Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 september 2017

Stoppa pressarna - hinner inte med hällregnet av svensk identitetskris!

Så är det dags igen. Knappt hinner man avsmaka Scania-korruptionens magnitud och inse att också detta tillhör nationalidentitetens usla tid (militärövningen Aurora 17 en annan och IT-skandalen en tredje - det finns fler registrerade på bloggen). Men att Sveriges kriminellt veka lagstiftning - varje gång det gäller pengar tydligen -  lämnat landet öppet för gangsters som pengatvättar på vår egen mark, det är nog en nationell skam som går utöver det mesta. 

Jag vet faktiskt inte vad DN menar när de påstår att Sverige åtnjuter ett "gott rykte", har inte läst texten. Det låter mer som ett utslag av exakt den självförljugenhet som är en bit av svenskheten (en tom uppblåst bubbla av jupiterisk självgodhet) och som jag lustigt nog förde på tal bara några timmar innan denna nya nationalskandal briserade. (Se: Sveriges identitet strax utraderad)

Märkligt nog - eller kanske inte - står Lagens planet Jupiter precis invid identitetsmarkören Solen i nationalhoroskopet och båda har den genanta betydelsen av "verksamma illgörare" och representerar primärt landets lilla styrande elit. Där avslöjar himlavalvet den uppblåsta och hycklande bubblan...

Jag behöver inte repetera flera års bloggande om nationalhoroskopets åtskilliga svaga punkter, men ett måste sägas: DN har spottat upp sig rejält. Vad har hänt med Bonniers, inser de att en lagom radikal hållning till egna landet via stora Stockholmstidningen är bästa sättet att hålla dreven borta från dem själva? Det kan väl inte vara av ädelmod en kapitalistisk tidningsprodukt riktar in sig på det snaskiga av det snaskiga. Kanske SvD/Näringslivs uthängning av enstaka lömska figurer i finansvärlden inspirerat? 

Det finns inget så smart som att offra en av de egna från tid till annan för att bevara ett i grunden ruttet System... För det här med medierna som maktens bevakare är bara nys, det är pengarna som styr. 

Svenska datatekniker framstår som tappade bakom en vagn, blotta mängden nätcasinon och appar som via transaktionsavgifter ("många bäckar små") "skimmar" folk i deras interagerande med fadda distraktioner - anhopningen av SKIT inom mobilsektorn får mig att inse att landet är Helvetet. Här tänker allt för få på något annat än hur man snabbast ska bli rik och den svenska "innovationen" håller patetiskt låg verkshöjd. Försök hitta någon ny teknik som inte bygger på idén om "skimning"! Svenskarna har blivit ett kriminellt folk eftersom kapitalismen är olaglig (enligt den verkliga Lagen).

I viss mening är Solen och den onda välståndsplaneten Jupiter inte enbart den rika elitens symbol. Detta är den mönsterbild som tidningar som Aftonhoran dagligen serverar den dystra svenska allmänheten och som landets ansiktslösa befolkning (Månen) konsumerar och anpassar sig till. Sveriges folkdjup - Månen - står i "jag med"-tecknet Väduren och bottnar i energins Mars placerad i pengarnas tecken Oxen. Ser du den onda spiralen som börjar i Eliten och skruvar sig ner i folkdjupet?

Bara ett lands totaldestruktion om rena omstart kan ändra sådant här. Reformer kan inte rå på den onda rika eliten och dess monopol på indoktrinering av hela folket. (Lyssna på invandrarna: reklamen lär dem att framstå som infantila som svenskar i gamla folklustspel!) Eliten måste räddas från sitt eget skadliga inflytande. De får inte fortsätta tro att vad de gör är okej och i linje med vart världen är på väg. 

*****

Publiceringsögonblicket för DN:s senaste scoop, lagluckan som gör Sverige till ett skatteparadis:


Horoskopet bygger på publiceringsminuten
för denna DN-artikel

Som omväxling och kanske till förvirring färgsätter jag här en kombination av de tre gunas (kvaliteterna) och husens inneboende kvaliteter. Inte alls opassande för en nyhet om onda pengar stiger penningens tecken Oxen, illustrerad redan i bibelberättelsen om judarnas dans kring guldkalven så fort ledaren avvek. Observera att detta inte är antisemitism utan judenhetens egen text som påminner dem att inte åsidosätta Gud för den lägsta av onda avgudar!

Varför 1a huset (sakfrågan) är svartfärgat beror på att dess härskare, Venus, dels är en verksam illgörare (här att likna vid en prostituerad för det materiella) och dels via sin placering i Lejonet understryker att det är Mörkrets kvalitet (låga sub-humana instinkter) som äger sakfrågan (pengatvätten). Och som inte denna makalöst usla anhopning av omen räckte så pågår de i landets innersta och mes privata område - 4e huset! 

Lägg sedan till Venus konjunktion med omoralens Mars som här är en både naturlig illgörare och för Oxen också en verksamt ond faktor, och vi har en så chockerande usel mentalitetsnivå att Fredrik "privategoism" Reinfeldt plötsligt framstår som en frisk fläkt (han hade också den "dubbelt onda" Mars och dessutom i sitt privatistiska 1a hus i Jungfrun, tecknet som arbetar för profiten).

I Mörkrets kvalitet står också Saturnus, den Stora Illgöraren, men för Oxen är denna en välgörare! Ur sitt mäktigaste världsliga läge i väster söker här Gränsdragaren sätta stopp för all den röta som pågår i 4e huset (landets inre). Det är helt klart att det är DN-artikeln som beskrivs här! Saturnus opponerar sig mot det som presenteras i öster.

Tidningen är dock inte helt ärlig som lägger fokus på skumrasket österifrån (att lina vid EU-tiggarna som tycks vara en enda härva av kriminalitet med några tiggande gummor på gator och torg som "respektabel fasad" för all annan skit som dras in i landet). I mina ögon är det den kriminellt dåligt utformade lagen som är huvudpersonen i denna skandalnyhet. Och Jupiter står verkligen illa till i det här horoskopet i 6e huset för Olyckan och Fienden. Nyheten handlade alltså om att vår egen lag blivit till vår olycka. Jupiter i Vågen ägs av den onda horans pengar (ond Venus + ond Mars) så det är uppenbart att svensk lagstiftning varit avsiktligt luddig (genom historien?) för att gynna inhemska makthavares självberikande. Men nu när ryssen lusläst svensk lag är det inte lika roligt längre, först nu alarmeras det!

Slutligen kan noteras att landets interna angelägenheter tecknas av såväl 4e huset som dess bhava karaka (hussignifikator) Månen. Indisk astrologi håller sig med ett antal dubbel- och trippelkontroller och om det finns någon samstämmighet mellan dem ökar chansen/risken för en karaktäristisk möjlighet/problem i samband med frågan. Här ägs Månen av den lag- och förmögenhetsplanet Jupiter som är till sådan olycka och en källa till fiendskap i Sverige och står dessutom i det onda 8e korruptionshuset?

Kan någon förklara varför himlavalvet alltid ser ut som "kom och hjälp" mig när bloggen synar skandalnyheter eller inkompetenta politiker till höger och vänster? Varför är alltid "de goda livsödena" så infernaliskt usla enligt den astrologiska kartritningen? Är inte redan detta en antydan om att antikens systemskapare var långt skickligare än dagens svenska it-tekniker, vilka inte klarar av att bygga polisen fungerande it-system eller "uppfinna" annat än banala sajter som jämför priser och - återigen - reducerar svenskarnas mentala nivå till banala apor som dresserats att jaga (fejkad) röda rea-prislappar? 

Nämnde jag att landet har kört sig själv i botten genom sin ensidiga materialism och fixering på lönsamhet? Detta är inte det Sverige jag föddes i för 57 år sedan, men det jag kommer att dö i. Ett ytligt skitland med USA-lakejer till politiker och en befolkning som inte längre vet vad det goda livet med själars tankeutbyte och kommunikation bortom emojjer och en handfull enstaviga ord är för något. Vilken märklig grottmänniskoart kapitalismen introducerade under sina sista år!



PS. Glömde nämna det enda som lyser gult i kartan. Det är medvetenhetens kvalitet Sattva i lyckosamma 5e huset och där vi ser en fenomenalt listig och stark natur (den sattviska Solen) som med all sin räknenissementalitet (Merkurius) berikar sig i tecknet som arbetar fältet i syfte att skörda rikt: Jungfrun. Men detta måste alltså vara den "brighta" gangster som berikar sig i det mörker som är Sverige och dess lagstiftning. 

PS2. Återblicka bloggens inlägg den senaste veckan. Vilken massiv betoning på Jungfrun/profitmentaliteten! Kan det vara Solens passage genom sagda tecken just nu som kollektivt kanalserar alla lyhörda mot jordbrukar/skördetemat? Ja, Hanna Wigh häromdagen var förstås Jungfrun i bemärkelsen olycksoffret. Hon t.o.m. förklarade hur någon mentalt efterbliven partikamrat kört upp sitt finger i hennes slida. I det gamla Babylon hade Jungfrun inte sitt nuvarande namn utan Plogfåran. 

Profitörer har i alla tider plogat upp denna slida i jorden för att berika sig själva på våldtäkten på marken. Hur framtidens mänsklighet ska rita om zodiaken efter att Jungfruns motiv kriminaliserats som den Olycka och källa till fiendskap den är, det vet jag inte. Kanske har DNA-forskningen då kommit så långt att en perfekt deterministisk vetenskap kan låta astrologin utgå ur sortimentet. Men än fungerar den och ger tillfällen till självkännedom!

Och jo, storprofitören på kvinnliga blottade kroppar, Hugh Hefner, dog just. Han hade Jungfruascendent. Nu ska hans "företagssamhet" hyllas i dagarna tre.