet. 



Och det är inte ens början på historien om den här djupt dysfunktionella stjärnhimlen. Ingenting tycks fungera, och den som studerat storkorset i Tamas guna det allra minsta vet nu att vi har en lika extremt degenererad homosexuell böjelse som vi såg hos de två homosexuella idrottstränarna med snarlika låsningar i det motivfixerade Tamas.

För att inte tala om den förbluffande korkade "skeptikern" och extremt tamasiska James Randi som valt att "mobba" parapsykologin då den homosexuella problematiken i vissa fall inte går att distansera sig från genom genderteoretiserande rationaliseringar, utan verkligen stör ut det goda omdömet. 

I moderatens angrepp på den begåvade men konservativa filosofen och oförmåga att förstå när en total pudel var på sin plats, bevisar han den här bloggens teser. 

Antikens tänkare såg klarare än vi då de konstruerade zodiaken som ett rättesnöre för människan att tillägna sig en sund uppfattning om rätt och fel.

Bloggen har i granskningen av 120 hbt-horoskop funnit att antikens misstro mot Mars, "fallen" i Kräftan var berättigad. Den är överrepresenterad bland svårt patologiska själar. Men apropå Hanif Balis himmel vill jag påpeka att också mannens tecken Lejonet tycks attrahera homosexuell störning. 

En fluga gör ingen sommar, men att de båda homosexuella Christer Björkman och Stephen Fry var födda bara timmar från varandra och båda i Lejonets tecken, är just en sådan indikation som bara oerhört tröga människor (som den med storkors i Tamas guna och föga mer att kompensera situationen för) skulle missa. Randi hade också problem med Lejonet och det är bara att studera den här moderatens Lejon, det är helt degenererat. 

Jag använde ordet "arrogant" även i fallet med schlagergeneralen Björkman, och det är då skuggsidan av Lejonet, tecknet som kanske har svårast av alla att distansera sig från sig själv. 

Tamas, fixeringens kvalitet, gör att det inbilskt kan tro sig vara den store Lagstiftaren själv och det kan sägas att undertecknad själv har en Sol, inte i Lejonet men väl i Lejonets naturliga femte hus. Den ursprungliga lagen kodifierad i zodiaken ligger mig varmt om hjärtat!

Jag har f.ö. flera exempel på mentalt hospitaliserade Mån-Lejon, så den här moderaten borde kanske tagga ner och söka terapi för sin homosexualitet. Bloggen har föreslagit hypnoterapi för att öppna insikten om hur våra tidigare liv kan leda oss till kognitiva rubbningar i de fall ovana själar byter kön på värdkroppen mellan två liv.



Tillägg

Inlägget skrevs i direkt respons på pudeln som inte var. Publicerat, forsätter jag läsa moderatens text. Några stycken längre ner i moderatens text ser jag hur oändligt väl horoskopet stämmer med den människa som fått sitt psyke irreparabelt förstört för åtminstone den här inkarnationen. Det är ankomsten till nytt land vid tre och otaliga fosterhem under de tidiga uppväxtåren.

Say no more - allt står skrivet i den nu hårresande bindningen i mörkrets psykiska kvalitet Tamas... Bara en total underkastelse unver Överjaget kan remodellera den här varelsens lägre psykiska strukturer. Men knappast under Satans välde, knappast som moderat...

Av texten framgår också att han kallar sig hetero, har flickvän - som han kysser, minsann. Jag kallar det här en typiskt sociopatisk konstruktion av en identitet. När en människa inte beter sig som horoskopet antyder, då väljer jag intimationerna från den eviga visheten. Betrakta här storkorset i Tamas guna på exakt samma sätt som hos Reinfeldt och Borg - det är en skräddarsydd kostym som håller sammanbrottet på avstånd.

Redan den första läsarkommentaren på Newsmill noterar att moderaten trasslat in sig i självmotsägelser genom att villkora ordet tolerans! Jag säger det igen: sociopater konstruerar bara de världar de vill projicera, men de gör det mer eller mindre skickligt.

Jag har hört att adoptivbarn godtyckligt tilldelas ett födelsedatum om våren. Kan ovanstående, den 10 april, vara ett sådant fall? I så fall är detta det öde som är det givna. (Ett djupt mysterium!)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Bali nämner också att två homosexuella avrättades i Iran. Visst, dödstraffet är oetiskt, men han utlämnar också att de dömdes för våldtäkt. Finns det något tecken på desinformation i hans horoskop?

Seaward sa...

Jag tror det ligger lite i sakens natur att den som konstruerat en identitet och bär den som en kostym - vilket jag i tillägget upptäckt var fallet - att en sådan människa plockar rätt fritt med pusselbitar.