Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 november 2009

Horoskop för en kvinnomisshandlare

Och när vi ändå är inne på primitivitet bakom stängda dörrar (se föregående inlägg om Jackie Ferm), varför inte en kort inspektion av horoskopet för en riktig dubbelnatur? En man som verkar politiskt i sin ideologiska "luftbubbla" för kvinnors rättigheter men misshandlar på hemmaplan! (Källa)

Det här är så övertydligt för bloggens återkommande läsare, att kommentarer nästan är överflödiga. Det är chockerande att se hur tydliga människor blir, när det indiska aspektschemat i dess minimalistiska renhet bara beskriver det som verkligen har betydelse!


Det ska noteras att kvinno- och psykplaneten Månen går in i sitt debila läge i Skorpionen (och fastnar i den kallhamrade Saturnus klor) strax efter klockan tre på morgonen, men råder väl knappast något tvivel att vi har ännu ett i en häpnadsväckande rad av Månen i Skorpionen i samband med psykopatologi!

Den som har följd bloggen några månader har med mig - lajv - börjat se de mönster som antikens människoskådare också måste ha upptäckt och som i sinom tid ledde till världshistoriens första psykologiska modell - astrologin.

Bara häromdan såg vi Joakim Thåström, som enligt egen utsago mått skit under en stor del av sitt liv, med exakt samma kombination av en debil Måne, "förhärdad" av Saturnus och attackerad av Mars!

Hos kvinnomisshandlaren kan därtill noteras att han saknar Thåströms positiva utlopp för sin inre hatiskhet (en bra Sol/Jupiter-koppling), och att därtill hans andra kvinnoplanet, Venus, är debilt placerad i Jungfrun!

Hur kunde han då dupera folk om att vara kvinnornas vän? Ja, jämför med massmördaren Ted Bundy: i båda horoskopen ser vi en "luftbubbla" av godhet i partnerskapets tecken Vågen.

Här är då den obehagligaste formen av dissociation där Vatten tränger på med djupa och mörka instinkter medan Luften pratar "vettiga ord" som avleder uppmärksamheten. Jag noterade sannolikheten av medveten dissociation i inlägget om brottsdömde Pirate Bay-teknikern Fredrik Neij. Det vill säga, ett avsiktligt mörkande av förehavandena i flytten av mekanismer för illegal fildelning till en annan operatör. Här är då ännu ett exempel på en dr Jekyll och mr Hyde-mentalitet. Förr i tiden hade de blivit benämnda "the criminally insane".

Den enda kategori jag kommit på, som kan ha nytta av den här mixen, är artister vilka skapar roliga och bisarra vändningar genom att låta Vatten och Luft mixas med underhållande eller svindlande orimligheter som följd. Men det är ingen tvekan om vad "kombinationen" av element handlar om: distorsion av verkligheten, förvrängande och vanställande.

Man kan också tänka sig att Luft och Vatten bör förekomma hos dem som aktivt söker förstå "den irrationella känslan", konstkritiker, översättare, etc.

Obs! Den uppmärksamme kan ha noterat att det tekniskt sett inte verkar föreligga någon extrem dissociation i horoskopet. Inget Lufttecken har sin härskare i Vatten eller vice versa. Men avledningsmanövrer är vanliga även hos dem som har viktig betoning på såväl Luft som Vatten, och jag myntade syndromets namn just i samband med den kanske mest hjärtskärande "icke-kombinationen", den där Skorpion och Vattuman ömsesidigt stöter bort varandra.

En annan känd "låter sig inte blandas", är t.ex. en samtidig betoning på Kräftan och Vågen, vilken kan bli till torg- eller t.o.m. folkskräck. Individen drabbas av mental obalans (Vågen) och skyggar (Kräftan) inför okända individer.

Kvinnomisshandlaren har också den väldigt suspekta kombinationen av Solen med hungrande och ofta obalanserade Rahu (drakhuvudet). Eftersom Venus redan är debil bidrar den till detta samlade vanvett. Då Jungfrun är en kritisk natur misstänker man att våldet (som uppenbart kommer från den lunära sidan av naturen) beror på att mannen var en sjuklig felfinnare och sökte anledning till att få utöva sin brutalitet.

Ta detta som ett varningshoroskop: debil Venus och Rahu är inte att leka med, om dessutom Solen understryker via sin aktiva gärning. Men frågan är om Sol-Rahu skulle ha gått så långt om inte psyket varit så stört som här. (Dessa inlägg skrivs ett och ett, som anekdoktiska fall, utan omfattande jämförelser med alla andra horoskop i den växande datasamlingen.)

Att horoskopet helt saknar Eld måste väl här sägas vara immateriellt, störningarna på både solsidan och månsidan är väldigt tydliga.

_____
Anm. Födelsedata kan lätt sökas på nätet för den som önskar verifiera horoskopet.

Inga kommentarer: