Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 november 2012

Stickprov ur folkdjupet: (m) till (sd)

I Expressen förklarar en före detta moderat väljare i en Stockholmsförort med en, tror jag, förhöjd andel invandrade svenskar, varför hennes redan från början skämmiga själviskhet tagits ett steg ytterligare och nu resulterat i sympatier för sverigedemokraterna. 

De talar klarspråk, säger hon och menar med det troligen inte mer än att hennes subjektiva ögon uppfattar många som inte ser "svenska" ut i sin närmiljö. Det kunde jag konstatera redan för tio år sedan under en promenad i Stockholms innerstad, stråket utanför stora köphelgedomen NK, att stadsbilden blivit mer varierad sedan jag flyttade till stan på 1970-talet. Många fler folkslag var representerade på gatan. 

Detta upptäckt fick mig nu inte att bli främlingsfientlig så det är uppenbart att olika människor reagerar olika på de data de yttre sinnena sänder till Månen, människans inre sinne. En del verkar inte slussa intrycken vidare, till analys utan reagerar direkt på verkligheten utifrån inbyggda attityder, ofta av negativ typ. 

Här kan man tala om människor med nedsatt social kompetens. Redan åsynen av en "främling" - mötet med vilken just kräver viss social begåvning - är tillräcklig för att den handikappade ska kastas ur spår och gravitera mot en färdigförpackad ideologi eller åskådning som söker ursäkta den egna fattigdomen. 

Många har inte ens ambitionen att utvecklas eller bli bättre människor i detta liv, utan gör som Fredrik Reinfeldt, betraktar dem som konkurrenssamhället slår som "lata" och skapar politik för att svälta dem "friska".

Låt oss använda den "naturliga" zodiaken för denna troligen typiska moderat och därmed potentiella sverigedemokrat. Varför det bor (sd) inom (m) beror på att privat vinstintresse hänger mycket nära ihop med främlingsfientlighet då hela livet mäts i ett  materialistiskt "mitt" och "ditt", en rätt låg standard som troligen planeten Jorden är ensam om i universum. Flera blogginlägg har lyft fram just vinstintressets tecken Jungfrun i samband med såväl moderaterna som främlingsfientlighet, så vi vet att åkerbrukaren (Jungfrun) som arbetar för sin skörd är just det tecken som mest fruktar och avskyr motpolen Fiskarna - sinnebilden för samhällets förlorare.

Utfransning. Den mest fascinerande "ojämna" människa jag känt var född under fullmånen - Solen i Fiskarna fick människan att ta parti för samhällets olycksbarn om de tillhörde någon minoritetsgrupp, men Månen i Jungfrun gav ett extremt snålt och själviskt personlighetsdrag som inte unnade Sveriges arbetslösa ens Reinfeldts och Borgs sadistiska svältkur - att beröva samhällets enklaste medborgare t.o.m. det lilla de har för att få dem att inse att deras sjukdom och arbetslöshet beror på dem själva och inte moderaternas ideologi.

Charmant som kvinnan var tvingades jag bryta kontakten, och det var faktiskt där jag kom på spåret att kunskapens kvalitet Sattva, då den verkar i den negativa polaritetens Jord/Vatten tyder på en oerhört bräckligt sammanhållen världsbild, de konkreta pusselbitarna är så att säga på drift, så att individen kan verka som en stor humanitär i en fråga för att i nästa ämne degenerera till en ren fascist. Jungfru/Fisk-axeln tycks vara ett liv på jorden där den odödliga själen gör ganska kraftiga omjusteringar, och Fiskarna står som bekant för en tvagning som spolar bort otjänlig smuts i själen.

Moderaten som blev sverigedemokrat har ett horoskop som direkt för tankarna till den obildade moderaten Sofia Arkelsten som till skam för sig själv och partiet faktiskt trodde att moderaterna stod för något gott i historien och skulle ha hjälpt kvinnan framåt i samhället när det förhöll sig precis tvärtom.


Vad jag talar om är avsaknaden av Sattva, av den kvalitet som ger viljan att gå vidare och förstå mer. Att gå från moderater till sverigedemokrater är knappast ett steg i någon riktning och räknar vi med åtta placeringar (de sju klassiska planeterna plus den aktiva och drivande norra månnoden) känns det korrekt att hitta NOLL placeringar i den kvalitet som ger en instinkt för att hitta nya lösningar. 

Det här horoskopet börjar med den genomsnittliga mänskliga situationen: passionens Rajas gunas (orange färg). Men kvinnans personliga livslinje och väg från instinktiv kopia av hemmiljön till en egen individualitet (Månen --> Solen) är en rörelse neråt mot mörkret eller Tamas guna. Jag tror Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen bör identifieras som de mest attitydlåsta tecknen. 

Åtminstone vittnar de mörka storkorsen hos högerpolitikerna Reinfeldt, Borg och Hägglund om människor som inte lyssnar på reson. Det är så att säga offer för sin egen ideologi och har reducerat sig till skämt eftersom de inte interagerar begåvat med sina omgivningar. 

Det är dock, som tidigare sagt, märkligt att det kraftfulla Eldtecknet Lejonet skulle vara en "mörk eld", men så är det. Lejonet tar sin individualitet på alltför stort allvar. Inom ett slutet system - vårt solsystem eller ett kontor t.ex. - kan naturligtvis bara en vara chef. Men det finns många andra solar i andra system, en insikt som Lejonet troligen har svårt att ta till sig eftersom den insikten upphäver hela Lejonets existensberättigande. 

Men den som kan ta till sig den förståelsen når "nästa nivå" och är nu Eld på det universella och sattviska planet. I zodiaken motsvaras detta av Skytten och Jupiter, där den sjätte himmelens Jupiter kan sägas vara en platshållare eller filial för en annan Jupiter, galaxens Centrum. 

Och Vintergatans centrum är förstås också bara en platshållare för en ännu större intelligens i en rekursiv rörelse som aldrig har något slut. Universum som helhet är lika odödlig som Gud eftersom det är Den Ene (1) som genom alla dessa världar inuti världar fastslår att Satan, ateisten och nihilismen bara är en tillfällig blackout.

*****

Var befinner sig den fd moderaten i denna grandiosa tillvaro? Jo, utifrån den "naturliga" zodiaken har hon ett karma, en säck problem med sig. Saturnus är en så stor planet att dess surdeg knappt kan identifieras av människan själv, den representerar stora ödesrörelser. Ex-moderaten föddes 1969 när Saturnus stod fallen i Vädurens tecken. 

Domaren, som verkligen behöver överblick och opartiskhet, har här degraderat till den grad att den tar Väduren - den subjektiva utblicken - som tillräcklig grund för sina beslut. Det är nästan ofrånkomligt att här se Saturnus välkända negativism drabba Väduren i meningen debutant, nykomling eller invandrare!

Hos ex-moderaten blir det ännu värre, för Saturnus fixering vid Vädurens subjektivism blir nu dessutom anspråksfull och arrogant: Vädurens härskare Mars befinner sig i Stenbocken, vilket alltid gör anspråk på världsherravälde, att stå för "den enda vägen" och så vidare. 

Ateistklubben Humanisternas husbiolog Patrik Lindenfors har inte skrivit under några religionshatiska eller sekularistiska manifest i dagstidningarna på länge, men man kan påminna om den svårartade kombinationen av Mars och Saturnus i den anspråksfulla världshärskaren Stenbocken på hans födelsehimmel. Hade han inte känt sig kränkt av religion i sin barndom och därför blivit ateist med en syn på den "enda rätta vägen", hade det varit något annat. Stenbocken kan ge våldsamma auktoritetsproblem som individen bara tror går att lösa genom att man själv blir en förtryckare av andras världsbilder.

Hos ex-moderaten har vi en om möjligt ännu värre kombination av Mars och Saturnus eftersom krigaren Mars söker framställa subjektivt tyckande som en universell princip, samtidigt som den genuint universalistiska Saturnus här "faller" till just bara simpel personalism. Det är häpnadsväckande att Expressen ens tar in en så obetydlig "åsikt" som denna. Tillför inte ett dugg för dem som önskar förstå vilka de verkliga principerna i livet och politiken måste vara.

T.o.m. ett solärt horoskop (för själva dygnet då en individ föddes) berättar mycket om hur "tiden själv mådde". Den ömsesidiga receptionen mellan två "mörka" planeter (mörka auror inritade runt tamasiska Saturnus och Mars) är naturligtvis en nyckel. Detta tyder på att kvaliteten Rajas inte är ograverad utan att kvinnans passion är mörk, negativ, avvisande. Det är hon (subjektiva Väduren) och hennes subjektivitet som hennes lag (Stenbocken/Saturnus verkställer lagen åt lagplaneten Jupiter).

Den här perioden 1969 når inte ens "medelsvensson"-nivå (där passionens kvalitet ömsom fördunklas och ömsom lockas av Sattva, ljuset, kunskap och godhet). Passionens Rajas bär på "föroreningar" från helvetet. Tveklöst tror kvinnan att det är invandringen förstör hennes passion. I själva verket är hon tillverkad med sekunda material av kosmos själv. spunnen av dålig rajas-fiber. 

Stämmer det att den osynliga själen är av samma kaliber som sin synliga förpackning, är detta ett bra exempel på att skräp söker moderaterna och när t.o.m. moderaterna är obegripliga och inte tillräckligt "tydliga" då söker sig själen bakom den levande människovarelsen än längre ner mot helvetet där allt är simpelt och svart-vitt och där man har rätt att med andra stå och peka finger mot invandrare fast hotet i själva verket ligger i ens egen odugliga intelligens. 

*****

Vi har med andra ord en "reva" i den kosmiska vävnaden som öppnar ner mot helvetet under en kort period då Mars och Saturnus bygger upp den här ömsesidiga receptionen. (När Vädur och Stenbocken knyts samman uppstår det bloggen kallat "egenmäktighet" - som bäst "egen makt" eller en vilja att reda sig själv.) Riktigt akut blir varningen förstås för de andesjälar (Solen) som anländer till jorden då antingen Solen eller Månen (eller båda två) ägs av antingen Saturnus eller Mars. 

Detta inträffar i ex-moderatens fall, där Solen strax efter midnatt når marsianska Skorpionen och där Månen under dygnet rör sig mellan de två saturniska tecknen!

Här är tidsfönstret då Tamas mörker läcker in i Rajas guna genom Mars och Saturnus ömsesidiga reception:

27.10.1969  0:00 (GMT+1) -  6.12.1969  0:00 (GMT+1)
22.04.1971  0:00 (GMT+1) - 28.04.1971  0:00 (GMT+1)

Jag säger inte som Adolf Hitler att barn under vissa perioder borde aborteras eller avlivas om de redan blivit födda, men här har vi en prövning för omgivningarna. Vad gör man med människor som har en så här inskränkt världsbild? 

Bör de omyndigförklaras, så att moderaterna och sverigedemokraterna slutar hämma det svenska folkets intellektuella och andliga tillväxt? 

För vi lär ju oss genom det samhälle vi lever i. Har vi haft förmånen att leva en gång i ett välfärdssamhälle kommer själen i sitt nästföljande liv att vara en större och mer generös varelse än dem som bara genomlevt hugga och roffa-åt-sig-liv - sådana som uppstår i Reinfeldts marknadsliberalistiska äta-eller-ätas-världar. 

Någon måste börja med att styra om världen och astrologin är till skillnad från socialdemokratins gamla synd, rasbiologi och tvångssterilisering ett betydligt bättre verktyg för att bara de som kan tänka rätt ges tillträde till valurnorna. 

Det här ordnades förr via filosofi, men eftersom näringslivet, i Sverige åtminstone, hånar filosofin och tydligen dyrkar dumheten, måste man ta till ett starkare motgift för den här avkroken på jorden. 

Mitt förslag är att Platons hemliga ledare för samhället, filosoferna, använder astrologin för att leta reda på farliga svackor i den kosmiska väven. Sedan kan hågade politikerämnen födda under dessa perioder testas eller genomgå fortbildning så att de hämtar in det som uppenbarligen saknas i deras själar vid födelsen. 

Då slipper ett land bli en experimentverkstad för idioter som skett under sex år under regeringen Reinfeldt och där (sd) sannerligen inte skulle innebära någon förbättring. Det är nämligen fel årtusende att försöka dra tillbaka klockan till någon landsbygdsprovinsialism. Det är en ny tid och en ny värld, vilket (sd) tydligen inte uppfattat. Eller: man måste vara otroligt underbegåvad om man ser det men tror man kämpa mot Tiden! Tiden är Ödet. Saturnus är vår härskare i tiden.

*****

Allt detta var förstås en smula tillspetsat. Bara den som likt ex-moderaten totalt sugs in i det "tidsrevor" jag lät astrologiprogrammet på datorn ta fram, är hot mot sig själva (och andra om de når maktposition). Men under sådana här perioder finns det timmar så revorna närapå lappas över och inte längre är lika dominanta. Då föds själar som tar sig an dessa revor och söker åtgärda dem utifrån ett bättre perspektiv. Världsförbättrare och inte en stinkande fläkt från helvetet. 

När jag går igenom samlingen på 6.700 sparade horoskop efter födslar under ovanstående två intervaller noterar jag genast den utmärkt klartänkta vänsterpartisten Josefin Brink. Hon tillhör "världsförbättrarna" men här är kampen mellan mörker och enormt mörker hård! Månen fallen i Skorpionen och Mars i sagda koppling till Saturnus. Det är den ljuvliga Solen i Vågen med socialt kompetenta Venus hemma i härskarläge i samma tecken som ger henne precis den sociala rättrådighet som man annars brukar tillskriva Saturnus när den "upphöjs" i Vågen. 

Vi får därför ett horoskop där Solen/Venus opponerar sig mot den fallna Saturnus och politiska strukturer som bygger just på Vädurens subjektiva inskränkthet. Vågen är ett mycket mer omfattande tecken än Väduren eftersom symbolen beskriver förmågan att kompromissa så att alla blir nöjda. Väduren är som ett barn som i grunden inte nått den mentala mognad som krävs för att titta på sig själv ur ett objektivt perspektiv och väga in alla de inblandades intressen.

Men vilka andra med föddes under denna period?
  1. Katarina Barrling Hermansson;1.11.1969 - statsvetare som på Newsmill försvarade Fredrik Reinfeldts partipiska. Solen i Vågen men ägaren Venus fallen i Jungfrun och Månen "herrelös" genom att äga sig själv i Kräftan. (Horribelt horoskop - helt ute på passionens och "pisksexets" hav - varken Venus eller Jupiter i sattviska Jungfrun kan bidra till verklig upplysning eftersom Jordelementet blockerar.)
  2. Claes-Henrik Julander;2.11.1969 - rovkapitalist, grundare ett företag som nämndes i samband med kissblöjeskandalen - samma "solära" horoskop som föregående.
  3. Matthew McConaughey;4.11.1969 - Hollywoods mest substanslösa skådespelare, offer för grov satir i "Family Guy". Månen i aktörens tecken Lejonet.
  4. Anna-Lena Vikström;6.11.1969 - synsk person som hjälper polisen. Nu blir plötsligt kunskapens kvalitet Sattva och Jungfruns tecken mer intressant. Jungfrun är ju helt orienterad mot detaljkunskaper och här har vi Månen och den intuitiva Jupiter samlade. Synskhet som kan sätta rejäla ord som synliggör det ogripbara?
  5. Josefin Brink;11.11.1969 - (v)-politiker
  6. Søren Pind;11.11.1969 - dansk immigrationsminister (Venstre - ej vänster!). Rasist, hävdar ojämlikheten mellan kulturer. Det är på grund av att Pind och Josefin Brink delar födelsedag jag sade att svenskan har ett tufft horoskop där inte alls utgången är given. Dansken är en skit, från början till slut och avslöjar tydligt att Mån-Skorpionen dominerar hans födelsetimma. Josefin Brink bör ha en annan och mer gynnsam ascendent det dygnet.
  7. Anonym;15.11.1969 - en arbetskamrat som då bara var drygt tjugo. Spelade gitarr och var mild och vänlig men oerhört "mörk" och hemlighetsfull. Kände vid den tiden att det kanske fanns någon otrevlig familjehemlighet som hon bar på. Bara en känsla. Nu, med siderisk zodiak, blir kombinationen av den tysta Månen i Stenbocken och tragikens eller olyckans Mars i Stenbocken en tydlig öppning ner mot mörka helveten. Har tyvärr inga fakta om livsödet senare.
  8. Viggo Cavling;19.11.1969 - redaktör för Bonnierstidningen Resumé (branschtidningen för journalister). Förflyttades efter att ha kritiserat Bonniers. Månen i martyrens (sanningsvittnets) sattviska Fiskarna och en väl placerad Jupiter (som nu nått in i rättvisepatosets Våg). Detta neutraliserar ev. skadan av en Sol-Skorpion (Solen = ledare) som jobbar för mörkret (en "bra" ascendent är den troligare förklaringen). Här kan man se att det är Bonniers som det onda i horoskopet medan mannen med sin personliga Måne fick lida "världslig förlust" för sin "osolidaritet".
  9. Fredrik Ljungkvist;29.11.1969 - musiker, jazzsaxofonist. Solen i Skorpionen och Månen i Kräftan, typisk kännande Vattenmänniska. Musiker är lite en grupp för sig - den som uttrycker sig genom toner och melodier kan knappast diskuteras i det här inläggets termer: i musiken målar man just med Tamas - Rajas - Sattva!
  10. Amy Ryan;30.11.1969 - aktris, inga data. Månen har ännu cirka 12 timmar kvar i Kräftan och det innebär samma karta som föregående musikers.
  11. Charmaine Sinclair;23.4.1971 - Här är det första av två fall från året 1971 och det är värt att nämna att nu också det giriga Drakhuvudet har nått Stenbocken och därför ingår i den problematiska ömsesidiga receptionen mellan Mars och Saturnus. "Charmaine" blev porrskådespelerska
  12. Anna Anka;28.4.1971 - ja vad säga? Är detta just mycket annorlunda än en porrskådis - en som säljer vad som helst för pengar, sin kropp, sitt hemmaliv? Fall 11 och 12 visar perfekt hur ren dräggighet resulterar när den onda ambitionens Drakhuvud späder på en redan egofixerad grundstruktur (att vilja upphöjd sitt egen ointressanta ego till en universell "stenbockig" plattform.)

Det här dussinet var så pass intressant som helhet att det vore spännande att göra flera studier på korta "revor" i tiden. Men det är svårt att komma över födelsedata och biografiska detaljer, så det blir nog bara stickprov av den här typen. En musiker (en aktris) och en rättrådig vänsterpartist visar att man inte behöver falla i den mest inskränkta egofällan. 

Det är dock värt att notera att den ex-moderat inlägget började med, har allt mot sig. Både Sol och Måne är indragna i den ömsesidiga receptionen. Passion för mörkret, så att säga. 

Och tänk om Månen hunnit in i Vattumannen (sena eftermiddagen). Så har vi också det "sociala utstötningssyndromet" (Vattuman/Skorpion) som verkligen älskar att peka ut syndabockar i formen av minoriteter (invandrare). Skulle det vara fallet talar vi om att Expressen intervjudat en formidabel psyksjuk människa och man måste fråga sig varför? 

Artikeln är faktiskt helt meningslös, närmast en vag uppmuntran till kvinnor att rösta (sd). Författarinnans bildbyline ser inte så rolig ut den heller. Är det här hur en (sd)-anhängare som maskerat sig som journalist ser ut? Varför annars så mollstämd och skyldig i blicken?


Inga kommentarer: