Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 juni 2011

Astrologins utstötningsomen som mord



Det räckte med en blick på livstidsdömde vapenfetishisten och mördaren Thomas Landberg för att jag skulle tänka "årgång 1974". Ansiktet var påfallande likt skådespelare Emil Forselius som begick självmord och var född under det årets tydligen olyckssaliga storkors i Mörkrets kvalitet (Tamas guna), det som även föranledde artistkollegan Johanna Sällström (född 1974) att begå självmord. Här är det inlägget.

Man ska lita på sin intuition! Landberg, vars historia berättas i AB, var också född 1974, men något tidigare på året. Den enda slutsats jag kan dra av det är att överdriften av de fixerade, tamasiska tecken - som det ibland sagts - ger en viss fyrkantig stabilitet åt kranieformen och en olycklig tendens att tänka i schabloner, att bli mer habituerad och låst i sin utblick än normalt. Uppenbarligen hade denna Sol-Kräfta med huvudet (Solen) nere i de irrationella Vattendjupen levt genom skådespelaren Al Pacinos våldsamma rollkaraktär i filmen Scarface. (Se Al Pacinos horoskop med Kräftascendent - ascendenttecknets mötet med annans horoskop ger starka bindningar!)

Självmord eller mord - är det någon skillnad? Nej, inte i den äldre världsbild som en gång regerade och som astrologin bygger på. Rätt är rätt och fel är fel enligt en högre, universell morallag och det är bara det moderna samhället som avfallit i kollektiv synd och inbilskt tror att "okej så länge jag inte skadar någon annan..." 

I den gamla världsbilden sker något i "himmelen" även när man handlar på "jorden" och självmord får framtida konsekvenser. Hypnoterapeutiska rön tyder på att själen ingenting alls löser genom att hoppa av, tvärtom kommer en svårt deprimerad människa att födas på nytt vad det lider... Det är på jorden man gör jobbet och det som lämnas ofullbordat här blir till bakläxor.

Borgarnas fullständigt visionslösa politik beror på att de båda tongivande moderaterna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt båda har storkorset i Mörkrets kvalitet. Jag har en bekant med detta kors som inte klarar ens den enklaste detalj kring datorer och det är inte för att han är dum utan en följd av den mest negativa attityd till teknik jag någonsin sett. Jo, han är faktiskt kodum ibland eftersom Tamas guna i övermått verkar låsa människor i fixerade tankemönster. Dvs. de har slutat svara på livets tilltal i andra termer än de där de själva sitter fast.

Reinfeldts fascistoida nedlåtenhet mot sjuka och utslagna kommer att kosta honom ledarskapet i nästa val - det var till stor olycka att han tänkte högt i boken om det sovande folket. En rimlig människa växer från sådana vansinnigheter - ja, han och mördaren Landberg är alltså båda Sol-Kräftor med storkors i Mörkrets kvalitet - men i Reinfeldts fall manövrerade han sig fram till makt och började genast iscensätta en politik för att patologiskt uttrycka sitt ogillande mot svaga människor. 

Om alla våra handlingar är ett utslag av psykets patologi (psykets patos eller rotation kring ett nav, ett motiv, ett zodiakkomplex), då har Reinfeldt visat sig vara en mer patologisk ledare än de flesta. Sverige är inte ett land där psykologiintresset är på topp, och därför är vi också naiva och dumma - lättduperade helt enkelt.




Mördaren Landbergs Måne är ett litet bekymmer men jag gissar att födelsen inträffade efter att psykets planet lämnat Kräftan och nått Lejonet. Du ser själv varför: psyket blandas nu med vålds- och vapenplaneten Mars i härsklystna och sceniska Lejonet och det här hotfulla och eldfängda sinnelaget förstärks dessutom av Jupiter mittöver, en expansionskraft som lånar sig även till det onda.

Genom att välja Månen som förstahustecken (Chandra lagna), faller Solen lämpligt nog i fängelsevistelsens 12e hus medan den mordiska Månen aspekterar åttonde dödshuset. Ja, kontrolldåren Saturnus har också riktat in sig på det åttonde. Här ger Chandra lagna-metoden utmärkta symboliska antydningar!

Månen i Lejonet skulle dessutom bli Solens disponent och Landberg ringde omedelbart efter dådet....sin far. Och satte därefter ytterligare två kulor i bäste vännens huvud. För ett kuriöst dubbelförhållande till fadern kan man studera dels Solen och dels Jupiter. Indisk astrologi har en irriterande dubbeltradition här - eller det kanske bara är så att de upptäckt att båda planeterna ger tydliga indikationer om fädernet. Båda planeterna är således involverade i det aggressiva Mån-psyket.

Men sanningen är att också en ren nymåne med Sol och Måne i Kräftan lånar sig till tankar om psykopatologi och tillstånd av rent drömmeri. Bara inte lika tydligt som det horoskop jag valde att rita upp. Med Månen och Mars i Lejonet, måste man föreställa sig disharmoni i barndomshemmet. Utfallen är många - det kan vara våld eller kanske bara en "uppslitande" skilsmässa mellan föräldrarna.

Månen och Mars skulle också kunna indikera ett okultiverat och primitivt hem och för en extra gripande bild av hur det ibland "bara" är fattigdom som beskrivs, se vänsterskribenten Åsa Linderborgs berättelser om sitt arbetarhem och faderns alkoholism. Horoskopet är annorlunda strukturerat (fadern är i blickfånget och därför Mars i attack mot Solen), men också här råder näranog totalt klichétänkande via överbetoning av Tamas guna. 

Vänsterideologin har vissa poäng med leder besvärande ofta till rena schablonmänniskor med mängder av antikverat tankegods. Ta t.ex. deras irrelevanta hat mot kungahuset som i Sverige inte längre har något att göra med det kungahus 1700-talets borgarpöbel stormade mot. 

De mest inskränkta vänstermänniskorna lever kort och gott i en förvirrad världsbild som utgör från 1800-talets materialism vilken numera inte ens är en giltig ståndpunkt eftersom kvantfysiken gjort oss till gåtfulla deltagare i en märklig värld som bara för kodumma människor består av prylar men för alla andra är en värld av energier som ur vissa perspektiv ter sig solida och materialistiska. 

I så måtto den typiska vänstertänkaren är ett genuint barn av proletariatet och fullständigt obildad i alla avseenden (förutom Marx samhällsteoretiserande), må detta vara dem förlåtet. Den första världsbild man bygger sig blir ofta lite kantig och ofärdig. (Jag är inne på min tredje världsbild nu, med de förändringar av livet detta medför...) Men att inte kunna mogna vidare och anamma högre och subtilare perspektiv bara för att fordom överheten hade ensamrätt på dem, det är bara kodumt.

När tröga Tamas guna drabbar högermänniskor är det samma sak, se Borgs och Reinfeldts förkrympta universum som bara handlar om pengar, pengar, pengar. Det duger inte att styra ett land om man bara är civilekonom, den här konsten kräver helt andra värderingar, och Reinfeldt har fallit på eget grepp - i egen person har han serverat Håkan Juholt med just de argumenten: att politik inte handlar om det statsfinansiella systemet utan om oss människor som utgör samhället! Reinfeldt uttrycker perfekt Tamas guna när den stelnat för tidigt (kanske t.o.m. med modersmjölken) och blir till en mentalt torftig människas grundsyn.

Vad gäller mördaren Landberg finns i inlägget om Forselius/Sällström en diskussion om Drakhuvudet (norra månnoden) i Skorpionens tecken som kan bidra till bilden av en märklig dödsdrift just under 1974. Man börjar så smått undra om det är ett större manfall (på olika sätt) det här året än genomsnittligt...

Finns det någon räddning ur det tamasiska storkorsets grepp? Var gång det har dykt upp i något celebritetshoroskop förefaller det ha varit i samband med problematiska öden. Jag ska från och med nu söka hålla ögonen öppna efter goda utfall. 

Vi har faktiskt två exempel redan, samma Borg och Reinfeldt! I den måtto man inte vill tänka av egen kraft utan bara vill bli serverad en stabil värld och låga skatter, dvs. man ännu är en intellektuell ynkrygg, då måste ju Tamas guna ges höga betyg. Minns en tid i Sverige för inte så länge sedan -  - innan Håkan Juholt framträdde - då mer än 70% av svenskarna tyckte Reinfeldt vara jättebra! Det kallar jag stockholmssyndromet, att ty sig till sin kidnappare och börjar tänka och favorisera precis samma tankar som denne. 

Inga kommentarer: