Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 februari 2011

Den ovillige telekomchefen i repris

Minns någon envis bloggbesökare studiet av den f.d. Tele2-chefen N.P. och hans vägran att göra avkall de vinster hans piratnerladdande kunder gav honom genom tillhandahållandet av loggfiler som visade vilka av Tele2-kunderna som var kriminella?

Här har vi nu chefen från helvetet, Phone House-vd:n med så dålig koll på sin inre företagskultur att han inte märkt vad som pågick. Efter häftiga attacker kovänder han plötsligt på ett sätt som låter som om något PR-företag gått in med krishantering. Han gör nu en perfekt politiskt korrekt pudel och säger precis det man ska säga - se SvD.

(För fullständighets skulle ska sägas att företaget omorganiserar efter att skandalen var ett faktum.)

Och chefens horoskop visar ännu ett fall av ... DEN SATANISKA FULLMÅNEN.




Tänk att det är telekom-branschen igen! Jag tror det är där alla ointressanta men materialistiska nollor samlas. Teknokrater utan mänsklig värdighet. De vill ha pengar för att köpa statusobjekt och leva i en flashig dockskåpstillvaro med alla de rätta tillbehören. (Jo, män leker också med dockskåp!) Så beter sig människor som inte uppnått någon kultur alls.

Jag tror alla som följer den här bloggen till och från sett att astrologin faktiskt är något på spåren. För om någon minns en annan ryggradslös individ, mannen som lämnade stora telekomföretaget för oljeindustrin och mitt under brinnande oljekatastrof i Golfbukten passade på att berika sig själv genom inköp av BP-aktier medan de stod lågt, då minns den läsaren kanske också att Carl-Henric Svanberg hade precis samma attack från omoralens Mars mot monetära Oxen som vd:n för Phone House. 

Att mottagaren till attacken från Mars skiljer sig förändrar inte den grundläggande läsningen av zodiaktecknens innebörder. Oxen är under stress ett extremt pengafixerat tecken.

Phone House-chefen omedveten om vilken terror som utövades mot de anställda, pyttsan! Här har vi några olika horoskop som alla illustrerar vad man är villig att låna sig till när girigheten får styra hela ens tankeliv och livsföring. 

Märk att Phone House-chefens Jupiter hemma i härskarläge tydligen inte presterar bar alls när "lätt framgång" går till överdrift genom den vulgariserande överdriftens demon - här står Drakhuvudet Rahu med Jupiter så det blir en överdos av vilja till snabb och lätt framgång. Kombinera det budskapet med den sjuka materialistiska böjelse som en fullmåne längsmed den sataniska (inomvärldsliga) axeln ger.

På annat ställe säger han sig vara intresserad av natur, och det kan man ge Jord/Vatten-typerna. De är helt sublunära i sin mentalitet och naturligtvis älskar de sina närmiljöer. Även Adolf Hitler samlade konst som avbildade idyllisk tysk natur.

*****


Teknikaliteter. 

Pga. Månens konjunktion med Saturnus, materieprincipens planet, har vi både etiketten "materialism" och "egenmäktighet" här. Och i det här läget, med Saturnus som begränsar båda Ljusen, kan vi inte annat än tala om nedsatt IQ. Det kan vara därför chefen inte uppfattade företagskulturen, han är så korkad att han inte mer än klarar att knyta sina skosnören! 

Men mer troligt är att Saturnus opposit Solen ger honom samma blindfläck som Humanisternas ordförande Sturmark som också har en Sol hämmad av Saturnus. Dessa män tror de är ödmjuka men är i själva verket envåldshärskare till sin mentalitet. Omvärlden ser deras obändighet men inte de själva.

För detta måste tydligt sägas för alla astrologistuderande: SOLEN SAKNAR SJÄLVMEDVETENHET. När därför psyket/Månen inte fungerar uppstår solära typer som är tvångsmässigt utagerande. De duger egentligen bara till att bli äventyrare där ett minum av reflektion och konsekvensbedömning (Månen) krävs.

Jag har emellertid kollat Nobelpristagare oppositionen Sol-Saturnus. Den finns i dessa celebra sällskap och tycks därför inte överlag reducera intelligensen. Det är när ytterligare viktiga psykologiska indikatorer som Måne eller Merkurius blandar sig i leken, det höjs varningsflaggor.

Men inte ens då vet man säkert för de horoskop där födelsetimma saknas. Skulle Phone House vd t.ex. ha Jupiter/Rahu i tredje mentalitetshuset skulle han allra minst ha varit omedveten om kulturen. Han skulle ha varit fullständigt medveten och kanske till och med satt den i system pga sin profithunger (sataniska fullmånen).

Till teknikaliteterna hör också att vi här utgår från en födelse före Månen slinker över i nästa tecken (Tvillingarna). Det händer strax efter klockan två på eftermiddag. Men även en Måne i Tvillingarna är emellertid kritisk eftersom psyket nu istället drabbas av oppositionen från den överhungriga Skytten! Vissa dagar är bara körda. Är det då det kosmiska avskummet dumpas ner på planeten Jorden?


Inga kommentarer: