Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 januari 2011

Per Edman, VoF - än mer desinformation

En avläggare till föregående inlägg om att VoF - självutnämnda tankepoliser - numera får sina fiskar varma för bristande kompetens och felaktiga påståenden.

Rickard Berghorn säger i sin debattartikel på Newsmill att styrelsemedlemmen i VoF och dataprogrammeraren Per Edman, i sin motivation till gruppen Stockholmsinitiativet som årets förvillare kallar dem "lobbyorganisation". 

Detta, säger Berghorn, är "gripet ur luften". Han är inte ensam om att påpeka denna avvikelse från den empiriska verklighetens förhållanden.

Nu har tidigare stickprov på VoF-aktiva visat påfallande problem med just den astrologiska "luften", och jag behöver inte ännu en gång upprepa innehållet i inläggen om Hans 'Garvarn' Isaksson och Peter Olausson

Ledningen för VoF som helhet visar också en förhöjd betoning på mental/kritisk Luft och känslosamt/irrationellt Vatten som, utan att den i sig tecknar fullt utvecklad psykopatologi, avslöjar en grupp som inte har en fullbordad balans mellan sitt omedvetna och sitt medvetna jag.

Det är när man går ner på individnivå man ser att den vaga "bakgrundsstrålning" dessa oförenliga element bildar övergår i uppenbara personliga attitydproblem. VoF:s häxjägare drivs helt enkelt av omedveten patologi. De jagar sina syndabockar i omvärlden för att de ännu inte nått den integrerade själens fulla mognad. Deras födelsehoroskop avslöjar "work in progress", men de har dissocierat sig från sanningen och den resulterande sprickan - LÖGNEN inom dem själva - projicerar de på andra!

Redan ord om själen är naturligtvis "förvillelse" för materialister som inte vågar ta i ord som "psyke" utan måste springa till evolutions- och laboratoriepsykologer - själens förrädare - och söka reducera människan till en elegant karta biokemiska förklaringar.

Den här bloggen har under två år kartlagt dissociationssyndromet med mängder av exempel. I dess mer akuta former är det remarkabelt tydligt varenda gång även om symptomen varierar beroende på individens valda nisch i livet. Det är Platons idéer vi tittar på här, i sig formlösa men kapabla att visa sig i olika skepnader.

Här röjde syndromet sig genom Edmans desinformation (även föreningskollegan Garvarns problem): SI är dock ingen lobbyorganisation vilket gör Edman till en smutskastare. Och hur väl detta fastslående hjälper oss att finjustera den svaga länken på hans födelsehimmel (en följd av att födelsetiden inte är känd). 

Precis som med hans yrkeskollega datateknikern (kriminella hackern) Julian Assange föddes han till kommunikationstecknet Tvillingarna, definitivt en av de symboler som bäst beskriver mänsklighetens väg från postiljoner till modern telekom. Budbäraren Hermes/Merkurius är guden som härskar över logik, kritik och regelbaserad kommunikation.


Och precis som jag förklarat Assanges hjärnsläpp med att Merkurius plumsat i det irrationella Vattnet - vilket skadar hans kapacitet till objektiv analys - inträffar samma sak hos VoF:aren Edman om vi antar en födelse några minuter efter sju på morgonen eller senare.

Faktiskt kvittar det lika för även en Merkurius Tvillingarnas 30e och sista grad kallas mrita - död - i den vediska astrologin och i Vattentecken (och Jord) där planetens livsstadier fortskrider baklänges (minns, Vatten och Jord indikerar den sublunära fallna världen av inbillning - allt är tvärtom vad materialister och skeptiker tror!) så är också en Merkurius i Kräftans första grad mrita.

Låt oss minnas det här sanskritordets forna innebörd. Ordroten möter också i hebreiskan (och arabiskan) och "domen" om en sådan Merkurius som Assange och Edman fötts under är inte nådig:


För kopplingen mellan sanskritordet MRITA (död) och den hebreiska roten MRD, bemärk flera ting. A:et i MRITA uttalas inte på på sanskrit så ordet hörs som ett explosivt "mritt". Är vi uppmärksamma identifierar vi vårt eget "mord" här! I Assanges och Edmans själva kommunikation (Merkurius) finns något som syftar till mord.

Behöver jag förklara varför vissa attraheras av mobbning eller utmärkelser som dumstruten som årets förvillare? I gränsen mellan zodiaktecknen råder kaos och och entydigt styrande princip. Det möjliggör för den ontologiska Ondskan att tränger fram.

Minns också konsonanters ostadiga liv på färden mellan kulturer. Aktuella D och T är ett bra exempel, vi har vår egen ReinfelDT som påminnelse, och varför inte PITAR/PATER som blev VATER på tyska och FADER på svenska.

Språkforskarens minsta betydelsebärare, morfemet, ger här också elementet "mr" - varur vi t.ex. kan se det ominösa och med biologiskt liv och död behäftande mer - havet (mara, mardröm etc). Vatten är i astrologin tydligt kopplat till det undermedvetna, upplösning och död.

Vi är nu inne på djupa ämnen som VoF rimligen inte kan veta något om, men det är uppenbart att det finns en tankens släktskap mellan den vedisk astrologi med dess lära om "döden" vid övergången mellan stjärntecknen och judendomens syn på döden som ett uppror från Gud, ett fjärmande sig från Honom. Dvs, man har lämnat den spelplan som gäller (precis som ordet "synd" etymologiskt betyder att "missa målet").

När, som i Assanges och Edmans fall, syndafallet inträffar mellan Luft och Vatten blir symboliken maximalt arketypisk! För detta är just gränslandet mellan den supralunära och eviga himmelen och den sublunära värld som enligt Platon är till brädden fylld av tillfälliga åsikter, smutskastning och patologiskt krängande av den typ som Edman, VoF och Assange sysslar med.

Hur kan då en människa som enligt astrologin förefaller helt mentalt skadad syssla med dataprogrammering, en verksamhet som kräver absolut logik? Ja, titta på DN:s nu månadslånga arbete med att få sin nya plattform att fungera. Datorprogrammerare blir inte den som behärskar Luftens domän, dit söker sig själar som försöker lära sig tänka rätt. Men på den resan uppstår många onödiga missljud och, i fallet VoF, en bedrövlig nedsmutsning av det svenska diskussionsklimatet.

Den här bloggen innehåller bokstavligen hundratals sidor som leder i bevis att en tredjedel av mänskligheten ännu håller på att lära sig tänka! (Sannolikheten att en eller fler av de sju klassiska planeterna ockuperar Luft och Vatten är en på tre.)

En liten men viktig pusselbit som verifierar den antika astrologins modell av skilda världar vilka samarbetar mer eller mindre väl, är det ultimata testet av mänsklighetens främsta snillen, Nobelpristagarna i fysik. T.o.m. jag, som sysslat så länge med astrologins världsbild som en stimulerande hobby, häpnade när jag såg underrepresentationen av denna mentalt degraderande influens hos de rättänkande Nobelpristagarna.

I den celebra skaran finns ingen plats för påståenden avviker från verkliga förhållanden (verklighet = hypotesen som skall ledas i bevis). Mänsklighetens främsta ledare har inte råd med attitydmässig skit i sina själar, kan inte patologisera och jaga "dålig logik" om de inte själva är klara på den punkten.

Som Jesus sade, "Han som är utan synd kaste första stenen".

VoF bör snarast avveckla sin verksamhet. Sverige måste bli mindre ingenjörsfascisistiskt, inte mer.


Inga kommentarer: