Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 september 2013

Carl Sagan som Djävulens mask

När stjärnan Algol ler
som en bilhandlare...

Föregående inlägg om rymdsonden Voyager 1 nämner kort scientisten och således ateisten Carl Sagan och hans roll för att hålla mänskligheten fångad i Djävulens nät.

Jag insåg då att jag aldrig ställt horoskop på denna enormt inflytelserika författare som med alla sina populärvetenskapliga böcker förstört tankeförmågan hos tallösa unga män som sedan som ingenjörer aktivt bidrar till högteknologi, vapenindustrier och planetens eländiga tillstånd!

Sällan har jag sett SKYLDIG AVFÄLLING så tydligt skrivet på himlarna som en människas förutspådda personliga bidrag till världen!




Jag är säker på att ingen annan astrologi i väst noterat vilket ominöst tecken som följer Carl Sagans födelse, dels för att den tropiska västzodiaken brist på korrektion av precessionen numera leder tankarna till fel symboler, och dels för att den är bloggen nästan världsunikt undersökt vad antikens tal om Algol som en ond stjärna egentligen kan innebära i praktiken.

Algol symboliserar vad Jesus menade med "denna världens herre", dvs. Djävulen, ofta direkt associerad med Satan. Satan i sin tur är ren negation, avsaknaden av positivt uppsåt. Gud använder Satan som sin Åklagare för att pröva människans själ.

Carl Sagans födelsetid är topprankad på AstroDatabank (dvs. verifierad med födelsecertifikat) och detta innebär att Satans huvud i tredje graden GRADEXAKT visar sig i öster då han föds.

Säkert upplevdes han helt normal och trevlig som person. Men det beror på att den fallna, sekulära västcivilisation tappat kontroll över vad som är normalt. Den antika astrologin VET att det Sagan är född att agera språkrör för Djävulen. Det är lika svårt att se någon väg ur denna slutsats som att frikänna Fredrik Reinfeldts Mars i Jungfrun i första huset från den hatiska och själviska ideologi han och moderaterna sprider bakom fluffiga ord. 

Carl Sagan var förutbestämd att föra nihilismens talan - att verka för det materialistiska synsättet. Är det konstigt att han blev sin tids mest kända förespråkare för satanismen? Här är en som tydligen redan i födelseögonblicket säljer sin själ till Djävulen mot en knivsudd jordisk framgång.

Jag ska hålla ögonen öppna efter så här exakta Algol-horoskop som resulterat i ett UPPVAKNANDE FRÅN MATERIALISTISK IDENTIFIKATION. För det är ju det Satans egentliga uppgift är. Men för Carl Sagans del tycks stjärnan Algol istället ha spelat rollen av Satan som FRESTAREN som leder andra att avfalla från en högre insikt och landa som plattmarksempirister, andefattiga socialrealister.

Missa heller inte en annan Reinfeldt-liknande aspekt, den från Fiendens sjätte hur och riktar sig mot intellektets/kommunikationens tredje hus.

I värsta tolkningen kan man betrakta hela Carl Sagans livsyttring som Fienden, vilket påverkar honom som kommunikatör och innehållet i det han talade om. Dvs. ett andra budskap som visar att han bara var en genomskinlig mask som Djävulen använde för att kunna påverka människorna.

I en annan tolkning blir de många och viktiga planeterna i sjätte huset istället beskrivningen av det Carl Sagan själv ser som sin Fiende, inte minst Jupiter som religionens och den idealistiska filosofins signifikator. 

Man kan också tänka sig att det är Fiendens eller Djävulens filosofi (Jupiter i 6e) som "välsignar" Carl Sagans kommunikationer. Man måste minnas att hela horoskopet "stäms om" av ascendenten - här gör Satans stjärna svart till vitt och vitt till svart. Jupiter blir därför ateism, de fallna själarnas religion! Jag har på nära håll studerat några Ox-ascendenter genom livet, och faktum är att det primära Jordtecknet i allmänhet är otroligt ointresserat av allt som inte rör mat och dryck och pengar!

Det finns mycket att reda ut i det här horoskopet, men man kan länge låta den centrala Satanssymbolen EXAKT i öster sjunka in. Det här var ett horoskop av yttersta vikt för den västerländska civilisationen och dess perversion av sanningen.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den självutnämnde arvtagaren till Sagan är en riktig pratkvarn med namnet Neil deGrasse Tyson, född 5 okt 1958 i New York. Hans Jupiter är också i ateisttecknet Vågen, men Solen/Merkurius/Venus återfinns här med Rahu i Jungfrun medan Månen står i Tvillingarna. Solen exakt konj. Merkurius. Mars tionde graden Oxen och Saturnus i Skorpionen, "där den Lägre Naturen enbart söker sitt eget".

Jag råkade träffa på denne filur när jag googlade för att kolla om 14 juli 2015, som omnämns i dagens inlägg, är samma datum som rymdsonden New Horizons når Pluto. Det är det. Och lustigt nog illustreras inlägget med en plutokrat!

Jag kollar kartan på en till populärvetenskapare som sökmotorn föreslår, då jag har sett honom på tv, Michio Kaku. Även här har vi ett stellium i Jord (Stenbocken), en placering i Oxen, Saturnus i Vatten (Kräftan) och Månen i Luft (Vattumannen). AC i Jungfrun. Han är ej rabiat ateist: "The God question is undecidable using any known rational means."

Seaward sa...

Kaku - Saturnus i Vatten som bas för psyket i Luft = slirig dissociation. Men en så stark dos realistisk Jord att mannen hedersamt kan säga att "i denna fråga slirar människas enda verktyg för förståelse"...

Pluto och plutokrater "in the eyes of the beholder" - bra exempel på dissociationen eller autosuggestion. Du har en Luft-Sol i ett Vattenhus.
:-)
Varför detta sorterar under "dissociation" beror på det är en utfransning som inget har att göra med något. Min poäng med att Jupiter LÄMNAR Vatten den 15 juli är att Jupiter och Saturnus betraktas parvis. Nåd tempererar Skoningslös rättvisa (jfr det kabbalistiska trädet). När Nåden försvinner från Vatten återstår i detta element bara den hårda Saturnus = tuffare tag mot tiggeriet. I ärlighetens namn uttrycktes parförhållandet Jupiter/Saturnus tydligare i ett tidigare omnämnande av just denna förutspådda "klimatväxling".