Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 27 maj 2010

Juvelkuppens horoskop: kriminell himmel!

Enbart för astrologen att försjunka i - kort studie av den extremt kriminella lunchhimmelen över Stockholm då fräcka rånare länsade auktionsfirman Bukowskis på en sällsynt juvelsamling.

Först en oemotståndlig utvikning. Expressen upplåter kort efter juvelkuppen förstasideplats för ett spel som lika gärna kunnat beskrivas som, "byt ägare för juvelerna"! Så makabert. Så smaklöst.



*****



Det första som fångar ögat är förstås illgärningsmannen Mars som stiger över Stockholms östra horisont i Lejonet - tecknet som älskar lyx och prål.

Det nästa man ser är den massiva attacken mot fjärde huset för "säkra zoner" och "kapitalinvesteringar" och hur astrologins sekundvisare Månen just nu är en störd fullmåne och därtill i planetens fallna läge i Skorpionen.

Andra huset för egna tillgångar och åttonde huset för "andras pengar" är störda sektorer. De lätta pengarnas Jupiter verkar från den brottsliga åttonde sektorn och skänker framgång för aktiviteter riktade mot "säkra zoner".

Dagens fullmåne utlöser axeln mellan habegärets Oxe och avundens Skorpion vilken bloggen titulerat som den sataniska axeln - indikationen på inpiskad materialism och andlig förtvining. Vi har alltså en dubbel "satanisk axel" på himmelen idag eftersom också spänningen mellan 2a och 8e har samma symboliska valör.

Jag beklagar den förälder som födde barn nyss, den själen har anlänt till jorden för att göra en del lärdomar i elementär rättrådighet.


Om kuppen i DN, SvD, AB och Expr

För mer om soltecknet Oxen och diamanter, se Satan i zodiaken III
Det inlägget om juveler skrevs under samma fullmåne vi har idag!

För mer om varför saker spricker i Oxens tecken, se detta inlägg

_____

Anmärkning. Det hade naturligtvis varit mer intressant att jämföra lunchhimmelen med dagen för Bukowskis grundande. Sveriges kontakt med den högre filosofin är emellertid så tunn att bara året för auktionsfirmans grundande går att uppbringa från nätet.

För Sverige är tid bara ett praktiskt "klister" man använder för att få till stånd möten - små intetsägande rutor i planeringskalendern. Här har aldrig den kunskapen slagit rot som värderar Tiden som den verksamma agent den är.

Platon sade att drömmen om det här livet tar sin början från det att planeterna börjar gå i sina banor och alstrar den oegentliga verklighet sekularisten tror är den enda. Se det var en rik och meningsfull världsbild och ingen avmagrad svensk förnuftspragmatism!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så lustigt, jag läste nyss två dikter om ädelstenar och diamanter författade av en person med venus i oxen! (Skrivna lite före juvelkuppen, så det kan inte ha varit den som inspirerat.)
S

Seaward sa...

Oxen tolkar jag som jordens naturtillgångar, råmaterialet som sedan nästa Jordtecken, Jungfrun, med flinka händer raffinerar (eller skördar).

Vilken är då det tredje Jordtecknet Stenbockens roll? Jo, har jag spekulerat, den hårda arbetsgivarens och husbondens! Planeringen som låter människan råda över naturen.

Tripp, trapp trull.

Och Moder Jord skulle just kunna vara denna Venus i sitt första härskarläge, identifikationen med naturens gåvor. Därför fotomodellens glädje (i länken) där hon står och glittrar i sin diamantbikini!
:-)