Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 juni 2011

Demagogen Karin Pettersson på AB



"Rollen som politisk chefredaktör på Aftonbladet är en stor utmaning för mig. Från den positionen vill jag bidra till att utveckla den långsiktiga opinionsbildningen inom arbetarrörelsen", säger Karin Pettersson i ett pressmeddelande. SverigesRadio

Men var upphör individens allmänna rättrådighet och humanitet och en agendadriven demoni träder i dess ställe?

Aftonbladet har betett sig snuskigare än de flesta medier under det pågående drevet mot en kung som på kungars (och människors!) vis kan ha förlustat sig i yngre dagar. (Se t.ex. min kommentar till Peter Kadhammars horoskop - han har beretts plats till två krönikor i samma fientliga stil.)

Och nu tror "folkbilderskan" Karin Pettersson att hon ska tilldela monarkin och kungen personligen nådastöten genom en egen ledare vars rubrik "Kliv av - för folkets skull" var något av det mest ihåligt förställda jag någonsin läst. Har hon ingen heder alls? Först skapar medierna en oproportionerlig skandal och sedan låtsas Pettersson ta folkets parti! Jag förmodar att det här lågvattenmärket i svensk jouranlistik inkluderas i det Advokatsamfundets generalsekreterare vänder sig mot och kallar "ondsint" (DN).

Närläsning av Petterssons text visar att dess enda syfte är att kasta maximal smuts på konungen genom att i princip varje mening kopplats ihop på den simpla människans sätt: att ställa kontraster mot varandra. 

Pettersson menar sig vilja "utveckla" arbetarrörelsens åsikter men hon gör det genom att visa dem det ultimata föraktet: genom att presentera svart-vita kontrastpar som visar att hon betraktar dem som förskolebarn.

Låt oss skaffa undan en sak, argumenten om kungen som säkerhetsrisk i händelse av utpressning från gangsters, är skitargument. Här handlar det bara om en bindgalen grupp maktpotentaters försöka upprepa Franska revolutionen ännu en gång! 

Men det är den rovkapitalistiska högern med Reinfeldt i spetsen som är fienden, inte kungahuset - har dessa parodiska bisarro-sossar ingen som helst samtidsrealism? Kungahuset har inte längre samma symboliska värde som på Ludvig den sextondes tid!

Med sin åtrådda republik - jag tror inte för ett ögonblick att Pettersson äger en radikalt socialistisk ambition - kan hon sedan odla fram verkligt sexuellt degenererade sekularister, män som fransmannen och fd Valutafondschefen Dominique Strauss-Kahn.

Här är då den gamla arbetarrörelsens sämsta sida: Europas kungahus har i allmänhet varit kristendomens upprätthållare, och när en fattig arbetarklass med rätta gjorde upp med förtryckande snåljåpar (den tidens Joakim von Ankor och Fredrik Reinfeldtar), kom kristendomen att som barnet kastas ut med badvattnet. Under det materialistiska 1800-talet, då atomerna ansågs utgöra basen för vår solida verklighet, tog människor på sig själva att bestämma vad som var rätt och fel. 

Den forna överhetens kopplingar till och oförmåga att själva leva upp till normal kristen moral, gav de sjaskiga arbetarna i Europa skäl att förkasta religionen precis som ett århundrade tidigare encyklopedisterna i Frankrike ställt "förnuft" mot "religiösa dogmer".

Som den här bloggen försiktigt börjat visa kan "gamla dogmer" faktiskt rymma eviga sanningar. Flera pilotstudier har visat att astrologins teser faktiskt "fungerar", trots att ingen längre tittar i den riktningen och därför inte har en tanke på att det skulle kunna existera något sådant som en universell morallag som, faktiskt, destinerar olika människor att vandra olika livsvägar.

*****

Men vilket horoskop har då en sådan här ringa människa? Fångad i "fel" ögonblick - som på fotot ovan - behövs bara lite extra kontrast för att illustrera åtskillig kapacitet till nedrig illvilja, buddhismens bidrag till mänskligheten, hack i häl på den grekiska logikens utveckling, var att påminna människor i den avsevärda fara det ligger i att fastna i en värld styrd av språket. 

Bloggen kallar dessa typer för "luftskallar" och en politisk ideologi är just en sådan semantisk bubbla som bara utgör ett tvärsnitt av verkligheten. I värsta fall är det så illa tillskuret att ideologin är kriminellt på kant med den universella morallagen. 

Inte minst är ateismen, med dess grund i det falska antagandet att var enskild människas utblick är det enda möjliga perspektivet på sanning, dvs. det finns ingen objektiv sanning alls utan allt havererar i värdesubjektivism, ett sådant kriminellt felaktigt utsnitt av den verkliga verkligheten. 

Platons "Former" finns och de är eviga. De är garanter för objektiva värden, objektivt rätt och fel, och astrologin har genom dessa mörka århundraden efter Franska revolutionen fortsatt tradera minnet om att sann rättrådighet kräver att flera perspektiv vägs samman (Saturnus upphöjd i Vågskålarna). Denna och många andra spelregler har nedlagts i vår värld av en högre Intelligens för att förhindra att vårt släkte förintar oss själva. Denna högre Lag förnekar ateister och alla svenska socialdemokrater förutom den kristna falangen.

Det förvånar inte alls att Pettersson sett till att hålla lätta ledtrådar till sig själv borta från nätet. Det är något speciellt med de här människorna som inte bjuder på sig själva... Artikelförfattaren på svenska Wikipedia har den vaga födelseuppgiften, "mellan 22 december 1974 och 19 januari 1975". Och det är bara tack vare hennes svar på triviafrågan om sitt (västerländska) stjärntecken som ens den uppgiften finns!

I det it:fierade och informationstäta Sverige vet således ingen ens vilken födelsedag som ska kopplas till en av landets värre demagoger - glöm det där om folkbildare! I så fall ger den här bloggen folk bildning nog att se igenom höger/vänster-skalan som en alltför platt och fattig världsbild. 

En så enfaldig kognitiv karta kommer inte att klara sig många år till och Miljöpartiet har redan visat hur vi nu måste tänka multidimensionellt. (Jag har aldrig röstat miljöpartistiskt, inte röstat på länge alls faktiskt, men jag ser vilket typ av tänkande som tillhör framtiden.)

De som skriver åt "arbetartidningen" Aftonbladet har en förunderlig förmåga att ta sig från småstaden in i attraktiva Stockholm. Det är som det finns två sorters folk ute i Sverige, och bara den ena skaffar sig privilegier att ta gräddfilen in i kungliga huvudstaden. När de sedan är där, då räcker inte fingret, de ska ha hela handen och vill eliminera kungahuset! Vilket pack.

Pga. Petterssons tydliga vilja att mörklägga sin historia och sig själv, är följande horoskop en ren chansning, baserad på Upplysning.se. Jag utgår från att hon, faktiskt född i en förort söder om Stockholm har tagit sig in mot centrum (alltid ett tecken på en statusorienterad människa).

Det finns bara en individ i hela Storstockholm som tillhör Wikipedias vaga uppgift om "(tropisk) Stenbock 1974/75", och det är en Karin Hedensjö Pettersson (skilsmässor brukar komma med skam och mörkläggning, historierevisionism med mera) född den 14 jan 1975. 

Datumet ger vid midnatt en siderisk Sol i Skytten, det jupiteriska tecknet som vill expandera och lägga mer erfarenheter till det den redan har, ett rastlöst tecken som ibland kan haverera rejält i sitt uttryck när det kombineras med en vilja även till världslig makt (granntecknet Stenbocken).

Men nu visar sig Solen gå över i Stenbocken redan i gryningen och sannolikheten är större för en Sol i sitt absolut döda tillstånd Stenbockens första grad (planeter åldras baklänges i de negativt polariserade tecknen, en födelse i de sista timmarna av Skytten skulle också ge en död Sol eftersom Skytten är posivit polariserad).

Det här innebär också att det är nymånetid, den av materialistisk filosofi genomsyrade Månen förblir i Stenbocken hela dygnet ut.


Vad har vi så långt? 

En död andesjäl (Solen) inuti ett skadat psyke (Månen)!

Nu är det kritiskt - var befinner sig då disponenten till de båda Ljusen?

Minns att de tillsammans bildar livslinjen, vägen från känslomässig prägling under Månens inflytande till solära, viljemässiga beslut? När både Sol och Måne delar tecken, man har så att säga samlat alla ägg i samma korg, och tappar man den korgen...

Saturnus, dold fjärrstyrare av känslor - vad av känslor som nu finns kvar i det frusna tecknet Stenbocken! - och rationell och viljedriven karriärism, befinner sig i Tvillingarna, ett Lufttecken och nära förknippat med journalistiken. Härskaren Merkurius är ju identisk med Nebu, gudarnas skrivare i det gamla Babylon. 

Detta är en bra placering för enklare kommunikation, särskild den djävulska metod jag pekade på i hennes debattinlägg: att simplistiskt ställa kontrasterande meningar mot varandra. Tvillingarnas Merkurius är skytteln som springer polärt, fram och åter mellan två punkter.
Därtill har Pettersson en ömsesidig reception mellan Stenbocken och Tvillingarna via Saturnus och Merkurius, och horoskopet antar genast den torra snusförnuftiga ton bloggen kallar "rationalistens signatur" - den intellektuella kapaciteten använder enbart materiella faktorer i sina resonemang (empiriska faktorer kan man också säga). 

Men med ett Chandra lagna-horoskop visar sig dessa materiella faktorer som en närmast sjuklig fixering vid pengar, vilket naturligtvis väl beskriver den arbetarrörelse som inte ens är intresserad av att svänga förbi ABF och förkovra sig i något nytt ämne. Jupiter, rikedomens signifikator ligger i 2a ekonomihuset vilket är en generande outvecklad husplacering för den planet som också tecknar individens filosofiska mognad. 

Visst, att det är gruppens (Vattumannen) rikedom det handlar om, kan tyckas som ett förlösande drag, men problemet är att det här är en egodriven karriärist som bara använder frågan om massornas välmående som förespegling för sin egen karriärism. 

Horoskopet verkar definitivt ringa in Aftonbladets nytillträdda politiska chefsideolog! Här ser vi den mest primitiva och emotionellt fattiga typ av Stenbock som viger sitt liv åt maktsträvanden (för egen del), och för detta väljer verksamhet i Luftelementet, i Tvillingarnas mediesfär!

*****

Den omoraliska Mars attackerar Saturnus via opposition och ger exakt den illvilja och brist på sund rättrådighet som gör att Karin Pettersson nu begår sitt karriärsjälvmord genom att stämma in i förtalskampanjen mot kungen. Mars attack från 12e huset för "handlingar du själv skadar dig genom" (ett omedvetet hus) måste sägas trubba av den annars förfarna realpolitiska kommunikatören Merkurius-i-Stenbocken. Kanske är problemet att egoismen är så extrem här att man blir blind för när rättrådigheten gått förlorad och hyckleriet satt in. 

Rubriken i AB var just sådan som fick Jesus att anklaga fariséerna för sin högheliga stil utåt i samhället samtidigt som de ruttnade på insidan. Den antika tesen om Stenbocken som den sociala eller yttre oklanderlighetens tecken har vi sett bekräftad i stora skurktestet där Stenbocken var radikalt underrepresenterad i horoskop för brottsdömda. 

Men som jag ibland noterat innebär det inte att Stenbocken representerar en genuin moral, bara att den är världsligt vis nog att inte hamna i komprometterande situationer. Dess orientering är mot prestige! Petterssons horoskop visar hur deras brott inte registrerar hos Polismyndigheten men väl yttrar sig som hyckleri och falsk retorik.

Enligt Chandra lagna-horoskopet står Saturnus i 6e huset för arbetarklass och fiender. Kvinnan är sin egen värsta fiende i sin vilja till realpolitisk makt! Det går dock inte att förneka att den ömsesidiga receptionen mellan Merkurius och Saturnus stärker hennes ställning bland tjänare och arbetare. Hennes förstahus (ego) blir så att säga deras ansikte. Men Mars preciserar: hon gör sig till ansikte för de mest omoraliska (Mars) och tölpaktiga i det breda folklagret, de människor med ringa bildning som inte själva kan se skillnad på sanning och hyckleri. Pettersson är en politisk hycklare och fortfarande en långt ringare människa än Konungen själv, även om han haft lite skoj på strippklubb för längre sedan.

Jag tror, förutsätt att det här verkligen är rätt horoskop, att vi har stor olycka i redaktörens barndom, troligen dödsfall av besynnerligt slag, och vi har ett fall av "damaged goods" fast på subtil nivå. För som jag sade, har så mycket av det personliga skrivits över och begravts i politiska överbyggnader. 

Det är en människa som egentligen har ytterst oklara motiv för sin politiska agenda, en som bara vill gå sönder och gråta ut. Istället biter Stenbockar ihop och blir hårdare och hårdare med åren och alltmer ointressanta som människor. Hennes livslinje - som har klippts av flera gånger redan- är en enda lång vendetta, en revanschering och hon är redan en karikatyr av en människa.

Jag misstänker att de mest hätska i det här politikerdrevet mot Konungen ALLA HAR HAFT SVÅRA PROBLEM MED SINA FÄDER. Den alltför vanliga tendens att projicera ett dunkelt motiv på lämplig extern måltavla med andra ord. Och vem bättre än Konungen i rollen som den Svekfulle Fadern.

De Saturnus-drivna människornas livslögn är nu större än alla andra astrologiska typers, för de har lindat in det onda i ett helt universum av sammanflätade argument - dvs. gömt det personliga problemet bakom en hel ideologi!

Det är skrämmande att Sverige inte har tillräckligt fina instrument för att utmönstra rättshaverister och skeva tänkare på ett tidigt stadium, långt innan de får chansen att vilseleda majoriteten med sina personliga problem. Reinfeldt är en annan person med mycket privat ångest som han tagit ut på landets svaga, sjuka och arbetslösa befolkning. Här är då en "socialdemokrat" som egentligen bara är intresserad av sin egen karriär och position på samhällsstegen för att fly en hemsk början i livet. 

Att hon under resans gång lärt sig ett gott hantverk, ursäktar det att en oren grund fortfar att motivera individen till att producera material som är folkbildningens raka motsats? Antirojalistisk skit kan väl aldrig ha bildningsförbundets ambition? Petterssons agenda är liktydig med hennes uppsättning av personliga demoner, illa förstådda karriärism.

Synandet av en annan bottennotering bland medielurkarna i det är drevet mot Konungen, TV4-chefen Jan Scherman, får anstå för den här gången. Som en vän, f.d. journalist som skaffade sig ett redbart arbete som informatör, konstaterade: "Journalister, det är ett jävla pack."


Tillägg

Frestelsen blev för stor. Här är den förskräckande födelsehimmelen för Jan Scherman, mannen som skapade Sveriges sämsta tv-kanal. Av allt att döma en burdus och allmänt elak människa.

Se även "AB:s överkucku Helin - utan moralisk kompass"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du skriver:

"En så enfaldig kognitiv karta kommer inte att klara sig många år till och Miljöpartiet har redan visat hur vi nu måste tänka multidimensionellt. (Jag har aldrig röstat miljöpartistiskt, inte röstat på länge alls faktiskt, men jag ser vilket typ av tänkande som tillhör framtiden.)"

Tillhör verkligen Mp:s tänkade framtiden? Horoskopet för partiet är överladdat i Jungfrun och med en fallen Mars i Kräftan tillsammans med Rahu. Samt en upphöjd måne i Oxen.

Stämmer ganska bra med mina intryck av partiet. Många naturvetare och biologer gillar partiet som är jordnära. Samtidigt saknar partiet andlighet och verklig filosofi. Mars i Kräftan med Rahu kan väl ses som att partiet överdriver människans attacker mot Moder Jord ganska rejält. Tyvärr klarar aldrig partiet att se detta eftersom det är detaljorienterat och överanalytiskt pga Solen i Jungfrun, utan förfasas över saker som att en viss skalbaggeart håller på att försvinna. Däremot drar de nytta av "miljöhoten" på ett självtjänade sätt och får politiska poster och tjänster inom stat och näringsliv.

Ett fallet privatiskt parti skulle jag beskriva det som. Deras multidimensionella tänkande är nog snarare att varje person i storstaden, där MP har många röster, ska få vara privatiskt och slippa störas i sin sköna tjuren Ferdinandsömn.

Ytterligare en tanke jag har fått när jag har studerat partiernas horoskop är att visionen partierna förespråkar är tecknet efter sitt soltecken (i analogi med vad du har skrivit om att Jung som Kräfta ville bli en individ, dvs. ett lejon). Mp:s vision är alltså Vågen: "Earth in Balance" som Al Gore skulle säga, men utan att utveckla verklig filosofi.

Jag själv som har Solen i Skytten och Månen i Lejonet har aldrig lockats av MP, trots stort miljöintresse i barndomen. Däremot gillade jag det "första Miljöpartiet" Centern och gör det fortfarande när jag såg partiets horoskop: Solen i Vattumannen och Månen i Skytten. Partiet riskerar att falla ur riksdagen, men gudarna har gett det gått om pengar, så det kanske har en roll att spela längre fram i tiden när Miljöpartiet och dess anhängare brinner i helvetet:)

Det här lilla utlägget kanske kan utmynna i en genomgång av partiernas horoskop. Vore intressant att se vad du har att säga om dem.

Seaward sa...

Intressant! Jag måste erkänna att jag aldrig kommit mig för att beräkna MP-horoskopet men din redogörelse är chockerande tydlig. Jag tänkte ytligt här, men se det som att miljöhänsyn i framtiden ("Vattumannens luftblå konceptuella tidsålder") kommer att vara infaktorerade i kalkylen (Luft/teori).

MP i dess nuvarande form kanske kan ses som Naturens verbalisering av sin panik över de onda blå Luftvarelser (en dekadent typ av idédriven mänsklighet) vars "program" hon känner av. Den "irrationella" Naturen kan inte annat än svara med dysfunktion i sina system tills människorna fattar och byter ut sin "överideologi".

ANDEN GENOMSYRAR ALLA FYRA ELEMENT, men jag erkänner att jag använder distinktionen supralunär och sublunär på ett antikt, dikotomiserande sätt på bloggen Med t.ex. Jordelementet har bara mänskligheten en något längre väg tillbaka till andlighet eftersom detta indikerar Medvetande (andlighet) i dess mest koagulerade, kristallierade, stillastående (vad du vill) form. Även materialism är en av andens föreställningar - för den som vill vandra den vägen. Ungefär så har åtminstone jag kommit att betrakta de här språkliga uttrycken för det som inte lätt låter sig fångas i ord.