Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 november 2009

Nog är pandemihoroskopet sjukt


Inlägget vänder sig till den med någon förtrogenhet i det astrologiska symbolspråket - komplexiteten på himmelen den dag Världshälsoorganisationen deklarerade att svininfluensan nått det pandemiska stadiet är så total att en grundlig presentation av astrologiska elementa skulle bära för långt.

Här lyser, som SvD (scoopet, analysen) antyder, egen- eller särintresset tydligt igenom. Precis som då Socialdemokratiska Arbetarepartiet grundades aktiveras det egocentriska perspektivet (Väduren) tillsammans med viljan att ackumulera världslig rikedom och makt (Stenbocken). Problembeskrivningen i ett kommunistiskt blogginlägg jag samplar på måfå är visserligen helt riktig, men missar att våldet ligger inbyggt i själva den reduktiva materialism som vänstern bygger på!

Redan detta är en varning att WHO:s deklaration inte nödvändigtvis görs för folkflertalets väl! Vädurens tendens till alarmism och överilade initiativ är också väl känd. Bloggen började nästan sin historia i det här ämnet i samband med skådespelaren Christian Bales femminuters litania över en ouppmärksam studioman som råkat passera en kamera under pågående tagning. Apropå centraliserad styrning och egenintresse kan också horoskopet för Googles grundande nämnas - ännu ett praktfullt egenmäktighetssyndrom.

Den restriktiva Saturnus 29-åriga cykel lider en svacka när den 2008-09 passerar genom det ohämmade energiutflödets tecken Lejonet (härskare: Solen). Här kan man t.o.m. tala om Saturnus som Liemannen, som stryparen av livskapacitet. Här sker dessutom det, att sinnebilden (Eldelementet) av en hämmad livsduglighet literaliseras

Bokstavliggörandet syns i att "Ordet blev kött", dvs Saturnus via sitt unika kontrollerande 3/4-delsvarv fram genom zodiaken slår klorna i den naiva realismens tecken Oxen, ett fysiskt orienterat Jordtecken. "Alla ni av kött och blod blott - det är fara för era liv! Liemannen är er i hälarna!"

En annan ingång till pandemideklarationen ges av nämnda subjektivistiska Vädur, där "horbockssyndromet" (Mars + Venus) markerar akut alarmism och att den illvilliga Mars kastar ett ont öga 90 grader framåt och träffar den avhuggna draksvansen Ketu. En dubblering av Saturnus budskap, men i lite annorlunda symbolspråk! 

Överfört på pandemideklarationen ser vi återigen ett primitivt hot: du subjektiva sate, känn dig illa berörd av det myndigheten (Saturnus) säger om influensaattacken (Mars, krig, feberliknande tillstånd) mot ditt personliga (Väduren) välmående (Venus), annars kan du bli som den "straffade" avhuggna svansen i legenden om demonen som åtrådde gudarnas eviga liv. Pandemideklarationen spinner alltså på var simplistisk människas rädsla för döden, och den demon som slagit rot inom många av oss och som åstundar evigt liv genom att sno åt oss en slurk av gudarnas odödlighetsbrygd.

Enkel och sagoliknande som berättelsen är, rimmar den väl med människans vilja att stoppa i sig allsköns preparat för att hindra det grymma livets (Liemannens) framfart med oss dödliga.

Hotet riktas mot den som är en subjektivist (Väduren) och lever subjektivistiskt och som dessutom har en överdriven betoning av protektionism i sitt undermedvetna. Hotet från Väduren (barnen!) plockas upp av Kräftan (modern!) som detta år huserar södra månnoden, den avhuggna draksvansen. Notera hur särskilt barn sagts vara i riskzonen.

Med små extrapilar på axeln som förbinder de båda månnoderna illustrerar jag hur chocken över detta sensationalistiska (Eld + Vatten) varningsrop fortplantas över till Månen som ytterst representerar hela den sublunära sfären, den värld jorden ligger inbäddad i, och sekundärt, folkmassorna. Att det är hela jordens folk ges av att Månen har en universalistisk (generell) applikation i Stenbocken. (Hur mycket människor med lust att härska över världen och nå världsbergets topp inom ett eller annat kompetensområde hittar vi inte i detta tecken?!)

Med "slutanvändaren" (världens alla folk) i Jordelementet kan vi ännu en gång konstateras att det "onda" som börjar i Eld (Väduren) återigen blir ett fundamentalistiskt, literalistiskt påbud: "Låt alla skattskriva, ursäkta, vaccinera sig"! Romersk överhöghet är materialism, vilken i förlängningen är ren stupiditet. 

Bortom jorden finns ingen förmåga till reflektion kvar alls. Därför tar världen i den antika uppfattningen slut där en människa förfaller till blind bokstavstro. Bloggen har ägnat själens syndafall genom de fyra elementen stort intresse i försöken att levandegöra hur insiktsfull de antika människorsnas psykologiska insikt var - faktiskt väl i klass med vår egen och i fråga om folkflertalet helt överlägsen.

Jordklotets hysteriska och accelererande rotation, nyheternas korta livslängd och tidsbrist förhindrar mig tyvärr från att ta itu med den verkligt intressanta frågan här - det faktum att Jordelementet alltid motsätter sig Eldens visioner i kraft av sin inneboende tröghet. Verkligheten själv synes alltså signalera falsklarm för den som inte är fjättrad vid samma kvarnsten, i samma Jordelement betraktat som "naiv realism". Men här har vi seglat ut på djupa vatten, så jag pekar bara ut den intressanta egenheten att den här resistenta Jord-Månen (!) faktiskt har som sin disponent Saturnus som ju var själva upprinnelsen till varningen! En rebus att knäcka för den så hågade.

*****  

Den nationella horisonten. 

De sorgliga svenskarna (se nationalhoroskopet) gjorde sig kvitt religionen för att deras egon skulle kunna växa sig allt större och oformligare. På kuppen började fult rashat och invandrarfientlighet smyga sig in i folkkroppen. Men i samma grad svensken närmar sig den totala oandligheten i sin fysikalism och dyrkan av biologiska faktorer ("Mind over Matter" vet ingen ens vad det står för längre), i samma grad öppnar sig svensken för en materialistisk version av just den fundamentalism han klandrar andra grupperingar för!

Vore jag enbart svensk och inte svensk och ande, skulle jag välja att tiga still och meditera på den vita väggen i sju års tid. Då skulle jag mot den vitmenade ytan börja se mina egna sjuka projektioner - och i seendet ligger genomskådandet. Sedan skulle livet bli mycket mer behagligt, oavsett antal levnadsår, materiell status och allt det efemära som tillhör den naiva realismen. Människan har nu inte bara återupprättats till en "levande själ", som det heter i Bibelns skapelseberättelse, men därtill blivit en verklig representant för homo sapiens, den visa människan.

Sverige har dock en lång väg att gå, med ett nationalhoroskop nästan så illa däran på den rent psykiska planhalvan som själva pandemideklarationen! Med en själsindikator i subjektivistiska Väduren som disponeras av den naiva, oreflekterade realismen hos en Mars i Oxen är svensken är en jordens son och dotter snarare än av de krafter som driver universum framåt.

Om SvD:s förnämliga variant på ClimateGate slog an ett djupare ackord skulle svensken vara dubbelt betjänt av avslöjandet om hur inre kretsar via sin ELD (vision) dikterar andras naiva verklighetsupplevelse - JORD - då skulle flera av det här landets andliga blindfläckar upplösas och gudomlig kreativitet (för det är därifrån den kommer) åter börja flöda.

*****

Se också "signaturen" på svininfluensan som sådan, ett horoskop baserat på det första dokumenterade dödsfallet i Mexiko.

Se också en ung artist som, född under Saturnus onda strypgrepp mot den materialistiska livsväg Solen i Oxen (oftast) tecknar, valde att begå självmord - ett snarlikt fall av hur VISIONEN av att allt är över faktiskt ledde till att kvinnan begränsade sina egna levnadsdagar. 

Astrologin är så här knepig, men att söka bekripa att symbolerna visserligen finns på plats, men ibland slår åt ett håll och ibland åt ett annat, innebär tidskrävande och djuplodande studier - och vishet är just det vårt ekonomiska system inte är villigt att betala för. Med visst fog skulle man kunna placera kapitalismen som idé under exakt samma onda aspekt som ses i både WHO-horoskopet och självspillaren: den stryper sig sakta men obönhörligt till döds eftersom den inte är i harmoni med de betingelser Moder Jord favoriserar. Att läkemedelsindustrin köpte in sig i WHO förefaller uppenbart.

Givet den soli-saturniska aspektens relativt höga frekvens i horoskop är naturligtvis tidig död långt ifrån ett givet utfall, men där den faller mellan Eld och Jord (en låsning, "hinder att lösa"), kan nog förbittrade känslor av fångenskap i en motspänstig situation leda till vettlösa företag. 

*****

AB fångar också upp nyheten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag är en PIPPI!

Seaward sa...

Överdrivna hälsohot åsido, det händer ändå att en och annan får in bakterier i hjärnan, så kallad "shit for brains".

Även om detta har bloggen skrivit tidigare.