Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 juni 2009

Satan i zodiaken III



En klassisk fresterska


Just som jag skrivit klart del II om hur axeln mellan de sinnesfixerade Oxen och Skorpionen driver individen rakt i händerna på Satan, ja kan sägas vara den sataniska principen i världen eller rent av världen själv (ur ett mycket begränsat perspektiv), stötte jag på denna bild i ett, hmm, helt "legitimt" sammanhang (jag kollade upp skådisarna i en B-film)! 

:-)

Vilken praktfull illustration detta blir som ett tillägg på hur Satan snärjer de barn han valt ut för sig själv. Minns från förra inlägget att han arbetar med "denna världens rikedomar"?

Skådisen (?) Molly Sims faller in under Satan som han är kodad i astrologin genom en födelse - så det heter duga - under Oxens tecken. Och Oxen har pengarnas och prostitutionens gudinna Venus/Afrodite som sin planetära härskare. Varför den här Oxen passerar dess normala materialism och når "satanisk" på helvetesbarometern, beror på ett nålstick från den röda blodplaneten Mars. Vi återkommer strax till det.

Oxen är alltså det zodiaktecken som illustrerar den renodlade böjelsen mot komfort och sinnestillfredsställelse, och vad fröken Sims här modellar är enbart ögongodis - en bikini av diamanter för 30 miljoner dollar! Här samlas då alla symboler på ett enastående perfekt sätt!


"Diamonds are a girl's best friend"! Men var går gränsen för när tjejen sålt sig och blir till en hora? Notera att Molly Sims föddes med Månen (sinnelag men även signifikator för kvinnan generellt) i kombination med Skorpionens och Vädurens herre Mars, blod och basal libido. Detta förgrovar ett sinne enormt och leder till ytterst demonstrativa kvinnor (och eldfängda och aggressiva män). Men det är inte allt.


I 90 graders vinkel tvingas Lufttecknet Vattumannen och Jordtecknet Oxen samman på ett sätt som kanske är mindre problematiskt än när Luft (logik) möter Vatten (känslor) och ganska ohälsosamma resultat kan uppstå.

Det är ändå ingen större konst att förstå hur Mars demoraliserar och degraderar hela samlingen av planeter i Oxen genom sin framåtriktade (i zodiaken) 90-gradersvinkel, och tar fram suboptimala manifestationer från dem alla: Solen (vilja), Merkurius (kommunikation), Venus (välbehag/balans) och Saturnus (gränsdragning, konturlinjer). När Jord och Luft dominerar ger det en torr förnuftsmänniska - "rationalism". Tanken applicerad enbart på materiella förhållanden.

Inuti denna vackra kropp finns en tämligen primitiv själ, så primitiv att hon inte ens inser vad en del kulturer som bevarat en djupare och mer mångfacetterad syn på livet skulle kalla henne. Det jag just antydde.

Det är också värt att notera att den monetära och inpiskat materialistiska kombinationen av Venus och Saturnus som degraderade både journalisten Fredrik Virtanens och entreprenären Peter Settmans horoskop i föregående inlägg, dyker upp här också.

Venus hemma i materialistiska Oxen tillsammans med materialismens egen herre, Saturnus, är bara för mycket! Precis som bilden visar.

Där Molly glatt paraderar 30 miljoner dollar närmast näck och leende, där blir Peter Settman ytterst förtegen om sin 19 miljoners lägenhet. Man kan ägna båda dessa horoskop många funderare om man söker förstå de mest okomplicerade av alla liv på jorden - de som helt ger efter för de fem sinnenas begär.

Notabelt är att Molly Sims horoskop fullständigt saknar placeringar i tecken av Vattenelementet. Det leder i allmänhet till människor som saknar ett eller annat av introspektion. Med Vatten skulle de flesta dra sig för att posera så här lättklädda, men den arma Molly Sims har troligen ett IQ ganska långt under medel. Men med skönhet och blont hår saknar hon säkert inget av det
hon vill ha.

(Se Satan i zodiaken II - nytt fönster - om
varför vi väljer att födas under så här primitiva stjärnhimlar.)


Och på allt detta, en satans fullmåne!

Kvällen för detta inlägg repriserar en tv-kanal den gamla sci fi-serien "V" med utomjordiska onda ödlor som ämnar dränera jorden på vatten (de behöver vattnet för sin uttorkade planet). Medan pilotavsnittet pågår når fullmånen sitt exakta läge. (Cirka halvvägs genom sändningen.)

Vilken fullmåne? Den där Solen står i Oxen och Månen står "debil" i Skorpionen! En satans fullmåne där båda tecknens "fixerade" (stagnanta) kvalitet gör att Vattenelementet "låses upp" och "skorpiongiftförgiftas" (stagnant vatten blir skämt och obrukbart).

Vad ser vi i symbolen? Att jordborna (Oxen, Tellus) blir blåsta på sitt livsnödvändiga vatten eftersom de "sataniska" ödlornas eget vatten "låsts upp" (fixerats) och blivit en bristvara? Parallellerna med Tele2-vd:n, född under denna fullmåne, är uppenbara. Jag har redan antytt att hans horoskop antyder den parasiterande mentalitet som gärna vill ha mer illegal nerladdning av stora datamängder då företagets affärsmodell gynnas av detta genomflöde av närande vatten".

Tele2 som permanent tillhandahållare av illegalt (upphovsrättsskyddat) material gör företaget till en medskyldig spridare av "skorpiongiftet". Minns åter att Skorpionen representerar pengar och tillgångar som inte rätteligen tillhör en själv. Den sataniska principen i verksamhet i Tele2 manifesteras via horoskopet för dess vd!

Koincidensen mellan den här fullmånen och återutsändningen av "V" (i Sverige), stödjer den tolkningen. Detta är astrologi: att via arketypiska representationer se vilka principer som verkar genom människor och tilldragelser.

Att "V" denna dag bjuder på en lekfull koincidens jag var omedveten om då jag började knacka ner dessa inlägg om Satan och zodiaken för några dagar sedan. Men visst är skräcködlan en representation av temat Satan. Reptilen inom oss är ABSOLUT SJÄLVISKHET.



Från "V": Besökarnas ledarinna - en
motvikt till
inläggets inledande skådebröd.


Kuriosa (?). Jane Badler som spelade den onda ledarinnan Diane i "V" var själv född med Solen i Skytten, men det är hennes "skuggsida" eller feminina natur som tilldrar sig intresset. Vid Badlers födelse stod Månen i konstnärliga Vågen, men fullständigt belägrad av de två onda planeterna Mars och Saturnus !!! Tala om att vara destinerad att nå sitt livs karriärhöjd i en ondskefull roll! Är det skicklig casting? Är det ödet? Det finns ingen skillnad.


Inga kommentarer: