Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 23 december 2017

Svenska lunsar till politiker... och den äkta varan



DN vill som vanligt piska upp krigsstämning med nya rysshot. Det är förstås NATO som i princip beordrar västmedierna att skriva sådant här. Sverige gick i säng med Djävulen själv... Tidningen benämner också en rysk politiker med många förtjänstfulla uppdrag bakom sig, bl.a. en historisk sanningskommission, som "spionchef") och försöker vifta bort kärnan i hans uttalande. 

När jag ser "spionen" Sergeij Naryshins ansikte på Wikipedia slås jag av hur lik i "grundstommen" han är Sveriges egen Dolph Lundgren, den "intelligenta" KTH-aren som drog till Hollywood och tidigt gjorde sig ett namn i rollen som rysk boxare...

Mycket riktigt är båda födda i Vågen och dessutom med kraftig planetär betoning på tecknet. Om Sverige - landet har Vågascendent - varit lett av sådana här skarpa tänkare och inte av de näringslivsledda lunsar de är, hade vi kanske haft något att vara stolta över, men för närvarande är det bara att läsa bloggens föregående inlägg för att inse hur djupt nedsjunken i gyttja den svenska mentaliteten på makthavarnivå är... Och som därovan, sådan blir också folkmentaliteten...

Naryshkin, 1954:


Som omväxling en färgläggning utifrån de tre gunas (kvaliteternas) perspektiv, där Ljuset (sattva) här ser ut att lysa med sin frånvaro medan enda placeringen i Mörkret (rajas) är nyckelplaneten Venus som äger de fyra i rajasiska (passionerade) Vågens tecken. Men det tidiga intrycket modifieras sedan av det faktum att alla tre medvetenhetsbringande (sattviska) Solen, Månen och Jupiter befinner sig i de framhävda hörnhusen! 

Det handlar således om en extremt medveten observatör av mänsklighetens passioner och hur JÄMVIKTEN (Vågen) mellan länder ter sig. Naturligtvis har han rätt när han noterar att Sverige tagit USA:s sida och agerar i krig mot ryssarna! Sådan är den svenska skammen år 2017 året då nationens identitet kollapsade (allt enligt bloggens amatörstudier i hinduisk cyklisk lära).

Lundgren, 1957:



Dolph Lundgren har berättat tillräckligt om sin svåra barndom med en våldsam far. Månen i "offertecknet" Fiskarna (vittnets tecken) i olyckshuset visar hur svårt det har varit för den tuffa handlingsmänniskan Dolph att "komma ut" om sin inre sårbarhet. Men när han gjorde det stärktes hans popularitet många gånger om jämfört med de fnysningar han drog på sig när han uppträdde i Sverige med typig amerikansk brytning. Månen i Fiskarna är extremt svampig och har på nära håll sett andra starkta Fiskhoroskop göra precis samma sak efter t.o.m. kortare vistelser i gårdagens förlovade land som numera är stället för de fördömda själar som straffat ut sig själva genom att inte tänka framåt mot morgondagens värld...

Mars är illa placerad i 1a huset om man väljer Solen i Vågen som ascendent för handlingsmänniskan, men det stämmer väl med det action-fack han snabbt fastnade i och som han säkert tjänat bra på. Saturnus är en god kraft för Vågen-i-första och i 2a ekonomihuset ser man en kalkylerande och försiktig Näringssjäl (Vattenelementet). Saturnus är inte djärv, så jag gissar att Lundgren placerat sina pengar väl... 

Han valde säkert bort ingenjörslivet i samma stund han insåg att han som ren kropp betraktat var intressant för Hollywood för distinkta rolltyper. Den här Solen i Vågen är ytterst favoriserad eftersom soldisponenten Venus står i expansionistiska Skytten i intellektshuset. Lundgren har ett fertilt intellekt som processar massor av information på den tid det tar en svensk luns till politiker att formulera en hycklande floskel om att vilja sprida "demokrati" via den korrumperande penningen. Missa inte att det är en ovanlig Sol i Vågen - äregiriga demonen Rahu står gradexakt med Solen vilket också förstärker upp skönhetens Venus. Mannen ser onekligen mycket bra ut!

Nu är knappast Dolph Lundgren något råämne för socialism, men ägaren till Venus, den expansionistiska och för jämvikts-Vågen därför onda Jupiter, står turligen undanstuvad i 12e exilhuset, där den inte gör mycket skada. Man skulle t.o.m. kunna tänka sig empati med de mindre lyckligt lottade med denna position och det skulle göra honom till en genuint god människa! Längre än så kommer man nog inte med enbart kartan för hela dygnet...


Inga kommentarer: