Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 november 2009

Jackie Ferms privata krig



Följer överhuvudtaget inte rapporteringen om den svenska underklassen - alla dessa dokusåpor där restprodukterna av det sekulära konsumtionssamhällets sönderfall förevisas i all deras självförnedring.

Men jag uppsnappar rubriker (Expr, AB) som säger att en rikskänd skurks dotter burit sig extra svinigt åt mot en annan dokusåpadeltagare. Inser direkt att detta är ännu ett steg i "Jackies" fortsatta hatkampanj mot sin kåkfarande far. Steg ett i den vendettan, lärde jag mig efter några sekunders surfande, var ett tidningsutvik vars obefintliga logik (hämnd mot fadern) tydliggörs här (nytt fönster).

Så, vad slags födelsehimmel eller horoskop är att förvänta av avkomman till en vaneförbrytare? Är det någon som tror att en sådan familjesituation lockar ner änglar och högt utvecklade själar till jorden? 

Nej, just det. Vi får ett horoskop som faktiskt är förunderligt likt genomsnittssvensken själv, om man betraktar denne via månsidan i det svenska nationalhoroskopet! (Kan studeras i två långa analyser under etiketten Sveriges horoskop.)





Den största skillnaden är att där svensken i gemen agerar kollektivt, via Solen i Vattumannen, där väljer Jackie den diametralt motsatta strategin: Sol-Lejonet, hyperindividualisten. Allt ljus på mig och min (sårade) stolthet.

Sol-Lejonets vilja att skina är inte något problem i sig, bloggen har redan tröskat igenom bra många sceniska Lejon inom film och musik. De är alla i varierande grad exhibitionister - det är deras normala sätt att fungera. Nej, det är den själsliga eller psykiska sidan i horoskopet, det Jackie delar med genomsnittssvensken, som är ett problem.

Jag tänker inte säga mer om Månen i Väduren, tillräckligt mycket har skrivits om det tecknet i olika blogginlägg - så mycket faktiskt, att det är svårt att hitta de relevanta diskussionerna bland alla exempel!

Jag ska bara kontrastera Jackies typ av själsliv med det hos Norah Jones, eftersom jag bara häromdan skrev om henne. Både hon och Jackie har samma egocentriska själsliv (det som ska bli ett Lejon börjar som Vädur), kanske det tecken som är lättast att stukas så barnets mognad till vuxen avstannar. Också Norah hade en svag kontakt med sin far, också denne en celebritet fast inte av det ökända slaget. Men det är en enorm skillnad i kringbudskapen mellan Norahs Måne och Jackies.

Parallellen sträcker sig ännu lite längre eftersom båda föddes ett år då Jupiter (lycka, expansion) står nära kopplad till ett eller annat av Kräftans många uttryck: modern, känslodjup, eller det allra mest arketypiska: havet - vilket en annan ofattbart känslodjup manlig artist helt snöat in på (se inlägget om singer-songwritern Richard Hawley, också han med oceanens tecken Kräftan och en Jupiter däri).

Den väg som ligger öppen för Jackie är alltså att expandera på något kvinno- eller känslorelaterat tema, något som alltså sorterar under Kräftan. Eller bli sjöman! Att vika ut sig och instrumentalisera sin kvinnlighet, är möjligen att missbruka kapitalet Jupiter i Kräftan, men kör i vind. Prostituerade har funnits i alla kulturer, en del har i vissa tider nått visst inflytande sängvägen... Det är väl på den nivån dokusåpadeltagaren satt sin ribba för närvarande.

Och detta för att Sverige är ett så genant andligt dött land! Precis som i nationalhoroskopet disponeras hennes själsliv helt av en Mars (Vädurens härskare) som borrat ner sig i den allra mest primitiva materialism: Oxens tecken.

Sinnlighet i all ära, men Jackie tar svenskheten ett steg längre! Hennes själ - och nu ska vi noga följa Månens disponent Mars i dess förehavanden - är bara här för att jävlas med män! Sorry, den loser som gick med i dokusåpan och blev uppknullad av den här levande hämndmaskinen, men det var inte personligt. Inför tv-rutorna kan nu delar av svenska folket i Jackie se hur de själva skulle vara som människor om de bara tog ut sitt tjuvande, sina piratnerladdningar, skattesmitande, sina Thailandsresor och billiga barnsex ut i det öppna och skruvade det lite extra.

Vi har på Jackies själsliga sida horoskopets två mest brottsbelastade tecken, zodiakens psykologiskt minst artikulerade tecken, Väduren och Oxen. Och Månen och dess disponent kopplas ihop i en furiös kamp där elden går emot den tvära jorden som inte ger tillräckligt mycket stålar eller utkomst, så att kriminalitet och tjyvmentalitet naturligt utvecklas ur den svenska folksjälen. Det är som om svenskarna fortfarande bär nödåren som leddes till Utvandringen i sina själar, och oavsett hur pass relativt bra de lyckas mätta sina magar vill ha mer. 

Utvecklingspsykologiskt beskriver Månen (matsmältning och assimilation) med Mars i födans Oxe en rejäl låsning långt före barnet Jackie var medveten om sin far! Här syns en tidigt grundlagd störning. Hela svenska folket är också som barn som fixerats vid tröstnappar eller ständigt går och tröstäter. Så låg är det här landets själsliga evolutionsnivå - vi sitter fast vid MAT !!! Och föda ska också tolkas symboliskt. Bilen, hemmabion - det är också föda för den som är fullständigt tom inuti.

Men där Jackie ger oss en narrbild av vår patetiska torftighet, är då hennes själsindikator Mars kastar sig över Lejonets tecken via det onda öga som den brutala Mars ensam kan kasta med sin hårda vinkel (90 grader) framåt. Här degraderar aggressionens planet både intellekt (Merkurius), kärlek (Venus) och sin djupaste andliga natur (Solen). Det är i princip hela hennes handlingsliv, hela hennes verktygslåda för att ta sig fram i livet.

Eftersom spelplanen är Lejonet - den älskande fadern - så får vi nu astrologisk bekräftelse på det hon sade redan apropå tidningsutviket: hon är på jorden för att skada sin egen far! Men gudars vilken kass plan - hon skadar ju bara sig själv!

Saturnus är Liemannen, han som kommer att kräva åter våra liv till sist, extrahera det goda och onda vi gjorde, och använda som utsäde till vårt nästa liv på jorden. Som synes har Jackies aggressiva själ dessutom riktat in sig mot Saturnus (i Skyttens tecken) - hon går till storms mot själva ödesplaneten. Smart? Nej. Saturnus registrerar precis vartenda felsteg som börjat tas, och kommer att bygga ännu ett miserabelt nästa liv åt den skadade andevarelse som f.n. går under namnet Jackie. 

Horoskopet får Fredrik Neij - dömd pirat - som granskades för några dagar sedan, att se ut som rena svärmorsdrömmen. Kanhända bara lite för kreativ för sitt eget bästa och för lite suktande efter hans version av pengar: hi-jackade filmer för miljarder och den kredd sådana pojkstreck ger... Naturligtvis var också han född under en egostörd Vädurs inflytande.

Hur bryter man en ond cirkel som fallen själ? Om detta lär världens alla religioner och filosofier ut. Utom i Sverige där de mest korkade rösterna inbillar sig att religion som privatsak betyder är lika med förbud att yttra sig om religiösa perspektiv (se det svenska armodet i Newsmills kommentarfält!). De bara snäppet smartare, säg IQ 90-100, låtsas som som inget av det jag just sagt existerar eller är verkligt. 

Vilket land av B-själar skickade i exil här på jorden vi är! "Humanism" och "sekulära regler" är vad som skapat sådana här ungar som Jackie. Grattis.

Pappan och Jackie borde sitta ner och läsa en bok i klassisk filosofi tillsammans, fascineras över de gamla berättelserna om själavandring och hur man spekulerat kring det fenomenet genom historien. För skrönorna råkar vara på det hela taget sanna. De förklarar mycket om hur man kan finna sig i skiten i ett visst givet liv. Det var jag som tillverkade min egen framtid!

Lyssna inte på socialrealister som säger att miljön gjorde mig si och så. Om det var sant, hur förklarar man då att Jackie var bokad från dag ett för en sådan risig himmel som kartan här uppe visade? Däri ligger ett formidabelt uppdrag att höja nivån!

Fri vilja - det är att lyssna på sitt eget liv och se hur det faktiskt utvecklar sig. Som jag har visat finns det vissa placeringar där Månen inte riktigt förmår reflektera Solen som den klara, stilla spegel psyket borde vara. Då behövs åtgärder, typ terapi. Så att förståndet vaknar upp.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja herrgud va är det för människor som castar en sviken dotter till en brottsling,den måste ha problem själv anser jag för hanLRhon tycker säkert att dom varit smart JA herregud