Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 september 2013

Moderaterna ett vitmålat skyltfönster för samhällets fiende

I Aftonbladet kommenterar en Sven-Åke Petterson ofta och kunnigt i läsarspalten. Man lär sig snart hoppa förbi idioter, men hans långa inlagor stannar jag gärna vid. Som den här, som jag tar mig friheten att återge i dess helhet i ämnet om Moderaternas hemliga partibidrag och att de faktiskt accepterar pengar mot motprestation - trots att de ljuger så de tror sig själva om detta! 

I det här fallet verkar dock Petterson ha klippt och klistrat hela texten, men i den avslutande länken väntar en annan kort text som ger ett horoskop på en av de hemliga bidragsgivarna. Fredrik Reinfeldt är en ömklig KÖPT politiker, en korrupt politiker - som hela moderaterna och därmed sittande regering!
Lars-Åke Petterson · Toppkommentator

Låt mig presentera Stiftelsen Fria Media – en hemlighetsfull fond av mediaföretag - som skickar pengar rakt in i moderaternas partikassa. Det här avslöjandet är uppseendeväckande av två skäl. För det första är fonden tydlig med att de förväntar sig motprestationer för sina pengar. Som exempel tar Jan Marhed i stiftelsen upp att man ställt krav på att kommersiella radiokanaler ska få sända mer reklam – vilket tog den moderatledda regeringen endast tre månader att genomföra.

Det kan vara rent slumpartat, men när en näringslivsorganisation ger ett regeringsparti stora summor pengar med ett uttryckt motkrav om lagförändringar och de förändringarna så snart läggs fram i riksdagen så liknar det ett betalt beställningsjobb. Från moderat håll har detta förklarats med att Fria Media skulle vara en intern partistiftelse – vilket stiftelsen inte själv gett uttryckt för eller redovisat- och som inte heller förmildrar omständigheterna. Faktum kvarstår, kommersiella mediaaktörer finansierar via en stiftelse ett politiskt parti som hävdar att de inte får pengar från företag och organisationer.

När vi vet att moderaterna själva far med osanning – samtidigt som de är beredda att gå långt för att hålla bidragen borta från offentlighetens ljus – drabbas man lätt av tanken att vi bara sett toppen av ett isberg. Hur många fler företag skickar – via anonyma och hemliga stiftelser – in pengar till moderaterna tillsammans med krav på politiska förändringar de vill se?

Bonnier, vilka har fått specialbehandling sedan 2006? Arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv, som spenderar enorma belopp på opinionsbildning och kan glädjas åt sin motpart fackförbundens försvagande? Carema, Alleris, Attendo och alla de andra riskkapitalbolagen som gör enorma vinster på en privatiserad offentlig sektor? McDonalds, som under parollen “arbetslinje” fått två stora skattesänkningar serverade på silverfat? Ett annat typexempel är PR-byrån Kreab. Där är före detta moderate landstingspolitikern och grundaren av Kunskapsskolan Peje Emilsson ­delägare och styrelseordförande. Kreab är enligt Emilssons utsago ”huskonsult” åt Wallenbergsfären. Fram tills att han blev utrikesminister var Carl Bildt styrelseordförande i Kreab, och Anders Borg har en bakgrund inom Wallenbergkontrollerade banken SEB.

De krisande euroländernas påtvingade välfärdsslakt med EU:s krav på privatiseringar öppnar vägen. Att Reinfeldt agerar ”hök” i EU gemensamt med Gunnar Hökmark och kräver privatiseringar och avregleringar är säkert något som Tornet´s – förövrigt ett sällskap grundat av just Gunnar Hökmark – medlemmar applåderat när de har träffats. Om kopplingen mellan Moderaterna och den lilla men stenrika kapitalistklassen kan många spaltmeter skrivas. Bara skandalerna kring Carema och den utauktionerade välfärden har avslöjat många nära band mellan storkapitalet och Moderaterna. Redan för femton år sedan, 1991, uppgav Ulf Laurin, då ordförande i SAF (nuvarande Svenskt Näringsliv), att halva SAF:s kanslibudget, 200 av 400 miljoner, gick till opinionsbildning.

Går det överhuvudtaget att föreställa sig vilka summor Svenskt Näringsliv idag, med Michael Treschow som ordförande och tidigare moderate statssekreteraren Urban Bäckström som direktör, pytsar in för att få en borgerlig valseger? Nej – det är hemligt. LO redovisar öppet sitt stöd till socialdemokraterna, men det gör inte direktörerna. Svenskt Näringsliv är en mäktig ekonomisk kraft som står bakom högeralliansen och det kan vara synnerligen intressant att veta hur mycket pengar det rör sig om.

Det behövs en genuin undersökande journalistik vad avser vilka särintressen politikerna går hand i hand med - men media gör intet av detta - måhända de själva är så insyltade.

Text Bjorn Alvebrand

http://www.resume.se/nyheter/media/2007/06/07/hemlig-mediefond-kan-ge-m-/

Resumés intervju med företagaren Jarl Mared ger ett horoskop av intresset. Att kalla stiftelsen Fria Media när det tvärtom handlar om pengar för att indoktrinera och hjärntvätta svensken till en ärthjärnas slappa konsumism, är i sig en paradox. Vi kan därför förvänta oss ett "megafon"-horoskop av något slag, en slags diktatorisk envägskommunikatör. Eller hur?

Men före horoskopet en annan observation. Jarl Mared är född 1938 och är nu en gammal man som gjord det onda han kunnat. Men det är lustigt att direkt efter inlägget om den socialt handikappade aktrisen Mara hitta en entreprenör Mared via en läsarkommentar i AB! Det får mig att fundera på den högre vägledning alla människor har även om de inte är vakna nog att uppfatta den. Vi har med andra ord fått ett hemligt tecken från Livet i ordroten MAR - som i mara eller nattmara!

Etymonline berättar om verbet "mar" (tillfoga skada/ödelägga):
mar (v.)
Old English merran (Anglian), mierran (West Saxon) "to waste, spoil," from Proto-Germanic *marzjan (cf. Old Frisian meria, Old High German marren "to hinder, obstruct," Gothic marzjan "to hinder, offend"), from PIE root *mers- "to trouble, confuse" (cf. Sanskrit mrsyate "forgets, neglects," Lithuanian mirszati "to forget"). Related: Marred; marring.

Etymonline är en fantastisk resurs och den här gången kunde inte den behändiga lilla The American Heritage Dictionary of Indo-European Roots tillföra något alls:



Men är det någon mer än jag som i denna gamla ordrot ser MARS - olycksguden som kastar bekymmer och förvirring på människans väg?  (Minns Fredrik Reinfeldts DUBBELT onda Mars som stiger i öster i separatismens tecken Jungfrun...)

Planeten Mars heter dock Kuja på sanskrit, så ordet färdades istället till latinet och blev där krigs- och olycksguden Mars. Regeln är att spåra konsonantkombinationerna: M-R-S. Mars negativa härskarläge i Skorpionen har en psykologi som påminner en hel del om en mara, något som ligger på och inte kan hejda sig själv eftersom den ÄR sadism som ren yttring. En plågoande, en nattmara.

Föregående inlägg om Rooney "Lisbeth Salander" Mara var ett Mars/Algol-dominerat horoskop från början till slut. Hur fungerar kapitalkramaren Jarl Mareds Mars då?



Tja, accepterar man en födelse en bit in på dygnet, så att Månen/sinnet hinner in i den materialistiska och resursorienterade Stenbocken (och det finns skäl till att anta den här placeringen), då blir krigaren Mars horoskopets "atma karaka, "själens åstundan". 

Vad krigar då den här människan för? Mot sig själv till att börja med. Mars är ingen vän till den kontrollerande och måttfulla Saturnus, så att få dessa två sammanfösta i ett tecken leder till inre slitningar. Saturnus är en diktator och som anger själens form, men den här inre naturen vill inte Jarl Mared kännas vid. Utbrytaren Mars söker lämna Saturnus bakom sig vilket nu inte är så lätt. 

Den kontrollerande Saturnus ingår nämligen i en extremt tajt ömsesidig reception med den frisläppande Jupiter, så att diktaturens Stenbock och frihetens Fiskarna låser varandra. Det blir varken hackat eller skuret! Jarl Mared är ordförande för en stiftelse som kallas "Fria Media" men pengarna går till att trälbinda svenska folket under Storfinansen! Det är vanligt att hitta Fiskarnas tecken inblandad i sådana här paradoxer.

Det är bland annat pga. den ömsesidiga receptionen som jag vill föreslå att företagaren har sinnelaget i iskalla och världsliga Stenbocken. Inte för att den tidigare placeringen i Skytten skulle göra värst stor skillnad, då får vi en myglande och hatisk typ som moderata främlingshataren Tobias Billström, vars agerande Sol i generösa och storsinta Skytten allvarligt krymper genom att disponenten Jupiter står i iskalla och snåla Stenbocken och att han, likt vårt hypotetiska Maredshoroskop har sitt sinnelag i det snålaste av tecken - den kallhjärtade arbetsgivaren onkel Scrooge i Charles Dickens En vintersaga.

Jarl Mareld har således nästan hela horoskopet samlat i två negativa (och kalla) tecknen av typen Jord och Vatten, och det är en vanlig tendens hos näriga människor som tror flit och ansträngning och företagsanda någonsin kommer att skänka dem den själens värme som de helt enkelt inte ägde när de föddes, enligt sina horoskop. Det är skadade själar som är ambitiösa, fungerande själar tar livet med ro. 

Ur det perspektivet är Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och den pennalistiska "arbetslinjens" arkitekt Sven-Otto Littorin (alla moderater) troligen Sveriges mest urspårade individer! Littorins sexskandal säger kanske något om den frusna och näriga själens defekter.

Att ponera Månen i Stenbocken för Jarl Mared ger också en mån- eller sinnelagsascedent som perfekt kopplar hans diktatorsinstinkt till tredje mediehuset. "Fria media" är alltså ett namn på en stiftelse som uttrycker moderaternas ständiga lögner - de namnger exakt motsatt till vad frågan rör. "Nytt arbetarparti" ? Sällan. Bara Rovkapitalisternas senaste falska marknadsploj för den lågutbildade svenska medelklassen att totaltorska på!

Fria medier? Ja fria att bedriva DREV mot goda sociala krafter som t.ex. Håkan Juholt. Hur mycket pengar fick AFTONBLADET för att piska upp drevet mot en partiledare som faktiskt hade samma åsikt som folket om vårdvinster? 

Stiftelsen Fria Media pytsar ut pengar men kräver direkta och påtagliga motprestationer. Det stinker småaktiga Småland, Jarl Mareds hemtrakter, lång väg. Nazister, moderater och socialisthatare - Sverige innehåller smutsiga små bakfickor som borde socialdemokratin aldrig lyckades rensa bort ur landet eftersom de svek sin ideologi så tidigt och blev en materialistisk rörelse som lät den svenska Rovkapitalismen hållas. 

Och nu skördar landet sitt rättmätiga straff. Regeringen Reinfeldt har med några snabba schackdrag reducerat landet till ett åtlöje i världen. Senast då uppgiften i EU-parlamentet att Sverige är en simpel spionsattelit som tjänar fula pengar på att åderlåta datakablar och sälja informationen. Vilket motbjudande land vi fått under näriga och ynkliga människor som moderaterna! Ingen ryggrad alls, ingen livsfilosofi. Bara ett evigt harvande efter pengar.

*****

För "samhällets fiende nummer ett", se också inlägget om reggaesångaren Max Romeo.

Inga kommentarer: