Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 december 2017

Metropolitans perverterade dirigent medsvept i Me Too-rörelsen

Dags för nästa stickprov från Me Too-rörelsen och det andra homosexuella. DN skriver om hur musikaliska underbarnet James Levine - enväldig konstnärlig ledare i över 40 år för New York-elitens fisförnäma musikkonsumtion - var en simpel utpressare som mot sexuella tjänster försåg unga manliga musiker med en plats i den prestigefulla orkestern.

Det här horoskopet "missfärgar" jag avsiktligt med mörka och smutsiga nyanser för att illustrera de svåra problemen. De allvarliga psykiska störningarna har uppenbarligen inte skadat hans musikaliska talang med mindre hela operasvängen är en enda självförljugen historia av inbilskhet. I en värld dominerad av psykiskt Vatten och rationaliserande Luft är vilka förryckta föreställningar som helst möjliga, och alla inom den förtrollade kretsen rycks med i fantasierna av hur "sublimt" något är! Låt oss kalla "dissociationen" mellan den Rationella och den Irrationella Själen för självlögnens syndrom.

Naturligtvis hade dirigenten ett fejkat samleverne med en kvinna, precis som Leonard Bernstein, en annan av New Yorks alla genomperversa högkulturella profiler, och Sir Elton John under de år hans homo läggning kunde hotat skivförsäljningen. Självlögnen övergår med andra ord lätt i en människa som lever via sina egna rationaliseringar och omskrivningar och blir en simpel lögnare eller desinformatör. Den här kartan är ett enastående exempel på detta:



En av de bästa sakerna med den hinduiska traditionen, förutom att den använder en fungerande zodiak, är dess insisterande på att planeternas disponenter (härskaren till planetens värdtecken) måste analyseras som lika viktig som bara, som här, "Solen i Tvillingarna". Följer man denna enkla uppmaning visar sig James Levines hela problematik direkt. 

BÅDE SOLENS OCH MÅNENS DISPONENTER STÅR INSTÄNGDA I DET 8E HUSET FÖR BIOLOGISK KORRUPTION, DÖD OCH DEN SEXUELLA DRIFTEN.

Hur mycket av dirigentens "högre medvetenhet" - en Sol i 9e huset - blir kvar när dess härskare - dirigentens viftande armar Merkurius - redan gått in i den organiska korruptionens åttonde? Vänder man resonemanget från himlens skenbara dagliga rörelse från öst till väst och studerar den motsatta planetrörelsen genom zodiaken, kan man säga att individen måste dö (8e) innan man förstår vad den inre guden (9e) är, och med denna insikt också den universella morallagens (dharma) existens.

När dessutom Månen/sinnelaget har sin disponent (Saturnus) i 8e då är inte bara den utagerande och viljestyrda naturen korrupt utan också förmågan att via Månen reflektera över de egna aktiva stegen! Av denna anledning har jag "smutsat" ner både Månen i det annars lyckosamma 5e huset för ledarskap och kreativitet och, den på andra nivån nedsmittade 10e huset för dirigenter, diktatorer, statsmakten eller vem som nu från 10e huset bestämmer hur det ska låta.

Visserligen är den estetiska Vågascendentens Venus en verksam välgörare och i 10e huset är den perfekt placerad för en karriär i konstens/Venus tecken. Att operagenren är en enda lång orgie i mänskliga tragedier kanske till den del förklarar varför horoskopet är så stört, det hade troligen aldrig fallit den här pianisten in att ägna sig åt glada Kikki Danielsson-trudelutter. Kräket i det inre sökte en yttre form för sina själsliga projektioner och opera passar perfekt. 

Jag har faktiskt en bekant med ett antal snarlika placeringar och som ständigt bevistar svenska Berwaldhallen och i vars inre jag några gånger skymtat brutal och grym romersk överhet - vi kan ha setts i ett olustigt tidigare liv även vi i detta är bästa vänner! (De sociala rollerna, liksom då och då det biologiska könet, ändras från liv till liv, och när jag hade mina "15 minuter av makt och ära" var han min sadelmakare, en enkel hantverkare långt ner i hierarkin.)

Distinkt ogynnsamt för Vågascendenten vars norm är "balans och jämvikt" är den expansiva Jupiter som övergår i en "verksam illgörare". Vågen kan dribbla bort sig själv i Jupiters preferens för "variationer på tema" vilket möjligen bidrar till dirigentens sexuella urspårning. Jupiter i maktposition anknyter nämligen till mannens olyckliga sexualitet (Mars i 6e olycks- och fiendehuset - jag gillar att hinduerna inte sätter myror i huvudet genom att dubbla 7e äktenskapshuset till att också betyda öppna fiender - fienderna hittar man här i mörkret efter solnedgången, i 6e huset). 

Den här Mars-Fisken binder samman den Vegetativa Själens orenhet med hans officiella makt över Metropolitans orkester. Mars och Jupiter, 6e till 10e (och retur) bildar en historia i historien och det blev osund sexualitet som blev hans fall ned i vanära och olycka. Men att det kom så sent! Uppenbarligen gjorde den naturligt och verksamt goda Venus med den naturligt goda men verksamt onda Jupiter ändå under för hans tiondehuskarriär. Man kan misstänka att dirigenten nu efter sin pension gått in i den riktigt dålig planetär dasha-cykel så att baksidan av den fina fernissan nu lyfts fram som en Ödets milstolpe.

AstroDatabank som har en AA-rankad födelsetid nämner att den småvuxna och feta människan samlar på dinosaurieben. Skäligen ointresserad av kroppshälsa har jag fortfarande efter tio år inte brytt mig om den här sidan av den, tydligen, extremt exakta hinduiska astrologin/läkarvetenskapen. När jag googlar kommer svaret nästan överst:


Bones are ruled by Brisha, Kanya and Makara rasis and also by second, sixth and tenth houses. Saturn is karaka for the same (10th).
These houses, lords of second, sixth and tenth houses and Saturn work for all bone diseases.


Kontexten säger att Brisha är Oxen även om jag sett stavningen, kanske en dialektal avvikelse, Rishab, på vissa sajter. Kanya är Jungfrun och Makara Stenbocken - benstruktur kopplas alltså rätt logiskt till Jordelementet. Att ha en pervers och korrupt låsning till unga pojkar (Merkurius) och samla på dinosaurieben (Saturnus i Oxen) rimmar alltså perfekt med den hinduiska astrologin. Dessa gamla benknotor symboliserar för denna i vissa avseenden extremt retarderade själ spåren efter sitt eget primitiva förflutna - samma själ men en annan tid och en annan kropp. 

James Levine skull alltså kunna uppfylla den här bloggens hypotes, att den mesta homosexualiteten är ekon från andra liv i en andra kropp som undermedvetet håller den nya värdkroppen gisslan. Normalt beteende är att man som barn leker lite med mammas eller pappas underkläder (beroende på kön i detta liv) och sedan går vidare. Men en del tycks födas helt psykiskt förstoppade, som den här kartan med dess Saturnus i 8e indikerar. Då sker aldrig nyjusteringen till den värdkropp själen tagit sig i detta liv. 

Det finns ingen anledning att söka homosexualitetens gåta i defekt DNA eftersom det är Världssjälen som till att börja med styr kodningen av det foster/livsöde som sedan en eller flera själar förhandlar om "i himmelen" (utanför tid och rum) vem som ska ta. Synske Edgar Cayce (1877-1945) förklarade plötslig spädbarnsdöd med att själen fått kalla fötter och inte längre ville leva just det livet! Ur evighetens perspektiv finns det ögonblick i tiden som POTENTIELLT innehåller identitetsstörningar av både detta och andra slag och som "matchas" med själarna, beroende på deras önskemål. Himmelen är som en gigantisk Arbetsförmedlingen! 

Vad gäller den själs önskemål som tog värdkroppen James Levine, är det händelsevis den bedrövligt störda Mars som är horoskopets atma karaka. Så denna grisighet var vad den själen ville för detta liv! Jag flyktade bara häromdagen förbi djuppsykologen James Hillmans uttalande om "födda rötägg". Tack vare Levines kända födelsetid kan vi här se hur ett sådant utvecklades i praktiken. 

AstroDatabank nämner en hel del medicinska problem, vilka naturligtvis också var vad denna själ åtrådde enligt den här märkliga hinduiska punkten när den placerar sig i 6e ohälsohuset. Man kan tänka sig att vissa själar sysslar med självbestraffning eller snarare accepterar en återfödelse där det är "payback time" för vissa saker.

Konsekvenserna av en sådan här fatalistisk astrologi som den hinduiska blir ju i praktiken yrkesförbud i den händelse samhället skulle låta sig styras av visa astrologer och kosmiska principer. Det är säkert många, många som är glada över att leva i en demonisk civilisation som den västerländska, där allt anses normalt så länge det går att göra profit på verksamheten! Se Aftonbluddrets non-stop kampanjande för utagerad homosexualitet. Det är för att det gynnar tidningens ekonomi och den marknad som inte bryr sig om något utom stålarna. Som gärna lämnar sjuka själar åt sitt eget öde utan att känna något behov att ge dem det perspektiv som vishetskulturer alltid söker förmedla till medlemmarna.


Inga kommentarer: